Kanzaj Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 No i byłam dziś w Krzyczach i w łazience znów mieszka matka z dziećmi... A w schronie jest sobowtór Tygrysa i Majeczko-podobna sunia (ma więcej białego) i wiele jeszcze bid... Quote
maggiejan Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Kanzaj, jak tam sytuacja wygląda? Czy tymi psami ktoś się zajmuje? Można je brać? Jeśli nie wydają chorych to co z nimi robią? Quote
Kanzaj Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 maggiejan napisał(a):Kanzaj, jak tam sytuacja wygląda? Czy tymi psami ktoś się zajmuje? Można je brać? Jeśli nie wydają chorych to co z nimi robią? Jest lepiej niż było, dostają jeść, ale 145 domków potrzeba na już!!! Quote
maggiejan Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Czy tego schronu już nie otworzą? Może taką akcję jak z Krzyczkami zrobić też w Chrcynnem? Quote
agata51 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Film odchorowałam Powiedziałam - nie. Kupiłam inną karmę - zero oznakowań. Zakładam, że wszystkie firmy testują. Czyli nie kupuję suchej karmy. No tak, tylko mam wyżła uczuleniowca. Ma wysypkę po wszystkim oprócz eukanuby. I co? Dziewczyny, czy równie skrupulatnie szukacie nietestowanych na zwierzętach (niechby to były nawet myszki i szczury) kosmetyków dla siebie? Quote
maggiejan Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Czy ktoś ma jakieś linki do stron o testach na zwierzętach przeprowadzanych przez producentów karmy? Tzn. testach okrutnych, nie chodzi oczywiście o pomiar tkanki tłuszczowej... Próbuję takie strony znaleźć i kiepsko mi idzie, jest tylko o eukanubie... Jak Tygrysek się czuje? Quote
Nicol Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 Neigh jak czuje sie Tygryś? Czy jest jakas poprawa? Quote
ANETTTA Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 mnie te testy sie w głowie nie miieszcza ..pojąć nie moge tyle okrucieństwa ...:placz:a my tu walczymy z głupotami bo pies na metrowym lancuchu ........czyraz w tygodniu karmiony....to jest pestka do tych testów .....skurwiele Quote
Neris Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 maggiejan napisał(a):Czy ktoś ma jakieś linki do stron o testach na zwierzętach przeprowadzanych przez producentów karmy? Tzn. testach okrutnych, nie chodzi oczywiście o pomiar tkanki tłuszczowej... Próbuję takie strony znaleźć i kiepsko mi idzie, jest tylko o eukanubie... Pomiar tkanki tłuszczowej polega na wycięciu fragmentu mięśnia, więc niestety jest niezwykle okrutny. Te psy nie dostają środków znieczulających, nikt nie czeka aż im się cokolwiek zagoi - bo po co... Quote
ANETTTA Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 prosze cię mnie się dupa ze staru juz pomarszczyła ...a TY mnie zabijasz szczególami ............................................kto to robi kto tam pracuje ..ludzie człowiek ......:mad: Quote
maggiejan Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Ale przecież tkankę tłyszczową można mierzyć inaczej, tak jak ludziom, np. Czy macie jakieś sprawdzone, pewne informacje...? Kto co robi, jak tę karme produkuje, z czego i jak te testy robią? Nie ma firm humanitarnych? Jakiś ekologicznych...? Quote
Neris Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Tu jest wątek o karmach: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28158 Quote
maggiejan Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 [quote name='Neris']Tu jest wątek o karmach: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28158 Dzięki... może jakieś fakty i rady znajdę, nie chcę karmić psa jego kumplami...:-( Quote
epe Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Przepraszam za offa,ale to dla ludzi w potrzebie: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109965 Quote
gusia0106 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Neigh, Kochana, wszystkiego najlepszego!!!! :BIG::drink1::cunao::laola: Pociechy z Tygryska i dużo dla niego zdrówka! A dla Ciebie czego sobie tylko zamarzysz! Quote
Nicol Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 Ja również dołączam sie do Zyczeń dla Neigh!!!! Wszystkiego co sobie wymarzysz x dwa :multi::multi::multi::multi: Quote
Neris Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 A ja Ci Aguś życzę, żeby auto już się nie psuło... :diabloti: Quote
Miki Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 A ja Ci życzę dużo fajnych domków, żebyś kolejnych odchuchanych przez siebie piesków ( i kotków) nie musiała zostawiać sobie.:eviltong::lol: Quote
Kanzaj Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Ja ze swoim zwierzyńcem dołączam się do wszystkich powyższych życzeń oraz dokładam życzenie - gumowego domku dla potrzebujących psiaków!:loveu: Quote
_beatka_ Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 ja razem z bajtem i 3 żółwiami również życzę najlepszego:BIG::BIG::BIG: Quote
maggiejan Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Neigh, czego Ci mozna jeszcze życzyć...? Może, żeby Twój TZ kochał zwierzaki tak jak Ty... Quote
Margo05 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 i jeszcze braku kleszczy i innych cholerstw :loveu: Quote
EVA2406 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Agnieszko :loveu: , a my ( dwie sunie, 6 kotów, moja rodzinka i ja ) życzymy Ci dużo zdrówka, mało kłopotów z dwu i czeronogami, woreczek stóweczek na drobne wydatki, sprawnego autka, samych dobrych domków adopcyjnych i wszystkiego o czym po cichutku marzysz :buzi: Quote
Charly Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 :loveu:Szukal Tygrysek szykal az wyszukal. Najlepszego domku:loveu::loveu: ps. co do tych karm to ja slyszalam dobre opinie tylko o karmie Orijen. droga bo droga, ale skład jest extra. Bez zboza, bez jakich swinstewek 70% miesa, 30% warzywa i owoce, 0%! zboza (zboze dziala uczulajaco na wiele psiakow, nie podawac przy raku i problemach ze stawami) sorry za offa. Neigh w gore:loveu::loveu::multi: Quote
Neris Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Ja właśnie myślę o BARF, ale to by chyba trzeba było w rzeźni zamówić całą krowę i od razu kazać zmielić? Quote
Recommended Posts