mariee Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 wyjechaly o 13;00. Nord szalal, nie chcial dac sie wyprowadzic, w koncu zaladowali go do klatki i jedzie w bagazniku. Lidka wkladala reke do niego,lizal ja! Zestresowany biedak! A teraz bedzie wyciaganie z klatki ! :mad: Bonus spokojny! Quote
maciaszek Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Z klatki pewnie chętnie wyjdzie. Mam nadzieję, że podróż mają spokojną! Quote
jaanna019 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Czekam niecierpliwie na relację, najlepiej fotorelację ;) Quote
mariee Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Ja juz w domu, Lidka dopiero wyjezdza z Lublina. Nord jest przeziebiony, niestety nie udalo sie zrobic badan, przeszedl z klatki do klatki. Dostal antybiotyk i na uspokojenie Quote
MagYa^^ Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 ehhh BOZE BOZE :shake: po co stworzyles ludzi? Najwiecej cierpienia na ziemi jest wlasnie przez nich ... To, ze Nord zachoruje bylo raczej pewne... Jak inaczej ma zareagowac organizm wyzucony z cieplego domu do kojca na dworze? .. do klatki..? Quote
qarina_77 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Nordek był bardzo wystraszony, trząsł się. Ma takie smutne oczy..:-( Quote
MagYa^^ Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Nie ma sie co dziwic... Do czasu kiedy wyladowal w chronie wiodl zapewne spokojne, cieple zycie.. Pozniej nastal schron - zimno, choroby, brak wlasnego czlowieka.. A teraz - teraz znowu zmiana i On sie boi aby nie na gorsze :( A ja mam szczera i wielka nadzieje, ze tego psa juz nigdy nic zlego w zyciu nie spotka. Quote
margo001 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Ech życie to bylo to przewidzenia że się przeziębi :shake: Quote
sacred PIRANHA Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 z Nordem nie bedzie tak prosto jak z Bonem...on jest potwornie wystraszony...nie bylo mowy o zbadaniu tak jak boksia...po prostu przeszedl z klatyki do klatki...jego pobyt w hoteliku moze potrwac duzodluzej...wiec pieniazki na jego utrzymanie baaardzo potrzebne:( zaluje ze nie mieszkam w domu sama...wzielabym go... jesli sie nie uspokoi, nie zacznie ufac...nie da sie badac,nie da sie soba opiekowac....to co...eutanazja? :(:(:( bardzo mnie martwi ten psiak:( doznal tyle zlego w zyciu...i to widac:( ma taki smutek i niepokoj w oczach:( wybaczcie ale ja jestem potwornie zmeczona...potem beda fotki...teraz musze sie zdrzemnac... Quote
MagYa^^ Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 to przykre :((((( mysle, ze tu przydalby sie czlowiek kochajacy te psy. ale taki ktory poswiecilby NORDOWI duuzo czasu... Quote
sacred PIRANHA Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 ja nie wiem...mam metlik w glowie...dol okropny... z jednej strony ciesze sie bardzo, ze udalo sie je przywiesc...wiem ze jak tylko Bono dojdzie do siebie to pojdzie do super domu...ale co z Nordem? jego pobyt bedzie dluzszy napewno...trzeba nam pieniazkow zeby dac temu psiakowo czas....jemu jest czas bardzo potrzebny...to zagubiony psiak...boi sie i reaguje na stres agresja... Quote
MagYa^^ Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 ..o Boze Boze.. Czemu to wszystko zawsze musi byc pod gorke? Nie ma nikogo ktos doprowadzilby tego psa do prawidlowego psychicznego funkcjonowania? Czy Nord jest bardzo agresywny? Quote
sacred PIRANHA Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 trudno powiedziec....to wszystko moze wynikac ze strachu...on jest przerazony i to widac... zobaczymy czy z czasem sie uspokoi, widzialam juz pare psow ktore ze wzgledu na garesje mialy byc usypianie w schronie....wyciagniete sa normlanymi milymi pieskami... Quote
mariee Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Tak, jest bardzo przerazony!!!! Prosilam Pania z hotelu, ktora bardzo sie zaprzyjaznia z psami.nawet najbardziej agresywnymi..moze nabierze do niej zufania...musimy poczekac...niech sie wyspi nasyci jedzeniem...Powolutku! Quote
mariee Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 to moze byc agresja lekowa! zobaczymy za kilka dni. bedzie juz mial jedzenie tylko dla siebie!! moze sie uspokoi, na dodatek widac ze przeziebiony jest! Quote
MagYa^^ Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Hej ciotki od Sharpkow! Jesli macie dostep do forum "branzowego", ze proscie o pomoc :( My nie damy rady same utrzymywac psa (zwlaszcza, ze nie jest on jedyny..). A tu potrzeba na hotelik, na leczenie... Mam ogromna nadzieje, ze jak Nord poczuje sie lepiej to zacznie przekonywac sie, ze nikt mu krzywdy zrobic nie chce, ze zacznie "ufac", bo inaczej nie wiem czy bedzie sens przedluzac jego cierpienie.......................................... Quote
sacred PIRANHA Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 jemu potrzebny jest czas...a czas kosztuje:( Quote
MagYa^^ Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Prosze napisz tak aby GLOSNO I WYRAZNIE brzmial temat. Jestesmy poki co dwie... dwie do pomocy Nordowi. Zrobilam bazarki, ale to nie wystarczy. Dwie nie damy sobie rady placic za Norda. Zrobie jeszcze jeden bazarek z zawieszkami do tel - bo tym razem mam ich wiecej :evil_lol: Quote
MagYa^^ Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Nowy bazarek na Nordzika http://dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9387500&postcount=1 Quote
maciaszek Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Mogę zrobić aukcję cegiełkową na Allegro. Tylko proszę (wiem, znowu...) o napisanie łapiącego za serce tekstu (albo poszerzenie tamtego) i przydałyby się nowe, lepsze fotki psiaka... Quote
sacred PIRANHA Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 mariee moze zrobilabys fotki Nordowi jak bedziesz w odwiedzianach u Bono? MagYa^^ napisz tekscik prosze....:):):) maciaszek dzieki za pomoc...skorzystamy napewno:) Quote
maciaszek Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Pozostaje jeszcze kwestia finansowa... Myślę, że warto by było wystawić ją jako aukcję wyróżnioną (koszt 12 zł), no i opłacić potem prowizję... :( Mogę wyłożyć teraz tą kasę, ale potem będę musiała ją pobrać z cegiełkowych wpłat, przykro mi :(. Quote
MagYa^^ Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 yy...a co mam napisac? i co bedzie cegielka namacalna???? (bo chyba taka musi byc..) i najwazniejsze - czy mozna podawac prywatne konto? z tego co wiem to tylko jakiejs fundacji... Quote
maciaszek Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Cegiełką będzie zdjęcie Norda (dlatego też dobrze by było, żeby były nowe fotki). Konta prywatnego w opisie aukcji podać nie można, ale można podać w info wysyłanym przez Allegro do licytującego. Mogę też zbierać na swoje konto (żeby było prościej), a potem przeleję hurtem na to właściwe :). Quote
Recommended Posts