Hotel KADIF Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Niestety... Jest na dogo fajny banerek. Nie wiem w czyim wykonaniu ani dla jakiego psiaka, ale tekst jest powalający i niestety zgodny z prawdą: "Człowiek człowiekowi wilkiem a zwierzętom KATEM!" Kasiu! Może głupio gadam, ale nie ma jakiegoś TOZ-u w pobliżu.. Może warto zawiadomić jakieś "władze"... Głupio gadam. Jakie władze? :shake::roll: Pozostaje mi "pogłaskać biedne kotki po główce", podbić wątek... i tyle!!! Naprawdę nie wiem co zrobić! Qrde... Ludzie kiedyś za to wszystko co robią.. zapłacą! Ale wtedy będzie dla nich za późno! :placz::angryy: Quote
luka1 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Qrde... Ludzie kiedyś za to wszystko co robią.. zapłacą! Ale wtedy będzie dla nich za późno! :placz::angryy:[/quote] Niestety dla zwierząt też Quote
kasikitd Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Erazm napisał(a):Nikt nic nie widział? Nie słyszał?:shake::shake::shake: No właśnie nikt, są tylko podejrzenia, że to ten sam zwyrodnialec, który potruł kiedyś koty, a kiedyś jak się dowiedziałam żywcem zabetonował inne. Jesli to ten sam, to musi być straszny psychol, te budy, które robiłam, były dobrze schowane, nikt normalny, by nie wchodził w krzaki i wyszukiwał domków, dla przeciętnego człowieka, były prawie nie do wykrycia, a dziadzisko znalazło.Mam nadzieję, że nic nie zrobi moim kociakom.Poza tym, to wszystko to podejrzenia, nikt nie złapał bydlaka na gorącym uczynku. Na razie ta czwarta buda stoi, ale nie wiem jak długo. Nelsonik za każdym razem, za każdym karmieniem mi towarzyszy, kociska go znają i żadne się nie boi, a Nelsonik zawsze radosny, szczęśliwy ze spaceru, zupełnie nie zwraca na nie uwagi, tak jakby tak właśnie miało być, sam już na wieczornym spacerze wie którędy trzeba iść i nigdy nie zmienia trasy :lol: Quote
kasikitd Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 asiamm napisał(a):mam mordercze skłonności wobec takich "ludzi" :angryy: buziaki dla Nelsonka! :loveu: Dzięki, Nelsonik wyściskany :loveu: Co do prymitywów przypominających ludzi, to mam kilka pomysłów dla takich, między innymi długoletnia, bezinteresowna praca na rzecz zwierząt, oczywiście razem z odizolowaniem, w rodzaju więzienia, wysyłka na Syberię, bez środków do życia, niech sobie radzą w zimnie i głodzie albo chemiczne ogłupienie, czyli też pozbawienie takiego kogoś możliwości decydowania i działania. Mocne ? Ja tak nie uważam :evil_lol: Jestem wkurzona zbyt słabym egzekwowaniem przez instytucje praw zwierząt, są bezbronne i nie dają żadnych korzyści ( w rozumieniu prymitywa ) więc po co im pomagać albo karać za ich krzywdę...e tam, kończę, Wy to i tak wszystko wiecie, czujecie.. Quote
Erazm Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Złapać takiego ciężko, pamiętam jak była akcja z idiotą, który niszczył samochody to dopiero kiedy zamontowali ukrytą kamerę pomogło, ale tu.:shake:........ Quote
Hotel KADIF Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Matko..... A może podjechać do Gdańska, zaczaić się na dekla i go ......:mad::x:wallbash::snipersm: hmm... doprowadzić do pionu!!!! Kasiu! Ty tego nie słyszysz, prawda? ;):evil_lol: Ale po prostu nie mogę..... Boshe.. czy ludzie i zwierzęta nigdy już nie będą żyły w harmonii i zgodzie!!!???? :placz: A ja założyłam kolejny wątek z Halinowa! Tym razem szczeniora.... Loluś i jego mama są umieszczeni w DT, ale na moją wyraźną i usilną prośbę. Wobec tego czuję się bardzo odpowiedzialna za ich adopcję. Sunia ma banerek w moim podpisie a tutaj jest wątek Lolka: http://www.dogomania.pl/forum/f28/halinow-k-w-wy-2-m-ce-szczeniackie-szczesliwe-zycie-co-dalej-z-nim-126377/#post11366214 Pomóżcie nam, proszę!! :modla::-( Jest problem (jak zwykle :diabloti:) z męską częścią DT!!! Quote
Hotel KADIF Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Pewnie mnie udusicie, ale trudno zaryzykuję! :-( Pilna pomoc potrzebna dla tego psa!!!!!!! http://www.dogomania.pl/forum/f28/kupka-kosci-skora-poraniona-do-granic-mozliwosci-pomocy-126436/ Bardzo prosimy!!! Quote
Erazm Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Chyba ktoś DiF udusił:shake::shake::shake:, bo telefonów nie odbiera:placz::placz::placz: Quote
Ziutka Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Erazm napisał(a):Chyba ktoś DiF udusił:shake::shake::shake:, bo telefonów nie odbiera:placz::placz::placz: Łooo materdej :eek2: ciotka - wypluj te słowa :placz: Quote
