brazowa1 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Misia-Norweżka jest psem skażonym.Nie spotyka dobrych ludzi,jakby ciązyło na niej fatum. JEJ AKTUALNE FOTKI STR 31 Rok 2007 W schronisku ląduje maluteńki szczeniak,ma pięc miesięcy,jest potwornie wystraszony. Usiłuje bronic się zębami przed kontaktem,bardzo sie boi. Jest wypielegnowana,czysciutka-maskoteczka.po trzech tygodniach zostaje adoptowana. rok 2008 Misia jest drugi raz w schronisku. Pierwszy raz wyladowala,gdy byla pieciomiesiecznym szczeniaczkiem i miala cale zycie przed soba.Miniaturowy maluch nie czekal dlugo na dom.Miła rodzina pokochala Misie od pierwszego wejrzenia i zaadoptowala .Naprawde o nia dbali-zostala nawet zaczipowana,zeby nigdy,ale to nigdy im sie nie zgubiła.Rok zabaw,spacerow,rozpieszczania. A po roku ,bez zmruzenia oka,Misia zostala porzucona.Wyjazd do Norwegii sprawil,ze o milosci i zobowiazaniu wobec malej Misi zapomniano.Nie byla warta kwarantanny,pieniedzy na badania (wyjazd psa do Norwegii to dluga procedura,ale prawdziwi milosnicy psow radza sobie i zabieraja psa ze soba) .Wtedy przypomniano sobie o tym,skad suczka jest wzieta.Ze schroniska!Przeciez zawsze mozna ja tam zwrocic... Zrobili najgorsze,co mozna psu zrobic.Adoptowali szczeniaka (ktoremu latwo znalezc dom),a oddali dorosla suke,przerazona tak,ze nie je,nie spi,nie rusza sie,nie zalatwia. Kazde pojawienie sie czlowieka odbiera jako smiertelne zagrozenie,jest gotowa gryzc,gdyby tylko ktos sie do niej zblizyl.Od trzech dni lezy w tym samym miejscu. Na razie czekamy,az nawiaze z ludzmi jakis kontakt.Misia jest zupełnie w innym swiecie i duzo czasu uplynie zanim cos sie poprawi. Bardzo przykry widok skurczonego pieska :( Na ogłoszenie Norwezki-Misi-Esti odpowiadaja znajome znajomych,osoby polecone,solidne,włascicielki kotów,którymi dobrze sie opiekują. Przyjezdzaja do schroniska adoptuja sunię. Potem jeszcze odwiedzaja schronisko,opowiadaja o Esti(bo tak dostała na imię),nie ma problemów,sunia jest kochana i dobra ,o jej wadach opowiadaja ze smiechem-jak to każdy kochajacy właściciel Rok 2009 Pojawiaja sie pierwsze sygnały,ze Esti juz sie znudziła. Właścicielki maja pretensję,ze po pół roku pobytu u nich suka zaczeła im sikac w domu. Nie pomagają tłumaczenia,ze na psa nie wolno krzyczeć,ze trzeba byc dobrym,ze nie mozna wyklinać. Ze znerwicowały psa,skoro problem zaczał sie u nich ,pod ich opieką. Rok 2010 wieści sa coraz gorsze. Suka juz nie ma imienia,tylko nazywa się "wypier...j" (cytat włascicielek) Pretensje do Esti,ze nie jest yorkiem,a one chciały yorka. Pretensje do znajomych,którzy jako pierwsi adoptowali psa ze schronu i tym samym zachęcili je do odwiedzenia schroniska.Pretensje do Esti, ze jest, a tu siłownia, basen, golf... Suka przestaje dostawac wode do picia.Zeby nie sikała. Czterokilowy pies jest prowadzany na KOLCZATCE. Okazuje się,ze usiłowały psa zgubić.Udało im sie to dwa razy,tylko pies znajdywał droge do domu. I gdy wszystko zdawało sie wskazywac na tio,ze juz koniec,Esti jest zwyczajnie skazana,pomogła Dogomania i szalone kobiety dogomaniaczki. Sunia jest obecnie w DT ,w Gdańsku. Szuka domu stałego. Bez dzieci-nie lubi ich. Uwielbia kobiety,mężczyzn nie zna,boi sie. po wiecej pytań,odpowiedzi,zapraszamy na watek! BAZAREK dla Esti,prowadzony przez Wszpasię http://www.dogomania.pl/threads/195347-Smycze-obro%C5%BCe-lektury-beletrystyka-na-porzucon%C4%85-N-ty-raz-Esti.-Do-p%C3%B3%C5%82nocy-05.11.2010 Bazarek zrobiony przez Kakadu :) http://www.dogomania.pl/threads/195389-UWAGA!-WSZYSTKO-OD-2-ZŁOTYCH!-na-esti-w-dt-u-kany-do-6-11 younonowo-kakadowy bazarek dla Esti: http://www.dogomania.pl/threads/195442-ozdoby-ksiazki-kucharskie-dvd!-na-esti-w-dt-u-kundel-bury-do-7-11-g.-22-00?p=15634494#post15634494 rozliczenie: Aktualne rozliczenie Konto Misi: Wplaty: wszpasia - 20 zl Jolanta08 - 70 zl yunona - 40 zl omi - 20 zl Selenga - 100 zl _____________________ RAZEM ; 250 zl Wydatki: Vet - 60 zl karma, smakoszki - 25 zl wyróżnione allegro - 12 zl wyróżnione trójmiasto 6 zl podróż do nowego domu - 30 zl przekazanie reszty pieniędzy na Grację - 117 zl http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=5043 Quote
