Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 273
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fela napisał(a):
Stefan chyba od dawna nie ma allegro. Nikt nie robił mu aktualnych zdjęć. Poza opłatami za hotel żadnego zainteresowania... :-(

Mozna pojechac jeszcze go poglaskac, ale to mu domu nie pomoze znalezc.

Posted

ronja napisał(a):
"Jak owczarek niemiecki, tylko w dobre ręce"

4lapy.pl
ale.gratka.pl
zgubiono.pl
eoferty.com.pl
mojpupil.pl (kategorie oddam i znalazłem)
gieldaogloszen.pl
bono-polska.pl
kupiepsa.pl (kategorie za darmo i owczarki niemieckie)
adopcjapsa.pl
szybko-sprzedam.pl
przygarnijzwierzaka.pl

część moich ogłoszeń jeszcze jest aktywna, te co wygasły, mogę odnowić.

Posted

jayo napisał(a):

Ale zdjęcia i ogłoszenia - owszem. Dzięki, Ronja. Myślę, że warto odnowić. Tylko bym nie przesadzała z tym owczarkiem niemieckim. Natomiast na pewno można napisać, ze to bardzo mądry pies.

Posted

jayo napisał(a):

a propos głaskania - jayo sa kiedy ostatnio widziałas Stefana juz o głaskaniu nie wspominając...:oops:

zdjęcia Stefanosa to juz chyba mają z pól roku - pamietam, bo je robiłam, potem juz nikt nie robil mu nowszych... :roll:

Posted

idusiek napisał(a):

zdjęcia Stefanosa to juz chyba mają z pól roku - pamietam, bo je robiłam, potem juz nikt nie robil mu nowszych... :roll:

pewnie chlopak juz urosl - to moze rzeczywiscie podjade zrobic swieze fotki..:roll:

Posted

jayo napisał(a):
pewnie chlopak juz urosl - to moze rzeczywiscie podjade zrobic swieze fotki..:roll:

Nie, wyraz pyska mu się zmienił. Teraz nie ma na nim takiego przekąsu jak dotąd:evil_lol:

Posted

ludwa napisał(a):
Nie, wyraz pyska mu się zmienił. Teraz nie ma na nim takiego przekąsu jak dotąd:evil_lol:

Jakby byl suka, to powiedzialabym, ze ma tak po dzieciach :cool3:

Posted

jayo napisał(a):
Jakby byl suka, to powiedzialabym, ze ma tak po dzieciach :cool3:

Nooo, jak ma się dzieci "za karę" to tak się może zdarzyć:roll:. Najgorsze, że to raczej dzieci po rodzicach dziedziczą a nie na odwrót. Nie wiedziałaś:-o?

Posted

ludwa napisał(a):
Nooo, jak ma się dzieci "za karę" to tak się może zdarzyć:roll:. Najgorsze, że to raczej dzieci po rodzicach dziedziczą a nie na odwrót. Nie wiedziałaś:-o?

:roll::roll::roll: za trudne te uwagi dla mnie.
I Stefana pewnie tez.

Posted

Przepraszam Cię Maju, Stefan to właśnie ma depresję - siedzi w hotelowej klatce już tak potwornie długo, zaliczył jedną beznadziejną adopcję, ludzie go wkurzają, ma myśli samobójcze, problemy z łaknieniem i żołądkiem - sądzisz, że to nie depresja? Jeśli chodzi o Jayo, to nie powiem, bo nie wiem.

Posted

Przede wszystkim solidnie się wziąć za szukanie mu domu, bo znalezienie domu psu młodemu, ładnemu, szczeniakowi, to nie jest wielkie wyzwanie. Stefan natomist jest zupełnie zapomniany przez stowarzyszenie. Czasami tylko ma ponawiane allegro, na którym zreszta nie ma nawet aktualnych zdjęć:razz:

Posted

Ja zrobiłam Stefanowi ogłoszenia w Necie. Więc Stefan ma ogłoszenia. Są one aktualizowane. Mogę jeszcze zrobić ogłoszenia papierowe w formie plakatów bo czasami to skutkuje. Mogę spróbować darmowych ogłoszeń w prasie. Istotnie znalezienie domu dla starszego psa jest trudne bo i dla szczeniaków nie jest proste. Co możecie zrobić Wy? Może wspólnymi siłami znalazłybyśmy dom Stefanowi. On nie jest brzydki i z informacji podanych na wątku wynika, że ma przyjazny i miły charakter. Zresztą uroda to rzecz gustu a nie każdy chce ganiać po mieszkaniu za szczylkiem ze ścierką. Może umówimy się, co która z nas może zrobić i zrobimy to. Czekam na propozycje na co można liczyć z Waszej strony. Ja pomogę.

Posted

maja nie wymiotło, tylko ledwo się wyrabiamy na zakrętach :roll:

Ja zrobilam zdjęcia Stefanowi ostatnio - Niczyje nawet nie pofatygowały się od tamtego czasu, żeby zrobic nowe a ja w Otrębusach raczej nie bywam.

