Asia_Klero Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Moje domowe niebo składa się z Rudolfa,Pumby i Rybek Rudolf-ok.8letni psiak.Wziełam go ze Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt w Zabrzu jakies 7lat temu.Od zawsze liczyły się dla mnie tylko zwierzęta,więc rodzice nie mieli wątpliwości co do tego,że dobrze zajmę się psem.Rudolfek jest bardzo...energiczny Uwielbia biegać,skakać,bawić się i szaleć.Nienawidzi samotności i...KOTÓW!!Dlatego nie mogę mieć kotka Mimo,że nie jest najgrzeczniejszym psem na świecie i bardzo często nie toleruje innych psów to i tak baaardzo go kocham.Rudolfie-jestes najlepszy! Pumba -starsza świnka morska.Świnka morska to pierwsze zwierze,które mialam w domu więc mam do tych zwierząt wielki sentyment Moja mama jest nauczycielką i przyniosła Pumbę ze szkoły.Jakiejś uczennicy poprostu się ZNUDZIŁA! Oczywiscie mama nie miała serca zostawić ją w szkole wśród rozkrzyczanych dzieci Cieszę się,że ją mam Pumbusia uwielbia jeść!! Odeszła za TM Rybki-sama nie wiem ile ich mam... Rybkami głównie zajmuje się moja siostra i robi wszystko by miały jak najlepiej Precelek-niestety moja Pumbeczka odeszła za TM wiec postanowilam pomoc jakiemus swiniaczkowi w potrzebie-i znalazłam Precelka.Chłopczyk pochodzi z Krakowskiego sklepu zoologicznego,gdzie wlasciciel chcial się go pozbyc za wszelka cenę.Ma 2,5miesiaca,jest bardzo malutki i delikatny a juz duzo w zyciu przeszedl.Mial zlamane obie kosci biodrowe i oba tylne kolanka-najprawdopodobniej albo komus pozadnie spadl albo ktos go kopnal.Nie wiadomo jak jego zdrowie się potoczy z wiekiem.Narazie daje sobie radę,potrafi chodzic chociaz czasami powloczy nozkami.Jest jeszcze mlodziutki,wiec moze jakos z tego wszystkiego wyjdzie.Ludzie to bestie-to jedyne co przychodzi mi do glowy jak ogladam jego zdjecia RTG... Quote
Asia_Klero Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Noo ciotka Mysia miała go okazje poznac osobiscie:D:D:D Quote
BlackSheWolf Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Piękne zwierzaki :loveu::loveu: a rudolf słodki :loveu::loveu: Quote
Asia_Klero Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Umie podawac łape,przybijac piątkę i dziesiątke,siadac,warować,prosić,turlać się,zostawać,a ostatnio nawet nauczyl sie dawac głos!!:D :D :D Quote
terra Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Wspaniałe masz zwierzątka.:loveu: Pumba nie rozrabia? Mój znajomy miał kiedyś świnkę morską, która wędrowała sobie po mieszkaniu, gdzie chciała. No i zjadła mu połowę dowodu osobistego. Musiał wyrabiać nowy, a na milicji (wówczas była jeszcze;)) nie chcieli uwierzyć, że to wina świnki. Piękne akwarium. A rudasek Rudolf śliczny, wpatrzony w pańcię psiak. Quote
Asia_Klero Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Pumba jest okropnie leniwa(moze z powodu wieku,moze z powodu otylosci:P).Wogole nie chce biegac po mieszkaniu ciagle siedzi:Ddla niej liczy sie tylko jedzenie:D:DNo a co do akwarium Pumby taki patent ze szczotkami ze jak sobie przechodzi i to przy okazji sie czesze:D:D:Da Rudolfek-boski psiak:D:D Quote
Asia_Klero Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 a rybki i ich akwarium to dzielo mojej siostry:DOna uwielbia te rybki:D:D Quote
magdyska25 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Jaki niewinny:evil_lol:. Znam takie "aniołki"->sama mam takiego urwisa;) http://images29.fotosik.pl/141/973a4a6404a0ba48.jpg Śliczna minka taka niewinna:p Świneczka oczywiście także śliczna ale chyba troszkę jej się przytyło:cool3: Miałam zapytać co to za szczoteczki ale już doczytałam Świetny wynalazek. Widzę że u Ciebie także rybki mają dobrze.:cool3: Ja mam troszkę więcej zwierzaków i nieraz myślę czy czasem nie znajduję się w małym zoo:roll: 2 psy,kota,królika,pająka,4 świnki morskie i żółwia. Czekam na dalsze zdjęcia pociech.:lol: Quote
