romenka Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 nie ma za co:lol:. A piesek jest bardzo słodki ale i tak samo bardzo biedny:-( Quote
Tosia2 Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 tylko nie wiem kogo... :( Mogłabyś to zrobić? :roll: Do tej pory Ceporexik ma 40zł + 10zł z datków na Rowcia.... Quote
iwop Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 jej... to bardzo mało :( w sobote ztobie bazarek dla niego. mam całkiem sensowne rzeczy... O banerek poprosze puchatka... Quote
romenka Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Ja przeleje 20 zł na pieska tylko podajcie konto. Quote
romenka Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 No i postaram się coś wyszukać dla psiaka na bazarek.Nie obiecuje nic ale może coś wynajdę po czym nikt mnie nie uśmierci ;) Quote
Tosia2 Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Dziękuję dziewczyny serdecznie ! Nr konta jest na str.4. Jestem Wam naprawdę strasznie, strasznie wdzięczna! :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Poza tym może jest ktoś z Warszawy, kto chciałby opiekować się nim, choćby na czas choroby? jedzenie i leczenie zapewniamy... Chodzi o przemywanie ran 3 razy dziennie, zastrzyki (można samemu lub u weta) i ogólne dbanie o malucha... Zdjęcia nie oddają tragicznego wyglądu skóry psiaka... Jego łapki wyglądają jak baloniki, poduchy są wypukłe, rany się sączą, a on taki cierpliwy i grzeczny... ech.... Quote
romenka Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Ok dzisiaj przelje na psiaczka 20 zł. Niestety wziąć nie mogę do siebie :-( Piesek jest naprawdę słodki i bardzo cierpliwy. Quote
Tigraa Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Czy piesek ma Allegro? Jeśli nie, zrobimy. Quote
Puchatek Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Banerek dla Ceporeksa: Nawiasem mówiąc imię zupełnie nie do zapamiętania. Podczas robienia i wklejania banerka za każdym razem gdy było mi potrzebne musiałem zaglądać na stronę. Quote
iwop Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Bez urazy - nie chodzi o to czy imie ładne czy nie.. ale brzmi jak nazwa jakiejs maści albo antybiotyku i zapamietać rzeczywiście trudno... Quote
gallegro Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Psiak na Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=303422745 Nawiasem mówiąc, ja również podzielam opinię, że imię nie jest "trafione", dlatego póki co nie zamieściłem go w opisie aukcji. Quote
Puchatek Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 iwop napisał(a):Bez urazy - nie chodzi o to czy imie ładne czy nie.. ale brzmi jak nazwa jakiejs maści albo antybiotyku i zapamietać rzeczywiście trudno... Z tego co przeczytałem na wątku to jest to nazwa lekarstwa więc nic dziwnego że tak się kojarzy. Quote
iza_szumielewicz Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Bardzo piękny pies. Oby szybko wyzdrowiał. W poniedziałek wpłacę 50 zł na CANIS dla niego i powieszę w pracy ogłoszenia z prośbą o opiekę i docelowo adopcję. Psiak przypomina trochę corgi pembroke'a. Może by go nazwać np Uchol, Uszak albo Łapek? Quote
iza_szumielewicz Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Po dokładnej lekturze całego wątku nie mogę wyjść z szoku.:placz::placz: Obiecuję też wywiesić ogłoszenia u mnie na osiedlu. Poproszę Asher o pomoc. Ogloszenia przygotuję jutro w pracy. Jestem w szoku.:placz::placz: Ten piesek chce żyć. Ma szansę. Te wyniki wątrobowe - jak znam życie - wynikają albo z glodu albo z zatrucia. Wiele razy spotkałam się z czymś takim w przypadku psów znalezionych w bardzo złym stanie. W większość przypadków parametry wątrobowe szybko wracały do normy. Pomóżmy psiakowi znaleźć opiekuna i serdeczny dom!!!! Quote
iza_szumielewicz Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Asher zgodziła się pomóc.:loveu: Ja jutro obwieszę swoją część osiedla, a Asher w poniedziałek - swoją. Quote
Tosia2 Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 Dzięki dziewczyny! :) Imię mi też się nie podoba, ale ma tu małe znaczenie... Jeśli ktoś się nim zaopiekuje to nada mu ładniejsze... Faktycznie jest od leku... :) Wątroba to "pikuś"... Najgorsza jest skóra, która powoli będzie odchodzić i należy ją odkażać, przemywać, osuszać.... Generalnie zabezpieczać, dlatego w czystym mieszkanku miałby większe szanse... :) Oby ktoś się zlitował!!! W leczeniu pomozemy oczywiście... Quote
iza_szumielewicz Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Ogłoszenia u mnie w pracy już wiszą. Mam 50 wydruków. Czy oprócz Asher jest ktoś z Ursynowa, kto może pomóc w rozwieszaniu? Wysłałam tez Tosi te ogłoszenia i zrywki w pdf i doc. Możecie sobie wydrukować i też pomóc wywieszać. Quote
Tosia2 Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 Ogłoszenie jest super! Ważne by dotarło w wiele miejsc, również lecznic weterynaryjnych.... :) Czy ktoś mógłby (umiałby) wkleić je na forum? Prześlę mailem.... :) Quote
iza_szumielewicz Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Ogłoszenia wiszą na Kabatach (ul. Wąwozowa i Zaruby), w holu głównym Warszawianki (kompleks basenowo-fitnessowy) i 6 ogłoszeń na Białołęce. Jutro reszta Kabat i kilka lecznic. Czy ktoś jeszcze pomoże rozwieszać? Quote
grzenka Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Kurczę, mogę przelać narazie tylko 10 zł, mam pustki na koncie... Quote
Recommended Posts