grzenka Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Przelałam narazie ten grosik....Napiszcie co z maluchem? Quote
gallegro Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Poniższą wiadomość otrzymałem od użytkownika Allegro: "Szanowni Państwo niestety nie mogę już przyjąć pod mój dach więcej zwierzaków, ale mogę wspomóc leczenie tego biedaka, proszę podać mi numer konta bym mogła dokonać wpłaty" W związku z powyższym proszę o podanie nr konta do ew. wpłaty. Było coś już na ten temat wcześniej na wątku, ale wolę się upewnić... Quote
iza_szumielewicz Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Nr konta jest na stronie 4. Reszta mojej części osiedla obwieszona. ogloszneia wisza też w Alei kasztanowej - popularnej wśród matek z wózkami oraz u szewca na osiedlu i przy poczcie. Tosiu, jak psiak się dziś czuje? Quote
iza_szumielewicz Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 50 złotych na leczenie psiaka wpłaciłam! Pamiętajcie, że CANIS to organizacja pożytku publicznego. Możecie darowizny odliczać od podatku. Możecie tez przekazać CANISowi 1% waszego podatku! Quote
Tosia2 Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 Psiak czuje się lepiej, nie zapeszając mamy nadzieję, że przeżyje... 2ga noc była taka decydująca... Niestety ma problemy z błędnikiem co moze być następstwem wypadku samochodowego lub silnego pobicia... :( Mozemy tylko zgadywać.... Quote
iza_szumielewicz Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Dowiesiłam ogloszeń - w sklepie zoologicznym, lecznicy i kilka przy Al. KEN. Uff!!!! Liocze na pomoc Asher, bo ja już wywiesiłam ponad 30. Quote
Tosia2 Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 Za to jakiej kondycji nabierzesz, kochana...... :evil_lol: Quote
Jomar Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Ja jestem z Ursynowa. Jak dostanę plakat mogę porozwieszać w okolicy SGGW. Poza tym jutro wpłacę trochę pieniążków. Quote
iza_szumielewicz Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Jomar, możesz mi podać swojego mejla? Wyślę ci plakat i zrywki w pdfie i docu. Jeśli jesteś z Kabat, mogę ci podrzucić wydruki. Ale gdizes w okolicahc Wąwozowej, bo ja nie mam auta, a dzieciak w domu dwuletni sam nie zostanie przecież. Chyba lepiej mejlem.... Quote
iza_szumielewicz Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Zrobiłam mały obchód po terenach obwieszonych. pierwsze karteczki-zrywki już zerwane:loveu: Quote
Aggie Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Tosia2 napisał(a):Dzięki Lavinia! Kochana jesteś!!! :) ps. pamiętasz Kado bez łapy? Swietnie sie czuje! ;) Ja to jestem zazdrosna ciotka... :razz: też pamiętam Kado bez łapy - co miesiąc troche grosza na niego płąciłam dopóki się u Beaty nei znalazł.. Ale do rzeczy - ja nie bedę dyskutować - skoro po przerwie wróciłam na dogo -to na Cepka wpłace jutro 100 zł. i trzymam kciuki... :roll: Quote
iza_szumielewicz Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Ekstra! aggie podbija stawkę:crazyeye::loveu: kto da...więcej? (żartuję). W imieniu Tosi2 proszę - wpłaćcie troszkę grosza na Cepka (fajnie brzmi w tym przypadku, gorzej w mianowniku;))!!!! Quote
iza_szumielewicz Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Uffff! Asher wzięła ode mnie 12 ogłoszeń. Zostały mi tylko 2, a to oznacza, że powiesiłam 36!!!!!! (2 musiałam podmienić, bo jakiś:angryy: je zerwał). Asher jest kochana. Sama ma 2 chore Onki (sunia jest bardzo bardzo chora), a jeszcze znalazła czas na rozwieszanie ogloszeń. Podziękujmy jej za to! Tosia2, prosimy o codizenne relacje samopoczucia Cepika:lol: Quote
Puchatek Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 To co, ustalamy że będzie miał na imię Cepek lub Cepik? Jeśli tak to zmienię mu imię w banerku. Quote
