Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

_beatka_ napisał(a):
tygrys w ciągu 1 dnia miał 65 wejsc:crazyeye:
standard na 2 tygodnie to ok 200wejść więc przystojniak bije rekordy:evil_lol:;)

To co, za przystojny jest ??? - dlaczego się telefon nie urywa ?????:placz:

Posted

Telefon sie nie urywa, ale jak sobie przypomnę jak się urywał, kiedy taki jeden amstaffowaty domu szukał........I jacy dzwonili.......Matko gdyby dzwonili w nocy, to normalnie strach się bać....

Tiger do takiego domu nie pójdzie.........po moim trupie.

Posted

Ok czyli to 60 zł przerzucam na potrzeby Teodora. (bazarki Beatki - dzięki, nieustające)

Był dziś telefon w sprawie Tygrysa. Pani wzbudziła pewne moje wątpliwości.

a. ma suczkę niesterylizowaną. Nie zamierza jest sterylizowac. Twierdzi, że najwyżej farmakologia ( tiaaa prowadząca np. do ropomacicza), a zresztą sunia się nie interesuje psami bo mysli, że jest kotem. Zapytałam : sądzi Pani, że Tygrys w to też uwierzy??? Zresztą jak ma się to do umowy w której się zobowiązuje do kastaracji?!
Ona nie chce kastrata........bo ona chce go szkolić, chce mieć psa, który będzie bronił domu.
Ma pani czas na szkolenia? Pytam. Nie, ale moja córka będzie chodzić. Ile lat ma córka? 14...

Zapytałam czy nie uważa aby, że jest trochę za młoda i sobie nie poradzi.

Zresztą Tygrys jest dla niej za łagodny. Ona nei chce psa co się do wszystkich łasi. Pytanie czy sobie poradzi z innym.....

Ma dom z dużym ogrodem. Na pytanie czy pies będzie tam mieszkał. odpowiedziała raczej nie. Na moje dobitne to raczej czy nie?
Odpowiedziała, ze bardzo kocha psy, że miała dożyce, ze mają doświadczenie, ze psy zawsze w domu. Że nie chce szczeniaczka, bo tym łatwiej dom znaleźc itp ( ujęła mnie tym )
No ale generalnie: Tygrys za łagodny, a gdyby mial być jeszcze wykastrowany to w ogóle odpada. Za to może jej córka, studentka, co mieszkanie wynajmuje będzie go chciała, bo też psa szuka........

Hmmm przestała mi się podobać.

Po czym niecałe 5 min później zadzwoniła do Tosia2 w sprawie szczeniaka - bo jednak w ich przypadku dorosły pies nie wchodzi w rachubę, chcą szczeniaczka zeby go sobie sama mogła wychowac córka pasjonatka szkolenia już lat 17........

Tosia zdjęcia szczeniaka posłała.

Dla mnie kobieta jest dziwna....

Przesadzam? tyle ze miły głos.........i niedaleko:-)

Posted

Miała miły głos, mieszkała niedaleko, dom z ogrodem.
No ale tak : skoro pies ma wzbudzac respekt tylko wyglądem, to co przeszkadza, że łagodny.......Zresztą branie psa dominanta, to spore wyzwanie, nawet dla osób z doświadczeniem. polecam wątki na "molosach".
Po drugie - skoro jest taką miłośniczką zwierząt, to jak może zakładać ładowanie w sukę farmakologii ( antykoncepcja - wiadomo ze to bzdura!!!) co by szkodziło ja wysterylizować?????

No i ten tekst.....niby zabawny ( ona wierzy, że jest kotem ). Noooo pytanie, czy Tygryś da się nabrać hihihi. A on młody, jurny chłopak jest.

Po trzecie, wiek córki lubi się zmieniać. Po czwarte - najpierw nie chce szczeniaka, potem już tylko szczeniaka........Nie lubię ludzi którzy nie wiedzą czego chcą.

No i ta druga córka studentka, co by moze Tygrysia wzięła.......do wynajmowanego mieszkania. Matka weźmied jednego, córka drugiego, w domu trzeci.........

Ja mam manie prześladowczą, ale za to spokojnie sypiam i nie mam zwrotów z adopcji.....

