Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

2 letnia, miła, spokojna, uległa do psów, przyzwyczajona do kotów, zachowuje czystośc w mieszkaniu. Jest nieco zastraszona, boi się gdy ktoś podnosi głos, mieszkała na wsi gdzie nagminnie zdarza się zaniedbywanie psów i traktowanie ich przedmiotowo. Dwa razy miała szczeniaki i teraz także najprawdopodobniej jest szczenna. Przez 1,5 roku nie była karmiona przez właściciela(który już zrzekł się do niej praw), a robili to sąsiedzi. Przebywała na dworze bez budy, wałęsała się po okolicy i z relacji sąsiadów wynika, że kilka razy straciłaby życie pod kołami samochodów.

Była strasznie brudna, zapchlona, sierśc miała sfilcowaną. Ma złamany ząb i stan zapalny dziąsła. Teraz jest już czysta, nakarmiona i dochodzi do siebie. Bedzie sterylizowana.

Została uratowana przez Straż dla Zwierząt, teraz czeka na nowy, ciepły i pełen miłości dom na resztę życia.

Pomóżmy jej...

A teraz jak nowa :lol:

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Suczka musi zostać wysterylizowana i prosimy chociaż o drobne wpłaty na zabieg.:modla:

Patrol Interwencyjny Stowarzyszenia Opieki nad Zwierzętami w Polsce
Okręg we Wrocławiu
ul. Oleśnicka 21/6
50-320 Wrocław
KONTO BANKOWE:
BZ WBK S.A. 56 1090 2486 0000 0001 0807 6435
z dopiskiem Sisi

Posted

Mój kolega z pracy bardzo chciał mieć suczke i do tego właśnie spanielkę. Miał wcześniej taka i powiedział że tylko ten piesek go interesuje. Tylko musze wiedzieć czy psina wysiedzi sama w domku 8 godzin. Kolega jest facetem o złotym sercu dla psów. Pogadam z nim tylko prosze o informacje ile ona ma lat. Postaram się, może akurat pokocha ją...tak jak poprzednią swoją sunię :)

Posted

Ona u mnie siedzi dlugo w domu i daje rade.............chcialabym tylko aby ten ktos kto ja wezmie nie byl wybuchowy i nie wydzieral sie, bo ten pies mial wlasnie takiego wlasciciela choleryka. To musi byc nie pierwszy lepszy dom, tylko najlepszy ok ? .......:lol:... sunia ma kolo 2 lat.

Posted

Cisex napisał(a):
Suczka musi zostać wysterylizowana i prosimy chociaż o drobne wpłaty na zabieg.:modla:

Patrol Interwencyjny Stowarzyszenia Opieki nad Zwierzętami w Polsce
Okręg we Wrocławiu
ul. Oleśnicka 21/6
50-320 Wrocław
KONTO BANKOWE:
BZ WBK S.A. 56 1090 2486 0000 0001 0807 6435
z dopiskiem Sisi

O tak!!! ten zabieg jest konieczny , w poniedziałek cosik wpłacę.

Posted

Jego suczka była chora i po prostu mu umarła
bardzo to przeżył (dosłownie)
do dziś ma jej zdjęcie w ramce wystawione na komodzie w domu.
Facet był wręcz zakochany w psie.
To dobry człowiek i myślę że gdyby sie zgodził to byłoby tej suni u niego najzwyczajniej bardzo dobrze.

Posted

jej ... ona wygląda jak moja spanielka sonia, która była w naszym domu wiele lat...
Też cos wpłacę. obiecuję.

Spaniele to kochane psy...

Jak ma na imię?

Posted

Boze jak ja ją kocham !!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Ona sie tak do mnie przymila, wsadza glowe pod reke i prosi o glaskanie, przytula lepek, lize mnie po rekach, zaczepia lapka, smutne ma oczka jak odchodze, no i zaczela machac ogonkiem, wczesniej niestety nie widzialam merdajacego kikutka:)

Posted

jarzyna71 napisał(a):
Daleko, bo w Kętrzynie, ale chyba nie to jest najistotniejsze. Transport da się załatwić...

To fakt, nie jest to naistotniejsze. Najważniejsze żeby Sisi znalazła dom z prawdziwego zdarzenia:) Kochający, ciepły dom i dobrego, a właściwie najlepszego właściciela. Porozmawiaj o niej ze znajomym, mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. A Twój znajomy mieszka w bloku czy w domku, sunia mieszkała by w domu oczywiście prawda?

Posted

jarzyna - podejrzewam, że pulsari pyta o "dom" w sensie czy Sisi nie mieszkałaby na podwórku...:oops:
Trzymajmy kciuki za Sisi i za modiego dla ktorego Jarzyna tez domku poszukuje...:cool3: A swoja droga cioteczki poróbcie sobie banerki żeby latwiej do waszych piesów trafić...:p

Posted

jarzyna71 napisał(a):
Tylko muszę namówić kolegę, bo pewnie bardzo by ją pokochał - muszę mieć siłę perswazji. Zobaczymy, może uda mi się ...

...pamietaj nic na siłę on musi sam BARDZO chciec......

..on ma dzieci ? ile ma lat ? ma zone ? .......jest odpowiedzialny i nie bedzie zalowal na wizyty u weta wrazie potrzeby ?
przepraszam za te pytania, ale sa konieczne :)

Posted

jarzyna71 napisał(a):
Mieszka w bloku, nie wiem czy niestety... Ale wiem, że bardzo by miała dobrze u niego. Tego jestem pewna. Zaryzykowałabym , że lepiej niż niejeden inny pies.

........no dobra pogadaj z nim i zobaczymy......... ale Jarzynko- my nie mozemy RYZYKOWAC ona juz tyle przeszla, ze musi miec 100% wzorowy dom.
Czekamy na wiesci ......... a kiedy bedziesz z nim rozmawiala ?