Hotel KADIF Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Rozmawiałam z Kasik! U nich wszystko ok. Kasia zapracowana okrutnie i nie ma czasu na dogo! Nelson wygrzewa się całe dnie na balkonie i wypatruje psiaków! Wszyscy go strasznie kochają zarówno domownicy jak i psiarze na spacerkach. Resztę napisze Kasia jak się pojawi!:mad: Kasik, napisz o tej tacce z jedzonkiem ;):evil_lol:!! Quote
Ziutka Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 DIF napisał(a): Kasik, napisz o tej tacce z jedzonkiem ;):evil_lol:!! No nieee :mad: Zaczęła i nie skończyła :motz::motz::motz: Quote
Hotel KADIF Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Ziutka napisał(a):No nieee :mad: Zaczęła i nie skończyła :motz::motz::motz: :eviltong::eviltong::eviltong: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Ziutka Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 DIF napisał(a)::eviltong::eviltong::eviltong: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: :obrazic::obrazic::obrazic::obrazic: :eviltong: Quote
Hotel KADIF Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 asiamm napisał(a):to jest normalnie draństwo! :mad: Zgadzam się z Tobą! Świństwo normalnie!!! :angryy: Jak tak można!!!:shake: :evil_lol::eviltong: Quote
kasikitd Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Byliśmy dziś u naszego pana weterynarza, by Nelunię odrobaczył, obejrzał i dał błogosławieństwo na nowy wyjazd za tydzień na wieś, na 3 tygodnie! :multi::multi::multi: Wszystko dobrze, Neluńka już całkowicie się zaadoptował, uwielbia balkon, gdzie opala się razem z kotem, ale oczywiście spacerki ponad wszystko. Muszę przyznać, że bestia przyzwyczaiła się do głasków od ludzi na ulicy i już się tak nie wdzięczy jak kiedyś :evil_lol: Owszem, pozwala się głaskać, ale nie za długo, bo trzeba iść dalej, trzeba wąchać, patrzeć i biegać. Kiedyś bał się wchodzić do samochodu, teraz z daleka ciągnie, by jak najszybciej wsiąść, pańcia siada razem z nim i mocno go wtedy przytula:loveu::loveu::loveu: A z tacką? Ponieważ groszki są zawsze w misce i są na wypadek długiej nudy w domu albo jakiegoś napadu apetytu, to normalne żarcie daję mu na platikowej tacce. Gdy coś zostanie, Nelunia zabiera tackę ze sobą i przenosi ją na swoje legowisko.Tam sobie leży razem z tacką i jak mu przyjdzie ochota, to " na swoich pokojach" dokańcza jedzenie. :evil_lol: Jak zostaje sam na sam z kotem, tacka prawie zawsze na wszelki wypadek wędruje do przedpokoju. Taki ci on, cwaniaczek schroniskowy, wszystko ładnie pięknie, ale w życiu różnie bywa i trza się zabezpieczyć :evil_lol: Jaki on jest kochany !!! :loveu: Quote
asiamm Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 hihihi :evil_lol: przezorny zawsze ubezpieczony ;) Quote
luka1 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 a Zyta to zawsze gdy ktos bierze psa ze schroniska wspomina Nelsona i mówi do jakiego kochającego domu pojechał. Quote
Ziutka Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 A ja Zycie przesyłam wszystkie nowe zdjęcia Nelsonika...i Ona zawsze płacze ze szczęścia :evil_lol: się napłacze kobita...ojj się napłacze :diabloti: Quote
Hotel KADIF Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Ziutka napisał(a)::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic: I po co było się obrażać tak "czterokrotnie"?! :diabloti::eviltong: Nie bójcie NIC, Ciotki....!! Kasiulek czuwa nad wątkiem:cool3:!!! :cunao: Quote
krakowianka.fr Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 milych wakacji dla Nelsona i jego wlascicieli zycze! Quote
Hotel KADIF Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Ziutka napisał(a):A ja Zycie przesyłam wszystkie nowe zdjęcia Nelsonika...i Ona zawsze płacze ze szczęścia :evil_lol: się napłacze kobita...ojj się napłacze :diabloti: A nam "NOWYCH" nie możesz?! :mad::evil_lol: Quote
Ziutka Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 DIF napisał(a):A nam "NOWYCH" nie możesz?! :mad::evil_lol: No przeca zawsze wstawiam Qrde na wątek :eviltong: Quote
