Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Neigh napisał(a):
No słodkie...........tia. Wybite zęby, rozcięta warga - sama słodycz:-)

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: / Tajgelek :loveu:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak siedzę i myślę nad tekstem do ogłoszeń.......i nic mi mądrego do głowy nie przychodzi. Nie mam dnia kurde......

A z konkretów. Wykupiłam dziś leki ( ranigast, olej parafinowy, czopki i takie ziołowe coś ). Zapłaciłam 27 zł zdaje się ( mam rachunek )
Naturalnie zrobię zestawienie wydatków.

Achaś i są nowe wpłaty:

maggiejan - 20 zł
Paweł Swenson - 20 zl

Dziś na koncie nie byłam - to z wczoraj.

Całusy od Tyglysa........a co niech inni się o swoje zęby pomartwią:-)

Posted

[quote name='Neigh']Wpłaty:
Mysza1- 20 zł
Karolina B. ( nick?) - 35 zł
Gusia0106- 50 zł
Ruda 76 - 20 zł
Maggiejan- 20 zł
aaawaldi - 50 zł
Miki - 50 zł
Mecka - 30 zł
Irmina 1 ( Molosy) - 50 zł
Tosa - Tosiakowo - 50 zł
Pucka69 - 20 zł
Gosia i Przemek - 200 zł
Paweł S. ( nick?) - 20 zł
Jamaika - 20 zł
Paros - 50 zł
Jola i Jeff - 50 zł
Kami - 20 zł
Zmysł - 50 zł
Fafledwie - 50 zŁ
p. Małgosia z Giżycka - 50 zł
Taddeus - 50 zł

Razem - 955 zł

Wydatki:
1. 145 zł - ( 118 zł badania - rachunek + leki + szampon )
2. 139 zł - druga morfologia, frontline, odrobaczenie itp - rachunek

razem : 284 zł
troszkę mi głupio ale.....pies jest u mnie już prawie 3 tygodnie ( dostaliśmy worek karmy + worek makaronu od Toskanii - już nie ma:-) pozwolicie, że za pozostałe żywienie, jazdy do weta itp doliczę do rachunku 120 zł. Mam jeszcze jednego psa tymczasowego na głowie - na którego będzie trudno zbierać.......więc same rozumiecie. Jesli ktoś ma jakieś uwagi to poproszę otwartym tekstem.

Tym samym wydatki na Tigera = 400 zł

W puli Tigera 555 zł

Kolejne podsumowanie

W puli Tigera było 555 zł

Kolejne wpłaty ( luty)
Maggiejan - 20 zł
Paweł S. - 20 zł

Razem - 595 zł

Wydatki:
prześwietlenie żołądka - 55zł ( mam rachunek )
leki - 26 zł leki ( też mam rachunek)

I teraz jeszcze jedno - za to, że Tiger u mnie mieszka pieniędzy rzecz jasna brać nie będę - ale myślę, że uczciwie jest doliczać za karmę i benzynę.
Tiger był we wtorek w Wawie u weta - nie policzono mi za to nic
W środę znów był w Wawie na prześwietleniu - razem zrobiliśmy 140 km.- to jest dodatkowe 60 zł.

razem więc 60 + 55 + 26 = 140 zł ( no 141 - ale bez przesady:-) )

I kwestia karmy - chciałabym, żeby było jasno i czytelnie. Za chwilę będzie równy miesiąc pobytu chłopaka u mnie ( za 3 dni dokładnie).
Za poprzednie 3 tygodnie doliczyłam do rachunku 120 zł ( benzyna + karma). Wydałam więcej, ale miałam karmę od Toskanii - zresztą to jest mój wkład w życie Tygrysa.
W tej chwili proponuję 60 zł tygodniowo na jego karmę. On nadal dostaje 3 posiłki dziennie. Dobra puszka to min. 7 zł - także sobie przeliczcie. Sucha nadal jest dodatkiem ze wzgledu na zatkane jelita.
Zatem żeby wyrównać jego wpłaty do "równego miesiąca" doliczam 55zł.

w puli pozostało - 400 zł

Mam nadzieję, że wszystko jest jasne i czytelne. Jeśli nie pytajcie:-)

Posted

Jeeesssssssssu a ja DZISIAJ muszę napisać tekst Tigerowy. Niech mi proszę ktoś podpowie od czego zacząć?????

Mam napisać tak?: Pewnego pięknego dnia na moim podwórku zjawiło się coś, co kiedyś było pięknym, dorodnym psem w typie Tosa Inu. Zjawiło to duże słowo - raczej zostało wyjęte z bagażnika i ni to czołgając się ni to idąc.......doszło do krzaka tui i zaczęło objadać gałęzie.......robiło to z głodu.

Tak właśnie poznałam Tigera. Wtedy ważył 27, 8 kg i wyglądał tak ( tu zjdęcia). Miał początki śpiączki głodowej, 17 kg niedowagi, łojotokowe zapalenie skóry i maksymalnie 40 h życia przed sobą.
Zjawił się u mnie zabrany z podwarszawskiego schroniska w Krzyczkach niedaleko Nasielska.
Zdaniem lekarzy wet pies musiał wiele miesięcy głodować.

Tiger popularnie zwany Tygryskiem jest cudowny. Ma około 3 lat i już tylko 7 kg niedowagi. Skóra wymaga doleczenia. Mimo swojej tragicznej przeszłości i bandyckiego wyglądu Tiger jest psem nakolankowym:-). Uwielbia się przytulać, miziać. Mieszka z innymi zwierzętami ( w tym psy i koty). Pięknie chodzi na smyczy, reaguje na imię.......jest psem bez wad.
Bywa jedynie szalenie zazdrosny.

Jest dla mnie istotą wyjątkową, zostanie oddany zatem wyłącznie w wyjątkowe ( starannie sprawdzone ręce).
Ze względu na brak podszerstka i wielkopańskie upodobania nie zostanie oddany do kojca czy budy - chętnie jednak do domu z ogrodem:-).

Może być?

Posted

Neigh napisał(a):

Może być?

Baaa....moim zdaniem to nawet musi tak być - tekst jest super :loveu: zresztą jak wszystkie Twoje teksty Aguś :cool3:

Posted

Ziutka napisał(a):
Baaa....moim zdaniem to nawet musi tak być - tekst jest super :loveu: zresztą jak wszystkie Twoje teksty Aguś :cool3:

Dogo Ci zapłać dobra kobieto:-) rzekła i poszła karmić "nienażartego":-)

Posted

Neigh napisał(a):
Dogo Ci zapłać dobra kobieto:-) rzekła i poszła karmić "nienażartego":-)

Teraz wypadałoby mi napisać " całuski dla Tajgerka" ale hmm...oszczędzę Ci twych zębów :evil_lol:

Posted

I mogli wyciągnać więcej psiaków :shake: wiadomo że ta jedna sunia to taka pokazówka TVNu... Psinka zapewne znajdzie domek bo była w tv i ludzie ją widzieli, gdyby tak chociaż kilka "zaprezentowali" - więcej psiaków miałoby szansę na nowy dom :cool3: :cool3: :cool3:

Posted

Dokładnie to samo pomyślałam. Teraz się bedą telefony urywać w sprawie suni. Tyle, że to było totalnie nielogiczne. Tak na dobrą sprawę po co oni ją wyciągnęli? Mieli udowodnić, że pies jest w kiepskim stanie? Sorki mocno niewiarygodnie to wszystko wyszło.
Właściwie poza wypowiedziami Emir resztę sobie można było wyciąć bez straty.........