Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałabym utworzyć wątek dla psiaków ze schronisk, co odeszły za TM...

Ja chciałabym na początek umieścić tu Cygana

• który był chory na serce i w schronisku odszedł za TM :(

A także psiaka, który dziś o 7 rano odszedł na TM
  • oto jego historia.. z wczoraj dokładnie:
    skopiuje z innego wątku bo już nie chce 2 raz tego samego pisac...
    no więc tak...
    psa znalazł jakiś pan... psiak nie jest już taki młody... przywiązali go krotkim sznurkiem na błocie w deszczu... tak pewnie przezyl cała noc... rano znalazl go jakis pan... psiak trafil do schronu, a my w tempie pojechalismy do lecznicy (ponad 30km)... on był cały sztywny, nie ruszał nawet łapką... przez pierwszą godzine lezał w bezruchu ;( w klinice odrazu się za niego wzieli... kroplowka, leki, oczyszczanie ran... nie mogli pobrac mu krwi bo nie leciala... temperatura byla niezmierzalna czyli pewnie ponizej 35 stopni ;( ;( psiak byl strasznie wyziebiony... ma 3 rany przeciecia... glebokie przeciecie.. ;( od 11 do 14 siedzielismy z nim w klinice... podczas kroplowki serce przestalo mu bić ;( szybka reanimacja i wrocil do nas... po przeswietleniu okazalo się, że ma jeszcze pękniety pecherz... i mial operacje... przed operacja powoli zaczynal ruszac łapą... obowiazki w schronie wzywaly a my juz w lecznicy do niczego im potrzebni nie bylismy wiec wrocilismy... psiak zostal na szpitalu... jak przezyje noc to moze sie uda... ja pisze to majac oczy pelne łez... on tak walczyl... ile musial wycierpiec w calym zyciu ????????? jak on mogl lezec w tym blocie... z ranami otwartymi... ;( i guzem na glowie... ;(

dziś rano dostaliśmy telefon od wet... psiak odszedł za TM ... :placz:

• Posted

NA stronie schroniska na paluchu Pani Eli można przeczytać o tym małym, starszym, bezbronnym piesku: kopiuję:

To był malutki, ślepy, stary piesek. Razem z kontenerkiem włożono go do pawilonu aby nie zmarzł w nocy... I wtedy stało się... Dwa duże psy wydostały się z klatki. Wskoczyły na kontener a ten się rozsypał....
    Mały, ślepy, bezbronny piesek stanął na drodze zdesperowanych, nieszczęśliwych, podekscytowanych nagłym oswobodzeniem się z klatki psów. Mały, ślepy, bezbronny piesek nagle stał się ich wrogiem. Na nim wyładowały swój żal za smutny, okrutny, niesprawiedliwy los.
    Mały, ślepy, bezbronny, stary piesek zginął w tragiczny sposób - rozszarpany przez współtowarzyszy niedoli. One, kierowane psią logiką nie wiedziały, że robią coś złego. I był to po prostu tragiczny wypadek jakich jest mnóstwo w schroniskach w całej Polsce ale...
    Tak trudno się pogodzić, że to miejsca stało się miejscem kaźni małego..... Tak trudno pogodzić się z tą bezsensowną śmiercią...

• 1 month later...
    Posted

ehhh i mój podopieczny również za TM.....:shake:
    Pawi bo tak miał na imię psiulek był pełen energii mimo podeszłego wieku, bardzo ufny, kochał ludzi i świat. W schronisku zauważyłyśmy że choruje także został poddany ciężkiej operacji, po 3 tyg. od zabiegu opuścił Nas-> wolontariuszki, które zawsze będą Go radośnie wspominały...nie doczekał się swojego wymarzonego domu o który prosił od 2 lat...
    Mam nadzieję że teraz dobrze Ci za TM.
    Zawsze pozostaniesz w naszej pamięci...

• .
    a to Jego zawsze uśmiechnięty pysiolek:placz:

• 4 months later...
    Posted

i kolejny mój Skarb.....już miał mieć dom na reszkę swojego życia...nie zdążyłyśmy....:placz::placz::placz:.....Kermicik mam nadzieję że dobrze Ci...
    Kochane moje Słoneczko.....