iwop Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 jarzyna napewno ktos ci pomoze ale... jeżeli mysłałaś, że po dwoch postach piesio znajdzie domek to nie da rady...:shake: My wszyscy zapsieni, czasem po kilka zwierząt :oops: Trzeba piesiowi porobic ogłoszenia w necie - allegro itd...i czekać ... z adopcjami cos ostatnio kiepsko :-( Quote
iwop Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 no co ty..? Dlaczego ktos miałby ci nie wierzyć?:crazyeye: Wiekszość z nas na dogo ma psy na "tymczasie" i szuka im domu więc to co robisz to normalne - uratowałaś go a teraz trzeba szukac mu domku na zawsze ! Quote
iwop Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Wkleiłam go tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104320 Quote
jarzyna71 Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 Razem z moją sunią ze schroniska Gapą :) Quote
xxxx52 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 piesek szuka nowych odpowiedzialnych wlascicieli Quote
Doda_ Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 O boże jak te psy pięknie wyglądają razem... Wydaje mi się że lubią być razem :):):) Trzymam kciuki, piesek jest młody napewno szybko znajdzie dom :):):) Poszukaj w dziale PRZYGARNĘ PSA, tam są ludzie którzy chcieliby przygarnąc średniego, młodego pieska... Napisz ogłoszenie np w allegro, itp w róźnym miejscu...Musi się udać :) Quote
iwop Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Jarzyna to zdjęcie jest rewelacyjne! :placz: Ja go wkleiłam w "przygarne psa" ale zaglądaj tam codziennie to moze cos sie znajdzie... Koniecznie allegro i inne strony? Wstaw w tytule - Pomoc w ogłoszeniach! Kto pomoże ogłaszać piesia? ja nie dam rady:oops: jak on ma na imie? Quote
jarzyna71 Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 Najpierw nazywałam go "Młody", ale ostatecznie pozostał "Modi". Quote
iwop Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Jarzyna - nie zniechęcaj się tym, że mało osób na wątek wchodzi albo tym, że nikt nic nie proponuje... Ja rok temu jak weszłam na dogo z piękna podhalanką to myśłałam, że zaraz wszyscy się zajmą a tu ... nic:shake: Tzeba ciągle pisac posty, żeby modi był na pierwszej stronie... I głowa do góry! Znajdzie domek - jest młody i sliczny:loveu: moja Figa z podpisu była u mnie na tymczasie 2 miesiące i jutro jedzie do domu :) Modi tez znajdzie...cierpliwości:p Quote
jarzyna71 Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 Dzięki za dobre słowo, ale martwi mnie to że Modi się mocno do nas przywiąże i znów będzie przeżywał stres... jak juz znajdzie dom. Quote
xxxx52 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Jezeli Modi znajdzie wspanialy dom zapomni szybko o Tobie,ale najpierw takich wspanialych ludzi nalezy znalezc. Quote
iwop Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 jarzyna - niestety tak to jest... ja każdego psa, którego mam na tymczasie (a w ubiegłym roku było ich kilka) przezywam tak jakbym go porzucała... Jutro moja Figa jedzie do nowego domu a ja się ciesze ale tez płacze bo... jak psu wytłumaczyc, że był tylko tymczasowo? Dla psa dom to dom.:-( jedyne pocieszenie, że jeżeli to młody piesek to szybko zapomni - tylko domek musi być OK. Trzeba podpisac umowe adopcyjna i najpierw sprawdzic domek ale o to bedziemy się martwić jak znajdzie się kandydat...:cool3: Quote
jarzyna71 Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 Dzięki za dobre słowo, jestem po raz pierwszy na dogomanii i nie wiedziałam że tylu ludzi tu jest aktywnych. Wciągnę w to moją córkę, bo zawsze mówiła że chce założyć schronisko... A wsparcie też jest ważne. Jeszcze raz dzięki! Quote
xxxx52 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 jarzyna -adoptuje juz pare lat,i czasmi mam do kilku pieskow w domu.Poznaje je i szukam odpowiednich odpowiedzalnych opiekunow.Czasami pieski mam po 2-3 miesiace gdyz musze je przygotowac gdyz sa chore,albo sa nie socjalnePomysl co sie ze mna dzieje jak po paru miesiacach opuszczaja moj dom:-(,ale kiedy wiem ze beda w tym nowym domu szczesliwe stwierdzam ,ze adoptowanie tych biedakow jest odpowiedzalnym zadaniem,i daje duzo satysfakcji,a poza tym zwalania sie miejsce w moim domu, dla nowego psiaka ze schroniska. Quote
jarzyna71 Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 Modi jest u mnie już 2 miesiące, uważałam że muszę go nauczyć bycia w domu zanim komuś go oddam. Ale nadszedł ten czas, kiedy trzeba mu poszukać nowego właściciela. I zdaję sobie sprawę, że to nie tylko ja przeżywam. W moim życiu zawsze były psy. Kiedy mój poprzedni pies musiał zostać uśpiony (był chory na raka) -choć przeżył 14 lat- było mi trudno bez psa. Wytrzymała nieco ponad 2 tygodnie. I zdecydowałam się na kolejnego. Zabrałam go ze schroniska, choć wszyscy znajomi pukali się w głowę. A dzisiaj moja kochana Gapa jest dla mnie pocieszycielką kiedy mi smutną i jest towarzyszką w codziennych sytuacjach. Chciałabym by i Modi tak miał - kogoś dla kogo byłby takim szczęsciem... Quote
xxxx52 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 jarzyna71-jestes wspaniala osoba,godna nasladowania:lol: Quote
jarzyna71 Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 Mam tylko nadzieję, że uda mi się przy waszej pomocy znaleźć dom dla Modiego a i innych piesków (bo próbuję namówić znajomego na adopcję spanielki) Mam nadzieje, że się uda! Quote
iwop Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 napewno sie uda :) Po to tu jesteśmy...:cool3: Quote
Dorothy Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 spokojnie. Tu nie jest tak, że ogłaszasz psa i rzuca się na niego stado chętnych.Tu jest tysiąc psów szukających domu. A szukanie domu to wspólne zadanie. Trzeba zrobić allegro. Trzeba poprosić kogoś o ogłoszenia. A przede wszystkim TRZEBA CIERPLIWOSCI. :-) zmien tytuł (trzeba wyedytowac pierwszy post i wejsc w opcje zaawansowane, a tam pojawi sie edycja tytulu, nikt inny nie zrobi tego tylko Ty) i napisz "Piękny szczeniak- BLAGAM O ALLEGRO dom potrzebny inaczej schron!!!" Quote
jarzyna71 Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 jesteśmy po spacerku. Modi położył sie i popiskuje... Czyżby czuł co się szykuje.... Mądre psisko... Quote
Recommended Posts