jaanna019 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Odpowiedzieli: Witam serdecznie. Dziękuję bardzo za tą informację. Nie jest to zbyt miła wiadomość. Zdecydowanie częściej dostajemy informacje i zdjęcia od właścicieli, którzy pokochali swoje pociechy, są z nimi szczęśliwi i stworzyli im cudowny dom. Ja rozumiem Państwa rozgoryczenie i złość i mogę Państwa zapewnić, że tak samo się czuję patrząc na te zdjęcia. Nie wymagajcie jednak od hodowcy tego, aby przygarniał z powrotem psy, których właściciele się pozbyli w taki sposób. Nikt nie myśli o tym , że hodowca ma dość sporą grupkę swoich psiaków i nie może pozwolić sobie na przygarnianie innych. Mamy tyle piesków ilu możemy zapewnić odpowiednie warunki, tyle ilu możemy poświęcić odpowiednią ilość czasu i miłości. Jeśli będziemy przygarniać inne to z tego zrobi się kolejne schronisko. Uwierzcie Państwo, ze już nie jeden piesek do nas wrócił i zazwyczaj już u nas zostawał, ponieważ nie mieliśmy serca oddawać go w kolejne ręce. Może ktoś z Państwa mógłby tym razem przygarnąć tą psinkę. Wielu ludzi marzy o shar-pei, lecz na to ich nie stać. Mogliby zarazem spełnić swoje marzenie, a przede wszystkim uratować tą psinkę. Ja wiem, ze najłatwiej obarczyć winą za nieodpowiedzialnego właściciela hodowcę, lecz spróbujcie Państwo nas tez zrozumieć. Pozdrawiam Oczywiście jeśli zgłosi się do mnie ktoś kto będzie pragnął pokochać shar-pei'ka to w pierwszej kolejności poinformuję go o możliwości przygarnięcia tego nieszczęśliwego pieska. Pozdrawiam Quote
jaanna019 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Musimy ich zrozumieć. Deklarują jednak chęć pomocy. Pozostaje nam szukać na własną rękę. Ogłoszenia i Allegro pilnie potrzebne! Quote
MagYa^^ Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 jaanna019 napisał(a):Napisałam. Miejmy nadzieję, że odpowiedzą. Coś mi sprzęt szaleje :( ...chyba nie tylko Tonie.. z dogo znowu dzieja sie jakies dziwne rzeczy! a mail.. heh.. w pozadku jest to, odpowiedzieli.. przykre ze nie moga pomoc.. Quote
sacred PIRANHA Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 nie sądze, zebysmy sie dowiedzieli prawdy jesli chodzi o powod oddania do schronu psa... bo jaki moze byc wystarczajacy powod oddac psa do schroniska? teraz nalezy sie zastanowic co dalej... rozumiem, ze jaanna019 wyslala wiadomosc do hodowcy? jesli moge prosic o dokladne info ktore wyslalas na PW bede wdzieczna... Quote
margo001 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Poniżej zamieszczam kontakt do hodowcy: http://www.rysiwykrot.pl/sharpei/kontakt.html Quote
sacred PIRANHA Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 moi drodzy jestem bardzo wdzieczna za zywe zainteresowanie Nordem i jego losem...za wszelkie ogloszenia bede bardzo wdzieczna,ale... w ogloszeniach podawajcie prosze ze Nord jest wykastrowany i kontakt do mnie z zaznaczeniem ze bez kontaktu ze mna pies nie zostanie wydany...to sa takie zabezpieczenia przed wydaniem pseudohodowcy...w naszym schronisku nikt nie sprawdza domkow, nie ma weryfikacji, dlatego w kazdy kontakt musze byc ja zaangazowana zebym miala mozliwosc sprawdzenia... Quote
MagYa^^ Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='margo001']Poniżej zamieszczam kontakt do hodowcy: http://www.rysiwykrot.pl/sharpei/kontakt.html no to wielka prosba niech ktos kto wie co pisac naskrobie do hodowcy.. Quote
jaanna019 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Napisałam. Miejmy nadzieję, że odpowiedzą. Coś mi sprzęt szaleje :( Quote
Tola Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Czy ktos moze pomóc i poogłaszac psa? Liczy sie kazdy dzien... Quote
MagYa^^ Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 odlaszac nie jest trudno... gorzej z tekstem. Tutaj podobnie jak u BONO musi byc tekst, ktory odstraszy potencjalnych pseudohodowcow! Quote
maciaszek Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Ja podtrzymuję swoją ofertę! Tylko tekst + chwytliwy tytuł poproszę :). Quote
MagYa^^ Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 :multi: dzieki dzieki!!! No to teraz ciotki poetki i inne cudotworczynie i znawczynie pisac tekst!!! Quote
MagYa^^ Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 tutaj mozna powrzucac ogloszenia JESLI KTOS NAPISZE TEKST.. Prosze napiszcie, wiecej wiecie o Sharpku, dodajcie cos o specyfikacji rasy.. i cos lapiacego za serducho! ale.gratka.pl, kupiepsqa.pl, psy.pl, ogloszenia.24polska.pl, portal.animalia.pl. Quote
