brazowa1 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Gdy widzisz nowego psa w schronisku,ktory siedzi w boksie z nieodpieta smycza,wiadomo od razu-zostal przywiazany do płotu schroniska.Zwykle psy sa tak wystraszone iloscia psow,warunkami schroniska i obcymi ludzmi,ze rzucaja sie na oslep.Przerazajace widowisko. Nawet jeszcze nie dojrzalam czy to pies czy suka. Mlode na pewno-ma imponujace uzębienie. Atakuje nie na zarty,walczy o zycie.Dla niego kazdy czlowiek to smiertelne zagrozenie. Dojdzie do siebie,to pewne,psy sa mocne,pytanie tylko ile to potrwa i kto potem tego psa przygarnie :shake: Ech,co sie dzieje z tymi ludzmi. po pol roku pobytu w schronisku,suka odpuściła...jak wszystkie...oto aktualna fotka z lipca. nawet Kara zostala wysterylizowana dzieki forum Dogomania :) :) :) Quote
akucha Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Taki ładny... To co, jeszcze czekamy z ogłoszeniami? A jakies dobre wiesci... Quote
brazowa1 Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 Dzis nie ma dobrych wiesci Akucha :shake: Sa dwa nowe,przerazone psy,oba z agresja lękowa i to nic dobrego im nie wrozy. Quote
akucha Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Tak bywa... Ja jestem przekonana, że to pies z trójmiejskich. Wielokrotnie wznawiano ogłoszenia takiego psa, miłosniczka, która chwaliła się, że pomaga od wielu lat. Błagała o dom dla podobnego psa. Przeleciałam wszystkie strony, żadnego ogłoszenia już nie ma. Szlag... Quote
brazowa1 Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 daj na Trojmiejskie,jeszcze dzis Akuszko.Niech ona zobaczy.Musi zobaczyc tego psa,jezeli czegos ma sie nauczyc. Quote
bumerang Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Boże jakie on lub ona ma wystraszone oczka:shake::shake: Quote
ewabs Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Jakie to okropne, ja od pół roku szukam mojej Pixie, a ktoś od tak przywiązuje psa do płotu schroniska. To jest po prostu wstrętne! skacz do góry słodziaku! Quote
akucha Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Tak, masz rację, trudno to zrozumieć. Patrzę na Pixi i widzę naszą Zgagę, takie podobne mordki... Quote
BasiaD Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Ależ to piękny czarnuszek... Hopaj pięknoto do góry przypominać o domku dla siebie ! Quote
ewabs Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Byłam ostatnio w w schronisku Sopocie, nawet rozglądałam się, za tą podobną do Niusi sunią z nadzieją, że może to ona, że ktoś się może pomylił- przeoczył ale jej nie widziałam.Szkoda Quote
akucha Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Ewabs, Zgaga już od roku w nowym domku. Jak tylko twoje ogłoszenie pojawiło się na trójmiejskich, to podesłałam link Brązowej, bo myślałam, że Zgagulec nawiał. Ja teraz przeglądam trójmiejskie uważnie, pamiętam o Pixi ;) A cudeńko czane w górę!!! Quote
brazowa1 Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 "cudenko" nadal dziamocze i straszy.Ale to juz inne straszenie,pies juz wie,ze nikt nie zagraza jego zyciu. Opiekunka w schronisku postawila sobie za punkt honoru wyprowadzenie z boksu psicy,udalo sie :) Quote
brazowa1 Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 tak,zdecydowanie spokojniejsza,bo to dziopa. Jest bardzo płochliwym psem z agresja lękowa. Wychodzi juz grzecznie,pracownicy ja sobie oswoili.Ale jest bardzo niepewna,dac jej powod,byle jaki,nie taki ruch reką i ugryzie. Quote
akucha Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Aj, niedobrze... Nie miała pewnie łatwo w życiu. :-( Quote
kaerjot Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Mam doła i nie mogę się skupić na pracy, to se pohopam. Quote
kaerjot Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Brązowa, a ktoś go odwiązał już od tego płotu? Bo tytuł wciąż ten sam. Quote
akucha Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Gabi, dlaczego ziołową? Choraś?! Dom dla niej, to bedzie ciężka sprawa... Quote
akucha Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Hmmm, nie wyłysiejsz, nie bój. Taka pora roku, liniejemy jak nasze kundle :evil_lol: A tak serio, to o płukankach z pokrzywy słyszałam, ale żeby pić... Quote
Recommended Posts