Ziutka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Neigh napisał(a):No słodkie...........tia. Wybite zęby, rozcięta warga - sama słodycz:-) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: / Tajgelek :loveu: Quote
gusia0106 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Wszystkich przyjaciół Tigera zapraszam na wątek najnowszego poszukiwacza domu: http://www.dogomania.pl/forum/showth...=105735&page=2 Tragedii może nie ma, ale z drugiej czy tragedią samą w sobie nie jest bezdomny pies?:oops: Jakby ktoś z Was miał chwilę czasu i ochotę to bardzo prosiłabym o pomoc w zrobieniu banerków. Bo u mnie ilość talentów plastyczno-graficznych = 0 :oops: Quote
_beatka_ Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 bo on jest chodzący lizaczek i cukiereczek:loveu: tylko gdzie te domki się pochwały?:mad: Quote
Neigh Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Tak siedzę i myślę nad tekstem do ogłoszeń.......i nic mi mądrego do głowy nie przychodzi. Nie mam dnia kurde...... A z konkretów. Wykupiłam dziś leki ( ranigast, olej parafinowy, czopki i takie ziołowe coś ). Zapłaciłam 27 zł zdaje się ( mam rachunek ) Naturalnie zrobię zestawienie wydatków. Achaś i są nowe wpłaty: maggiejan - 20 zł Paweł Swenson - 20 zl Dziś na koncie nie byłam - to z wczoraj. Całusy od Tyglysa........a co niech inni się o swoje zęby pomartwią:-) Quote
Neigh Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='Neigh']Wpłaty: Mysza1- 20 zł Karolina B. ( nick?) - 35 zł Gusia0106- 50 zł Ruda 76 - 20 zł Maggiejan- 20 zł aaawaldi - 50 zł Miki - 50 zł Mecka - 30 zł Irmina 1 ( Molosy) - 50 zł Tosa - Tosiakowo - 50 zł Pucka69 - 20 zł Gosia i Przemek - 200 zł Paweł S. ( nick?) - 20 zł Jamaika - 20 zł Paros - 50 zł Jola i Jeff - 50 zł Kami - 20 zł Zmysł - 50 zł Fafledwie - 50 zŁ p. Małgosia z Giżycka - 50 zł Taddeus - 50 zł Razem - 955 zł Wydatki: 1. 145 zł - ( 118 zł badania - rachunek + leki + szampon ) 2. 139 zł - druga morfologia, frontline, odrobaczenie itp - rachunek razem : 284 zł troszkę mi głupio ale.....pies jest u mnie już prawie 3 tygodnie ( dostaliśmy worek karmy + worek makaronu od Toskanii - już nie ma:-) pozwolicie, że za pozostałe żywienie, jazdy do weta itp doliczę do rachunku 120 zł. Mam jeszcze jednego psa tymczasowego na głowie - na którego będzie trudno zbierać.......więc same rozumiecie. Jesli ktoś ma jakieś uwagi to poproszę otwartym tekstem. Tym samym wydatki na Tigera = 400 zł W puli Tigera 555 zł Kolejne podsumowanie W puli Tigera było 555 zł Kolejne wpłaty ( luty) Maggiejan - 20 zł Paweł S. - 20 zł Razem - 595 zł Wydatki: prześwietlenie żołądka - 55zł ( mam rachunek ) leki - 26 zł leki ( też mam rachunek) I teraz jeszcze jedno - za to, że Tiger u mnie mieszka pieniędzy rzecz jasna brać nie będę - ale myślę, że uczciwie jest doliczać za karmę i benzynę. Tiger był we wtorek w Wawie u weta - nie policzono mi za to nic W środę znów był w Wawie na prześwietleniu - razem zrobiliśmy 140 km.- to jest dodatkowe 60 zł. razem więc 60 + 55 + 26 = 140 zł ( no 141 - ale bez przesady:-) ) I kwestia karmy - chciałabym, żeby było jasno i czytelnie. Za chwilę będzie równy miesiąc pobytu chłopaka u mnie ( za 3 dni dokładnie). Za poprzednie 3 tygodnie doliczyłam do rachunku 120 zł ( benzyna + karma). Wydałam więcej, ale miałam karmę od Toskanii - zresztą to jest mój wkład w życie Tygrysa. W tej chwili proponuję 60 zł tygodniowo na jego karmę. On nadal dostaje 3 posiłki dziennie. Dobra puszka to min. 7 zł - także sobie przeliczcie. Sucha nadal jest dodatkiem ze wzgledu na zatkane jelita. Zatem żeby wyrównać jego wpłaty do "równego miesiąca" doliczam 55zł. w puli pozostało - 400 zł Mam nadzieję, że wszystko jest jasne i czytelne. Jeśli nie pytajcie:-) Quote
desdemona Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 No To Kto Pokocha Tego Przystojniaka? Quote
Ziutka Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Pokazuj się Tygrysku :loveu: :loveu: :loveu: Quote
MagYa^^ Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Piekny :) i boczki zaokraglone ;) ciociu czym Ty go tak podkarmiasz, hę? :cool3: Quote
Ziutka Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Jutro 19.45 program "UWAGA" reportaż o Krzyczkach !!! Quote