Aggie Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 ja glosuje za Cepik. ta nazwa leku tak do niego nie pasuje...:p Quote
Tosia2 Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 ta nazwa leku to pierwsze co przyszło do głowy by wiadomo było o kogo chodzi... Żebybyło zabawnie to pomyliłam nazę leku bo dostał inny... Ceporex dostał Rowcio z drugiego wątku... :) Ale by uniknąć bałaganu w płatach, tam niech zostanie już Ceporexik... :) Quote
Aggie Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 twoja wola, ja tam spierać sie nie będę :razz: Tylko ciezko wymowic to ja sobiena postach przy Cepiku zostane. :diabloti:. Mianownik Cepik wcale tak źle nie brzmi. A każda ciotka i tak bedzie zdrabniać : a to Cepik, a to Rexik :evil_lol: wszystko jedno, oby nam zdrowial! Quote
Tosia2 Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 Dokładnie... :) Może być sobie Ceporex, a dla przyjaciół Cepik... :) Quote
iwop Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Tosia zrobiłam dla Cepo bazarek i bardzo prosze o podnoszenie go bo ja moge być rzadziej na dogo...:( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9392707#post9392707 Quote
BasiaD Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Cepik na 1 stronkę po domek i zdrówko hopaj! Quote
Tosia2 Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 Dziękuję Iwop !!! :loveu: Serdecznie dziękuję !!! Niewykluczone, że Cepik będzie w tv!!! Załatwiłam program dla schroniska w pytaniu na śniadanie, który zostanie wyemitowany w tvp2. Do studia mozna zabrać jakiegoś psa do adopcji... tylko aż trudno wybrać... :( Główny cel to modernizacja schroniska po pożarze. Będziemy uderzać o sponsorów, środki na zakup pawilonu. Kosztuje 23 tys. Facet spuścił na 20tys. Sprawa jest ważna, bo tym pawilonie zrobiłoby się biuro adopcyjne, a stary budynek zostałby przerobiony na prawdziwy szpital! Ponad to to schronisko chyba jako jedyne dostało zgodę Ministerstwa na prowadzenie lecznicy. Korzyść podwujna-lekarz w schronisku na stałe, zabiegi na miejscu, a do tego psy z okolicznych wiosek mogłyby być taniej leczone, szczepione, więc i im by sie poprawiło... Ludziom ze wsi szkoda pieniędzy na leczenie zwierząt, może mając taki gabinet "na miejscu" schroniskowy chętniej by przyszli ze zwierzakiem. Jeśli by to wypaliło-to byłby potężny krok na przód, dlatego trzymajcie kciuki !!! :) Quote
BasiaD Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 A ja wysłałam na konto fundacji 100,00 na leczenie Cepika! Hopaj Niuniu do góry, tak by Ci się przydał domek na cito! Quote
Tosia2 Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 Cudownie!!! Aż nie moge uwierzyć! :) Wg. moich obliczeń na podstawie "wpłaciłam" lub "przelałam" Cepik ma na koncie 200zł + 120zł obiecane (nie mam pewności czy juz przelane!!! Strasznie się cieszę, bo to leczenie jest paskudne, długie i kosztowne, choćby dlatego, że codziennie trzeba z nim jeździć do lekarza, musiał mieć robione badania, itd... Najważniejsze, że jego los nie jest dobrym ludziom obojętny! Mam nadzieję, że przyjdzie taki czas, iż wkleimy zdjęcie z podpisem "Cepik w nowym domku".... To będzie dla nas najwieksza nagroda za pomoc temu nieszczęśnikowi,co? ;) Quote
iza_szumielewicz Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 cepik wystąpi tez w 5ominutowym feletonie w Radiostacji (o smutnym losie polskich bezdomniaków). Jedna bardzo ważna osoba u mnei w pracy zadeklarował pieniążki na niego. zaraz się dowiem, ile. Quote
Tosia2 Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 WOW, Iza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najpierw program w Tv dzieki Tobie, plakaty zrobione i rozwieszone, Radiostacja i jeszcze darowizna.... Jestes niesamowita!!!! Powinnaś zostać mateczką chrzestną Cepika! :multi: Quote
Recommended Posts