ShP Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 [quote name='MagYa^^']Widac mozna.. I dlatego schroniska sa pelne.. Lepiej oddac do schronu nic przywiazywac w lesie... (i kazdy wie jaki jest koniec..) MOHER W GORE! Masz rację, ale mnie serce boli jak słyszę o kolejnym sharpku w schronie i dlatego tak zareagowałam. Modi, który był u nas w schronie (na szczęście ma już dom) też jest psiakiem z hodowli Rysi Wykrot. W górę psiaczku. Quote
MagYa^^ Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 ehsz... Ciotki i wujaszkowie z Zamoscia... Napiszcie tekst.. nie kazcie mi opisywac histori Norda... nie jestem w tym dobra.. Quote
Tola Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 MagYa^^ napisał(a):ehsz... Ciotki i wujaszkowie z Zamoscia... Napiszcie tekst.. nie kazcie mi opisywac histori Norda... nie jestem w tym dobra.. Jestes w tym bardzo dobra! Jak czytałam o bokserku to:placz: Prosimy o równie wzruszający tekst:modla: Ja jak napisałam tekst do ogłoszeń mojej Zuli z tymczasu rok temu, to do tej pory jest u mnie:cool3: Quote
MagYa^^ Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Ojj ciotki ciotki... podusze jak kiedys zajade do tego Zamoscia :| przeciez ja jestem antytalent.. Ale niechaj bedzie.. TYlko bedziecie musialy powychwytywac bledy, bo popelniam ich mase :oops: Pozniej cos napisze.. Quote
PaulinaT Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 I Norda też podniosę... Oj się porobiło - tyle szarpków w potrzebie :shake: Quote
MagYa^^ Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Paulina prosze napisz mi po krotce jakie Sharpki maja charaktery - potrzebne mi to bedzie do ogloszenia. (bo me sie totalnie nie zna :oops:) Quote
Diana S Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Co tam u pięknego pomarszczonego??? co do listu od hodowcy to jestem rozgoryczona.... ja bym tak nie umiała... ale cóż nie mi osadzac ich pobudki... Quote
jaanna019 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Był ktoś u Norda? Wiecie coś więcej na jego temat? Zanim będą ogłoszenia trzeba postarać się choć trochę poznać jego charakter żeby jego przyszły właściciel wiedział na co się porywa. Quote
MagYa^^ Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Nord zostal oddany przez wlascicieli.. Powod - wlasciwie blachy (nie do konca wiadomo czy prawdziwy...) - podczas wycierania lapek po spacerze Nord postawil sie do swojej pani. Psiak pochodzi z hodowli, urodzony 01.11.2002, posiada aktualna ksiazeczke zdrowia. To ja Nord. Chce sie przedstawic i opowiedziec o sobie.. Co bylo... Co jest... O czym marze.. Byl dom, milosc, kochani ludzie.. Byla trawa, bylo slonce, smiech, zabawa, lato, spacery, przytulanie, turlanie, wlasny koc, miejsce, dom, kolorowa miska pelna pysznosci, ciasteczka, caluski tez byly.. Teraz jestem w schronisku.. Nie mam nic.. Jedyne co pozostalo to moje imie. Zamiast slonca - zimno i deszcz, trawe zastapilo bloto. Moja miska jest zardzewialy garnek.. jeden na kilka psow. Spie w budzie. Czasami z moimi kolegami przytulamy sie do siebie.. jest tak zimno, ciezko to wytrzymac. Nie wszyscy dajemy rade w tych niskich temperaturach. Widzialem jak moj kolega zasnol..i juz sie nie obudzil.. Rano zabrali go z boksu, ale na jego miejsce juz jest nowy.. Tesknie.. tak bardzo. To co czuje jest dla Was niewyobrazalne. Wyrzucony z raju do piekla.. Marze o tym co bylo. Chcialbym byc znowu z ludzmi, ktorzy pokochaja mnie calym sercem tak jak ja pokocham ich. Chcialbym chodzic na dlugie spacery, bawic sie, czuc cieplo domowego ogniska. Tak bardzo chcialbym.. Zanim umre... Nord jest piekny, dostojny, spokojny, niezalezny, cierpliwy, oddany.. - NIE POZWOL MU CIERPIEC.. NIE POZWOL MU ZDZICZEC...! Rasa Norda - Shar-pei jest to pies szczególny: już starożytni jego właściciele przypisywali mu niespotykane, właściwości; ponoć jego niebieski język odstraszał złe duchy od spokojnego domostwa. Rasa Shar Pei z natury jest pogodnie i przyjaznie nastawiona do swiata, pod warunkiem, ze swiat jest nastawiony, przychylnie na niego. Quote
sacred PIRANHA Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 kochana swliczny tekst...poplakalam sie....i o to chodzi:) kto zrobi allegro? Quote
sacred PIRANHA Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 widze, ze maciaszek sie oferowala....napisze do niej...a Wy inne ogloszenia....prosze:) Quote
Recommended Posts