Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zdjęcia może będą jutro. Budda w domku u nas się już zaklimatyzował, nie ma już w nim stresu, wszędzie wkłada nos i szuka czegoś do porobienia. Bez długich spacerów byłby chyba niebezpieczny ;) Energii w przeciwieństwie do tego co prezentował na początku ma duuuuużo więcej. Widać wreszcie, że jest to młody pies. A propo wyglądu, nie ma spaceru co bym nie usłyszał jaki ładny pies :)

Myśleliśmy nad jakimś szkoleniem, co by go podstawowych manier nauczyć, ale z tego co się orientowałem nie ma niczego w Toruniu. Będziemy musieli sobie radzić na własną rękę. Budda ogólnie się słucha, ale jak zobaczy na widoku jakiegoś psa, który mu nie pasuje nic do niego nie dociera i trzeba przeczekać :) Podstawowa znajomośc komend w stylu do nogi, zostaw była by przydatna. Znacie może jakieś stronki, które opisują metody takiego treningu?

Co więcej, zaczyna merdać ogonem na powitanie :) Puszcza śmierdzące i głośne bąki, czasami mu się coś śni, śmiesznie to wygląda, jak przez sen przebiera łapami i warczy ;) Jutro postaram się wrzucić zdjęcia.

Pozdrawiamy !!

Posted

Fajne forum o szkoleniu psa metodami pozytywnymi -> tutaj

Mogę przesłać też Wam na maila książke Jan Fenell "Zapomniany język psów" , też fajne, ale jak dla mnie trochę zbyt restrykcyjne metody, no i dużo cierpliwości trzeba ;)

a co do szkolenia to mozna się zapytac w ZK http://www.torun.zkwp.pl/oddzialy.php?oddzial=torun
co prawda na ich stronie nie ma ani słowa w zakłądce Szkolenie ale może akurat ... ;)

Posted

hehehe, dziękuję - ma jeszcze lęki, boi się wchodzić do nowych pomieszczeń, a jak się boi panicznie, to rozkłada się na ziemi na płasko, łapy na boki i koniec, ale nie trzeba go ciągnąć tylko mówić do niego łagodnie i zapraszać - w końcu wejdzie ;)

Koty go biją, podchi machając ogonem, kot sprzedaje mu fangę i budda ucieka :P

Co do urody, to nie ma spacerku co bym nieusłyszał jaki ładny piesio :P

Dziękuję wszystkim za pomoc w odnalezieniu takiego cudownego psiaka. ;)

Aha, ma pchły :P

Posted

No cóż koty nie chcą się z Buddą zaprzyjaźnić to przynajmniej pchły Go polubiły:evil_lol:
a tak na poważnie miejmy nadzieję że paskudy jak najszybciej znikną...kąpiel wskazana.
Czekamy oczywiście na nowe zdjęcia oraz informacje:)

Posted

tak bardzo się cieszę,że BRUT ma taki wspanialy dom,wiedziałam ze może być tylko kochany.:evil_lol:
nigdy nie widzialam żeby jakiś kot pobił BRUTĘ:evil_lol:,ale widziałam jak koty i psy częstowaly się jego jedzonkiem - BRUT pozwalał na to -kochany.
bardzo kocham całą rodzinę BRUTKI i pozdrawiam WAS serdecznie,uścisk łapy odemnie dla Bruty.
ale skąd się wzieły pchły?.

Posted

magdyska25 napisał(a):
.kąpiel wskazana.

dostał jakiś środek od weta, ma pomóc i zabezpieczyć psa na 3 miesiące. Mam nadziej, że pomoże, chcielibyśmu mu już zaoszczędzić stresu kąpielnego. :)

Posted

HeniaG napisał(a):
tak bardzo się cieszę,że BRUT ma taki wspanialy dom,wiedziałam ze może być tylko kochany.:evil_lol:
nigdy nie widzialam żeby jakiś kot pobił BRUTĘ:evil_lol:,ale widziałam jak koty i psy częstowaly się jego jedzonkiem - BRUT pozwalał na to -kochany.
bardzo kocham całą rodzinę BRUTKI i pozdrawiam WAS serdecznie,uścisk łapy odemnie dla Bruty.
ale skąd się wzieły pchły?.

