Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Westusiowy pamietnik

Niegdys byl ''Plastusiowy pamietnik'' teraz nadszedl czas na westusiowy .

Westus urodzil sie 15 listopada 2007 roku . W tym samym miesiacu co ja . Jest zodiakalnym skorpionem .

Czekalismy na psiaka caly rok powoli tracac nadzieje ,ze siersciuch kiedykolwiek zamieszka z nami . W koncu udalo sie wlasciciel domu zgodzil sie na kudlatego domownika.

1 stycznia 2008 roku

Zaczynamy szukac potencjalnego kandydata - wiemy juz ,ze musi byc malutki mimo mojego wielkiego sentymentu do 90 kg niedzwiadkow decydujemy sie na kurdupelka na krotkich lapkach:loveu:.

13 stycznia

Jeszcze nie wiemy ,ze nasze dotychczasowe dosc spokojne zycie ulegnie gruntownej zmianie i przestanie byc juz takie spokojne:diabloti:.
Zapadla decyzja dzis jedziemy zobaczyc kluseczki. Mala dyskusja w domu - wiemy juz ,ze klusek bedzie plci meskiej:cool3:.
Caly dzien chodze jak na szpilkach , czuje sie jak przed waznym egzaminem:roll:.Czas wlecze sie niemilosiernie , a do osiemnastej jescze tyle godzin. Co chwile spogladam na zegarek (byle wytrzymac do siedemnastej):watpliwy:
W koncu siedemnasta pedzimy samochodem po suska a dwie godziny pozniej wracamy z westkiem do domu. FRANEK ,bo takie imie mu nadalismy jedzie ze mna na przednim siedzeniu samochodu jest podejrzanie grzeczny:knuje: (ale to tylko pozory) aby uspic nasza czujnosc.Po dwoch dniach nasz pokoj wyglada jakby przeszlo przez niego tornado :stormy-sad: lub podczas dzialan wojennych .:lying: :eek:
Pomalu zapominamy znaczenie powiedzenia ''swiety spokoj'':nerwy::help1:

16 stycznia

W akcie desperacji budujemy ''zasieki '' bo coraz mniej niesmialy Franio rujnuje nam pokoj :comp26: zmienia wystroj na swoj westusiowy sposob:wallbash::flaming:

Srednio co 30 minut pozostawia duza kaluze oraz kilka razy dziennie inny mniej atrakcyjny dodatek:eviltong:.

17 stycznia

Franek nie ma dla nas litosci nie daje na spac -kladzie sie bardzo pozno -na nasze daremne proby polozenia go spotykamy sie z duzym oporembo Frankowi caly czas w glowie harce i zabawy:Cool!::Cool!::bigcool::laola:

Jak juz usnie kreci sie niemilosiernie , caly czas zmienia boczki ,spada z poslanka. Rano pobodka''potwor'' jest glodny:eating: -nie ma wyjscia bedzie plakac do chwili az nie dostanie sniadanka:placz:.

Pierwsze chwile w domu -jeszcze wystraszony sprawiajacy wrazenie niesmialego Franio

coraz bardziej smialy Franio

• Replies 871
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:loveu::loveu::loveu:

Aaaaa jest absolutnie boski!!! Te jego uszyska! Miodzio.
Życzę wytrwałości z maluchem, mój z wiekiem stawał się coraz bardziej opanowany :lol:
Pochwal się - jaka hodowla?

Więcej zdjęć!

Super, że kolejna westowa mordka na dogo ,mało nas tu niestety:multi:
Właź koniecznie na westie club i na dogomaniacki dział westów :razz:

Posted

Cioteczko moj maluszek jest z hodowli Drambrodie. Jest u nas od poniedzialku . To moj pierwszy terier i juz dostrzegam jakie to rozbrykane psiaki:cool3:. Zwrocilam uwage na to ,ze wlasnie bardzo malo westie jest na dogo a szkoda.Bylam w waszej galerii i az nadziwic sie nie moge jaki z twojego psa wyrosl przystojniak :crazyeye:.Ogladalam tez wasze filmy z aqillity my tez tak chcemy:razz:. Super ,ze ktos jest na dogo do kogo mozna kierowac wszystkie pytania bo doswiadczenia niestety nie mam jesli chodzi o te rase .