Gdyby nie te zdjęcia, to w ogole nie mialby zadnych ogłoszen, bo ostatnie jakie mial to na kanapie jeszcze z poprzedniego domu....

przydałby się ktoś, kto może cyknąć ładne zdjęcia a potem to juz kwestia ogłoszen, a moze zmiany nastawienia z ogłaszania go jako PRAWIE owczarka na po prostu psa w potrzebie ....nie wiem...

cyt:

Stefan to pies w wieku „średnim”, jest przyjacielski, garnie się do ludzi. Potrzebuje bliskości człowieka jak powietrza. Do tej pory spotykały go same nieszczęścia: bezdomność, głód, skrajne wycieńczenie, chwilowa poprawa warunków dzięki wolontariuszom, a następnie nieudana adopcja, Tak Stefanek wygląda obecnie:

Stefan doszedł do siebie dzięki nieocenionej opiece właścicielki hotelu w którym przebywa.

Pewnie nawet nie zdaje sobie sprawy, że tam pozostać na stałe nie może, hotelik, karma, opieka weterynaryjna kosztują a psów pod opieką Stowarzyszenia „NICZYJE” jest znacznie więcej.

Stefan rozpaczliwie potrzebuje „na wczoraj” domu.

Mamy jeszcze wielu podopiecznych którym trzeba pomóc.

Warunkiem adopcji jest zaakceptowanie problemów zdrowotnych Stefana iprowadzenie odpowiedniej diety by wątroba i trzustka już nie protestowały, opieka weterynaryjna i ogrom miłości którą ten pies potrzebuje. Czy jesteś w stanie mu to zapewnić? Jeśli nie masz warunków aby przygarnąć Stefanka pod swój dach, ale masz możliwość wspomóc nas finansowo w celu utrzymania dobrego stanu Stefana prosimy wpłaty na konto podane poniżej z dopiskiem „Dla Stefana”, każdy grosz jest dla nas istotny.

Moze nie trzeba non stop wspominac o kasie o i tym, ze psów pod opieką jest duzo wiecej niz jeden stefan, bo to nie robi wrażenia ...w tekscie 3 razy się o tym mowi ...i nic z tego nie wynika....

nic o charakterze psa prawie nie ma - to raczej wyglada na aukcję cegiełkową niz adopcyjną....

( sorrry do autora, ale tak mi sie to kojarzy po prostu) :roll:
moje zdjęcia tez nie sa jakies reelacyjne, przydałyby się na dworze ( ale wtedy padało).

Posted

Niektóre z tych zdjęć mam w swoich ogłoszeniach. Ogłoszenia są na adopcje.org i na psy.pl. Z liczników wynika że na stronie adopcje .org Stefcia widziało około 40 osób. Nie pisałam że jest to ONek bo jest to po prostu mieszaniec z domieszką krwi ONkowej. Sympatyczny kundelek o dobrym charakterze. Co wcale nie oznacza, że jest brzydki. Tak jak obiecałam mogę zrobić papierowe ogłoszenia do rozklejania w różnych miejscach i spróbować w prasie.

Posted

Mogę coś dodać o charakterze Stefana: jest wspaniałym, zrównoważonym i bardzo mądrym psem. Inteligentnym, ale także mądrym, tak dosłownie, bardzo po ludzku. Doskonale potrafi wyczuć nastroje człowieka, wiele rozumie, w zasadzie tylko mówić nie potrafi. Nie jest specjalnie fotogeniczny, widziałam ładniejsze psy, ale mądrzejsze naprawdę zdarzają się rzadko. Ktoś, kto zdecyduje się na jego adopcję, zyska wspaniałego przyjaciela - za to mogę ręczyć.

Stefan potrzebuje bardzo odpowiedzialnego domu, takiego, który nie przestraszy się jego kłopotami zdrowotnymi (które mam nadzieję są już przeszłością, trzeba tylko utrzymywać dietę, czyli podawać tę samą karmę), potrzebuje opiekuna, który szuka psa-przyjaciela, towarzysza, a nie ozdoby do domu czy zabawki dla dzieci.

Koniecznie trzeba mu zrobić dobre zdjęcia (wiadomo, że to 3/4 sukcesu) i intensywnie ogłaszać, z jakimś pomysłem - a nie tylko od niechcenia aukcję odnawiać. MOże jakaś aukcja szczególnie wyróżniona, możeduże ogłoszenie wykupione w Moim Psie, a może nawet bilbord (nie żartuję, kiedyś to odniosło genialny efekt). Moim zdaniem darmowe ogłoszenia w prasie to strata czasu, ludzie w GW i Ofercie nie szukają psów-przyjaciół.

Posted

Niestety:
1. bywam w Otrębusach tylko późnym wieczorem, aw tedy nijak zdjęć nie da się zrobić Stefanowi :-(
2. w weekendy jeżdżę do schroniska, i w efekcie w przez Otrębusy przejeżdżam już w nocy
3. nie umiem robić ładnych zdjęć
Przepraszam :-(