magdyska25 Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 W takim razie czekamy z niecierpliwością na wiadomości i może jeszcze jakieś zdjęcia:cool3: Quote
e.ra Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 zdjęcia może będą jutro. Budda w domku u nas się już zaklimatyzował, nie ma już w nim stresu, wszędzie wkłada nos i szuka czegoś do porobienia. Bez długich spacerów byłby chyba niebezpieczny ;) Energii w przeciwieństwie do tego co prezentował na początku ma duuuuużo więcej. Widać wreszcie, że jest to młody pies. A propo wyglądu, nie ma spaceru co bym nie usłyszał jaki ładny pies :) Myśleliśmy nad jakimś szkoleniem, co by go podstawowych manier nauczyć, ale z tego co się orientowałem nie ma niczego w Toruniu. Będziemy musieli sobie radzić na własną rękę. Budda ogólnie się słucha, ale jak zobaczy na widoku jakiegoś psa, który mu nie pasuje nic do niego nie dociera i trzeba przeczekać :) Podstawowa znajomośc komend w stylu do nogi, zostaw była by przydatna. Znacie może jakieś stronki, które opisują metody takiego treningu? Co więcej, zaczyna merdać ogonem na powitanie :) Puszcza śmierdzące i głośne bąki, czasami mu się coś śni, śmiesznie to wygląda, jak przez sen przebiera łapami i warczy ;) Jutro postaram się wrzucić zdjęcia. Pozdrawiamy !! Quote
modliszka84 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Fajne forum o szkoleniu psa metodami pozytywnymi -> tutaj Mogę przesłać też Wam na maila książke Jan Fenell "Zapomniany język psów" , też fajne, ale jak dla mnie trochę zbyt restrykcyjne metody, no i dużo cierpliwości trzeba ;) a co do szkolenia to mozna się zapytac w ZK http://www.torun.zkwp.pl/oddzialy.php?oddzial=torun co prawda na ich stronie nie ma ani słowa w zakłądce Szkolenie ale może akurat ... ;) Quote
e.ra Posted February 11, 2008 Author Posted February 11, 2008 Budda ma się dobrze :) http://youtube.com/watch?v=B3XJ5PBrLBE naprawdę tak szeroko nie chodzę :P Quote
magdyska25 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Ślicznie wygląda!!! Jak zupełnie inny pies!!! Filmik też super widzę że poznał nowego kolegę który raczej nie chciał się z Nim zaprzyjaźnić:cool3: Quote
e.ra Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 hehehe, dziękuję - ma jeszcze lęki, boi się wchodzić do nowych pomieszczeń, a jak się boi panicznie, to rozkłada się na ziemi na płasko, łapy na boki i koniec, ale nie trzeba go ciągnąć tylko mówić do niego łagodnie i zapraszać - w końcu wejdzie ;) Koty go biją, podchi machając ogonem, kot sprzedaje mu fangę i budda ucieka :P Co do urody, to nie ma spacerku co bym nieusłyszał jaki ładny piesio :P Dziękuję wszystkim za pomoc w odnalezieniu takiego cudownego psiaka. ;) Aha, ma pchły :P Quote
magdyska25 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 No cóż koty nie chcą się z Buddą zaprzyjaźnić to przynajmniej pchły Go polubiły:evil_lol: a tak na poważnie miejmy nadzieję że paskudy jak najszybciej znikną...kąpiel wskazana. Czekamy oczywiście na nowe zdjęcia oraz informacje:) Quote
HeniaG Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 tak bardzo się cieszę,że BRUT ma taki wspanialy dom,wiedziałam ze może być tylko kochany.:evil_lol: nigdy nie widzialam żeby jakiś kot pobił BRUTĘ:evil_lol:,ale widziałam jak koty i psy częstowaly się jego jedzonkiem - BRUT pozwalał na to -kochany. bardzo kocham całą rodzinę BRUTKI i pozdrawiam WAS serdecznie,uścisk łapy odemnie dla Bruty. ale skąd się wzieły pchły?. Quote
e.ra Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 magdyska25 napisał(a):.kąpiel wskazana. dostał jakiś środek od weta, ma pomóc i zabezpieczyć psa na 3 miesiące. Mam nadziej, że pomoże, chcielibyśmu mu już zaoszczędzić stresu kąpielnego. :) Quote
modliszka84 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 HeniaG napisał(a):tak bardzo się cieszę,że BRUT ma taki wspanialy dom,wiedziałam ze może być tylko kochany.:evil_lol: nigdy nie widzialam żeby jakiś kot pobił BRUTĘ:evil_lol:,ale widziałam jak koty i psy częstowaly się jego jedzonkiem - BRUT pozwalał na to -kochany. bardzo kocham całą rodzinę BRUTKI i pozdrawiam WAS serdecznie,uścisk łapy odemnie dla Bruty. ale skąd się wzieły pchły?. Witam p. Henryko na dogo ! Jakby ktoś nie był zorientowany, to p. Henryka była opiekunką Buddy za czasów jego bezdomności ;) No, a Buddy nie da się nie lubić, nawet pchełki go polubiły (pewnie złapał gdzieś na spacerze :cool3: ) Quote
