Jump to content
Dogomania

Piękny brzydal szuka domku!!!czyli słodki szczeniak ma dom!!!

Recommended Posts

Posted

Czesio (tak go nazywamy na pewnym forum) został wypatrzony przez dziewczyny z fundacji Pro Animals (w której nazywają go Czaki http://www.proanimals.republika.pl/) w pabianickim schronisku. Niektórzy mówią o nim, że jest tak brzydki, że aż piękny. A moim zdaniem słodziak z niego niesamowity. Ma w sobie coś z berneńczyka ale tak duży jak berniś to raczej nie będzie. Jest w wieku około 4 miesięcy
Czesio przez chwilę miał już domek - niestety zabrakło w nim cierpliwości. Psiak potrzebuje trochę czasu, żeby nauczyć się, że siusiu i to drugie powinno się na podwórku robić. Idealny dla Czesia byłby domek z cierpliwymi ludźmi, którzy mają już doświadczenie z psiakami i rozumieją, że w wychowaniu psa potrzebna jest cierpliwość i konsekwencja (no i miłość oczywiście)
Myślę, że Cześ mógłby też mieszkać w ogrodzie z cieplutką budą
zdjęcie Czesia sprzed ponad miesiąca

tu (w gościnnym domku, który pomógł w transporcie psiaka) Czesiek się zastanawia czy urośnie taki duży...

a tu czy jeszcze ktoś da mu szansę...

o Czesławie można też sobie poczytać na forum miłośników szwajcarów (takich trójkolorowych psów jak Czesio ;) )
http://www.szwajcary.com/viewtopic.php?t=1390&postdays=0&postorder=asc&start=0
[SIZE=2] (Ula wiem, że nie macie czasu więc pozwoliłam sobie założyć wątek Waszemu podopiecznemu)

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję za założenie wątku malucha.

W zasadzie nie mam nic do dodania, poza tym, że jest szczepiony, odrobaczony (porządnie, kilka razy, bo mial glisty). Mieszka w bloku z kotami i dziećmi, dobzre się z nimi dogaduje, tzn z dziećmi się bawi ładnie i bryka, a na koty nie zwraca większej uwagi.
Śpi w łóżku.
Jest bardzo usłuchanym i raczej spokojnym pieskiem, jak na szczeniaka w tym wieku.

Ma silny tyłozgryz co dodaje mu autentycznej "czesiowatości" ;)

Tytuł wątku ma po prostu straszny :evil_lol: ale zgodny z prawdą. Warto byłoby dopisać jeszcze, że to szczeniorek.

Aha, dodam jeszcze, że do pieska będzie wyprawka.

Posted

Czesiu tak jak napisała Ula będzie miał wyprawkę w formie materialnej i dodatkowo też w formie ,,duchowej";) czyli całą masę ludzi kochających trójkolorowe psy bo myślę, że śmiało mogę napisać, że jest ,,honorowym berneńczykiem" :). więc nowy właściciel Czesia będzie mógł zawsze problemami podzielić się ze szwajcaromaniakami, którzy jak tylko mogą to pomogą.

Posted

Czesiu, zobaczymy Cie na nowych fotkach!! Super! Jak pisalam wczesniej na szwajcarach - ode mnie tez Czesio cos dostanie na nowa droge zycia!! I jego nowy pan tez - ksiazki do poczytania :-)
Czesiu, hop do gory!!

Posted

Wiecie co, ale numer :evil_lol:

Wczoraj wysyłałam, jak co tydzień, ogłoszenia do Przełomu (taka nasza gazeta lokalna, mamy tam swoją rubrykę dla piesków).

Wieczorkiem zadzwoniła pani z redakcji Przełomu, bo tak ją zachwycił maluszek, że chciała go zabrać zanim ukaże się w gazecie! Niestety nie dopisałam, że to piesek, a pani chciała sunię.... Ech Czesio, szkoda, że nie jesteś Czesią. JUż byś miał fajną rodzinkę i domek z ogródkiem :roll:

Ale to dobrze wróży. Powinno być zainteresowanie.

Posted

Ulaa napisał(a):
Wiecie co, ale numer :evil_lol:

Wczoraj wysyłałam, jak co tydzień, ogłoszenia do Przełomu (taka nasza gazeta lokalna, mamy tam swoją rubrykę dla piesków).

Wieczorkiem zadzwoniła pani z redakcji Przełomu, bo tak ją zachwycił maluszek, że chciała go zabrać zanim ukaże się w gazecie! Niestety nie dopisałam, że to piesek, a pani chciała sunię.... Ech Czesio, szkoda, że nie jesteś Czesią. JUż byś miał fajną rodzinkę i domek z ogródkiem :roll:

Ale to dobrze wróży. Powinno być zainteresowanie.

Ale szkoda :shake:

Posted

no właśnie. jescze pare miesięcy i będzie można go wykastrować. A jest jedyny na całym świecie. Drugiego takiego cudaka nie ma !:razz: