Azir Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Fajne zdjęcie! A mnie nie ma kto zrobić :roll: . Jeździmy, oczywiście codziennie - póki jest śnieg :D . Już się boję tych wiosennych roztopów. U mnie teren robi się strasznie ciężki :P i potem tyle samo czasu spędzam na czyszczeniu roweru co na jazdę :evilbat: Quote
Mellows Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 No to dopadnij kogoś z aparatem! i to jak najszybciej bo śniegu nie będzie i zomowe zdjęcia przepadną! A co do roweru to własnie ejst ten ból ... trzeba czyścić wszystko i wszedzie i super dokladnie :/ Quote
Olgierd Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 Mellows, a gdzie to Wy się tak rozbijacie? Jak mój Wielce Czcigodny Piesek był jeszcze zdrowy to ganialiśmy od Rędzina po Wyspę Opatowicką (żeby blisko woda była), nawet 60 km dziennie. Myślałem o tym, żeby kropnąć się w Góry Sowie - choć tam wody to wcale nie ma - ale z nawet podleczonym dysplatykiem to się nie da... :( Quote
Mellows Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 Nasze okolice to ogólnie - dzielnica Fabryczna. Mamy tam sporo terenów takich w miarę dzikich ... A w górki to porowerkować wolę sam. Jednak na piesze wycieczki górskie to nie ma lepszego kompana niż pies :)) Quote
Olgierd Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 A to ja z łobuzem też w Sowich (kiedyś mi nawet stadko muflonów nagonił "na strzał")i w Bielskich łaziłem sporo, w Stołowych też. Niestety jesienią zaczęły się problemy ruchowe no i 100 dni przestoju... Na szczęście piesek się podleczył, rower wykluczony ale jak tylko śniegi się skończą - zacznę znów polkę :-) (nie mogę się doczekać)...! PS a w Fabrycznej... to w sumie w Leśnicy jest ten piękny las, no i też wzdłuż Odry za Maślicami można poszaleć, za lotniskiem też... Quote
Azir Posted March 22, 2005 Posted March 22, 2005 U nas już po śniegu :D , najgorsza chlapa minęła i warunki rowerowe bardzo dobre, zwłaszcza rano, gdy po przymrozku w nocy jest trochę utwardzone. Nie jeździmy za dużo więc nie szkodzi to łapom :D . Quote
agatazielinska Posted March 22, 2005 Posted March 22, 2005 Hej! Pozwolicie, że włączę się powolutku do Waszych rowerowych rozmówek. Rowerujemy sobie z borderka Jagą, głównie po Dolnym Śląsku. Dzisiaj odbyła się Pierwsza Wiosenna Wyprawa Rowerowa. Jaga biegła w szelkach na springerze (naprawdę polecam to urządzenie), słońce świeciło, ptaki ćwierkały, cały świat zapomniał o zimie. W sumie zrobiłysmy 10 km z dwiema przerwami, bo bordery, mimo że wytrzymałe, to jednak nie długodystansowce i przerwy trzeba robic, żeby się psiur nie znudził. pozdrawiam az Quote
gośku. Posted March 24, 2005 Posted March 24, 2005 A od jakiego wieku wolno z psem jezdizc na rowerze"? Quote
Azir Posted March 24, 2005 Posted March 24, 2005 Najlepiej jak pies ma skończony rok. Zależy to też od rasy psa, (psów większych dłużej dojrzewających ras lepiej w młodszym wieku nie forsować), podatności danej rasy na dysplazję a także kondycji psa. Z psami poniżej roku (ok. 10 m-cy) bardziej bym uważała i utrzymując umiarkowane tempo stopniowo wydłużała dystans. No i nie pozwalałabym młodemu psu ciągnąć :wink: . Quote
gośku. Posted March 24, 2005 Posted March 24, 2005 MojaSonka to Weimarka wiec jest duza rasa :P Ja ja wzielam na rower w laot 2004, a kuplam ja 21.03.04 zle ze talk wczesnie? teraz jej nic nei jest, wsyztsko jest ok. Wsomie to ja spuszczam jak jestem gdzies w lesie, tylko jak przejezdzam przez osiedle to jest na smyczy, ale nie ciagnie. Quote
Mellows Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 Jasne że jest!!! Mamy tutaj na forum kilku specjalistów i zawodowców od tego. zajżyje do tego tematu http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=18775&postdays=0&postorder=asc&start=0 wiele się tutaj o rowerkowanku mówi a poza tym możesz dośc łatwo namierzyć zawodowców. Quote
agatazielinska Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 Zaraz, zaraz, canicross to bieganie z psem. a bikejoring to jazda na rowerze z ciągnącym psem np. http://www.geocities.com/abakan1/bikejoring.html Quote
agatazielinska Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 Tak, skijoring to jazga na nartach z ciągnacym psem. Quote
agatazielinska Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 I jeszcze pulka http://www.karusek.com.pl/poradnik/pulka.html Quote
Recommended Posts