e.ra Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 Z tymi problemami, to nie do końca tak jest... W zasadzie to nie są problemy (i w końcu to nie jego wina,że nikt go niczego nie nauczył),ale czasami spacery z Buddą są trochę uciążliwe. Otóż idąc sobie z Budziorem ładnie chodnikiem potrafi z nienacka (nie wiem jak to się pisze) skoczyć na człowieka (pewnie chciałby się pobawić :evil_lol: ). I chociaż smycz jest krótko trzymana, to robi to z taką siłą, że trudno go utrzymać. A ludzie reagują strachem i zapewne złością. Jest to pies naprawdę bardzo przyjacielski,ale nie każdy o tym wie-niestety.Ale jest to do "naprawienia" i bardzo się staramy aby tego nawyku u Buddy się pozbyć. Poza tymi drobnymi przewinieniami to jest pies-anioł dosłownie. W domu jakby go w ogóle nie było-nie szczeka,co nie powiem-bardzo nas cieszy.Dziewczynki są jeszcze małe i śpią w dzień, a piesek im w ogóle w tym nie przeszkadza :) A dzisiaj Budda wynalazł nową zabawę-"gonitwa za Bobkiem"-naszą papużką falistą.Ta go specjalnie zaczepia,a Budda machając ogonem ją goni. Oczywiście nic jej nie robi :) Gdy się do niej zbliży,to ją liże :loveu: Teraz sobie smacznie śpi,a przez sen przekazuje wszystkim gorące pozdrowienia ;) P.S. Nie wiem jak przez ten czas spędzony w schronisku nikt go mógł nie pokochać.Nie dość,że to taki piękny pies,to do tego bardzo kochany i przytulaśny.Chociaż dzięki temu trafił do nas :multi: :loveu: Quote
asia-s Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 :loveu::loveu::loveu:Super wiesci, Super Budda i Superowa Rodzina Buddy Quote
magdyska25 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 My również pozdrawiamy bardzo gorąco Buddę. Psiak ideał i tyle:cool3: Dziękujemy również za nowe wieści. Quote
HeniaG Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Tak ,tak Budda to wielki pies i ludzie (jak tak skacze ) się go boją no bo skąd mogą wiedzieć ,że chce się tylko przywitać,pogadać.:p Na wolności tylko dzieći się go nie bały a dorośli sięgali po telefony komórkowe i dzwonili po straż,policję.Często ratowałam go z różnych opresji ale wiedziałam,że nie zawsze jestem w stanie go obronić. Wierzę ,że za nie długo Budda już nie będzie straszył ludzi swoim serdecznym witaniem i dopiero będzie SUPEROWY piekniś.:loveu: Pozdrawiam rodzinkę Buddy i wszystkich też. Quote
modliszka84 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 A ja tu przemycę trochę prywaty... tyle osób tu zagląda i zachwyca się Buddą, to może dzięki niemu jego kolega schroniskowy znajdzie dom...? Podobny jest do Buddy, więc jeśli ktoś się w Buddzie zakochał i żałuje że nie jest jego, albo chciałby pomóc temu koledze to ja bardzo proszę...:oops: Oto Szorstek, w schronisku ponad rok... Quote
magdyska25 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 czy szorstek ma wątek?? Na Buddę nasyłać policję!!! ładne rzeczy!!!:roll: Quote
HeniaG Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Ja osobiście wszystkim swoim znajomym polecam pieski ze schroniska ,bo wiem że takie sa najlepsze na świecie.Mało tego zawsze mogę takiej osobie towarzyszyć.Moje dwie koleżanki mają suczki ze schroniska i są bardzo zadowolone.Ja zresztą też niedawno wyprowadziłam ze schroniska Kropkę nr 1518. Niech tylko ktoś mi się napatoczy. Pozdrawiam. Quote
e.ra Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9547193#post9547193 jeżeli możecie coś poradzić będziemy wdzięczni. Quote
modliszka84 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 o cholera :shake: napisz moze PW do Mrzewinska Quote