Itske Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Wziąć i utłuc:mad: tych ludzi! Koniecznie wysłać im zdjęcia! Żeby ich nigdy żaden pies nie pokochał! Quote
akucha Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Jakos nie pamiętam jej... Itske, to niemozliwe, pies pokocha najwiekszą ludzka gnidę, niestety. Quote
brazowa1 Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 Akuszko,ona byla "krotko",tylko 2 tygodnie kwarantanny.Byla mini,mini,mlodziutka i sliczna.No,ale teraz nie bedzie szukala dobrych ludzi przez dwa tygodnie,tylko znacznie dluzej i modlmy sie,zeby ich w ogole znalazla. Quote
olenka_f Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 podobno człowiek to brzmi dumnie, jakoś nie czuje tego Quote
Itske Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 olenka_f napisał(a):podobno człowiek to brzmi dumnie, jakoś nie czuje tego Czlowiek to brzmi .... róznie a zdanie - aby ich pies nie pokochal - to moje życzenie gorące, nie zasługują na to, mogę jeszcze zrozumieć, że jej nie zabrali, nie wiem, jak wygladała ich sytuacja, staram sie nie osądzać, ale mogli włożyć wysiłek w znalezienie odpowiedzialnego, dobrego domku baaardzo chętnie wysłałabym im zdjęcia z pozdrowieniami od suni - mam nadzieję, że mają wyrzuty sumienia - to bardzo obciążające i trudne uczucie:angryy: Quote
akucha Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Wystawiłam Misię, może akurat... A żeby im się nie powiodło, niech poczują, co to strach i beznadzieja! Tego im życzę! Quote
brazowa1 Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 chyba jakos sie rusza w nocy,bo dzis lezala w ten sposob :shake: Quote
brazowa1 Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 wiec tak,suczka nadal przerazona,nadal chce gryzc.Wszyscy usilowali ja wyprowadzic z boksu i nawiazac z nia kontakt,ale udalo sie tylko kierownikowi.To juz ogromny krok do przodu. Quote
Betbet Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 czy ja sie zawsze bede wstydzic za rase ludzka? przeciez...dla chcacego nic trudnego no to jakby dziecko swoje zostawic:angryy::angryy::angryy::placz::placz: dzieci też oddali do domów dziecka????????:angryy::angryy::angryy: Quote
akucha Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Betbet, dla nich to nie to samo :shake: To była zabawka... juz jest niepotrzebna, po dobre zycie pojechali. Niech im się nic nie uda! Quote
Betbet Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 nie. ja sie akucha nie zgadzam, nigdy sie nie zgodze choc ponoc latwo sie pisze nie bedac w takiej sytuacji Quote
akucha Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Nikt z nas się nie moze z tym pogodzić, ale ludzie wciąz to robią. Zobacz, co zrobili z Dino, po 9 latach szurnęli do schronu. To powinno być karalne. Quote
Celina12 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 :-(:-(-jak Biedulka ....coś nowego w zachowaniu?? Jak Ona to musi przeżywać...Boże....:-( Quote
wiewiora1 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Hej Brazowa a ona nie przyszla do schronu jeszcze za mnie????Pamietam kochana szczuplutka sunie szczeniakowata ,,ktora uwielbiala za mna wszedzie lazic i wskakiwac mi na kolana ,,pamietam, ja doskonale ,,tylko do konca nie jestem wstanie rozpoznac czy to ona!!!Pamietam ze mowilam jeszcze mari ze zieje mi caly czas prosto w twarz z zadowolenia,,,,,Jesli to ona,,to,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Quote
brazowa1 Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Misia sie otowrzyla na ludzi,szybciutko do domku trzeba ja wydac! Mozna brac na rece,calowac,wszystko da rade! jest malutka,mniejsza niz sie wydaje na fotkach,wielkosc pekinczyka. Quote
akucha Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Kochaniątko!!!! Cudna jest :loveu::loveu::loveu: Ale się cieszę! Quote
Celina12 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Akuszko a nie przypomina Ci Ona Kogoś???? Quote
wiewiora1 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Brazowa a kiedy ona byla w schronie pierwszy raz??? Bo ten pyszczek? Quote
Recommended Posts