kasikitd Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 luka1 napisał(a):a Zyta to zawsze gdy ktos bierze psa ze schroniska wspomina Nelsona i mówi do jakiego kochającego domu pojechał. Jeju, kurcze, jak miło...to ja muszę znowu zdjęć narobić Nelunci i jeśli takie zapotrzebowanie, to postaram się częściej coś skrobnąć ( poza urlopem ) Dziękuję WAM, to mnie naprawdę wzruszyło :loveu: Quote
kasikitd Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Ziutka napisał(a):A ja Zycie przesyłam wszystkie nowe zdjęcia Nelsonika...i Ona zawsze płacze ze szczęścia :evil_lol: się napłacze kobita...ojj się napłacze :diabloti: Już ja się postaram, żeby jeszcze popłakała, niebawem wyślę kilka zdjęć Neluni :evil_lol: Nelsonik jest teraz innym psem niż na początku, to znaczy, teraz jakby wyłaniała się jego prawdziwa osobowość, nie jest już tak przestraszony z byle powodu, bardziej spokojny, widać, że jest mu dobrze. Mam wrażenie, że nigdy nikt nie uczył go jak się bawić, teraz zaczynać kumać, że jak się jest w dobrym humorku, niczego nie brakuje, podstawowe potrzeby są spełnione, to można sobie " poszaleć" i chciałby coś zrobić z tej radości, ale nie wie jak się zabrać do zabawy.Uczę go powoli, że fajnie jest tarmosić gruby węzeł, chować piszczącego hamburgera albo szukać piłeczki. To niesamowite obserwować jak " odtaja" jego schroniskowy płaszcz, jak uczy się coraz więcej, jak robi się zwykłym, szczęśliwym, niczym nie różniącym się psiakiem. Mój poprzedni pies wiedział, że należą mu się pewne rzeczy i tyle, tzn, miłość, opieka, troska, jedzonko, spacer i że jak leży na środku przedpokoju, to człowieka problem, by sobie jakoś przeszedł. Neluńka dopiero się tego uczy, on na początku zaraz wstawał, żeby nie przeszkadzać, z wielką pokorą przychodził się poprzytulać i wszystko robił nieśmiało, z uległością. Na szczęście już się to zmienia i to bardzo, bardzo mnie cieszy, zaczyna kumać, że i on ma prawa i że, " mu się należy.":loveu: Quote
Hotel KADIF Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 [quote name='Ziutka'] Ależ on piękny jest!!!!!! :iloveyou::iloveyou::iloveyou: Quote
Ziutka Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 DIF napisał(a):Ależ on piękny jest!!!!!! :iloveyou::iloveyou::iloveyou: No baaa :loveu: przecie "sochaczewski" nie :diabloti: :eviltong: Quote
luka1 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 A ja musze zaproponowac podniesienie taryfy za takie cudeńka :eviltong: Quote
Ziutka Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='luka1']A ja musze zaproponowac podniesienie taryfy za takie cudeńka :eviltong:[/quote] Albo drugiego będziemy dodawać gratis :diabloti: Quote
luka1 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Ty Ziutka to byś schronisko z torbami puściła. :angryy: Quote
Ziutka Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 luka1 napisał(a):Ty Ziutka to byś schronisko z torbami puściła. :angryy: :shiny::shiny::shiny::shiny::shiny: Quote
Hotel KADIF Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Nelson Drugi....:placz: Pomożecie?? Widziałam Rudzika już wcześniej.... Wielka Bida, która złamała moje serce!!:placz: Ale na jakiś czas starciłam go z oczu....I zobaczyłam go wczoraj!!!!!!! Jezuuuu.... moje serce oblało się krwią....:flaming: Błagam o pomoc!!! Kasiu!!! Pomóż Nelsonowi Numer Dwa!!!!!!!! Jest identyczny jak nasz Nelsoniasty! Twojego Nelsonika kochają wszysycy.... może pokochają Rudzika-Nelsonika :placz: !! Tak samo paskudnie ma amputowaną łapkę..... : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109368 Quote
Ziutka Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 A w Nelsoniku zakochała się klacz :loveu: :diabloti: :cool3: Szczęśliwy na maxa :multi: A to ulubione miejsce Nelsonika w samochodzie :evil_lol: nawet nie odpuści krótkiej jazdy do sklepu - tylko najpierw Kasia musi go ubłagać żeby oddał kierownice...to jadą :eviltong: Chyba nie trzeba nic pisać :loveu: :loveu: Quote
Recommended Posts