ANETTTA Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper wreszcie ktos ............sie podjał Quote
Neigh Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Jeeesssssssssu a ja DZISIAJ muszę napisać tekst Tigerowy. Niech mi proszę ktoś podpowie od czego zacząć????? Mam napisać tak?: Pewnego pięknego dnia na moim podwórku zjawiło się coś, co kiedyś było pięknym, dorodnym psem w typie Tosa Inu. Zjawiło to duże słowo - raczej zostało wyjęte z bagażnika i ni to czołgając się ni to idąc.......doszło do krzaka tui i zaczęło objadać gałęzie.......robiło to z głodu. Tak właśnie poznałam Tigera. Wtedy ważył 27, 8 kg i wyglądał tak ( tu zjdęcia). Miał początki śpiączki głodowej, 17 kg niedowagi, łojotokowe zapalenie skóry i maksymalnie 40 h życia przed sobą. Zjawił się u mnie zabrany z podwarszawskiego schroniska w Krzyczkach niedaleko Nasielska. Zdaniem lekarzy wet pies musiał wiele miesięcy głodować. Tiger popularnie zwany Tygryskiem jest cudowny. Ma około 3 lat i już tylko 7 kg niedowagi. Skóra wymaga doleczenia. Mimo swojej tragicznej przeszłości i bandyckiego wyglądu Tiger jest psem nakolankowym:-). Uwielbia się przytulać, miziać. Mieszka z innymi zwierzętami ( w tym psy i koty). Pięknie chodzi na smyczy, reaguje na imię.......jest psem bez wad. Bywa jedynie szalenie zazdrosny. Jest dla mnie istotą wyjątkową, zostanie oddany zatem wyłącznie w wyjątkowe ( starannie sprawdzone ręce). Ze względu na brak podszerstka i wielkopańskie upodobania nie zostanie oddany do kojca czy budy - chętnie jednak do domu z ogrodem:-). Może być? Quote
Ziutka Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Neigh napisał(a): Może być? Baaa....moim zdaniem to nawet musi tak być - tekst jest super :loveu: zresztą jak wszystkie Twoje teksty Aguś :cool3: Quote
Neigh Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Ziutka napisał(a):Baaa....moim zdaniem to nawet musi tak być - tekst jest super :loveu: zresztą jak wszystkie Twoje teksty Aguś :cool3: Dogo Ci zapłać dobra kobieto:-) rzekła i poszła karmić "nienażartego":-) Quote
Ziutka Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Neigh napisał(a):Dogo Ci zapłać dobra kobieto:-) rzekła i poszła karmić "nienażartego":-) Teraz wypadałoby mi napisać " całuski dla Tajgerka" ale hmm...oszczędzę Ci twych zębów :evil_lol: Quote
Mośka Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Tekst luks! Ogladajcie jutro TVN UWAGA 19:45 ! Quote
desdemona Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 czyli dzisiaj? no to bede ogladala. Quote
Ziutka Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 desdemona napisał(a):czyli dzisiaj? Tak desdemonko - dzisiaj :cool3: Quote
Wisełka Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 TVN - Dziś 19.45 program "UWAGA" reportaż o Krzyczkach !!! Quote
gusia0106 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 No za wiele to nie pokazali niestety............ Quote
Wisełka Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 No właśnie!!! Myślałam że bardziej się postarają... :shake: Quote
ANETTTA Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 nie byl taki dratyczny jak my wiemy jak tam jest Quote
EVA2406 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Bardzo łagodnie te Krzyczki potraktowali. Szkoda,że nie pokazali jakie psy dziewczyny zabierają z tego piekła. Quote
Wisełka Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 I mogli wyciągnać więcej psiaków :shake: wiadomo że ta jedna sunia to taka pokazówka TVNu... Psinka zapewne znajdzie domek bo była w tv i ludzie ją widzieli, gdyby tak chociaż kilka "zaprezentowali" - więcej psiaków miałoby szansę na nowy dom :cool3: :cool3: :cool3: Quote
Neigh Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Dokładnie to samo pomyślałam. Teraz się bedą telefony urywać w sprawie suni. Tyle, że to było totalnie nielogiczne. Tak na dobrą sprawę po co oni ją wyciągnęli? Mieli udowodnić, że pies jest w kiepskim stanie? Sorki mocno niewiarygodnie to wszystko wyszło. Właściwie poza wypowiedziami Emir resztę sobie można było wyciąć bez straty......... Quote
Wisełka Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Jedyny plus tego reportażu to tylko to że "kierownictwo" przez jakiś czas będzie pod lupą... ale jak szum wokół nich minie znowu zaczną swoje :-( :-( :-( Quote
Recommended Posts