Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To trzeba było słyszeć...

Neigh z każdym moim zdaniem miała w głosie coraz większy znak zapytania i mówiła jakby ciszej.
A potem zamilkła na jakieś 3 sekundy
Dopiero potem zaczęła kwiczeć.

Posted

Charly napisał(a):
tez od razu pomyslalm ze jak Mira wygląda. chcialam wstawic zdjecia ale tam nie mozna kopiowac:oops:. Z samcami ciezko porownac bo te obcięte uszy zmieniaja cała glowe. Ale Tygrys to na moje oczko DC, nie Tosa...zresztą nieważe...jest cudny...:)

Ależ ja to pisałam od początku:-) Na forum molosów napisałam, ze według mnie Tyglys to niemal 100% DC. Potem nawet dzwonił jeden taki.....co go chciał i sie dopytywał czy to nie kanaryjczyk.

Ależ skąd! warknęłam.......

Tygrys jest bardzo w "typie". Ma przepiękną głowę!!, idealne kątowanie i hmm ogon ma osadzony tak, ze klękajcie narody........ale co sie będziemy chwalić nie?

Ja mam zajoba od pierwszych 10 sek jak go zobaczyłam ..........

Posted

Neris napisał(a):
To trzeba było słyszeć...

Neigh z każdym moim zdaniem miała w głosie coraz większy znak zapytania i mówiła jakby ciszej.
A potem zamilkła na jakieś 3 sekundy
Dopiero potem zaczęła kwiczeć.

Tak było......hihihi, ale najbardziej powalający był ton głosu. Mówila to tak, a wiesz to chodź pójdziemy nazbieramy kwiatków, zamordujemy jakies dziecko, zjemy lody..........itp:-)

Posted

Neris napisał(a):
Ale jaja! Mira naprawdę prawie identyczna!
A najlepsze to, że w K... było tych psów sporo więcej... ot, taka mała fabryczka.

Rozmawiałam dziś z Oktawią........zapytała - "a co tam u Twojego klona". No i tak sobie pogadałyśmy o zadziwiających podobieństwach...

Posted

No a zemsta była taka:

- Neris, a co ty teraz robisz?

- eee, nic w zasadzie, a bo co?

- a mogę przyjechać?
- nooo, eeee, a w zasadzie to po co? tonem coraz bardziej podejrzliwym

- bo mam wyciąg i żądam żebyś go obejrzała!

Posted

Neigh napisał(a):
Rozmawiałam dziś z Oktawią........zapytała - "a co tam u Twojego klona". No i tak sobie pogadałyśmy o zadziwiających podobieństwach...

Z krzykaczem, pieniaczem:evil_lol:? Obraziła się na mnie, bo nie chcciałam z nią i jej psiakami do fryzjera jechać, tzn. zawieźc ich. Kurna, nie mam czasu swoich wyczesać...

A mówiła coś o operacji- już po? Tymczasowała moją Zuzię tydzień.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Z krzykaczem, pieniaczem:evil_lol:? Obraziła się na mnie, bo nie chcciałam z nią i jej psiakami do fryzjera jechać, tzn. zawieźc ich. Kurna, nie mam czasu swoich wyczesać...

A mówiła coś o operacji- już po? Tymczasowała moją Zuzię tydzień.

Już po .........ona ma cyrk z tymi psami. Ale jak to Oktawia .......jakoś sobie radzi:-)

Posted

uprzejmie oswiadczam, ze zostałam oficjalnie tzn. pisemnie na dogo (link zaraz podam)uznana za koleżanke spiskującej Neigh....

więc moje drogie TWA, chcecie czy nie rozgoszczę się teraz tutaj. Bezwolnie acz coraz chętniej...bo bardzo podoba mi się Presa Neigh czyli Tygryś:)

Edit: post zostal edytowany. Juz nie jestem koleżanka spiskującej neigh. w takim razie pa

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10735683#post10735683

Posted

Wprawdzie ja nie rozumiem o co Charly chodzi....ale spoko:-)

Tygrys nie jest kwadratowy:mad: on według norm to moze być jeszcze 3 -4 kg większy.

Ze złych wiadomości - dziś w nocy dwa ataki padaczki, rano jeden........jestem półprzytomna.

Posted

Kurcze, no mój Bard też ostatnio jakoś gorzej (on jest stary i ataki ma od miesiąca ale był już spokój a po tych burzach trochę gorzej).
Ja na początku to nawet jak przez sen ruszył łapą to się zrywałam...

Neigh byłaś u neurologa? Tzn. domyślam sie że pewnie tak, chciałam się tylko dowiedziec gdzie ? ;)

Posted

Ania W napisał(a):
Kurcze, no mój Bard też ostatnio jakoś gorzej (on jest stary i ataki ma od miesiąca ale był już spokój a po tych burzach trochę gorzej).
Ja na początku to nawet jak przez sen ruszył łapą to się zrywałam...

Neigh byłaś u neurologa? Tzn. domyślam sie że pewnie tak, chciałam się tylko dowiedziec gdzie ? ;)

Byłam u 3 lekarzy. Z Tigerem jest problem, bo b.źle zareagował na leki. Nakazano mi odstawić wszystko i zrobić zestawienie częstotliwości, długości, okoliczności ataków - a najlepiej nagrać na tel. W poniedziałek mamy wizytę.........ostatnie wskazanie to jest Lenarcik - ponoć świetny neurolog.

Posted

- po pierwsze to tu nagadane a ja nie w temacie :mad: :evil_lol:

- po drugie uśmiałam sie :evil_lol:

- po trzecie sprawa krzyczek przyprawia mnie o dreszcz a wątku nie czytam i w tym nie uczestniczyłam....nie zdziwie sie Neigh jesli sie wyciszysz po sprawie :shake:

- po czwarte chyba cos wisiało w powietrzu, bo Rufus miał zupełnie niestandartowy atak wczoraj ok. godz. 18 i drugi :crazyeye: o 23...to pierwsza taka sytuacja u nas (dwa ataki jednego dnia)...no i od ostatniego minęło niecałe 3 tygodnie a wczesniej były równe przerwy np. dwa tygodnie, miesiąc lub ostatnio nawet 4 miesiące przerwy - ale to równiutko....a wczoraj tak dziwnie :shake:

EDIT: a Tygrys jest taki piękny i zapatrzony w Ciebie, ze az dech zapiera :) :) :)

Posted

Ta, jak również głuchota!
Dzwonię.
Odbiera!

-Dzień dobry, czy jest Pani w domu? - pytam grzecznie
- A z kim mam do czynienia?

NIE POZNAŁA NERISA!!! Fakt, cham jeden się nie przedstawił, ale głos ma wszak rozpoznawalny!