Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

28 kg szuka domu napisał(a):

myslisz, że taki behawiorsyta może pomóc? albo porzadne szkolenie ?
są takowe w Katowicach?
słyszałam poradę o kastracji, ale uważam, ze szkoda zwierzaka

Dlaczego uważasz, że szkoda? Kastracja to bardzo dobra rzecz, pisałaś, że pies często stoi w oknie i piszczy, po kastracji to się skończy, zmniejszy się popęd, nie będzie tak się męczył w domu, idzie wiosna, on czuje suczki z cieczką. Spróbuję znaleźć jakieś sensowne artykuły o kastracji to Ci podeślę linki.

Myślę, że behawiorysta coś by poradził, jak również szkolenie, ale u porządnego szkoleniowca, który motywuje psa do pracy, a nie u takiego co zastrasza i wzbudza agresję.

Może gdzieś znajdę jakieś artykuły na temat "pies i niemowlę", chodzi o to, że pies nie traktuje niemowlęcia jak człowieka, on myśli, że to "obcy". Psy traktują dzieci w różnym wieku jak odrębne gatunki. Co innego niemowlę w łóżeczku, a co innego pełzające po podłodze, czasem psy odbierają to jako zagrożenie, konkurencję, tak jakby nagle w domu pojawił się jeszcze jeden pies. To może być przyczyną sikania, on oznacza swój teren. Zazwyczaj psy zaczynają traktować dzieci jak "człowieka", gdy maluch zacznie pewnie chodzić, wydawać "ludzkie" dźwięki i dawać psu smakołyki. Gdzieś, kiedyś czytałam super artykuł na ten temat, ale teraz nie mogę znaleźć :placz:.

o kastracji: http://www.molosy.pl/klubmolosa/modules.php?name=News&file=article&sid=109

pies i dziecko, niewiele, ale zawsze coś:
http://zdrowie.onet.pl/1418654,2040,0,1,,naucz_dzieci_i_psy_zasad_wspolzycia,styl_zycia.html

http://www.owczarek.pl/teksty/tekst.asp?id=42&idd=2&strona=1

http://www.dogs.gd.pl/kliker/sprawozdania/pies_dziecko.html

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

mamy dom dla psa :)
ciepły dom z ogrodem
dzieciaki miały psa ale zdechł
już się cieszą na nowego przyjaciela
domek zadbany ludzie serdeczni i kochają zwierzaki :)
Tata znalazł ten dom

dzięki za to forum
znikamy

Cieszę się,mam nadzieje że to sprawdzony i dobry dom. I proszę tylko nie "zdechł"

Posted

mamy dom dla psa :)
ciepły dom z ogrodem
dzieciaki miały psa ale zdechł
już się cieszą na nowego przyjaciela
domek zadbany ludzie serdeczni i kochają zwierzaki :)
Tata znalazł ten dom

dzięki za to forum
znikamy

Znikaj i najlepiej nie pojawiaj sie tu juz wiecej:angryy:sorry cioteczki,ale jak sie czyta takie rzeczy,to człowieka ponosi.

Posted

Rita, wiekszosc ludzi w Polsce jest wlasnie takich jak 28kg.
Kastracja :be i okaleczanie, dluzsze spacery: nie mam czasu, dziecko: na pewno pies pogryzie, siersc: fuj, klapki wszedzie, itd, itp....
Wiem z pierwszej reki, bo obsluguje (z Murka) poczte mieleckiego schroniska. Czego to ludziska nie wymysla :lookarou: gdy zobacza ogloszenie np. na allegro :???: glowa mala, zaden dogomaniak by takich rzeczy nie wymyslil.

Zakonczenie tego watku jest typowo 'odwaleniowe'...watpie szczerze w ten dom z ogrodem :no-no-no:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Rita, wiekszosc ludzi w Polsce jest wlasnie takich jak 28kg.
Kastracja :be i okaleczanie, dluzsze spacery: nie mam czasu, dziecko: na pewno pies pogryzie, siersc: fuj, klapki wszedzie, itd, itp....
Wiem z pierwszej reki, bo obsluguje (z Murka) poczte mieleckiego schroniska. Czego to ludziska nie wymysla :lookarou: gdy zobacza ogloszenie np. na allegro :???: glowa mala, zaden dogomaniak by takich rzeczy nie wymyslil.

Zakonczenie tego watku jest typowo 'odwaleniowe'...watpie szczerze w ten dom z ogrodem :no-no-no:

Ulka18 i własnie tego nie rozumiem:shake:to po co biora psy:mad:jak ja nienawidze takich ludzi co traktuja zwierzeta jak rzecz,jak sie znudzi,albo sa jakies problemy to do przysłowiowego kosza.Najgorsze jest to,ze to sie chyba nigdy nie skonczy:-(

Posted

naprawdę ma dom z ogrodem
Ci nowi właściciele przez telefon powiedzieli, że pies pięknie przynosi patyk i bawi się z nimi
gdybym go chciała oddać inaczej i byle gdzie nie zadawałabym sobie trudu z szukaniem mu domu
rita60: jak już pisałam wcześniej - ja psa nie chciałam mieć - dostaliśmy go na przechowanie - i miał od nas wrócić do siebie po ustalonym czasie, ale nie wrócił, bo właśnie jego prawowici właściciele wymyślili tysiąc powodów by tak się stało - sama z siebie psa bym nie wzięła, bo nie mam na to ani sił ani ochoty męczyć zwierzaka w bloku