Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

haha:evil_lol: dobre od tej strony tego nie rozpatrywalam zurdo :eviltong:

kobitki my juz po zabiegu ''upiekszajcym'' juz wgrywam fotki ciezko bylo cokolwiek zrobic bo Franek pastwil sie nad nami chyba zemsta za ten dzisiejszy dzionek ..juz zmiejszam fotki:razz:

• Replies 871
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Franek bialy jak snieg ta biel az razi :crazyeye:...jak go zobaczylam to tradycyjnie nie poznalam ..na moje oko duzo rzeczy chyba do konca pani dobrze nie zrobila ale jak porownac z tym pierwszym zabiegiem i tak wypada lepiej. na plus to to ,ze franio tym razem nie wrocil osowialy ..babeczka miala podejscie :cool3:..no to teraz kilka fotek niektore uciete ale on na sekunde nie usiedzi spokojnie:mad:

franek mial okropne koltuny na persiach i pod brzuchem:oops::oops: efekt tego czesania na szybko i jego ciagle wyrywanie sie wiec pani zrobila go duzo krocej niz powinna :roll:

ogonek taki szczurkowaty poprzednim razem nawet gromer go nie tknal :cool1:

obcieal mu moim zdaniem za krotko glowe ahhhhhhhh a tyle ja zapuszczalismy:placz:

c.d zaraz

Posted

Lepiej niż poprzednio, ale też nie idealnie. Myślę, że możesz zostać przy tym fryzjerze, chyba, że chcesz experymentować z innymi jak ja :evil_lol: Ale maszynką wyrównał. Byłaś przy trymowaniu?

Posted

kaskaSz napisał(a):
Lepiej niż poprzednio, ale też nie idealnie. Myślę, że możesz zostać przy tym fryzjerze, chyba, że chcesz experymentować z innymi jak ja :evil_lol: Ale maszynką wyrównał. Byłaś przy trymowaniu?

ojjjjjjjj kochana wiem ,ze kolo idealu to to nawet nie stalo ale jak sobie ogladam fotki z tego poprzedniego :cry: ja nie wiem co oni tak te pyszczki strasznie wycinaja polowa brody i cala grzywa obciachana :mad:

no bylismy tak na raty bo franek jak bylismy obok to strasznie niespokojny byl i bardzo sie wiercil i protestowal . Ale pani mi pokazal jak mam teraz codziennie sama ta siersc pielegnowac jak sobie go podtrymowywac jak wyskubywac wloski z uszy jak szczotkowac poszczegolne partie cialka wiec musze powiedziec ,ze tutaj to naprawde duzy plus bo u tamtego gromera nic a nic nam nie pokazali ani nie tlumaczyli . ale chyba bede sie starac tak jak ty sama cos zaczac robic bo jak widzialam jak ladnie foxiastego wytrymowalas to sie przekonuje ,ze czasami lepiej zaczac pomalu robic to samemu :p.

A jakie bledy wy widzicie ??

Posted

Tak szczerze to mi się podoba, wolę takiego gołego chudzielca niż mojego zarośniętego Fusisława :evil_lol: A o błędach nie będę się wypowiadała, bo nie jestem od tego.

Posted

ale jest jeden pozytyw franek bialusienki jak snieg bo juz byl taki czarny jak nie wiem co :evil_lol: daje mu dwa dni to powrotu do pierwotnego stanu biorac pod uwage ,ze pada u nas juz prawie caly tydzien franio biega po ogrodzie :evil_lol: pewnie niebawem bedzie znowu umorusany :placz:

Posted

Hey!
Franus nie wyglada tak zle ;) Ile placiliscie?I fajnie ze wam babka doradzila jak pielegnowac siersc w domu.
Tak mysle ze moze powinnas byla poprosic by zrobili go 'pod wystawe'.Moze ona tak krotko obciela bo jest lato i jak pies nie wystawowy to wiekszosc wlascicieli wlasnie tak chce.
Wejdz na grooming na dogo i tak wstaw foty i zapytaj co dziewczyny mysla,sporo z nich zna sie na rzeczy.

Posted

Na psim fryzjerstwie nie znam się kompletnie. Ale wg mnie Franek całkiem ładnie wygląda;). A rzeczywiście jak teraz byłaś przy strzyżeniu i otrzymałaś parę rad, to możesz powoli coś sama w domu działać:roll:.

Posted

Kamilo placilismy tak jak poprzednio 25 £ ale przynjamniej psiak wrocil zadowolony nie zestresowany i nie zwracal jak po tamtej wizycie dwa dni :angryy: pani go niczym nie uspypiala wiac ,ze miala podejscie ..tylko mamy zadanie domowe mamy przyzwyczajac Frania aby przy zabiegach ladnie stal bo z uporem maniaka caly czas siadal na zadku ;). wiesz co dobry pomysl wstawie foto franka do tego dzialu o gromingu moze cos tam podpowiedza :cool3:.

