ATM Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Czesio (tak go nazywamy na pewnym forum) został wypatrzony przez dziewczyny z fundacji Pro Animals (w której nazywają go Czaki http://www.proanimals.republika.pl/) w pabianickim schronisku. Niektórzy mówią o nim, że jest tak brzydki, że aż piękny. A moim zdaniem słodziak z niego niesamowity. Ma w sobie coś z berneńczyka ale tak duży jak berniś to raczej nie będzie. Jest w wieku około 4 miesięcy Czesio przez chwilę miał już domek - niestety zabrakło w nim cierpliwości. Psiak potrzebuje trochę czasu, żeby nauczyć się, że siusiu i to drugie powinno się na podwórku robić. Idealny dla Czesia byłby domek z cierpliwymi ludźmi, którzy mają już doświadczenie z psiakami i rozumieją, że w wychowaniu psa potrzebna jest cierpliwość i konsekwencja (no i miłość oczywiście) Myślę, że Cześ mógłby też mieszkać w ogrodzie z cieplutką budą zdjęcie Czesia sprzed ponad miesiąca tu (w gościnnym domku, który pomógł w transporcie psiaka) Czesiek się zastanawia czy urośnie taki duży... a tu czy jeszcze ktoś da mu szansę... o Czesławie można też sobie poczytać na forum miłośników szwajcarów (takich trójkolorowych psów jak Czesio ;) ) http://www.szwajcary.com/viewtopic.php?t=1390&postdays=0&postorder=asc&start=0 [SIZE=2] (Ula wiem, że nie macie czasu więc pozwoliłam sobie założyć wątek Waszemu podopiecznemu) Quote
maat Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Kto raz widział " na żywo " tą małą kulę radości, to już jest zauroczony. Czesiu, nie damy Cię do schronu! Quote
Diana S Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Czesiu ale ty jesteś piekniutki.... Gdzie ci tam do brzydala nieeeeeeeee :shake:. Quote
saganka Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Czesiu! Hop do gory!! Zeby Cie znalazl Twoj czlowiek!! Nie damy Cie do schronu! Quote
Ulaa Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Dziękuję za założenie wątku malucha. W zasadzie nie mam nic do dodania, poza tym, że jest szczepiony, odrobaczony (porządnie, kilka razy, bo mial glisty). Mieszka w bloku z kotami i dziećmi, dobzre się z nimi dogaduje, tzn z dziećmi się bawi ładnie i bryka, a na koty nie zwraca większej uwagi. Śpi w łóżku. Jest bardzo usłuchanym i raczej spokojnym pieskiem, jak na szczeniaka w tym wieku. Ma silny tyłozgryz co dodaje mu autentycznej "czesiowatości" ;) Tytuł wątku ma po prostu straszny :evil_lol: ale zgodny z prawdą. Warto byłoby dopisać jeszcze, że to szczeniorek. Aha, dodam jeszcze, że do pieska będzie wyprawka. Quote
hanek Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Czesio vel Czaki jest bardzo pocieszny, fotka trzecia od góry jest świetna:) Quote
ATM Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 Czesiu tak jak napisała Ula będzie miał wyprawkę w formie materialnej i dodatkowo też w formie ,,duchowej";) czyli całą masę ludzi kochających trójkolorowe psy bo myślę, że śmiało mogę napisać, że jest ,,honorowym berneńczykiem" :). więc nowy właściciel Czesia będzie mógł zawsze problemami podzielić się ze szwajcaromaniakami, którzy jak tylko mogą to pomogą. Quote
maat Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Czesiaku, ciekawe czy ty czujesz, ilu masz fanów?Jeszcze żeby się znalazł ten NR 1. Quote
hanek Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Na dniach porobimy Czakiemu nowe fotki żeby się ukazał swym fanom w całej swojej czesiowej krasie! Quote
saganka Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Czesiu, zobaczymy Cie na nowych fotkach!! Super! Jak pisalam wczesniej na szwajcarach - ode mnie tez Czesio cos dostanie na nowa droge zycia!! I jego nowy pan tez - ksiazki do poczytania :-) Czesiu, hop do gory!! Quote
maat Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Nasz ulubieniec cierpliwie czeka aż ktoś się nim zachwyci Quote
saganka Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Czesiu, hop do gory! Niech cie zobacza!! Quote
maat Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 To jest naprawdę kochane, skore do zabawy i nauki, psisko. I śliczny jest. Quote
Ulaa Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Wiecie co, ale numer :evil_lol: Wczoraj wysyłałam, jak co tydzień, ogłoszenia do Przełomu (taka nasza gazeta lokalna, mamy tam swoją rubrykę dla piesków). Wieczorkiem zadzwoniła pani z redakcji Przełomu, bo tak ją zachwycił maluszek, że chciała go zabrać zanim ukaże się w gazecie! Niestety nie dopisałam, że to piesek, a pani chciała sunię.... Ech Czesio, szkoda, że nie jesteś Czesią. JUż byś miał fajną rodzinkę i domek z ogródkiem :roll: Ale to dobrze wróży. Powinno być zainteresowanie. Quote
Esia Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Ulaa napisał(a):Wiecie co, ale numer :evil_lol: Wczoraj wysyłałam, jak co tydzień, ogłoszenia do Przełomu (taka nasza gazeta lokalna, mamy tam swoją rubrykę dla piesków). Wieczorkiem zadzwoniła pani z redakcji Przełomu, bo tak ją zachwycił maluszek, że chciała go zabrać zanim ukaże się w gazecie! Niestety nie dopisałam, że to piesek, a pani chciała sunię.... Ech Czesio, szkoda, że nie jesteś Czesią. JUż byś miał fajną rodzinkę i domek z ogródkiem :roll: Ale to dobrze wróży. Powinno być zainteresowanie. Ale szkoda :shake: Quote
saganka Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 A co za roznica? Przeciez i tak bedzie bezjajeczny?? NIech go bierze, takiego drugiego to przeciez nie ma na tym swiecie!! Quote
maat Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 no właśnie. jescze pare miesięcy i będzie można go wykastrować. A jest jedyny na całym świecie. Drugiego takiego cudaka nie ma !:razz: Quote
ATM Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Czesiu! musi się znaleźć domek dla ciebie przystojniaku! Quote
maat Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Gdzieś tam jest, ten dom, tylko musi się o Czesiu dowiedzieć Quote
hanek Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 [quote name='Ulaa']Byłyśmu dzisiaj z Hanek u Czesia :loveu: A oto dowód: Quote
Recommended Posts