BlackSheWolf Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 ja tez mam rybki :D ale jakie one nudne :roll: nawet ich pogłaskać nie można :evil_lol::evil_lol: zapraszam do galerii mojego Kleksa :D >> link w podpisie<< Quote
terra Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [quote name='BlackSheWolf']ja tez mam rybki :D ale jakie one nudne :roll: nawet ich pogłaskać nie można :evil_lol::evil_lol:quote] O, nie zgadzam się, że rybki są nudne.:shake: Akwarium z rybkami to najlepszy na świecie sposób na odstresowanie. Nie wiesz kochana co masz;) A to, że głaskać ich nie można to zaleta i jeszcze na spacer w pluchę nie musisz z nimi iść.;) Quote
Asia_Klero Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Też uwielbiam od czasu do czasu popatrzec na rybki-to swietne zajecie:D no a Pumba na poczatku musiala być u bardzo nieodpowiedzialnych ludzi,ktorzy tak bardzo ja roztyli:(Teraz na starosc nie da sie juz za bardzo nic z tym zrobic...a ona ciagle wola jesc bo tak byla nauczona:(:(mam tylko 37mkwadr.=2pokoje=4osoby+zwierzaki:DGdybym mogla mialabym jeszcze wiecej zwierzat:Djeszcze napewno wzielabym kotka ale jak juz wspominalam Rudolf kotow nienawidzi:/ale moja babcia mieszka blok za mna i ma już 2 kotki,ktore sama jej przyniosłam:PJedna kotke ze schroniska,a druga z dzialki:) Quote
magdyska25 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 :evil_lol: to widzę że babcia zaopatrzyła się w zwierzaki których nie możesz mieć ze względu na łobuziaka. Teraz tak się przyjrzałam Twojemu psiakowi i skojarzyłam sobie że na kilku zdjęciach jest bardzo podobny do mojego;) też taki kochany rudasek. Ja również nie mam willli i dlatego wydaje mi się że oszalałam: 3 pokoje w bloku, 5 osób i drugie tyle zwierząt...:roll: A co do psiaka który nie akceptuje kota u mnie jest na odwrót...:evil_lol: Quote
Mysia_ Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 strasznie mi Pumba przypomina moja Zuzię [*], a ile ona ma latek? :razz: Zapraszam do naszego fotobloga, link w podpisie ;) Quote
Asia_Klero Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 Pumba...z 6latek bedzie miala...;)opowiadałaś mi o Zuzi:) Quote
Mysia_ Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Wiem, że opowiadałam :lol: Ty mi też mówiłas ile Pumba ma latek, ale już zapomniałam :evil_lol: Quote
Asia_Klero Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 :)Rudolfek własnie zjadł cała miche jedzenia i sobie spi:Dwogole w lato Rudolfek miał borelioze!!Ale całe szczescie wyszedl z tego i czuje sie swietnie:) Quote
magdyska25 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Śliczne te Twoje zwierzaki. Poproszę o więcej zdjeć!! Quote
Asia_Klero Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 Jak bedzie ładniejsza pogoda to pojde z Rudolfem na jego ukochane,ulubione pola(ciocia Mysia już z Rudolfem byla na jego kochanych polach:P)i porobie jakies fajne foty:D:D Quote
Mysia_ Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 ciekawe kiedy będzie ta ładna pogoda? :mad: Quote
Asia_Klero Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 Nie wiem ale juz jestem zla na ten deszcz!Chociaz ostatnio kupilam sobie żółtą parasolke,zeby tak jakos weselej w deszcz było:D Quote
magdyska25 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Asia_Klero napisał(a):Nie wiem ale juz jestem zla na ten deszcz!Chociaz ostatnio kupilam sobie żółtą parasolke,zeby tak jakos weselej w deszcz było:D nie ma to jak żywe kolory:) Quote
Asia_Klero Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 A co sie bede:D:Dale pogoda dalej ochydna!!.... Quote
Recommended Posts