Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam z Kasik! U nich wszystko ok. Kasia zapracowana okrutnie i nie ma czasu na dogo! Nelson wygrzewa się całe dnie na balkonie i wypatruje psiaków! Wszyscy go strasznie kochają zarówno domownicy jak i psiarze na spacerkach.
Resztę napisze Kasia jak się pojawi!:mad:

Kasik, napisz o tej tacce z jedzonkiem ;):evil_lol:!!

• Replies 981
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byliśmy dziś u naszego pana weterynarza, by Nelunię odrobaczył, obejrzał i dał błogosławieństwo na nowy wyjazd za tydzień na wieś, na 3 tygodnie! :multi::multi::multi:
Wszystko dobrze, Neluńka już całkowicie się zaadoptował, uwielbia balkon, gdzie opala się razem z kotem, ale oczywiście spacerki ponad wszystko. Muszę przyznać, że bestia przyzwyczaiła się do głasków od ludzi na ulicy i już się tak nie wdzięczy jak kiedyś :evil_lol: Owszem, pozwala się głaskać, ale nie za długo, bo trzeba iść dalej, trzeba wąchać, patrzeć i biegać.
Kiedyś bał się wchodzić do samochodu, teraz z daleka ciągnie, by jak najszybciej wsiąść, pańcia siada razem z nim i mocno go wtedy przytula:loveu::loveu::loveu:
A z tacką? Ponieważ groszki są zawsze w misce i są na wypadek długiej nudy w domu albo jakiegoś napadu apetytu, to normalne żarcie daję mu na platikowej tacce. Gdy coś zostanie, Nelunia zabiera tackę ze sobą i przenosi ją na swoje legowisko.Tam sobie leży razem z tacką i jak mu przyjdzie ochota, to " na swoich pokojach" dokańcza jedzenie. :evil_lol:
Jak zostaje sam na sam z kotem, tacka prawie zawsze na wszelki wypadek wędruje do przedpokoju.
Taki ci on, cwaniaczek schroniskowy, wszystko ładnie pięknie, ale w życiu różnie bywa i trza się zabezpieczyć :evil_lol:
Jaki on jest kochany !!! :loveu:

Posted

A ja Zycie przesyłam wszystkie nowe zdjęcia Nelsonika...i Ona zawsze płacze ze szczęścia :evil_lol: się napłacze kobita...ojj się napłacze :diabloti:

Posted

Ziutka napisał(a):
:obrazic::obrazic::obrazic::obrazic:

I po co było się obrażać tak "czterokrotnie"?! :diabloti::eviltong:
Nie bójcie NIC, Ciotki....!! Kasiulek czuwa nad wątkiem:cool3:!!!

:cunao:

Posted

Ziutka napisał(a):
A ja Zycie przesyłam wszystkie nowe zdjęcia Nelsonika...i Ona zawsze płacze ze szczęścia :evil_lol: się napłacze kobita...ojj się napłacze :diabloti:

A nam "NOWYCH" nie możesz?! :mad::evil_lol:

Posted

luka1 napisał(a):
a Zyta to zawsze gdy ktos bierze psa ze schroniska wspomina Nelsona i mówi do jakiego kochającego domu pojechał.

Jeju, kurcze, jak miło...to ja muszę znowu zdjęć narobić Nelunci i jeśli takie zapotrzebowanie, to postaram się częściej coś skrobnąć ( poza urlopem )
Dziękuję WAM, to mnie naprawdę wzruszyło :loveu:

Posted

Ziutka napisał(a):

Już ja się postaram, żeby jeszcze popłakała, niebawem wyślę kilka zdjęć Neluni :evil_lol:
Nelsonik jest teraz innym psem niż na początku, to znaczy, teraz jakby wyłaniała się jego prawdziwa osobowość, nie jest już tak przestraszony z byle powodu, bardziej spokojny, widać, że jest mu dobrze. Mam wrażenie, że nigdy nikt nie uczył go jak się bawić, teraz zaczynać kumać, że jak się jest w dobrym humorku, niczego nie brakuje, podstawowe potrzeby są spełnione, to można sobie " poszaleć" i chciałby coś zrobić z tej radości, ale nie wie jak się zabrać do zabawy.Uczę go powoli, że fajnie jest tarmosić gruby węzeł, chować piszczącego hamburgera albo szukać piłeczki. To niesamowite obserwować jak " odtaja" jego schroniskowy płaszcz, jak uczy się coraz więcej, jak robi się zwykłym, szczęśliwym, niczym nie różniącym się psiakiem. Mój poprzedni pies wiedział, że należą mu się pewne rzeczy i tyle, tzn, miłość, opieka, troska, jedzonko, spacer i że jak leży na środku przedpokoju, to człowieka problem, by sobie jakoś przeszedł. Neluńka dopiero się tego uczy, on na początku zaraz wstawał, żeby nie przeszkadzać, z wielką pokorą przychodził się poprzytulać i wszystko robił nieśmiało, z uległością. Na szczęście już się to zmienia i to bardzo, bardzo mnie cieszy, zaczyna kumać, że i on ma prawa i że, " mu się należy.":loveu:

Posted

DIF napisał(a):
Ależ on piękny jest!!!!!! :iloveyou::iloveyou::iloveyou:

No baaa :loveu: przecie "sochaczewski" nie :diabloti: :eviltong:

Posted

[quote name='luka1']A ja musze zaproponowac podniesienie taryfy za takie cudeńka :eviltong:[/quote]
Albo drugiego będziemy dodawać gratis :diabloti:

Posted

Nelson Drugi....:placz:
Pomożecie??

Widziałam Rudzika już wcześniej.... Wielka Bida, która złamała moje serce!!:placz:
Ale na jakiś czas starciłam go z oczu....I zobaczyłam go wczoraj!!!!!!! Jezuuuu.... moje serce oblało się krwią....:flaming:

Błagam o pomoc!!!

Kasiu!!! Pomóż Nelsonowi Numer Dwa!!!!!!!! Jest identyczny jak nasz Nelsoniasty!
Twojego Nelsonika kochają wszysycy.... może pokochają Rudzika-Nelsonika :placz: !! Tak samo paskudnie ma amputowaną łapkę..... :

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109368

Posted

A w Nelsoniku zakochała się klacz :loveu: :diabloti: :cool3:

Szczęśliwy na maxa :multi:

A to ulubione miejsce Nelsonika w samochodzie :evil_lol: nawet nie odpuści krótkiej jazdy do sklepu - tylko najpierw Kasia musi go ubłagać żeby oddał kierownice...to jadą :eviltong:

Chyba nie trzeba nic pisać :loveu: :loveu: