Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Olga132 napisał(a):
Aga bierz - jak bedą szczeniory to ci pomogę sprzedawac pod Paluchem !!!

Ha to samo Neris mówiła:-) Na Was to zawsze można liczyć:-).

Eeee tam z tym doświadczeniem to bym nie przesadzała.......Tygrys na początku miał trochę pomysłów na uatrakcyjnienie życia facetom zwłaszcza......ale mu minęło:-).

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja bym brała.....:) Darek pewnie nawet nie zauważy, że są dwa:) Raz wpadnie Bandyta, raz ta Nowa - a jak staną oboje obok siebie i coś powie, że niby dwa, to mu powiesz, żeby nie pił tyle i po problemie:)

Posted

Aga, wez sunieczke :-)
przy takiej ilości jak ty masz to juz nie ma znaczenia jeden pies :evil_lol:

Wiesz, ja ci do piet nie dorastam, bo mam tylko 7, ale ... mieszkam tu od maja i przyjechalam tylko z dwoma piesami :razz:

Posted

Nie mogę.........4 posłanie dla wielkopsa nie wejdzie do pokoju. Zresztą.....3 duze psy to jest to co ogarniam serio.......

Ewusek ja mam 6 ssaków ( 3 psy jeno...........) to jakie niedorastam:)

Wczoraj Darek powiedział, ze mogę wymienić.......np. na tą "białą jakjejtam" czyli autystyczną Toleńką...

ps. Ewusek dzięki za przesyłkę:-) doszła...

Posted

myslalam, ze masz 14... nawet jak moj TZ sie buntowal, to mowilam "ale Neigh ma 14 i daje rade"... a Ty mi tu wypadasz z tekstem, ze tylko 6 ....

kurcze... mam jeszcze 4 koty... czyli 11 ogonow i jeszcze jeden w hoteliku...

oddawaj przesylke, musze sie zahipnotyzowac :evil_lol:

Posted

Iwona, nudzi ci sie ?
teraz jak nie ma Lucka w lecznicy, pewnie masz duzo czasu... do piatku albo soboty jest tam amstaffka, wiec moglabys ja odwiedzic, jak Ci brakuje wizyt na Kosiarzy :evil_lol:

Jak tam Lucek i Nestor w nowych domach ? wiesz cos ?

Posted

[quote name='Neigh']Bo ma padaczkę. Narkoza jest ABSOLUTNIE niewskazana. Co zresztą widać na wątku Rufusowej po kastracji jej psiaka z padaczką. Moje suki są wysterylizowane i nie będę życia i zdrowia Tygrysa narażać.

eeee....ciotka...chyba zes cos zle przeczytała wetka powiedziała ze padaczka jest jedyną chorobą nie przeszkadzającą w narkozie ;) trzeba tylko sprawdzić czy wątroba zdrowa ale to przy podawaniu Luminallu bo ten niszczy wątróbke :( no ale Rufus wypadł dobrze i mozna go było ciachnąć :) wszystko w porządku :) tyle ze apetyt ma nieziemski Suczke z Łodzi widziałam juz dawno :(

Posted

Olga132 napisał(a):

Aga bierz - jak bedą szczeniory to ci pomogę sprzedawac pod Paluchem !!!

tak tak!:multi: i zrobię Ci fotki jak Biedrzyckiej! tylko umaluję Cię byś sexi wyglądała dobrze? jesteś blondi to czerwona szmineczka-jakoś to pójdzie!:diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Ewusek napisał(a):
Iwona, nudzi ci sie ?
teraz jak nie ma Lucka w lecznicy, pewnie masz duzo czasu... do piatku albo soboty jest tam amstaffka, wiec moglabys ja odwiedzic, jak Ci brakuje wizyt na Kosiarzy :evil_lol:

Jak tam Lucek i Nestor w nowych domach ? wiesz cos ?

Oba psiaki mają sie świetnie.
Nie nudzi mi się wcale, wręcz przeciwnie, zawsze następców sobie znajdę.:evil_lol:
Juz nie będę wypomniać jak z Horkim latałam na spacerki i po lecznicy, bo się chłopak nudził.:eviltong:
Może teraz ktoś z Wilanowa by poodwiedzał, bo ja troszkę mam dalej;)

Posted

Horke jest super :-) bardzo sie ciesze, ze sie nim opiekowalas :-)
Napisala do mnie _beatka_ ktora jest w lecznicy codziennie u szczeniora i zapytala czy moze wychodzic z amstaffka - zgodzilam sie :-) i obie panie byly szczesliwe :-)

Posted

Kanzaj to ma chyba aktualnie z 10 psów. Ale nie wiem, bo to taka cholerna drobnica, wszystko czarne i identyczne.
Poza małpą Fifi..........to ta poczwara, co mnie gryzie.

Ja wolę wieksze psy........jak to wszystko dziamgocze, to można zapalenia mózgu dostać.....
Odróżniam Fifi, Walleygo, księciunia Grega, Sabinę, Gretę, Mikę i to wszytko - reszta jeden czort........mały,czarny i szczekliwy........

A co do Tygrysa: opinia mojego weta mniej więcej cytuję "podawanie narkozy bez bezwzględnie istotnych dla życia powodów uważam za bezcelowe. Przy każdej narkozie obumiera pewna liczba komórek mózgowych. Podobny proces postępuje podczas każdego ataku. Stąd działania mające na celu skrócenie ataków i maksymalne wydłuzenie przerw między nimi. Komórki te się nie regenerują. Efekt - pies jakby cofa się w rozwoju. Podobne zachowania obserwować można u psów w wieku starczym....psia skleroza."

Był to jeden z powodów, dla których nie został oddany.......ze nie mozna go było wykastrować. Wiecie......on i tak jest taki ciut hmm przymulony ( efekt uboczny luminalu).

NIe uzurpuję sobie prawa do bycia najmądrzejszą.......ale kogoś słuchać trzeba. Ja słucham mojego weta i jak dotąd dobrze na tym wychodzę:-).

Posted

Wiecie co dziewczyny? Jakbyśmy się tak kiedyś z WSZYSTKIMI naszymi psami spotkały.........to myślę, ze ludzie by uciekali w popłochu..........myśleliby, ze to jakiś piknik ze schroniska.....a to po prostu koleżanki na spacer z pieskami wyszły hihihih.

Wyobraźcie sobie np. 5 panienek.........i 40 psów buahaha. I my ponoć normalne jesteśmy.....achaś:p

Posted

a kto tu jest normalny...

mysle, ze jak bysmy spotkaly sie z naszymi psami, to bylaby masakra... moja polowa by zagruzala, a druga polowa zostalaby zagryziona przez innych nakreconych przez moja pierwsza polowe...

Posted

A ja myślałam,że macie same przyjazne i towarzyskie psiaczki!:evil_lol:
To mi trochę ulżyło,nie cierpię samotnie,wybierając dziwaczne godziny spacerów.;)

Posted

Ewusek napisał(a):
a kto tu jest normalny...

mysle, ze jak bysmy spotkaly sie z naszymi psami, to bylaby masakra... moja polowa by zagruzala, a druga polowa zostalaby zagryziona przez innych nakreconych przez moja pierwsza polowe...

Ocalał by Tygrys......bo on sie nie miesza:-). On by był zajęty sprawdzaniem, co kto z ludziów ma do żarcia:-)

Posted

Tygryś w takim razie bylby zjedzony jako pierwszy przez Horke i Karata, bo to sa ich miejscówki ...
wyobraz sobie do czego zdolne sa takie ujadające gówienka po 10 kg...

Posted

Ewusek napisał(a):
Tygryś w takim razie bylby zjedzony jako pierwszy przez Horke i Karata, bo to sa ich miejscówki ...
wyobraz sobie do czego zdolne sa takie ujadające gówienka po 10 kg...

Jedyny pies, który mnie gryzie należy do Kanzaj......waży jakieś 5 kg....ciut wiecej od mojej kotki......Mam instynkty mordercze wobec tego pokurcza....
Małe jest wredne!

Posted

bea_m napisał(a):
Tak to prawda ale z ta dyskusją to może na ten wątek się przenieśmy bo tu to jakoś nie wypada :p

Tu się już wszystkie możliwe dyskusje toczyły. Tygrys ma się dobrze - a to jest taki wątek bardziej towarzyski:-)
Ale jasne - lepiej się przenieść tam, gdzie tkwi sedno:-)