Witam p. Henryko na dogo !

Jakby ktoś nie był zorientowany, to p. Henryka była opiekunką Buddy za czasów jego bezdomności ;)

No, a Buddy nie da się nie lubić, nawet pchełki go polubiły (pewnie złapał gdzieś na spacerze :cool3: )

Posted

A dlaczego nie mogłam mieć Brutki?
Mam dwa psy:
jedwn to owczarek niemiecki wabi się Bob ,był tolerowany przez Brutę bo od początku zabierałam go na dokarmianie,drugi to Drops - wróg nr 1 dla Bruty.Moje psy biegają sobie wolno po całym terenie.Mają domek piętrowy i wersalki do spania.Zyją sobie fajnie ,robią co chcą np: kopią doły a pani te doly zakopuje ( taka fajna zabawa ).
Drops i Brutek - nie wiem który przeżyl by walkę.Dlatego nie mogłam mieć Brutki, ale dbałam o to żeby nigdy nie był głodny. Deszcz nie deszcz,śnieg nie śnieg Brutek musiał jeść.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Posted

Jest Pani wielka a zabawa w zakopywanie dołów bardzo pomysłowa:cool3:

Budda miejmy nadzieję jak najszybciej pozbędzie się swoich nowych kolegów->pcheł.
trzymam bardzo mocno kciuki.
Pozdrowienia dla całej rodzinki Buddy oraz dla samego idola wątku:p

Posted

Pani Heniu - szkoda ze nie ma wiecej takich wspaniałych osób jak Pani. Dzieki Pani Budda jest teraz tak wspaniałym psem i moze dawac radzosc nowej rodzinie która okazała sie być darem z nieba dla niego samego .

Posted

Brutek kocha wolność,ludzi i dzieci - doczekał się tego wszystkiego ( nie każdemu pieskowi to pisane).Chcialam żeby tak było,ale nie myślalam ,że będzie aż tak wspaniale. Ciekawe co tam,co tam?
Pozdr.

Posted

Witamy wszystkich serdecznie :)
Budda kocha ludzi i dzieci,a ludzie i dzieci kochają Buddę :) Nie ma spaceru, na którym ktoś by się nim nie zachwycał. Przeważnie ludzie pytają co to za rasa :p (nie wspominając o zachwycie jaki w nich wzbudza :) ) Jednak jak dotąd tylko jedna starsza kobieta zauważyła,że to młody pies (cały czas słyszę: "uuuu , ale to już staruszek?")
Dzisiaj na spacerze w lesie Budzior tak sie nabiegał,że padł na drodze i nie dało się go ruszyć :evil_lol: A ulubionym zajęciem na dworze jest tarzanie się w trawie lub piachu.
I jeszcze coś,co muszę napisać.Jeżeli Budda nigdy nie był w domu,to jest on psem po prostu genialnym.Od momentu jak u nas zamieszkał ani razu nie załatwił sie w domu :multi: i nawet nie przyszło mu to do głowy :) Naprawdę ogromnie się cieszymy,że mamy takiego psiurka w domu.
Serdecznie pozdrawiamy i do następnego razu :bye:

Posted

Podczytuje watek Buddy, trzymalam kciuki i strasznie sie ciesze ze Budda trafil na tak fajna rodzine a rodzina na fajnego Budde;)
Wszystkiego dobrego dla Was i Waszego nowego przyjaciela :loveu:

Posted

magdyska25 napisał(a):
No widzę że Budda robi niesamowitą karierę:)
Cieszę się bardzo że pies nie sprawia problemów i przynosi samą radość:cool3:

I pomysleć, że w schronisku był 8 miesięcy :roll: ...