Jump to content
Dogomania

SHAR-PEI POMOCY!!!! ,grozi eutanazja! - Nord już w swoim domu !!

Recommended Posts

Posted

wyjechaly o 13;00. Nord szalal, nie chcial dac sie wyprowadzic, w koncu zaladowali go do klatki i jedzie w bagazniku. Lidka wkladala reke do niego,lizal ja! Zestresowany biedak! A teraz bedzie wyciaganie z klatki ! :mad:
Bonus spokojny!

• Replies 983
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja juz w domu, Lidka dopiero wyjezdza z Lublina.

Nord jest przeziebiony, niestety nie udalo sie zrobic badan, przeszedl z klatki do klatki. Dostal antybiotyk i na uspokojenie

Posted

ehhh BOZE BOZE :shake: po co stworzyles ludzi? Najwiecej cierpienia na ziemi jest wlasnie przez nich ...

To, ze Nord zachoruje bylo raczej pewne... Jak inaczej ma zareagowac organizm wyzucony z cieplego domu do kojca na dworze? .. do klatki..?

Posted

Nie ma sie co dziwic... Do czasu kiedy wyladowal w chronie wiodl zapewne spokojne, cieple zycie.. Pozniej nastal schron - zimno, choroby, brak wlasnego czlowieka.. A teraz - teraz znowu zmiana i On sie boi aby nie na gorsze :(

A ja mam szczera i wielka nadzieje, ze tego psa juz nigdy nic zlego w zyciu nie spotka.

Posted

z Nordem nie bedzie tak prosto jak z Bonem...on jest potwornie wystraszony...nie bylo mowy o zbadaniu tak jak boksia...po prostu przeszedl z klatyki do klatki...jego pobyt w hoteliku moze potrwac duzodluzej...wiec pieniazki na jego utrzymanie baaardzo potrzebne:(
zaluje ze nie mieszkam w domu sama...wzielabym go...
jesli sie nie uspokoi, nie zacznie ufac...nie da sie badac,nie da sie soba opiekowac....to co...eutanazja?
:(:(:(
bardzo mnie martwi ten psiak:(
doznal tyle zlego w zyciu...i to widac:(
ma taki smutek i niepokoj w oczach:(

wybaczcie ale ja jestem potwornie zmeczona...potem beda fotki...teraz musze sie zdrzemnac...

Posted

ja nie wiem...mam metlik w glowie...dol okropny...
z jednej strony ciesze sie bardzo, ze udalo sie je przywiesc...wiem ze jak tylko Bono dojdzie do siebie to pojdzie do super domu...ale co z Nordem?
jego pobyt bedzie dluzszy napewno...trzeba nam pieniazkow zeby dac temu psiakowo czas....jemu jest czas bardzo potrzebny...to zagubiony psiak...boi sie i reaguje na stres agresja...

Posted

..o Boze Boze.. Czemu to wszystko zawsze musi byc pod gorke? Nie ma nikogo ktos doprowadzilby tego psa do prawidlowego psychicznego funkcjonowania?
Czy Nord jest bardzo agresywny?

Posted

trudno powiedziec....to wszystko moze wynikac ze strachu...on jest przerazony i to widac...
zobaczymy czy z czasem sie uspokoi, widzialam juz pare psow ktore ze wzgledu na garesje mialy byc usypianie w schronie....wyciagniete sa normlanymi milymi pieskami...

Posted

Tak, jest bardzo przerazony!!!! Prosilam Pania z hotelu, ktora bardzo sie zaprzyjaznia z psami.nawet najbardziej agresywnymi..moze nabierze do niej zufania...musimy poczekac...niech sie wyspi nasyci jedzeniem...Powolutku!

Posted

Hej ciotki od Sharpkow! Jesli macie dostep do forum "branzowego", ze proscie o pomoc :( My nie damy rady same utrzymywac psa (zwlaszcza, ze nie jest on jedyny..). A tu potrzeba na hotelik, na leczenie...

Mam ogromna nadzieje, ze jak Nord poczuje sie lepiej to zacznie przekonywac sie, ze nikt mu krzywdy zrobic nie chce, ze zacznie "ufac", bo inaczej nie wiem czy bedzie sens przedluzac jego cierpienie..........................................

Posted

Prosze napisz tak aby GLOSNO I WYRAZNIE brzmial temat. Jestesmy poki co dwie... dwie do pomocy Nordowi. Zrobilam bazarki, ale to nie wystarczy.
Dwie nie damy sobie rady placic za Norda.

Zrobie jeszcze jeden bazarek z zawieszkami do tel - bo tym razem mam ich wiecej :evil_lol:

Posted

Mogę zrobić aukcję cegiełkową na Allegro. Tylko proszę (wiem, znowu...) o napisanie łapiącego za serce tekstu (albo poszerzenie tamtego) i przydałyby się nowe, lepsze fotki psiaka...

Posted

Pozostaje jeszcze kwestia finansowa... Myślę, że warto by było wystawić ją jako aukcję wyróżnioną (koszt 12 zł), no i opłacić potem prowizję... :( Mogę wyłożyć teraz tą kasę, ale potem będę musiała ją pobrać z cegiełkowych wpłat, przykro mi :(.

Posted

yy...a co mam napisac? i co bedzie cegielka namacalna???? (bo chyba taka musi byc..) i najwazniejsze - czy mozna podawac prywatne konto? z tego co wiem to tylko jakiejs fundacji...

Posted

Cegiełką będzie zdjęcie Norda (dlatego też dobrze by było, żeby były nowe fotki). Konta prywatnego w opisie aukcji podać nie można, ale można podać w info wysyłanym przez Allegro do licytującego. Mogę też zbierać na swoje konto (żeby było prościej), a potem przeleję hurtem na to właściwe :).