muody Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 [quote name='Donvitow']Jeszcze raz polecam caroolcia i Paulina T. No i skromne ja. Wrzuciłem twojego posta na wątek Szarki'ego... także mysia będzie się kontaktować z którymś z was. Dzięki za kciuki... przydadzą się :cool3: On jest też bardzo dobrze wyszkolony... zwłaszcza jak na SP... Nie wiem czy mozna tak wytresować SP bez użycia siły... :shake: No nic... my jestesmy cierpliwi... Narazie jest u nas 5 dni... więc cudów wymagać nie będę... Dziękuję wszytkim za miłe słowa i pozdrawiam Quote
jolakar Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 A czemu tak sądzisz, że był szkolony i to pewnie z użyciem siły, czy wykonuje jakieś skomplikowane polecenia??? Pytam, bo moja sunia nigdy nie była uderzona, wprost przeciwnie - jest najbardziej chyba wycałowanym i wykochanym zwierzakiem pod słońcem, nigdy jej nie szkoliłam poza czteroletnim proszeniem o podanie łapy (nie chciała podawać i udawała głupa, że nie rozumie) i ona na prawdę słucha jak się do niej mówi i robi to o co ją proszę - ale tylko ja ;) a łapy teraz podaje obie na zmianę. Quote
muody Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 jolakar napisał(a):A czemu tak sądzisz, że był szkolony i to pewnie z użyciem siły, czy wykonuje jakieś skomplikowane polecenia??? Sądzę tak, ponieważ wykonuje komendy typu "zostań", co jak dotąd było nie do osiągnięcia przy którymkolwiek z naszych SP, a oba przechodziły długie szkolenia "pozytywne". Podawanie łapy nie należy moim zdaniem do nader skomplikowanych, ale to że Ramzes czeka grzecznie w miejscu w którym wydasz mu komendę "zostań", nawet kiedy się oddalasz, jest już trudne do wyegzekwowania (również w mojej skromnej opinii ;)). Ponadto wykonuje polecenia tak jakoś niepodobnie do SP... jakby to opisać... "mechanicznie"... coś jakby bardziej Pawłow, niż zrozumienie. To tyle. Oczywiście nie jestem nieomylny... Quote
Donvitow Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Trochę potrwa zanim się do Szarpka dotrze. O dziwo naprawdę inaczej reagują niż inne psiaki. potwierdzą to nasi szkoleniowcy siłowi tym ze niechętnie przyjmują na szkolenie. Kontakt naprawde trzeba wypracować. Masa czsu,cierpliwości i spokoju. Ostatnia szarpka w schronie z pseudohodowli dwa tygodnie 0 kontaktu. Przypadkowo odkrylem może dlatego że mam Boksie ze uwielbia klepanie po tyłeczku i poszło jak z płatka. Kolejne dwa tygodnie i najgrzeczniejszy szarpek świata. Na poklepywanie.A ona nie miała cienia agresji. Tylko była zaniedbana i zastraszona. A wy macie dużo trudniejszy przypadek. Quote
mariee Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 [SIZE="3"]ŻYCZYMY Wesołych Świąt Nordzikowej Rodzinie Quote
muody Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Dziękujemy bardzo! :loveu: Z naszej strony najlepsze życzenia dla ciotek Ramzia i calego babińca... aaaaa... byłbym zapomniał... dla Pani Piranii również... :cool3: Quote
sacred PIRANHA Posted March 23, 2008 Author Posted March 23, 2008 muody napisał(a): aaaaa... byłbym zapomniał... dla Pani Piranii również... :cool3: jadowite buziaki przesylam:diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Donvitow Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Nie tylko o Pirani zapomniałeś.:angryy:. Jam nie Ciotka.:mad: Quote
muody Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 [quote name='Donvitow']Nie tylko o Pirani zapomniałeś.:angryy:. Jam nie Ciotka.:mad: Ups... Najmocniej przepraszam :oops:... najserdeczniejsze życzenia również dla Ciebie Donvitow :cool3: Quote
sacred PIRANHA Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 Pirania tęskni za Diablem....:(:(:(:( co u Was? jak Swieta? Quote
MagYa^^ Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Nordzik to tam pewnie juz wszystkich zjadl :evil_lol: i powoli przyucza sie do obslugo klawiatury, zeby napisac pare slow na temat... Quote
rufusowa Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 muody...jakaś sesyjka by sie przydała...no wiesz wiosenna sceneria i w ogóle ;) Do wszystkich miłośników zmarszczkow mam prosbe o rozpowszechnienie aukcji cegiełkowej (pomoc dla Fąfla) :modla: [URL="http://allegro.pl/item337871267_shar_pei_fafel_wymaga_leczenia_uratuj_go_.html"]http://allegro.pl/item337871267_shar...ratuj_go_.html[/URL] mam nadzieję, ze taka reklama nie tylko zapewni pomoc materialną ale też zwiększy szansę na adopcję :p Quote
muody Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Witam wszytkich, Przepraszam najmocniej, ale doskwiera mi brak czasu, więc trochę Was zaniedbałem :roll:. W weekend jadę na targi do Frankfurtu więc nie wiem czy w związku z przygotowaniami zdążę zamieścić jakieś zdjęcia. :angryy: Możecie być spokojni, zarówno my jak i Ramzes jesteśmy cali i zdrowi. :cool1: Poznaliśmy nasze pieski... Oczywiście Ramzes prowokator :diabloti:doprowadzał pierwsze kilka dni do krótkich spięć... teraz już zaczynają się dogadywać... i wygląda na to, że sytuacja opanowana. Ramziol cały czas przybiera na masie, ale to już zobaczycie na przyszłych fotach... :cool3: Jeszcze raz przepraszam za brak odzewu...:oops: Pozdrawiam, muody Quote
sacred PIRANHA Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 no Pirania smsem doprowadzila muodego do porzadku:D bede czuwac:) usmiechamy sie ladnie z prosba o znalezienie chwili na fotki:):):) Quote
muody Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Niki-lidka napisał(a):no Pirania smsem doprowadzila muodego do porzadku:D W rzeczy samej... :p Niki-lidka napisał(a): usmiechamy sie ladnie z prosba o znalezienie chwili na fotki:):):) Obiecuję, że przy pierwszej wolnej chwili powstawiam świeże foty... o ile oczywiście Senior Ramzes będzie miał na to ochotę... :lol: Quote
muody Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Witam, Porcja zdjęć z dnia dzisiejszego: Po powrocie z Franfurtu Ramzio przywitał nas nadzwyczaj serdecznie... od wczoraj jest do rany przyłóż... Naprawdę kochany piesio... :loveu: Pozdrawiam Quote
margo001 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 muody :loveu: Ramzesik pięknieje i ciałka nabrał :loveu: Quote
muody Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 margo001 napisał(a):muody :loveu: Ramzesik pięknieje i ciałka nabrał :loveu: Fakt... ma już przyjemną warstewkę tłuszczyku... :evil_lol: Przy nas z głodu nie umrze... :cool3: Quote
sacred PIRANHA Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 rufusowa napisał(a):znowu sie zakochałam :loveu::loveu::loveu: a ja sie poplakalam ...placzaca pirania:placz::placz::placz: Quote
eliza_sk Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 jak miło patrzeć na takie metamorfozy :loveu: Quote
Recommended Posts