Jump to content
Dogomania

SHAR-PEI POMOCY!!!! ,grozi eutanazja! - Nord już w swoim domu !!

Recommended Posts

• Replies 983
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie wyobrazam sobie zeby oddac wlasnego psa do schroniska....przeciez jak go tam odwozisz to widzisz w jakich warunkach go zostawiasz...widzisz jego wzrok...jak tak mozna?

dzis w zamosciu wieje, pada, jest zimno...a Nord tam siedzi...wyrzucony z cieplego domu...

Posted

maciaszek napisał(a):
O matko, żeby on tylko nie zdziczał, bo wtedy klops :(.

Na Allegro 427 wyświetleń i 2 obserwujących.

wlasnie, totalnie nie znam sie na sharpkach, chociaz znajoma ma i kolka razy mialam z nimi doczynienia...
sa kochane, nie nazucaja sie swoja osoba..
kochaja gdy sa kochane.. i najgorsze jest to (z tego co wyczytalam), ze jesli nie maja kontaktu z czlowiekiem, jesli cos sie w ich zyciu kategorycznie zmienia, nie po ich mysli, to potrzafia zdziczec..
ehh... oby nie..

Posted

MagYa^^ dokładnie takie są .
Nie wyobrażam swoich sharpków w takiej sytuacji,chyba lepsze byłoby uśpienie niż miałabym zgotowac taki los własnemu psiakowi :-(
Siedzę i ryczę jak zobaczyłam te zdjęcia :-(

Posted

Sharpki są szczególnymi psami, ale ich psie życie jest pełne, szczęśliwe i ma sens tylko przy panu/pani, których mogą pokochać. Bez właściciela, któremu mogą towarzyszyć słabnie w nich duch życia, a charakter wypacza :-(

Posted

margo001 napisał(a):
Jak oni mogli mu to zrobic :placz::placz::placz::placz:
Chętnie wysłałabym im te zdjęcia !

oni go odwiedzali na początku (poki kierownik mial nadzieje, ze zmienia zdanie pozwalal na to, teraz maja juz zabronione), wiec dokladnie widzieli w jakich warunkach go zostawiaja i jak bardzo jest przerazony...:shake:

jaanna019 napisał(a):
Bez właściciela, któremu mogą towarzyszyć słabnie w nich duch życia, a charakter wypacza :-(

dla kazdego psa sensem zycia jest zycie z wlascicielem...tylko czemu my ludzie istoty inteligentne nie potrafimy pojac tej prostej rzeczy....
najgozrej martwi mnie mozliwosc tego zdziczenia:placz:

Posted

witajcie!

..nie mam pojecia co w takiej sytuacji lepsze.. Ja chyba rowniez staralabym sie szukac domu dla swojego "dziecka" w ostatecznosci nie narazajac go na takie katorci psychiczne uspilabym...-ale wiem, ze tak nigdy sie nie stanie!!!

Ludzie sa nieobliczalni a przede wszystkim nieodpowiedzialni. Ja zadazwonilabym do tych ludzi (ktorzy go oddali) i powiedziala, zeby przyszli zobaczyc smierc psa - poniewaz lada moment zostanie poddany eutanazji - zadzwonilabym od tak! z wyrachowania!!!

Posted

PaulinaT napisał(a):
Mój boshe... dramat...

co robic?
gdybym nie miala innych psow, wzielabym go...moze powoli doszedlby do siebie, zaliczylibysmy jakies szkolenie...znalazlby sie w koncu jakis super dom...a tak...on tam siedzi i z dnia na dzien ciezej bedzie go "wyprostowac"...:shake::placz:

Posted

Jak non trafi do wspólnych boksów to będzie koniec.
Szarpy są zadziorne ale jednoczesnie strasznie wrażliwe na ugryzienia. Małe chaps i wielka dziura, przetoki, kieszonki pod skórą.
Dziewczyny - on nie moze tam zostać!!!

Posted

matko...ja zaraz nie wytrzymam...
w takim razie musi jak najdluzej byc na kwarantannie...
w schronisku chyba kazdy zdaje sobie sprawe z wyjatkowosci tego przypadku...kazdemu jest wyjatkowo szkoda tego psiaka...tylko jak mu pomoc?
potrzebny jest prawdziwy milosnik rasy, albo osoba ktora miala cokolwiek wspolnego z ukladaniem psow, lub przynajmniej podejdzie do sprawy bardzo odpowiedzialnie i nastawi sie na trudna dluga cieprliwa prace ze szkoleniowcem...