A mojemu Franiowi zaczynaja stawac uszyska :cool3:

Posted

Witaj ! Widzę że psiaczek malutki - a więc może jakieś akcesoria sie przydadzą z bazarku dogomaniackiego ? :razz:
Jeśli potrzeba Ci coś konkretnego to pisz na PW - poszukam w bazarkach. :lol:

I myzianko dla twojego westika od mojego westika ! :loveu:

Posted

Enchantress tak potrzebujemy wielu rzeczy narazie jestem na etapie szukania jakis dobrych witamin bo zupelnie nie mam pojecia jakie powinnam kupic

a gdzie mozna zobaczyc twojego westka???

Bzikowa cioteczko on dopiero od wczoraj przekonal sie do tego domku wczesniej sie bal:roll:

dzis bylismy na pierwszym spacerku w ogrodzie brykal jak konik nie chcial wracac do domu:-o

Posted

Aleee świetnie się rozwala :loveu:
Przekona się do budki, westiki lubią zadaszenie :lol: Mój lubił swój transporterek bardzo bardzo :)
/piszę w czasie przeszłym bo niestety transporterek został zjedzony w bardzo dziwnych okolicznościach przez myszy - albo wygryziony przez jakiegoś psa kiedy zostawilam go w garazu po treningu :lol:/

Posted

wlasnie zwrocilam uwage ,ze chetnie w nim teraz spi a poczatki byly ciezkie:roll:...jutro postaram sie zrobic fotki w plenerku :pciezko mu zrobic zdjecie tak rozrabia i fika :lol:dzis dwa razy zrobil siku w ogordzie :cool3:

a uszka juz ladnie stoja :multi:choc troszke brakuje mi tych klapouszkow:loveu:

Posted

Jak mi brakuje czasów gdy moja suczka była malutkim szczenięciem.
Teraz to już baba która skończyła 1.5 roku !
Pees. Daj jeszcze jakieś fotki. :lol:

Posted

Jaki nietoperek :loveu:
Ja niestety mojego białaska wzięłam kiedy miał już pół roczku więc przegapiłam ten słodki okres w jego życiu :placz:

Tak więcej fotek! :loveu:

Posted

kaskaSz serdecznie witamy :p

co do wystaw to jeszcze zobaczymy bo mimo ,ze moj Barry byl rodowodowym collie to jakos nie jezdzilismy z nim na wystawy (chyba brakuje mi tej pasji :oops:)ale nigdy nie mowie nigdy ..zobaczymy co wyrosnie z malego Frania :lol:

Bzikowa ale polroczny chyba tez byl kochany ???to prawda psiaki tak szybko rosna:roll:
foteczki wstawimy jutro bo dzis cos nie moge wgrac ich na serwer:mad:

o rany Franiowi popsulo sie jedno ucho znowu oklaplo:placz:

Posted

To zależy od jego humoru widocznie :lol:
nie martw się, niedługo zaczną stać na dobre;)

Oczywiście, ze był przekochany:loveu:tylko nie był już taką białą kluchąąąą;)

Posted

dzien dobry wszystkim cioteczka:lol: myslelismy z Franiem ,ze dzis zrobimy fotki w plenerku a tu pada od samego rana:mad:eh ta angielska pogoda:cool3:no nic czekamy az sie rozpogodzi .Narazie wklejam kilka foteczek z wczoraj.

Franio forsuje plotek (niestety nauczyl sie juz go przeskakiwac :splat:

ja nic nie zrobilem :diabloti:

wcale mi sie nie chce spac:shake:franio prawie zasypia na siedzaco :sleep: