Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Neigh napisał do mnie dzis pewnie pan na gg, skopiuje to co napisał:

" witam! jestem zainteresowany pieskiem zwanym tygrysiem. mieszkam w mińsku maz i szukam wraz z córką nowego przyjaciela. jak piesek odnosi sie do dzieci? bardzo nam sie podoba na fotkach i chetnie widzielibyśmy go w naszym domu. pozdrawiam marek.

niestety nie było mnie na gg gdy pisał, ale zaraz mu potem odpisałam, mam nadzieje ze sie jeszcze odezwie. Może do Ciebie dzwonic...:multi:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nicol napisał(a):
Neigh napisał do mnie dzis pewnie pan na gg, skopiuje to co napisał:

" witam! jestem zainteresowany pieskiem zwanym tygrysiem. mieszkam w mińsku maz i szukam wraz z córką nowego przyjaciela. jak piesek odnosi sie do dzieci? bardzo nam sie podoba na fotkach i chetnie widzielibyśmy go w naszym domu. pozdrawiam marek.

niestety nie było mnie na gg gdy pisał, ale zaraz mu potem odpisałam, mam nadzieje ze sie jeszcze odezwie. Może do Ciebie dzwonic...:multi:

To niechaj dzwoni..........:-)

Ale wiesz co? jest pewien hmm problem.

Pierwszej pani, ktora dzwoniła przedstawiłam Tygrysia jako "brata łatę" . A tymczasem wczoraj czekamy sobie u weta, weszła pewna b. miła pani bez psa. Usiadła w poczekalni i weszła z nami w gadkę:-). No.......pytała co to za rasa. Powiedziała - 'wie pani ja się nei znam, ale widać ze to rasowy pies......takie proporcje i w ogóle ":-). Niom czysty tosa inu.

Zapytała czy można pogłaskać, ja ze jassne. Tygrysek podszedł pani zaczęła do niego gadać, głaskać...........a ten ni z gruchy ni z pitruchy do niej wrrrrrrrrrr. Ale tak głucho, niskie tony......no normalnie szok. Zabrałam go.
To już w takim razie drugi taki numer - raz do dawnej potencjalnej chętnej na niego, teraz to........

potem siedzimy, czekamy, wchodzi potęzny owczarek germański. Jak się Tygrys nie zerwie z morda........normalnie bij, zabij.....
usadziłam go krótko........ale wiesz ja nie jestem przyzwyczajona do takich wystąpień u niego.

Potem u weta wycałował tradycyjnie doktora i w ogóle cud miód.

Nie wiem.........on jest przylepa, ale jednak to jest tosiakowate stworzenie.......
Do mnie nigdy nie warknął, w domu do nikogo.......

Achaś i ja w niedzielę wyjezdzam Wracam w przyszłą - jestem dostępna tylko pod tel. jakby się ktoś chciał z Tygrysem spotkać musi poczekać.......

Posted

Neigh rozmawiałam wczoraj na gg z p.Markiem, podałam mu Twój numer telefonu. Ma dziś dzwonic. Oby cos z tego wyszło:cool3:, trzymam kciuki za naszego Tygrysia.

A co do jego zachowania, hmm, zakochał sie w Tobie i broni Cię na bank :loveu:

Posted

Neigh napisał(a):

Wystarczy na karmę do 17.03. Do dziś pozostałe zadeklarowane wpłaty nie wpłynęły........

Neigh, a nie myślałaś, aby zapytać delikatnie o wpłaty na pw osób, które się deklarowały? Może ktoś zwyczajnie zapomniał?

Posted

[quote name='Neigh']Poprzednie dokładne roliczenie na str.51.
Dodając wpłatę Irminy 1 ( Molosy) na koncie Tigera w było do dziś 380 zł

Dziś wydałam 135 zł u weta ( mam tradycyjnie rachunek) . Zaszczepiono wściekliznę, kupiłam gammolen, dalszy ciąg oridermyl - babrzą się te uszy jeszcze.... - - całe rozliczenie do wglądu.
Za kolejne dwa tygodnie odliczam 120 zł za karmę ( zgodnie z umową).

Czyli wydatki:
135 zl wet ( z lekarstwami już )
120 zł karma

W puli Tigera 380 zł - 255 zł = 125 zł

Wystarczy na karmę do 17.03. Do dziś pozostałe zadeklarowane wpłaty nie wpłynęły........

No więc tak....Weszłam na konto i kolejne wpłaty:

Taddeus - 50 zł
C2K ( molosy.pl) 80 zł
Jamaika 30 zł
aaawaldi 25 zł
Moris - 30 zł
p.Joanna z Warszawy - 30 zł - brak nicka

No i ostatnia wpłata elab10 - 20 zł - tu dla odmiany nie napisano dla kogo. A że zbieram także dla Teodora......pliss proszę o sprawdzenie tej wpłaty!!!!!!

Razem 245 zł

Czyli w puli Tigera 125 +245 = 370

Bardzo wszystkim serdecznie dziekuje w imieniu Tigera:-)

Sprawdzone elab10 - to bazarek beatki dla Teodora.
Tiger ma 370 zł.

Posted

I z dołu też. Tygrysowi się charakter zmienia........przydałoby się z nim troszkę popracować. Tyle, ze to bez sensu zebym ja go układała. No ok nauczyłam go siad i na miejsce i takie tam. Ale nooo jeśli ja z nim bardziej popracuję, to się tylko więź między nim a mną wzmocni. On juz i tak broni domu, śledzi każdego obcego co robi podejrzane ruchy kolo mnie i warczy na obcych.........