Wiesz co ona nam powiedziala na dzien dobry zaczela ogladac Franka imowi chcecie zeby wygladal jak westie :cry:. Pytala nas gdzie go kupilismy i co najlepsze znala tego faceta co nam sprzedal Franka i widac ,ze go znala z niezbyt dobrej strony:mad:

waxy hehe ja wlasnie nie wiem ale on wogole ma strasznie krotka ta firaneczke i portki oraz siersc na lapach :cool1:

pusia tak z tego najbardziej sie ciesze teraz bede probowac cos tam robic sama a zawsze jako uzupelnienie to juz do tej pani bedziemy isc :razz:

czarna_owieczka witamy :multi: bardzo nam milo ,ze nas odwiedzacie i dziekujemy za komplemencik :p wpadajcie do nas czesciej bedzie nam milo :cool3: prosze wymiziac psiaki od nas :loveu:

Bzikowa wiesz co jedno mnie pociesza ,ze widac teraz sporo takich nowych wloskow sztywnych jak zylka wiec jednak to skubanie cos daje :multi: no tez mi sie wydaje ,ze mogla mu te wloski przyciac :cool1:

zaraz wstawie kilka fotek z wczorajszej wyprawy na plaze (dodam ,ze to byl szczyt desperacji z naszej strony bo leje w anglii juz ponad tydzien ale woda byla cieplutka :loveu:)

Posted

a tu znalazlam trzy fotki zrobione przed zabiegiem frzyjerskim Franka ojjjj masakrycznie byl zarosniety hii

zeby nie bylo ;)) nie wiem czemu on taka mine zrobil na tym foto matko jedyna jak chodzace nieszczescie

a tutaj dzien przed zabiegiem to sie nazywa zarost ;)) franek u chlopakow na silowni ;))

a jutro wstawie wam fotki jak Franio cudznie mi sie usmarowal wieczorem w dzien ,w ktorym byl u fryzjera jak go zobaczylam to myslalam ,ze padne :))

Posted

Aaliyah1981 napisał(a):
tylko mamy zadanie domowe mamy przyzwyczajac Frania aby przy zabiegach ladnie stal bo z uporem maniaka caly czas siadal na zadku ;).

Skąd ja to znam... Ale pracować nad tym nie będę, bo Foxiego zawsze podwieszają na takim czymś.

Ale zaroślak hehe i tylko widać resztki trawy w sierści :cool3: A na plaży widać fajnie się bawił, brudasek :evil_lol: Pytałam już z jakiej firmy szelki?

Posted

Haha, my też w niedzielę pojechaliśmy poplażować:cool1:. Co 15 minut kapało coś z nieba, zimno, wiatr..., ale ciepła woda rzeczywiście i super fale.

Widzę, że Franka ulubione zajęcie na plaży do wykopki - mieliby o czym z Kropim pogadać;).

Posted

Rozumiem, że Franek na tej siłowni to pakował? :diabloti:
W końcu piłkarz musi dbać o formę... :evil_lol:

Serio serio nie jest źle - ale masz rację, wstaw zdjęcia na wątek "A moze by tak galeria" - tam jest zawsze sporo ludzi znających się na rzeczy ;)

Super plażowe fotki! :D

Kasia - to się nazywa szubieniczka, na czym się 'podwiesza' psy na stoliku. Jeszcze są takie specjalne pasy które się zakłada na biodra i też podwiązuje ale akurat nasza hodowczyni tego nie stosuje - chociaż Bzik też podczas trymowania po jakimś czasie zaczyna siadać i się wiercić - a także rozdawać buziaki :lol:

Posted

Bzikowa dzięki, nigdy nie mogę zapamiętać jak to się nazywa :evil_lol: u mnie to zacofanie, więc mają tylko wysięgnik, a jako tych lin uzywają szerokich smyczy ludzkich takich na klucze. Wsadzają za siusiakiem a przed przednimi łapami i na szyję i pies sobie stoi. W sumie to tylko nasza druga fryzjerka tak robiła, ale Foxi z tego wychodził... Ten facet z Białegostoku to nawet nie pamiętam, na szyje zakładał na pewno, a ten z Giżycka to już całkiem nie wiem.

Franek dobrze wygląda, lepiej po trymowaniu zjechać maszynką niż trymować i żeby nie było widać efektu jak u nas....

Posted

Kamila wysle ci pw :cool3:

kaskaSz ale myslisz ,ze jak gromer najpierw wytrymuje a potem na dlugosci jeszcze skroci siersc maszynka to raczej nie najplepiej ???kurcze nie pamietam firmy z jakiej kupowalismy te szelki ale jak bede w sklepie to zerkne ..tylko ,ze one maja duzy misnu jak nam franek wszedl do wody to ufarbowaly mu czarny pasek na grzbiecie :razz:

ewelinka_m no niestety nadal sprawa sie nie rozwiazala tzn mam obawy ,ze chyba mu sie upiecze :mad: traktuja to torszke jak mala szkodlowosc czyny czy cos w tym stylu :roll: sunia . No narazie to malo co sie to wszystko ruszylo:shake:.

pusia no wlasnie woda cieplutenka i ludzi az tak duzo nie bylo jak w upalne dni to moglismy z frankiem sobie swobodnie pochodzic po plazy :loveu: ojjjjjjjjjjj to franke by mial kompana do wykopek :multi: musimy sie nastepnym razem wybrac razem na plaze hehe chlopaki beda mic frajde :cool3:

Bzikowa o matko ale nazwka szubieniczka :crazyeye: hehe ..co do pakowania to pewnie ,ze tak Franio przesiaduje tam z chlopakami ok 2 godziny dziennie :eviltong: hehe ma chyba jakis kompleks bo to taka chudzinka i do tego taki kurdupelek :diabloti:

czarna_owieczka z tego co ja wiem to kiedy siersc sie obcina lub goli przynajmniej u westie tak jest to ona po pewnym czasie robi sie coraz bardziej miekka , zaczyna sie krecic , wywijac a powinna byc sztywna jak u sznaucera :razz: tylko jak sama widzisz to ciezko trafic na dobrego psiego fryzjera wiekszosc idzie na latwizne i goli siersc maszynka :mad: