Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Max(poz.5300) to młodziutki psiak,który w Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Zabrzu jest już od roku...Gdy zobaczyłam go w boksie..tak smutnego i zrezygnowanego...postanowiłam wyjść z nim na spacer i sprawić,żeby choć przez chwilę stał się szczęśliwy...Na spacerze Max był grzeczny i kochany...reagował nawet na swoje imie(co bardzo mnie zdzwilo:razz:).Gdy wróciłam ze spaceru postanowiłam dowiedzieć się czegoś o jego przeszłości.Okazało się,że Max został zabrany z pobliskiego osiedla..Siedział pod pewnym domem prawie rok:shake:Wbrew pozorom..Max kochał to miejsce i bardzo się do niego przywiązał.Jednak ludzie nie pozwolili mu tam zostać.Wszyscy przeganiali go jak najgorszego bandyte,jak bestie,która nie ma prawa istnieć:placz:Nie wiem o czym myśleli wyganiając go..strasząc...Nie widzieli tych jego przerazonych oczu,ktore tak pragna odrobiny miłości?!:shake:Na którymś ze spacerów postanowiłam spuścić Maxia ze smyczy...Słuchał się i przybiegał gdy go wołałam.Nagle zaczął biec w stronę lasku,który prowadzi na osiedle,z ktorego został zabrany.Wtedy doszło do mnie,że on nie zapomniał...że on dalej pamięta i baardzo tęskni za tamtym miejscem,ktore bylo dla niego domem:(Nie musialam się długo zastanawiać,gdzie go szukać...poszłam pod ten dom...Oczywiście siedział tam Max..Nawet nie uciekał jak mnie zobaczyl...poprostu siedział taki smutny i zamyslony:roll:Najgorsza była reakcja ludzi,gdy mnie zobaczyli...Zaczeli mówić,,O dobrze,ze ktoś przyszedł po niego z tego schroniska.Zabierajcie go stad!Co nam tu bedzie siedział?!"...Wtedy naprawdę tak strasznie zrobiło mi się wstyd za ludzi...za to,że jestem człowiekiem...:oops:

• Replies 246
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety nie mialam jak i kiedy dzisiaj zrobic fot...zrobie jak bede w schronisku...ale nie wiem kiedy to nastapi....moze w najblizszych dniach...ale sama jeszcze nie wiem kiedy pojade...;]

Posted

Dzisiaj nie dalam rady zrobic mu fot:(Po 1-pogoda....po2brak czasu...po3trudnosci z wyciaganiem go i wkladaniem do boksu...bo bylam ,,sama"wiec troche się bałam ,,mieszac"w jego boksie sama:P:P