Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdy widzisz nowego psa w schronisku,ktory siedzi w boksie z nieodpieta smycza,wiadomo od razu-zostal przywiazany do płotu schroniska.Zwykle psy sa tak wystraszone iloscia psow,warunkami schroniska i obcymi ludzmi,ze rzucaja sie na oslep.Przerazajace widowisko.
Nawet jeszcze nie dojrzalam czy to pies czy suka.
Mlode na pewno-ma imponujace uzębienie.
Atakuje nie na zarty,walczy o zycie.Dla niego kazdy czlowiek to smiertelne zagrozenie.
Dojdzie do siebie,to pewne,psy sa mocne,pytanie tylko ile to potrwa i kto potem tego psa przygarnie :shake:
Ech,co sie dzieje z tymi ludzmi.

po pol roku pobytu w schronisku,suka odpuściła...jak wszystkie...oto aktualna fotka z lipca.

nawet

Kara zostala wysterylizowana dzieki forum Dogomania :) :) :)

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak bywa...
Ja jestem przekonana, że to pies z trójmiejskich. Wielokrotnie wznawiano ogłoszenia takiego psa, miłosniczka, która chwaliła się, że pomaga od wielu lat. Błagała o dom dla podobnego psa. Przeleciałam wszystkie strony, żadnego ogłoszenia już nie ma.
Szlag...

Posted

Jakie to okropne, ja od pół roku szukam mojej Pixie, a ktoś od tak przywiązuje psa do płotu schroniska. To jest po prostu wstrętne! skacz do góry słodziaku!

Posted

Byłam ostatnio w w schronisku Sopocie, nawet rozglądałam się, za tą podobną do Niusi sunią z nadzieją, że może to ona, że ktoś się może pomylił- przeoczył ale jej nie widziałam.Szkoda

Posted

Ewabs, Zgaga już od roku w nowym domku. Jak tylko twoje ogłoszenie pojawiło się na trójmiejskich, to podesłałam link Brązowej, bo myślałam, że Zgagulec nawiał.
Ja teraz przeglądam trójmiejskie uważnie, pamiętam o Pixi ;)

A cudeńko czane w górę!!!

Posted

"cudenko" nadal dziamocze i straszy.Ale to juz inne straszenie,pies juz wie,ze nikt nie zagraza jego zyciu.
Opiekunka w schronisku postawila sobie za punkt honoru wyprowadzenie z boksu psicy,udalo sie :)

Posted

tak,zdecydowanie spokojniejsza,bo to dziopa.
Jest bardzo płochliwym psem z agresja lękowa.
Wychodzi juz grzecznie,pracownicy ja sobie oswoili.Ale jest bardzo niepewna,dac jej powod,byle jaki,nie taki ruch reką i ugryzie.