Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bebcik napisał(a):
A wszystko miało być już tak pięknie..:-(
Będę szukać dalej...

Kurcze, rozmawiałam z Państwem wczoraj długo - planowaliśmy spotkanie "zapoznawcze" i kicha.
Nie ma Stefan szczęścia w życiu, oj nie ma :shake:.
Z drugiej strony może lepiej, że teraz zrezygnowali niż miałby przeżywać kolejne oddanie.
Tylko, że Stefan nie ma zapędów do uciekania, to taki mądry zrównoważony pies.

Nic to, wracamy do punktu wyjścia tzn szukamy domu dla Stefana.

• Replies 273
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A wszystko miało być już tak pięknie..:-(
Domek w pieknym miejscu, dobrzy ludzie i szczęśliwy Stefan. Tak to już widziałam. I tak się cieszyłam.. Niestety państwo zrezygnowali. Główna przyczyna to obawa że Stefan nauczy się od Gieni przeskakiwania płotów i w parze zaczną kłusowac w lesie (takie podejrzenia co do przeszłości Gieni ma pan) no i oczywiście brak czasu aby opiekować się kolejnym psem. A jeszcze kilka lat temu mieli dwa duże psy i jednego malucha. Sami zaczeli mówić o towarzyszu dla Gieni.. dlatego sądziłam że wszystko będzie OK i tak się cieszyłam..
Będę szukać dalej...

Posted

Lara napisał(a):
Hm... a mogloby byc tez odwrotnie: spokojny Stefan mogl zniechecic Gienie do skakania przez plot :shake: dlaczego zawsze zaklada sie najgorszy wariant!!??! Przeciez 2 psy zawsze sa szczesliwsze (jak sie lubia oczywiscie), sa dla siebie towarzystwem gdy nie ma ludzi. Szkoda, ogromna szkoda... bo Stefan nie jest klopotliwym psem :-(

Ja to wiem, Wy to wiecie a Państwo nam nie uwierzyli niestety :shake:

• 3 weeks later...
Posted

Hallo, koleżanki ze Stowarzyszenia, które ma pod opieką Stefana. Jest tu któraś z Was?

Jest Sponsor chętny finansować karmę dla Stefka (sponsor go widział, przy okazji adopcji naszej suczki, a ponieważ mówimy i pokazujemy Stefana wszystkim dobrym ludziom, których spotkamy - pokazaliśmy go także i tej osobie). Pierwszy przelew już dotarł, więc następny worek karmy już prawie w całości sfinansowany.

Posted

eee, coś niewiele osób tu zagląda. Miała nadzieję, że Lika, skoro zaczęłą juz jeździć do Stefka, to bedzie miała do niego dobrą rękę....:cool3:

Posted

Fela napisał(a):
Hallo, koleżanki ze Stowarzyszenia, które ma pod opieką Stefana. Jest tu któraś z Was?

Jest Sponsor chętny finansować karmę dla Stefka (sponsor go widział, przy okazji adopcji naszej suczki, a ponieważ mówimy i pokazujemy Stefana wszystkim dobrym ludziom, których spotkamy - pokazaliśmy go także i tej osobie). Pierwszy przelew już dotarł, więc następny worek karmy już prawie w całości sfinansowany.

Dziękujemy za pomoc dla Stefana :lol:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

No cóż, hmmm.... jakby tu powiedzieć? :roll: Cuda chyba jednak się zdarzają.

Stefan od wczoraj ma dom. Tym razem prawdziwy i na zawsze - taką mamy nadzieję, a Pani, która go adoptowała - pewność.
I jak mówi ta Pani - niech nikt nie waży się dyskutować na temat urody Stefka, gdyż jest piękny! :mad:(oczywiście także mądry, pełen uroku i kierujący się zasadami savoir-vivru, poza jednym przypadkiem :cool3:)

Posted

[quote name='Fela']No cóż, hmmm.... jakby tu powiedzieć? :roll: Cuda chyba jednak się zdarzają.

Stefan od wczoraj ma dom. Tym razem prawdziwy i na zawsze - taką mamy nadzieję, a Pani, która go adoptowała - pewność.
I jak mówi ta Pani - niech nikt nie waży się dyskutować na temat urody Stefka, gdyż jest piękny! :mad:(oczywiście także mądry, pełen uroku i kierujący się zasadami savoir-vivru, poza jednym przypadkiem :cool3:)

Gratuluję z całego serca adopcji a Pani wyboru Stefanka :loveu: :multi:

A co Stefan wyciął za numer ? :razz:

Posted

Stefcio zamieszkał w Rembertowie, wraz ze swoją hotelową koleżanką naszą Agusią Zołzusią ;-) To była hotelowa miłość, przekonaliśmy Państwa, że absolutnie one musza być razem. Tyle że miłość się skończyła, przynajmniej ze strony Agaty. Ona do domu poszła już ze 2 miesiące temu i broni swojej pani jak niepodległości. Na przywitanie ugryzła Stefana w ucho, ale on dzielnie z drogi jej schodzi, ustępuje, prawdziwy dżentelmen - państwo się nie przestają nim zachwycać. Stefanowi nic nie grozi ze strony Agi, bo to mała pchła, coś z 8 razy od niego mniejsza.No i potrafi chłopak odwet wziąć. Wyczekał moment, kiedy Agusia skupiona była bardzo (kupę robiła), i... nasikał jej centralnie na głowę.
Mówię Wam, doskonała z nich para będzie. :loveu:
A państwo normalnie cudni są.

Posted

a Stefkowi za bycie dżentelmenem i doskonałe poczucie humoru:evil_lol:. A niby taki poważny i dystyngowany:diabloti: ale jak widać drzemie w nim odrobina szaleństwa:lol:

Posted

Wiesci i do mnie doszly - cudne :lol: Fela, wielkie dzieki.
I coby nigdy wiecej biegunek i tylko cieplutkie domowe pielesze !!!

A Grazynie to medal za cierpliwosc do wymagajacych przypadkow :oops:

• 5 months later...