Posted

[quote name='Neigh']

No i ten tekst.....niby zabawny ( ona wierzy, że jest kotem ). Noooo pytanie, czy Tygryś da się nabrać hihihi. A on młody, jurny chłopak jest.

no myślę, że Tygrys nie bardzo by się przejmował, że suczka tej Pani ma problemy z osobowością ;P heheheee:evil_lol:

niech ta Pani do mnie zadzwoni w sprawie Rudzika Tongo:cool3: to jej powiem, co myślę :mad: ... :evil_lol::diabloti::eviltong:

a właśnie, czy już nikt o RudziczkuTongo nie pamięta? :(
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104517&highlight=rudzik+krzyczki

Posted

[quote name='Neigh']Bingo Eva:-)

A Tygrys przeciwirusowo został potraktowany.
Zapłaciliśmy 44 zł za szczepienie
26 zł za nizoral - został oświetlony lampą i ciut ten łupież świeci....

W Puli Tigera - 400 - 70 zł =330 zł

No i mam jeszcze jedną receptę do wykupienia, ale mi się nei chciało do innej apteki jechać ( w tej tego nie było).

Tygrys ma wlasną ksiązeczkę - a w niej wszystkie zaległe naklejki ( frontline, pratel)

Za 10 dni JEMU doszczepimy wścieklicę......a ja rozważe kwestię wirusówek dla mnie hihih

Poprzednie dokładne roliczenie na str.51.
Dodając wpłatę Irminy 1 ( Molosy) na koncie Tigera w było do dziś 380 zł

Dziś wydałam 135 zł u weta ( mam tradycyjnie rachunek) . Zaszczepiono wściekliznę, kupiłam gammolen, dalszy ciąg oridermyl - babrzą się te uszy jeszcze.... - - całe rozliczenie do wglądu.
Za kolejne dwa tygodnie odliczam 120 zł za karmę ( zgodnie z umową).

Czyli wydatki:
135 zl wet ( z lekarstwami już )
120 zł karma

W puli Tigera 380 zł - 255 zł = 125 zł

Wystarczy na karmę do 17.03. Do dziś pozostałe zadeklarowane wpłaty nie wpłynęły........

Posted

W puli Tigera 380 zł - 255 zł = 125 zł

Wystarczy na karmę do 17.03. Do dziś pozostałe zadeklarowane wpłaty nie wpłynęły........

Neigh dziękuje za rozliczenie. Zamieściłam je równiez na forum tosa inu (jak zawsze zresztą). Strasznie mi przykro i wstyd, że tak wyszło z tymi zadeklarowanymi wpłatami :oops:. Ja zaraz na początku marca przeleje zadeklarowaną kwote, poprosiłam równiez o to wszystkie osoby z forum tosiego, które deklarowały pomoc.

Posted

Bywa. Aczkolwiek gdybym go teraz nawet chciała wysłać do hotelu ( choćby na ten tydzień, kiedy mnie nie będzie ) to zwyczajnie nie ma za co.

Dobrze, że nie wylądował w tym hotelu, teraz musiałabym sama za niego płacić.

Posted

Neigh napisał(a):
Bywa. Aczkolwiek gdybym go teraz nawet chciała wysłać do hotelu ( choćby na ten tydzień, kiedy mnie nie będzie ) to zwyczajnie nie ma za co.

Dobrze, że nie wylądował w tym hotelu, teraz musiałabym sama za niego płacić.

Poszły dwa przelewy od ludzi z forum tosa inu, na spora kwote. co do tego hotelu to dzis to samo sobie pomyslałam, wiesz...., ale ja nie moge na to nic poradzic,mam nadzieje ze ludzie sie jakos zmobilizują, Ci co deklarowali. Ja z racji tego ze Rudzik nie potrzebuje az tak pilnie narazie kasy to będę wpłacac na Tygrysia tak jak deklarowałam.

Pozdraiwam Cię serdecznie

Posted

Nicol ja nie mam do Ciebie pretensji:-). Nie od dziś jestem na dogo, więc mniej więcej się tego spodziewałam. Zawsze tak jest.....pospolite ruszenie uraaaaaaaa jak trzeba psa wyciągac, a potem jak ląduje w dt, jakoś tak dziwnie się wszyscy powolutku interesować przestają.
Ileż to fajnych dt z tego powodu się z dogo wycofało. wieeelka strata dla psów, ale cóż....