Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z rozmowy ze szefowa schroniska wynika ,ze oczka tej slicznej kochanej kruszynce sie wyleczyly.Szkoda ,ze nikt nie interesuje sie tym psim pieszczoszkiem.Szefowa tylko zaznaczyla ,ze odda tylko osobom doswiadczonym ,odpowiedzialnym,ale w zadnym przypadku do bud i kojcow,gdyz w schronisku spi pannna w cieplym pomieszczeniu i biega sobie z innymi psami po olbrzymim terenie schroniska.

Posted

dostałam taka inf meila z allegro

Wiadomość od: daga7777 (145) , wysłana z komputera o numerze IP: 88.90.36.252
Strona z przedmiotem: bernardyn suka ...czeka na ciebie
Treść wiadomości:
WITAM
WASNIE PRZECZYTALEM PANSTWA OGLOSZENIE AZ SERCE SIE KROJI ZE LUDZIE POTRAFIA MIEC TAKIE PODEJSCIE DO ZWIERZAT.PROSZE PANSTWA SPRAWA WYGLADA TAK :MY MAMY NASZEGO CZLONKA RODZINY BERNARDYNA RAMBO -ZDROBNIALE BOBI JEST TO SAMIEC 5 LETNI KTORY WYCHOWUJE SIE W RODZINIE Z 3 DZIECI.MIESZKAMY NA OSIEDLU BOLESLAWA SMIALEGO -W BLOKU DUZY METRAZ W POZNANIU
.W PRZYSZLYM ROKU EMIGRUJEMY DO MOJEGO MEZA DO NORWEGII NA STALE TAM BEDZIE DOM Z OGRODEM .BYLIBYSMY ZAINTERESOWANI ADOBCJA TEJ BERNARDYNKI. SADZE ZE TEN KROTKI OKRES ZAMIESZKANIA ZE MNA I DZIECIAKAMI W POLSCE NIE WPLYNIE UJEMNIE NA NIA. MAZ JUZ NIE MOZE DOCZEKAC SIE KIEDY JEGO PSIAK A MOZE I PSINKA PRZYJADA DO NORWEGII. WSZELKIEGO SPRAWY ADOPCJI PROSZE SIE KONTAKTOWAC Z MEZEM JEGO NUMER NORWESKI +47 96 86 42 13LUB EMAIL tomek-dera@wp.pl
POZDRAWIAM daga 7777

ja wiem nikt z nas nie zadzwoni do norwegi ale meilowac to mozna czy ktos z WAS kto zan te sunie sie tym zajmie ...odpowie na ten meil

plis

Posted

Ja mogę zadzwonić w poniedziałek, z pracy:diabloti:. Ale przyszły rok? To jeszcze 8 miesięcy w bloku. Dlaczego Pani nie chce, zeby do niej dzwonić, tylko do mężą, przecież sunia ma być u niej na razie. Ależ ja jestem podejrzliwa.

Posted

Przepraszam, ale rezerwuję sobie prawo korespondencji z ta Panią.
Może być? Nie chcę by ktokolwiek czuł się urażony, ale to ja prowadzę tę adopcję.
Pozwolicie?

Posted

Może to przypadek ale to pierwszy ślad Ruśca na jaki natrafiłam na Dogo . Przeczytałam , że P.Wanda nie ma dostępu do internetu i jest problem ze wstawianiem zdjęć . Mieszkam niedaleko Szamotuł i znam P. Wandę jeszcze z Sycyna , wiem jaka to wspaniała kobieta i jak bardzo kocha swoje psiaki . Postaram się dzisiaj tam pojechać - mam do zawiezienia pościele dla psów - i porozmawiać . Mam możliwość robienia zdjęć i umieszczania w internecie :lol: może piesiorki od P.Wandy też będą mogły znaleźć kochające domki , chociaż z tego co wiem to dużo z nich jeszcze z Sycyna trafiało do domków .

Posted

dorota w-l w Ruscu przesiaduja jeszcze sliczne psiaki ,ktore jeszcze byly w Sycynie np.dalmatynczyk,z ktorym mozna wspanaile spacerowac i zgadza sie z innymi psami itd.Prosze sie wybrac do Rusca i zobaczyc pieski i kotki ,oraz nowo powstajacy mur ,porobic pare zdjec i pokzac na dogomani.W przyborowku powstaje tez golebnik dla uratowanych golebi(przeznaczonych na rosol)
Moze poprzez dogomanie dalmatynczyk znalazby wreszcie dom.
W najwiekszej potrzebie w Ruscu sa koty(na dzien dzisiejszy)

Posted

GoniaP napisał(a):
Przepraszam, ale rezerwuję sobie prawo korespondencji z ta Panią.
Może być? Nie chcę by ktokolwiek czuł się urażony, ale to ja prowadzę tę adopcję.
Pozwolicie?

ok

ja sie zgadzam

mam odp
chyba na twojego juz meila

WITAM PANIA
.DUZO Z ZONA DYSKUTOWALISMY PRZEZ NOC O ADOPCJI TEJ PIEKNEJ BERNARDYNKI .DOSZLISMY DO WNOSKU ZE FAKTYCZNIE POWINNA PANI DLA NIEJ ZNALESC DOM Z OGRODEM ABY MOGLA CIESZYC SIE ZYCIEM.-NO I NASTEPNA SPRAWA NAJWAZNIEJSZA A O KTOREJ WCZORAJ ZAPOMNIELISMY FACET KTORY W NORWEGII WYNAJMUJE NAM DOM WYRAZIL ZGODE NA JEDNEGO PSIAKA MAZ WCZORAJ Z NIM SPORO DYSKUTOWAL ALE JAK TO NORWEDZY STANOWCZY I NIE ZMIENI ZDANIA
.BARDZO PRZEPRASZAMY ZA ZAMIESZANIE I MAMY NADZIEJE ZE TO PANI OGLOSZENIE SZYBKO ZGINIE -ZE ZNAJDZIE SIE ODPOWIEDNIA OSOBA Z DOBRYM SERCEM KTORA JA PRZYJMIE- LZA SIE W OKU KRECI JaCY TO MOGA BYC LUDZIE!!!!!
GORACO POZDRAWIAMY I POWODZENIA daga7777

Posted

Dla mnie niesamowitym jest, że taki wielki pies może być tak delikatny i łagodny wobec wszystkich... Przecież ona biega luzem po terenie schroniska z innymi psiakami wszelkiej maści, wzrostu i temperamentu. Spotyka róznych ludzi, i potrafi tylko się wdzięczyć i prosić o pieszczoty. Ani razu nie warknęła, ani razu nie pokazała zębów...
Faktycznie odżyła w schronisku, nabrała masy, a oczy rozświetliły wesołe ogniki. I tylko ta paskudna blizna na szyi przypomina o jej tragicznej przeszłości....