kasikitd Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 U Nelsonika wszystko dobrze, jest zdrowy, radosny, grzeczny i baaaardzo kochany :loveu: Ponieważ ostatnio ze względu na chorobę jestem ciągle w domu, Neluś jest bardzo szczęsliwy, zresztą ja z nim też :loveu: Kocur go ukochał, ale on go nie i zdecydowanie woli przytulać się do mnie. Krzywdy kocurowi nie zrobi, nawet jak ten wciska łeb do jego miski, podczas gdy Nelsonik je, ale uważa, że koty nie są godne uwagi. Godne uwagi są kobiety! I daje temu wyraz w najmniej przewidzianych momentach, zawsze jednak spotyka się z ogromną sympatią. Co to za boska szelma, uwielbiam patrzeć jak beztrosko kica na tych trzech łapach podczas spaceru, z tym swoim wywieszonym ozorem :lol: Gdy idziemy wieczorem z żarciem dla naszych podwórkowych kotów, one łażą mu między łapami, a on kompletnie nie zwraca na nie uwagi, zajęty rozkodowywaniem świeżych informacji na trawniku, strasznie śmieszny widok :lol: Wcześniej pisałam o budach, które ktoś niszczy, od dłuższego czasu stoją dwie, nietknięte, mocno schowane, ale używane przez koty. Pozdrowienia od Nelsonika :loveu: Quote
Ziutka Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Nareszcie jesteście :loveu: Dziękujemy Kasiu za wieści :multi: Wymiziaj Nelsonika i ucałuj go w ten przepiękny czarny nochalek :loveu: Quote
asiamm Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 fotki! fotki! ja chcęęęę fotki Nelsonika :eviltong: mogą być z kotami między nogami ;) Quote
kasikitd Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Kilka fotek ma ciotka Dif, poproszę, żeby wkleiła je jak będzie mieć trochę czasu.W ciągu kilku dni porobię nowe, niestety do kocurków chodzimy jak jest ciemno i na razie nici z takich zdjęć, ale spróbuję kiedyś pójść z Nelsonikiem za dnia i cykniemy jakieś fotki całemu stadu.:loveu: Dzięki za pozdrowienia :lol: Quote
kasikitd Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Przesłałam Dif kilka nowych zdjęć Nelsonika, gdy zadzwoniłam do niej, oczywiście była w niedoczasie, między dentystą, pracą a obiadem i pewnie czymś jeszcze, w biegu odebrała telefon i w biegu obiecała, że wklei fotki za jakiś czas. Dif trzymaj się, jak coś, to znowu zadzwonę i Cię zmolestuję :loveu: Quote
Hotel KADIF Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 kasikitd napisał(a):Przesłałam Dif kilka nowych zdjęć Nelsonika, gdy zadzwoniłam do niej, oczywiście była w niedoczasie, między dentystą, pracą a obiadem i pewnie czymś jeszcze, w biegu odebrała telefon i w biegu obiecała, że wklei fotki za jakiś czas. Dif trzymaj się, jak coś, to znowu zadzwonę i Cię zmolestuję :loveu: Jezdem i już zaraz wlepiam foty :p! Quote
Hotel KADIF Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Oto nasz ukochany Nelunia :loveu::loveu::loveu:: Quote
Hotel KADIF Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Ciąg dalszy..... Nelsonik od samego początku mnie zauroczył. Zakochałam się w nim tak jak teraz w Vedze ... Od pierwszego spojrzenia!:iloveyou: I zawsze przy każdej okazji wspominałam, że gdzieś tam w schronie przebywa piękny, wspaniały trójłapek! I Nelsonik znalazł najcudniejsze serce i najwspanialszy dom na świecie!!! Wierzę, że Vega też znajdzie.... :p Quote
asiamm Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 ładne hamburgierki chłopak wcina ;) buziaczki dla Nelsonka :loveu: Quote
Ziutka Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
kasikitd Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Ziutka, bardzo dziękujemy! Mocno pozdrawiamy wszystkie cioteczki, ktore wspominaja Nelsonika :loveu: Quote
Ziutka Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 kasikitd napisał(a):Ziutka, bardzo dziękujemy! Nie ma za co Kasiu...i polecam się na przyszłość rzecz jasna :cool3: Quote
kasikitd Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Pyszne, bo mój Neluś to ekstra słodziak :loveu: Quote
kasikitd Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 A Nelunia 5 kwietnia obchodzi urodzinki, tzn. rok kiedy przyjechał do mnie i narodził się na nowo, jako Nelsonik - obywatel Gdańska, członek rodziny całą gębą:loveu: W związku z tym, czy ktoś zajrzy tu czy nie, chciałabym umieścić kilka fotek mojego Nelsoniczka...oczywiście za zgodą ciotki Ziutki :eviltong: Dif, mam nadzieję, że telefonicznie choć wypijemy kielicha ( może być piwko ) za następne, szczęśliwe lata :lol: Quote
asiamm Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 no to umieszczać, umieszczać, czekamy! Quote
Recommended Posts