Madzik77 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 WITAMY Pania HENIE! I ukłony w strone nowego wspaniałego domku! Dziekujemy za wieści! Quote
Erazm Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Witamy:multi::multi::multi: i dziękujemy:loveu::loveu::loveu: Dla tego pięknisia domek potrzebny http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103963 Quote
HeniaG Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 A dlaczego nie mogłam mieć Brutki? Mam dwa psy: jedwn to owczarek niemiecki wabi się Bob ,był tolerowany przez Brutę bo od początku zabierałam go na dokarmianie,drugi to Drops - wróg nr 1 dla Bruty.Moje psy biegają sobie wolno po całym terenie.Mają domek piętrowy i wersalki do spania.Zyją sobie fajnie ,robią co chcą np: kopią doły a pani te doly zakopuje ( taka fajna zabawa ). Drops i Brutek - nie wiem który przeżyl by walkę.Dlatego nie mogłam mieć Brutki, ale dbałam o to żeby nigdy nie był głodny. Deszcz nie deszcz,śnieg nie śnieg Brutek musiał jeść. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Quote
magdyska25 Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Jest Pani wielka a zabawa w zakopywanie dołów bardzo pomysłowa:cool3: Budda miejmy nadzieję jak najszybciej pozbędzie się swoich nowych kolegów->pcheł. trzymam bardzo mocno kciuki. Pozdrowienia dla całej rodzinki Buddy oraz dla samego idola wątku:p Quote
Madzik77 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Pani Heniu - szkoda ze nie ma wiecej takich wspaniałych osób jak Pani. Dzieki Pani Budda jest teraz tak wspaniałym psem i moze dawac radzosc nowej rodzinie która okazała sie być darem z nieba dla niego samego . Quote
HeniaG Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Brutek kocha wolność,ludzi i dzieci - doczekał się tego wszystkiego ( nie każdemu pieskowi to pisane).Chcialam żeby tak było,ale nie myślalam ,że będzie aż tak wspaniale. Ciekawe co tam,co tam? Pozdr. Quote
e.ra Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 Witamy wszystkich serdecznie :) Budda kocha ludzi i dzieci,a ludzie i dzieci kochają Buddę :) Nie ma spaceru, na którym ktoś by się nim nie zachwycał. Przeważnie ludzie pytają co to za rasa :p (nie wspominając o zachwycie jaki w nich wzbudza :) ) Jednak jak dotąd tylko jedna starsza kobieta zauważyła,że to młody pies (cały czas słyszę: "uuuu , ale to już staruszek?") Dzisiaj na spacerze w lesie Budzior tak sie nabiegał,że padł na drodze i nie dało się go ruszyć :evil_lol: A ulubionym zajęciem na dworze jest tarzanie się w trawie lub piachu. I jeszcze coś,co muszę napisać.Jeżeli Budda nigdy nie był w domu,to jest on psem po prostu genialnym.Od momentu jak u nas zamieszkał ani razu nie załatwił sie w domu :multi: i nawet nie przyszło mu to do głowy :) Naprawdę ogromnie się cieszymy,że mamy takiego psiurka w domu. Serdecznie pozdrawiamy i do następnego razu :bye: Quote
asia-s Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Podczytuje watek Buddy, trzymalam kciuki i strasznie sie ciesze ze Budda trafil na tak fajna rodzine a rodzina na fajnego Budde;) Wszystkiego dobrego dla Was i Waszego nowego przyjaciela :loveu: Quote
magdyska25 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 No widzę że Budda robi niesamowitą karierę:) Cieszę się bardzo że pies nie sprawia problemów i przynosi samą radość:cool3: Quote
modliszka84 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 magdyska25 napisał(a):No widzę że Budda robi niesamowitą karierę:) Cieszę się bardzo że pies nie sprawia problemów i przynosi samą radość:cool3: I pomysleć, że w schronisku był 8 miesięcy :roll: ... Quote
magdyska25 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 no cóż....a teraz każdy Go zachwala!!! Na szczęście już nie siedzi w schronisku:cool3: Quote
Recommended Posts