Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

inn

ten trzeci filmik działa, tylko musicie z przeglądarki wykasować pierwsze 3 znaki przed http i będzie grało. trzeba skasować gg:

http://www.wrzuta.pl/film/uDRCVcu8Mc/sylwesrwer_2008_158

Jeśli znajdzie sie osoba o tak wielkim sercu, która zapewniłaby suni domek tymczasowy lub stały,to zaczne WIERZYĆ W LUDZI

Z suni wszyscy się naśmiewają,robią z niej dziwadło,wytykają palcami.Kto by takiego psa chciał?

Nie wiadomo,czy śmierć nie jest dla niej jedynym wyjściem.

Sprawa wygląda tak: sunia jeżeli ma spokój ,niczym sie przejmuje i nie
stresuje, to te tiki nerwowe ustają

natomiast w schronisku cały czas sie zachowuje tak jak na zdjeciu

suczka w młodości najprawdopodbniej przeszła nosówke nerwową
której nikt nie leczyl, co spowodowało całkowite wyniszczenie układu
nerwowego

suczka jest bardzo wrażliwa, lubi sie przytulać i pieścić

to bezproblemowy pies, napewno musiałaby dostawac jakieś leki na uspokojenie by zmniejszyć nasilenie tych tików

ma około 1,5 do 2 lat i ŻADNYCH PERSPEKTYW NA PRZYSZŁOŚĆ.

NIE DZIWCIE SIĘ, ŻE SCHRONISKO MYŚLI O JEJ UŚPIENIU Z KILKU WZGLĘDÓW:
nie ma gdzie jej trzymać
może trafić w niepowołane ręcej i ktoś będzie robił sobie z niej przedstawienie
nie ma szans na adopcje

Ja poprosiłam o parenaście dni na poszukanie czegoś.

sunia dzisiaj urodziła 2 szczeniaki-jeden od razu zmarł, drugi był całkowicie zniekształcony :(

JEJ ŻYCIE JEST W RĘKACH LUDZI-W TWOICH RĘKACH

Ja sama nie wiem,co jest dla niej lepsze.Spójrzcie w jej oczy :(

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jusstyna85 napisał(a):

może trafić w niepowołane ręcej i ktoś będzie robił sobie z niej przedstawienie

to by bylo najgorsze....wiem ze to okrutne...ale czasami smierc jest lepsza od zycia w meczarniach... czekam na filmik....
czy zdrowy duzy pies w domu wyklucza wziecie takiej chorej bidy?

Posted

M&M napisał(a):
to by bylo najgorsze....wiem ze to okrutne...ale czasami smierc jest lepsza od zycia w meczarniach... czekam na filmik....
czy zdrowy duzy pies w domu wyklucza wziecie takiej chorej bidy?

Na pewno nie wyklucza.Ja bardzo chciałabym jej pomóc,ale masz racje- czasem śmierć lepsza od życia w męczarniach

Posted

Biedne kochane malenstwo - tyle w zyciu przeszla i poprzez zaniedbanie choroby przez ludzi cierpi teraz tak bardzo .
A tych co sie smieja i ja wytykaja palcami to bym ... a zreszta szkoda slow. Daja tym sami o sobie "najlepsze" swiadectwo swojej glupoty i ciemniactwa.
Byloby cudownie jakby ktos dal jej szanse na spokojne zycie w normalnym domu.
CZY ZNAJDZIE SIE KTOS KTO CHCE URATOWAC JEDNO MALENKIE PSIE ZYCIE?

Posted

auraa napisał(a):
Nie wiem co tej suni tak naprawdę dolega. Ale czy ona cierpi? czy jej wygląd sprawia,że my cierpimy?

Wiesz...ja jestem taka miękka, że jak tylko widze że pies jest chociaż smutny,to ja od razu cierpie.To zależy...

Nie wiem czy ona cierpi...może przydałby sie weterynarz...

Posted

Co wywolalo tiki w momencie krecenia filmu? rozpoczely sie sasmoczynnie, czy stres, a moze jakis halas?
rozumiem ze skutki nosowki sa nieodwracalne?

i jeszcze- czy trzyma mocz, kal? bo przy urazie neurologicznym bywa ze jest z tym problem. i jak z poruszaniem sie?

Posted

M&M napisał(a):
Co wywolalo tiki w momencie krecenia filmu? rozpoczely sie sasmoczynnie, czy stres, a moze jakis halas?
rozumiem ze skutki nosowki sa nieodwracalne?

wywołałło to szczekanie 400 psów...

można w dużym stopniu mniejszyć te skutki,ale potrzebna odpowiedzialna osoba,która podawałaby leki.

Posted

Moim zdaniem te tiki po pierwsze nie są AŻ takie straszne, po drugie w spokojnym miejscu sunia wyciszyła by sie i to na pewno by zmniejszyło objawy, po trzecie, bywa i tak, ze objawy newurologiczne po nosówce z czasem w ogóle staja się coraz lżejsze.
A poza tym przydała by sie małej diagnostyka i konsultacja u dobrego neurologa...

A na usypianie zawsze jest czas. To że my cierpimy patrzac na pieska, to jeszcze nic, ważne żeby on był szczęśliwy. Wg. zwykłych ludzi moje psy wszystkie kwalifikują sie do uśpienia, bo są "biedne"...

Cholera, czemu ja mam tak mało miejsca...? :placz:

Posted

suczka ewidentnie jest po nosówce nawet zęby ma brązowo-żółte.

nasz weterynarz powiedział, że suni to nie przeszkadza na pewno spokój i leki uspokajające wiele pomogą, lecz schronisko w czym temu psu nie pomoże a stres dodatkowo tylko jej zaszkodzi.

sunia dziś na spacerku początkowo tak jak zwykle szybkie nerwowe tiki ale po 15 min uspokoiła sie szła spokojnie zadowolona obwą****ąc trawe.

widziałam wiele psiaków z uszkodzonym układem nerwowym ale ta mała nie dość, że cała się trzęsie głowa bardzo mocno sie jej kołysze to ma problem z utrzymaniem przedniej łapki w miarę prosto nawet jak leży to ta łapka cała jej lata.

poza tymi objawami to bardzo kochane stworzenie uwielbia wtulać się w kolana spać na poduszeczce no i jeść czekoladę. :)

na pewno leki na uspokojenie w warunkach schroniskowych bardzo jej pomoga by obniżyć stres dlatego zaczniemy od podania słabych by zobaczyć jak organizm suni zareaguje.

Jeżeli jutro nie zapomnę to zrobię krótki filmik z spacerku.

co do trzymania moczu to tyle co udało mi sie dziś zauważyć przez 7 godzin mając mała w biurze, że nie sika pod siebie spała w koszyku a jak się jej zachciało to poszła pod stolik w drugim końcu biura i tam się załatwił niewiem czy ona nauczona jest załatwiania na zewnątrz.

Posted

myślę, że to suni nie przeszkadza aż tak, jak myślimy,
nie zawsze to stres powoduje zwiększenie częstotliwości tików.
moja suka często we śnie ma wzmożone tiki (po-nosówkowa, tyle, że tik dotyczy tylko łapy do barku, bez głowy);
zdarzało się, że moja sucz brała leki uspokajające, ale nie miały wpływu na tiki