Mośka Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 No to się pokomplikowało :roll: Że tak powiem - jestem nie w temacie, ale w zwiazku z kiepską sytuacją finansową Tygrysiej skarpety chyba trzebaby zaczać od zbiórki na badania, a dopiero potem zabrać się za wychowywanie chłopaka... Coś dorzuce Tygrysowi - Neigh. Quote
Neigh Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Prawda, zdrowie zawsze ważniejsze........ Ale hmm no powinnaś zobaczyć, jak reaguje na wizyty obcych osób...:diabloti: po jakimś czasie, fakt daje się nawet głaskać. Ale jego " dzień dobry" moze zrobić wrażenie. Zamykanie go na czas wejścia gości jest behawioralnie wykluczone, bo pies tym bardziej to sobie źle utrwala.... Jednak nie ma co gadać - badanie najważniejsze. Zaczerpnęłam jezyka gdzie sie dało - doktor Dominika ( wetka b. dobra ) niedawno operowała niejaką Mrówkę ( kot z miau ) - która zeżarła fragment torebki foliowej, a ta radośnie wrosła jej w jelito.......Trzeba było usunąć spory fragment jelita. Lekarze przez długi czas nie podejmowali leczenia kota, twierdzac ze to FIP. Quote
Nicol Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 Neigh kurcze, nie wiem co pisac, strasznie mi przykro że tak sie to wszystko układa z Tygrysiem, dobry chłopak z niego przecież. Dałam apel na tosim forum, sama tez postaram sie wkońcu coś wpłacić, ale u mnie gorzej niż źle z finansami :placz::placz: Quote
paros Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 [quote name='Neigh']................... na koncie Tygrysa 3 zł Tygrysek na pewno już ma więcej :lol: W tytule wątku dopiszcie "Potrzebne wpłaty na leczenie" Quote
Neigh Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 [quote name='paros']Tygrysek na pewno już ma więcej :lol: W tytule wątku dopiszcie "Potrzebne wpłaty na leczenie" Zajrzę, zajrzę, ale już nie dzis - padam na twarz....... Quote
Mośka Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Nie będzie z tego dużych wpłat, ale może coś się uzbiera :roll: Bazarek dla Tygrysa: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108997 Neigh, bede podawałą namiary na Twoje konto do wpłat, OK :cool3: ? Podnoście bazarek przez weekend jeśli możecie, plizz... Quote
paros Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Tygryskowi trzeba pilnie zrobić badanie na SGGW!! PROSIMY O WPŁATY!!! Jego życie może być zagrożone!!!! :cool3: :modla::modla::modla::modla: Quote
Weronia Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 a czemu na sggw?? musi tam? kto chce zobaczyć schronisko w Chrcynnie??? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108984 Quote
gusia0106 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 No generalnie nie musi na SGGW ale nie wiem gdzie indziej robią badanie kontrastowe przewodu pokarmowego więc umówiłam go tam.... A tak właściwie to nawet nie umówiłam tylko dowiedziałam się o wolny termin... Quote
Neigh Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 [quote name='Mośka']Nie będzie z tego dużych wpłat, ale może coś się uzbiera :roll: Bazarek dla Tygrysa: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108997 Neigh, bede podawałą namiary na Twoje konto do wpłat, OK :cool3: ? Podnoście bazarek przez weekend jeśli możecie, plizz... Jassssssssne, wieeeelkie dzięki:-0) Quote
andzia69 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 nie wiem co poradzić... moja suka też zlizywała co jakis czas kudły z wszystkiego co sie dało, przez parę dni...potem był spokój:shake: Oj Tygrysiu...tyle kłopotów sprawiasz swojej opiekunce:-( Quote
Nicol Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 Wiesz Neigh.... Tygryś to miał szczęście w życiu że trafił do Ciebie.... Jak sie czuje? Czy jeszcze wymiotuje? Czy jest choć troszke lepiej? Quote
maggiejan Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Neigh, a próbowałaś mu zmienić dietę na kilka dni? Może to by coś dało... 20 zł prześlę jak zwykle. Quote
maggiejan Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Jest organizowana składka na wieniec dla Włodka, pana Brajla. Pisze maciaszek: Kochani, na prośbę Petera założyłam wątek, w którym organizujemy zbiórkę na wieniec/bukiet od dogomanii oraz na pomoc Edycie Niech na pogrzebie będzie nas jak najwięcej! To pomoże Edycie. Zróbmy dla Włodka piękny pożegnalny bukiet! http://www.dogomania.pl/forum/showth...10#post9860810 Proszę roześlijcie ten link dalej, bo tu pewnie zaraz zaginie... Quote
Neigh Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Dieta była zmienia kilka razy ......to nie to. Podejrzewana alergia została wykluczona. Mam namiary na jeszcze jedną Osobę ( wetkę ). No zobaczymy. Na razie wymioty ( a tym samym zżeranie świata;-) ) ustało. No zobaczymy....... Quote
Nicol Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 Uff, ciesze sie ze z Tygryskiem troszke lepiej. Brykaj na spacerek Tygryś Quote