e.ra Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 dzisiaj na spacerku tak Budda szałał, że z wysiłku aż się powymiotowywał ;) Biedaczysko... Quote
Erazm Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Szalał na, czy po spacerku;)? :loveu::loveu::loveu: Quote
HeniaG Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Malroy,weszłam przed chwilą w Google i napisałam - tapicer w Toruniu.Jest w czym wybierać.Życzę wszystkiego dobrego, jak najmniej problemów. Pozdrawiam. Quote
e.ra Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 Pani Heniu proszę się tak nie przejmować :) Jak na razie jesteśmy na etapie poszukiwania jak najtańszego tapicera (w końcu to nie nasze mieszkanie ;) ) Odpowiem jeszcze na Pani pytanie z tamtego wątku- otóż palec złamany i prawa dłoń w gipsie :placz: Dzisiaj kupiliśmy Buddzie łańcuszek uciskowy (tak to się nazywa?) i krótką smycz-tak jak polecił nam treser, a od soboty zaczynamy chodzić z nim na szkolenie. Zmieniliśmy też lecznicę na tą,którą również polecił nam treser. Byliśmy tam z psiuchem,bo ma straszny łupież i polecono nam kąpiel w szamponie dla łuszczącej się skóry. No i Budda został wykąpany. Będziemy informować jak idzie Buddzie nauka. Mamy nadzieję,że z niego pojętny uczeń :) Quote
HeniaG Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Witam! Należe do tych osób wrażliwych ,ale pracuje nad sobą.Naprawdę było mi przykro z powodu żony - bardzo współczuję i pozdrawiam. Tak sobie myślę o tej papużce falistej , a jak ją kieyś zje:eviltong: - trzeba uważać. Aha u nas w Philipsie wszyscy mówia sobie po imieniu - czy to jest kierownik czy dyrektor itd ,- bo tak jest sympatyczniej.Tak wiec wszystkich proszę bez tej pani po imieniu,bo tak lubię. Jeszce chciałabym zwrócić uwagę jak będziecie na spacerze z Buddą , jego reakcję na psy w kolorze czarnym.Mój Drops jest w kolorze czarnym ,a pamiętamy jaki to był dla niego wróg. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Quote
HeniaG Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Tak bardzo się spieszyłam rano,że nie podziękowałam za nowe wiadomości, bardzo dziękuję i trzymam kciuki za znalezienie dobrego fachowca tapicera oraz za Buddę ,żeby już nic podobnego mu sie nie przytrafiło. Pozd.;) Quote
e.ra Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 Nie ma za co :) Dzisiaj Budda pojechał z mężem do pracy (całe szczęście jest taka możliwośc) ponieważ my wychodzimy,a lepiej żeby psiak nie zostawał na razie sam. Wkleiłabym zdjęcia z zabawy Buddy z psem moich rodziców (Rufim),ale nie mam pojęcia jak się to robi więc zrobi to mój mąż jak wróci z pracy. pozdrawiamy gorąco :loveu: Quote
HeniaG Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 ale sie cieszę ,będą foty .footy,fooooty. Quote
magdyska25 Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Czekam z niecierpliwością na fotki przystojniaka:cool3: Quote
e.ra Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 Przepraszam wszystkich mocno,ale tak wyszło,że wczoraj nie wyszło :oops: Mam nadzieję,że dzisiaj da radę wkleić te obiecane zdjęcia :) pozdrawiamy gorąco i prosimy o cierpliwość :loveu: Quote
Erazm Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Mały, nie ma zupełnie szacunku do większych:shake:;) Quote
HeniaG Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Rufi to bardzo odważny piesek ( i taki opiekuńczy - coś tam mu na nodze wywąchał) a Budda to prawdziwy piękniś i taki czyściutki. Pozdrawiam i czekam na nowe wieśći. Quote
Recommended Posts