esperanza Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 12 stycznia Stefan trafił do jednej z warszawskich lecznic w stanie skrajnego wycieńczenia. Jego przewód pokarmowy był całkowicie zapchany. Gdyby w schronisku w Ostrowi Maz. otrzymywał pełnowartościową karmę zapewne do tego by nie doszło. Tak wyglądał Stefan w dniu zabrania: Nie jest już młodym psem i nie jest uległy w stosunku do innych samców, ale tak jak każdy inny pies zasługuje, by mieć dobry dom i opiekuna. Z braku bezpłatnych domów tymczasowych jesteśmy zmuszeni umieścić go w hoteliku. Będzie to nasz 10 pies, za którego utrzymanie musimy płacić, dlatego prosimy o wsparcie. Quote
gdgt Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 przydałyby się jakieś nowe zdjęcia, co by go już ogłaszać. Quote
Fela Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Wczoraj wieczorem Stefan pojechał do hotelu. To dosłownie kościotrup. W schronisku podobno nie był długo, nie wiadomo, co działo się z nim wcześniej – łatwo nie było, to pewne. Świadczą o tym m.in.liczne blizny na pychu. Stefana lekarka oceniła na ok. 5 lat – po wynikach badania krwi raczej niż po wyglądzie. Bo wygląda na starego psa. Wychudzenie dodatkowo zmieniło wyraz pyska, że tak powiem, no i sierść szczeciniasta... Niestety, facet teraz dla odmiany ma gigantyczną srakę. Chodziliśmy dość dugo, zanim udało mi się wsadzić go do samochodu. Sikał na wszystko, na co się dało (w duuuuużych ilościach), ale nic poza tym. Natomiast w samochodzie sraka go dopadła (czeka mnie pranie tapicerki, bo to samochód pożyczony). Od jest w takim stanie, że trzeba chyba wystawić allegro cegiełkowe na niego. Tym bardziej, że powinien jeść specjalistyczną karmę. No i pobyt w hotelu kosztuje. Kto mógłby się zająć spłodzeniem aukcji cegiełkowej dla Stefana? Quote
Fela Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 gdgt napisał(a):przydałyby się jakieś nowe zdjęcia, co by go już ogłaszać. Nowe zdjęcia w sumie nie będą się niczym różnić od tych ze schroniska :-( Quote
Kanzaj Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Stefanek to bardzo grzeczny chłopak! - niech tu ciotka Fela nie opowiada, że rozrabiaka! Myślę, że On w tym schronie był już jakiś czas, bo nie dość, że skrajnie wychudzony to jeszcze nieco autystyczny, co jest częste u psiaków długo trzymanych w zamknięciu, bez kontaktu z człowiekiem. Quote
ronja Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 cegiełkową mogę zrobić ja, tylko co wystawić? i muszę mieć lepsze fotki. wysyłką mogę się zając, ale tylko do połowy lutego Quote
ronja Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 mam 12 piesków do komórek (beagli) to je moge wystawić jako cegiełki po 10zł (na Szamana wystawiłam 10 goldenów wczoraj wieczorem i już tylko 3 zostały) Quote
Fela Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Miewa się lepiej, jest też spokojniejszy. Na deszcz wychodzi niechętnie, woli domowe ciepełko. I spryciul nie z tej ziemi, organizuje sobie poduszeczki pod chudą dupę, jak tylko może. Tylko sika dużo, często i niestety wszędzie. Quote
Kanzaj Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Przystojny Stefan szuka dobrego domku!!!!!!!!!!!:crazyeye: Quote
Fela Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Przedwczoraj nie było ze stefankiem najlepiej. Wróciła straszna sraka, facet chodził smętny jak nie wiem co. Grażyna się przestraszyła nie na żarty i już miałyśmy wczoraj lecieć do weta. Na szczęście po delikatnym środku przeciwbiegunkowym (nazwę mam na ońcu języka, ale zabijcie mnie, nie przypomnę sobie) biegunka przeszła i wrócił humor. Na razie nie ma mowy o innej karmie, wsuwamy ryż z kurczakiem. I wiecie co? Stefan nigdy w życiu nie miał prawdziwego posłanka, może jakąś derkę co najwyżej. Strasznie śmiesznie chłopak się cieszy, że dostał posłanko, poleguje raz na lewym, raz na prawym boku przeciąga się i wyciąga jak książę jakowyś :cool3: Quote
Fela Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Bohater nadal bardzo chudy, zazdrośnie pilnuje miski (pustej zazwyczaj, bo dostaje jedzenie małymi porcjami). Ale sierść ma już ładniejszą, zaczyna się robić taka świetlista, rudawa. No i facet coraz bardziej ujawnia swoje psychologiczne atuty. Quote
Wilejkaros Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Ciotka Fela, co to są psychologiczne atuty? Jakoś tak sprecyzuj, proszę ;) Quote
Fela Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Znaczy chłopak mądry i kontaktowy, kapuje prawie po ludzku, choć wydawał się burkiem kompletnym ;) Quote
Kanzaj Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Ojjjj, co tak u Stefanka pusto???:mad::mad::mad: Quote
Magdarynka Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Stefan na Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=308284337 Przydałoby się więcej fotek...:roll: Quote
Kanzaj Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Stefanku pokaż się wszystkim na górze!!!!!!!! Quote
Recommended Posts