_beatka_ Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Treść wiadomości: Witam :) piszę do Pani w nawiązaniu do dzisiejszej rozmowy telefonicznej na temat adopcji Tigera. Może uda się Pani znalezc jakąs sunię, którą moglibyśmy adoptowac ? Najlepiej gdyby była podobna do Tigera :) - mąż strasznie się nim zauroczył - ale faktycznie, ze względu na małe dziecko nie jest to najlepszy pomysł. Niestety nie możemy wziąc tez zwierzaka który np wymaga leczenia - przy 3latku nie ma zbytnio na to warunków. Na wątku o psach w Krzyczkach na dogomanii zauważylam sunię w typie posokowca ( nr 68) - może ją dało by się ją przygarnąc ?? dostałam dziś takiego maial Neigh czy rozmawiałaś z tą Panią?bo ja nie wiem zbytnio o co chodzi?:roll: Quote
Neigh Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 No oczywiście, że rozmawiałam:-). Pani sympatyczna, mieli owczarka niemieckiego, ale dawno nim na świat przyszło dziecko. Mieszkają w bloku ( mieszkanie 60 m ). No i mają 3 letnie dziecko. Uczciwie przyznała, że Tiger wymaga jeszcze badań........no i hmmm - same rozumiecie - dziecko. Ja generalnie uważam, że z małymi dziećmi lepiej sprawdzają sie suńki. Mam dwoje dzieci - no i dwie własne sunie - spore doświadczenie z różnymi tymczasami. Podsunęłam Pani Majkę......Pani zdaje się zaglądała na dogo.....a zatem wydaje się być osoba zdeklarowaną na adopcje psa w potrzebie. Majka leczenia nie wymaga, posokowca przypomina, Tigera zresztą też.....zadzwonię do Kanzaj:-). Niech ona odpisuje, co ja mam robić za adwokata........ Quote
Neigh Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 No więc tak........na koncie Tygrysa pojawiła się nowa wpłata. 100 zl - Paros Bardzo cioci Paros dziękujemy - piszesz się na liza w nosa? Tygrys w tym mistrzem:-). Ale posłusznie ( zgodnie z zaleceniami p. Kasi behawiorystki ) kiedy zaczyna na mnie skakać - co z tego, że w miłosnym celu - odwracam się do niego plecami. To jeden z sygnałów uspokajających ( całą ksiązkę zamówiłam - jak kogo interesuje podam tytuł i powiem gdzie kupić ). Przy okazji Tygrysia się ciut wyedukuję........ Achas - na pytanie TZ - co chcę na imieniny i urodziny ( bo ja mam jedno niebawem, a drugie miesiąc poźniej ) powiedziałam, że Tygrysa i mogę nic więcej przez kilka lat nie chcieć.....:razz: Na razie zgromiono mnie wzrokiem......... I dodano.....a obiecywałaś....... No bo jak brałam Tygrysa to przysięgałam TO TYLKO TYMCZAS Quote
Miki Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Neigh napisał(a): Achas - na pytanie TZ - co chcę na imieniny i urodziny ( bo ja mam jedno niebawem, a drugie miesiąc poźniej ) powiedziałam, że Tygrysa i mogę nic więcej przez kilka lat nie chcieć.....:razz: Na razie zgromiono mnie wzrokiem......... I dodano.....a obiecywałaś....... No bo jak brałam Tygrysa to przysięgałam TO TYLKO TYMCZAS Oj, w końcu to Tygrys a nie krokodyl i nie trzyba po niego jechać w niebezpieczną podróż.:cool3: Same plusy.:lol: Co do książki - to jeśli jest tam o dziko ciągnących na spacerze psach to poproszę o info. Quote
Weronia Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Neigh napisał(a):No więc tak........na koncie Tygrysa pojawiła się nowa wpłata. 100 zl - Paros Bardzo cioci Paros dziękujemy - piszesz się na liza w nosa? Tygrys w tym mistrzem:-). Achas - na pytanie TZ - co chcę na imieniny i urodziny ( bo ja mam jedno niebawem, a drugie miesiąc poźniej ) powiedziałam, że Tygrysa i mogę nic więcej przez kilka lat nie chcieć.....:razz: Na razie zgromiono mnie wzrokiem......... I dodano.....a obiecywałaś....... No bo jak brałam Tygrysa to przysięgałam TO TYLKO TYMCZAS Bo Paros, to taki dobry duch jest..:loveu: Neigh, to moze bys zostawila Tygrysa...:oops::oops::oops: boooozeeeeeeeee ciotki nawet nie wiecie, co ja bym zrobiła, żeby Rudzika zostawić... nie wiem czy tak nie zobię.. będę miaała przerąbane, ale ja kocham mojego Tongo-chłopaka:placz: on jest móóóój :( pomocy Quote
Miki Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Weronia napisał(a):Bo Paros, to taki dobry duch jest..:loveu: Neigh, to moze bys zostawila Tygrysa...:oops::oops::oops: boooozeeeeeeeee ciotki nawet nie wiecie, co ja bym zrobiła, żeby Rudzika zostawić... nie wiem czy tak nie zobię.. będę miaała przerąbane, ale ja kocham mojego Tongo-chłopaka:placz: on jest móóóój :( pomocy O bardzo popieram. Świetnie razem wyglądacie. Ja tak zrobiłam. Wzięłam tymczasa i mam przerąbane. I dobrze mi z tym.:lol: Quote
andzia69 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Neigh napisał(a): No bo jak brałam Tygrysa to przysięgałam TO TYLKO TYMCZAS wiesz...jak JA postanowiłam, ze Frodo ma zostac....to mąż dziwnie na mnie popatrzył, zamknął się w sobie potem naskrobał drobnym maczkiem kartkę A4 i powiesił mi na lodówce....a tam było min., że : nie bedzie z psem wychodził, nie będzie jeździł do weta itd itp:evil_lol: Quote
Recommended Posts