wiewiora1 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Dziewczyny wielkie dzieki ,ze jestescie ,zagladacie do kary i chcecie jej pomoc,,,,mam nadzieje ze i w koncu inni tez zechca do niej zagladac:) Quote
ponka1 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 agata51 napisał(a):Fajnie, Majqa, że jesteś! :lol: Też się cieszę i dziękuję. Quote
majqa Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Miałam dziś dziewczyny zdrową awarię kompa przez ładnych parę godzin, co skutecznie mnie załatwiło z inną robotą ale...dołożę starań, by tekst pojawił się najpóźniej jutro do południa. Teraz podganiam zaległości. Quote
majqa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Nie(boskie) skaranie z Karą. Pomocy! Życie, w iście przewrotny sposób, potrafi wymierzać dziwnie pojętą sprawiedliwość każdej istocie. Nie trzeba być człowiekiem, by odczuć to na własnej skórze. Czasem wystarczy mieć cztery łapki, puszyste futerko i nieopatrznie stanąć na drodze fatum, a codzienność, dotąd łaskawa, zamienia się w prawdziwy koszmar. Nie istnieje wtedy taryfa ulgowa dla urody, niewinności, urokliwości, o czym przekonała się dwuletnia sunia Kara. Nie wiedziała, za jaką to przyczyną, pewnego dnia jej pani (a może pan?) przywiązała ją do nieznanego płotu i...odeszła. Początkowo myślała, że to jakaś zabawa. Czas wyprowadził biedactwo z błędu. Dochodzące zewsząd szczekanie nie wróżyło niczego dobrego. Było to powitanie schroniskowej rzeczywistości. Taką, wystraszoną, złą na cały świat, rozgoryczoną, przepełnioną zdumieniem i niedowierzaniem Karusię poznali pracownicy psiej samotni. Za co ukarano Karę? Za to, że spowszedniała i doroślejąc, wyzwoliła się z "opakowania puszystej, szczenięcej kuleczki"? Może jej opiekunów przerosło wychowanie tego prawdziwego wulkanu radości i energii? Najsmutniejszą okolicznością, jaka może przyjść jeszcze do głowy jest porzucenie suni z powodu choroby. Padaczkę, na którą cierpi da się i kontrolować i leczyć. Czemu więc pozostawiono na łasce losu zwierzę w tak dużej potrzebie? Gdybyśmy z taką łatwością i bezdusznością pozbywali się chorych ludzi, nasze domy, szybciej niż przypuszczamy, odbijałyby jedynie echo wspomnień. Prosimy o ciepłe spojrzenie na Karę i rozważenie jej adopcji! Porzucona przez człowieka, którego całą sobą ukochała, przez którego cierpiała i za którym tęskniła, zasłużyła na nową szansę! Umiejętnie prowadzona, u boku troskliwej osoby, rozkwitnie pełnią piękna, tego istotnie nie poskąpiła jej natura. To zadziwiające, że pomimo przeżyć wciąż gotowa jest zaufać, oddać całą siebie za okazję spaceru (tu może popisać się ładnym chodzeniem na smyczy), zabawy w aportowanie i delikatność przytulenia. Nie pozwólcie by jej młodziutki wiek zakończyła sędziwa starość wciąż w otoczeniu budy i krat, w niewoli ograniczonej przestrzeni i złudzeń, jakimi karmi się dzień po dniu, od odwiedzin schroniskowych gości po ostatnie skrzypnięcie bramy. Kara sprawdzi się jako towarzyszka innych psów, ozdoba domowej kanapy, zadziorny odstraszacz nieproszonych gości. Niech nie czeka dłużej niż to konieczne! Niech jej czekanie zostanie nagrodzone Twoim widokiem! Osoby zainteresowane pomocą Karze proszone są o kontakt pod numerem 0-600290214 lub drogą mailową, pisząc na adres grazmark@interia.pl Quote
Brysio Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 o super jest juz tekst;) to teraz muszę się wziąc za ogłoszenia;) Quote
ponka1 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Brysio, podałam na PM brakujący kontakt. Dziękuję ! Quote
Brysio Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 pare ogłoszeń;) ale.gratka.pl/ogloszenie/1954388_nie_boskie_skaranie_z_kara_pomocy.html trojmiasto.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-Nie-boskie-skaranie-z-Kar-Pomocy-W0QQAdIdZ129648470 www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=3171492&cid=161 www.kokosy.pl/ogloszenie/43339 www.ogloszenia.24polska.pl/darmowe_ogloszenia/psy/nie_boskie_skaranie_z_kara_pomocy_25087.html www.zoonet.pl/mod/99/t/iP/cID/5/iID/1656 zwierzaki.cafeanimal.pl/Kara,19519 Quote
majqa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Ode mnie: przygarnijzwierzaka.pl pajeczyna.pl pineska.pl neeon.pl dwukropek.pl telezoo vegie.pl adopcjapsa.pl eoferty.com.pl ojoj.pl zwierzeta.i-bazar.pl gumtree.pl oglosze.pl tlenek.pl wa.stacja.biz animalia.pl pchlitarg.com owi.pl drobne.centrumofert.pl www.olx.pl rozglos.net kupiepsa.pl psy.elk.pl zwierzeta.drobny.com.pl ogloszenia.hodowle.info/oddam_psa,2,0.html Quote
ponka1 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 [quote name='majqa']Ode mnie: przygarnijzwierzaka.pl Dziękujemy i przede wszystkim za wzruszający tekst, oby jej w przyszłości dom przybliżył. Quote
majqa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Przepraszam, że nie dam rady zrobić więcej ogłoszeń. Wykaz stron wrzuciłam w jeden post. Quote
deedee77 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 I tak superowo!!!! Bardzo dziękujemy!!!!:multi: Quote
majqa Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Wysyłam na PW mail Brązowej, jaki dostałam w związku z Karą. Nie skakałabym jednak ze szczęścia, bo identyczny dostałam w związku ze szczeniaczkami z wątku Eruane i sunią z wątku Neczki. Quote
ponka1 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Kara ma tyle ogłoszeń, może w końcu ktoś sensowny się odezwie. Teraz jeszcze śliczne allegro, ludzie wchodzą, czytają, oby ten właściwy się zlitował. Suczka poza boksem tak pięknie się bawi i cieszy do człowieka. Quote
wiewiora1 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 28,,,,,28,,,,wrzucam mloda wysoko na pierwsza strone ,,,w ten szczesliwy dzien:) Quote
agata51 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Zrobiłam, co mogłam. Majqa, Brysio zrobiły jeszcze więcej. Dziękuję im z całego serca. :loveu: Życzę powodzenia. Quote
Recommended Posts