Evra Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 28 kg szuka domu napisał(a): myslisz, że taki behawiorsyta może pomóc? albo porzadne szkolenie ? są takowe w Katowicach? słyszałam poradę o kastracji, ale uważam, ze szkoda zwierzaka Dlaczego uważasz, że szkoda? Kastracja to bardzo dobra rzecz, pisałaś, że pies często stoi w oknie i piszczy, po kastracji to się skończy, zmniejszy się popęd, nie będzie tak się męczył w domu, idzie wiosna, on czuje suczki z cieczką. Spróbuję znaleźć jakieś sensowne artykuły o kastracji to Ci podeślę linki. Myślę, że behawiorysta coś by poradził, jak również szkolenie, ale u porządnego szkoleniowca, który motywuje psa do pracy, a nie u takiego co zastrasza i wzbudza agresję. Może gdzieś znajdę jakieś artykuły na temat "pies i niemowlę", chodzi o to, że pies nie traktuje niemowlęcia jak człowieka, on myśli, że to "obcy". Psy traktują dzieci w różnym wieku jak odrębne gatunki. Co innego niemowlę w łóżeczku, a co innego pełzające po podłodze, czasem psy odbierają to jako zagrożenie, konkurencję, tak jakby nagle w domu pojawił się jeszcze jeden pies. To może być przyczyną sikania, on oznacza swój teren. Zazwyczaj psy zaczynają traktować dzieci jak "człowieka", gdy maluch zacznie pewnie chodzić, wydawać "ludzkie" dźwięki i dawać psu smakołyki. Gdzieś, kiedyś czytałam super artykuł na ten temat, ale teraz nie mogę znaleźć :placz:. o kastracji: http://www.molosy.pl/klubmolosa/modules.php?name=News&file=article&sid=109 pies i dziecko, niewiele, ale zawsze coś: http://zdrowie.onet.pl/1418654,2040,0,1,,naucz_dzieci_i_psy_zasad_wspolzycia,styl_zycia.html http://www.owczarek.pl/teksty/tekst.asp?id=42&idd=2&strona=1 http://www.dogs.gd.pl/kliker/sprawozdania/pies_dziecko.html Quote
Frotka Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Czy pies był ogłaszany? A jeśli tak to gdzie? Quote
28 kg szuka domu Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 mamy dom dla psa :) ciepły dom z ogrodem dzieciaki miały psa ale zdechł już się cieszą na nowego przyjaciela domek zadbany ludzie serdeczni i kochają zwierzaki :) Tata znalazł ten dom dzięki za to forum znikamy Quote
Atkaaaa Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 28 kg szuka domu napisał(a):mamy dom dla psa :) ciepły dom z ogrodem dzieciaki miały psa ale zdechł już się cieszą na nowego przyjaciela domek zadbany ludzie serdeczni i kochają zwierzaki :) Tata znalazł ten dom dzięki za to forum znikamy Cieszę się,mam nadzieje że to sprawdzony i dobry dom. I proszę tylko nie "zdechł" Quote
rita60 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 28 kg szuka domu napisał(a):mamy dom dla psa :) ciepły dom z ogrodem dzieciaki miały psa ale zdechł już się cieszą na nowego przyjaciela domek zadbany ludzie serdeczni i kochają zwierzaki :) Tata znalazł ten dom dzięki za to forum znikamy Znikaj i najlepiej nie pojawiaj sie tu juz wiecej:angryy:sorry cioteczki,ale jak sie czyta takie rzeczy,to człowieka ponosi. Quote
Ulka18 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Rita, wiekszosc ludzi w Polsce jest wlasnie takich jak 28kg. Kastracja :be i okaleczanie, dluzsze spacery: nie mam czasu, dziecko: na pewno pies pogryzie, siersc: fuj, klapki wszedzie, itd, itp.... Wiem z pierwszej reki, bo obsluguje (z Murka) poczte mieleckiego schroniska. Czego to ludziska nie wymysla :lookarou: gdy zobacza ogloszenie np. na allegro :???: glowa mala, zaden dogomaniak by takich rzeczy nie wymyslil. Zakonczenie tego watku jest typowo 'odwaleniowe'...watpie szczerze w ten dom z ogrodem :no-no-no: Quote
rita60 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Ulka18 napisał(a):Rita, wiekszosc ludzi w Polsce jest wlasnie takich jak 28kg. Kastracja :be i okaleczanie, dluzsze spacery: nie mam czasu, dziecko: na pewno pies pogryzie, siersc: fuj, klapki wszedzie, itd, itp.... Wiem z pierwszej reki, bo obsluguje (z Murka) poczte mieleckiego schroniska. Czego to ludziska nie wymysla :lookarou: gdy zobacza ogloszenie np. na allegro :???: glowa mala, zaden dogomaniak by takich rzeczy nie wymyslil. Zakonczenie tego watku jest typowo 'odwaleniowe'...watpie szczerze w ten dom z ogrodem :no-no-no: Ulka18 i własnie tego nie rozumiem:shake:to po co biora psy:mad:jak ja nienawidze takich ludzi co traktuja zwierzeta jak rzecz,jak sie znudzi,albo sa jakies problemy to do przysłowiowego kosza.Najgorsze jest to,ze to sie chyba nigdy nie skonczy:-( Quote
28 kg szuka domu Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 naprawdę ma dom z ogrodem Ci nowi właściciele przez telefon powiedzieli, że pies pięknie przynosi patyk i bawi się z nimi gdybym go chciała oddać inaczej i byle gdzie nie zadawałabym sobie trudu z szukaniem mu domu rita60: jak już pisałam wcześniej - ja psa nie chciałam mieć - dostaliśmy go na przechowanie - i miał od nas wrócić do siebie po ustalonym czasie, ale nie wrócił, bo właśnie jego prawowici właściciele wymyślili tysiąc powodów by tak się stało - sama z siebie psa bym nie wzięła, bo nie mam na to ani sił ani ochoty męczyć zwierzaka w bloku Quote
Recommended Posts