Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I jeszcze dodam.......
Nie ma ludzi bez wad. Jeśli ktoś sadzi, że jest taką osobą - wymaga natychmiastowej wizyty u terapeuty.
Nie ma psów bez wad. Każdy ma jakieś swoje paranoje - jeden nie wychodzi kiedy pada, drugi wyje kiedy się wychodzi z domu, trzeci coś tam.
Szukając psa bez wad - szukamy kwiatu paproci. Można to robić całe życie - tylko po co???
Moją zasadą jest akceptacja. To jest początek sukcesu. I odnoszę wrażenie ( nieskromnie będzie ) ze wyniki mam nienajgorsze. A kontakt z moimi psami ( z tymczasami też ) dobry. Rozumiem je......a one czasem się starają zrozumieć mnie:-).

Nie ma ludzi idealnie zdrowych. Ba......jest ich coraz mniej. Nie ma idealnie zdrowych psów - jeden ma uczulenie, drugi problem ze stawami, trzeci nowotwór, czwarty nawracające zapalenia czegoś tam. Jest to także wina czasów w których żyjemy.
Kiedy bierzemy pod nasz dach szczenię - nie wiemy na co moze się rozchorować. Kiedy bierzemy dorosłego psa wiemy więcej.

Człowiek wiążąc się z jakąś istotą bierze za nią odpowiedzialność. Za te dobre strony i za te gorsze. Nie każdego stać na to, żeby dzielić swoj dom z psem bez nogi czy oka. Ale JA WIEM, że są tacy ludzie. Nie każdy jest gotów przyjąć pod swój dach umierającego na nowotór psa. Ale JA ZNAM taką osobę.

Więc bardzo proszę nie siać mi tu defetyzmu. Nawet jeśli jest chory na padaczkę.......no to co? :-)

Posted

fafledwie napisał(a):
Nie panikujmy! Padaczka to nie wyrok i pies spokojnie może dożyć starości. Podstawą jest odpowiednio dobrany lek i określenie przyczyny choroby.Mój boksio był na luminalu,do tego osłona na wątrobę i wyniki były OK.Powaliła go niestety inna choroba prawdopodobnie nowotwór.. A wracając do Tigera możliwą przyczyna padaczki,to tylko sugestia,może być ogólne wycieńczenie organizmu i/lub toksyny uwalniane przez osłabioną wątrobę. Albo padaczka pourazowa?Trzymaj się psiaku,będzie dobrze!

Tak jest - nie panikujmy!!! :lol: Będzie dobrze!!!!:p To mógłbyc tylko jeden raz...może sie nie powtórzy!
Ast Basterek w nowym domu miał "ponoć" częste ataki padaczki - został zwrócony, był na obserwacji w klinice przez 2 tygodnie i nie było żadnego!

Trzymam kciuki, zeby to było sporadyczne!!!

Posted

Święta prawda!Nie ma ludzi(psów,kotów itd) zdrowych!Są co najwyzej niezdiagnozowani.A leków p/padaczkowych jest do wyboru do koloru(w tym również tanich) i nie jest to wielki problem.Są dużo większe.Nie załamywać się!JEST dobrze!

Posted

Biedny Tygrysek, tak dobrze sie czuł...:shake:. Ale ten atak mógł być jednorazowy, albo spowodowany czymś co da się wyeliminować.
Mam nadzieję, że to jednak nie jest nic poważnego, że nie powtórzy się.
Oczywiście, problemy jakieś wszyscy mamy i z tym da się jakoś żyć.
Neigh i Tygrysku - trzymajcie się.
Wpłacę 20zł, bo nowy miesiąc ;).

Posted

_beatka_ napisał(a):
Neigh z Twoich bazarków będzie 80zl dla Rudzika:multi::multi::multi:

Nawet nie wiesz jak się cieszę:-) Bardzo chciałam dołożyć cegiełkę:-) Super że w tej formie się udało:-)

Posted

Z padaczka da sie zyc - tylko 2 x dziennie leki i pies jest jak zdrowy.

Jakbyscie dostaly luminal to moge odstapic wam 10 opakowan - zostaly mi po Faldce, ona niestety juz za TM...

Posted

Ewusek napisał(a):
Z padaczka da sie zyc - tylko 2 x dziennie leki i pies jest jak zdrowy.

Jakbyscie dostaly luminal to moge odstapic wam 10 opakowan - zostaly mi

po Faldce, ona niestety juz za TM...

Na razie nie jest........i oby nie był. Ale jak to??? NIe ma już Fałdki???? Ostatni etap podczytywania wątku zakończyłam na tym, że jakoś tak się nie mogła od Ciebie wyadoptować.............Tak mi przykro......:-(

Posted

Neigh napisał(a):
Nawet nie wiesz jak się cieszę:-) Bardzo chciałam dołożyć cegiełkę:-) Super że w tej formie się udało:-)

Neigh dziękuję z całego serca w imieniu Rudzia :loveu::loveu:.
Na wątku Rudzika sa najnowsze wieści i stan jego finansów

Posted

Wiesz co Beatko? Mam nowego podopiecznego - na razie to nawet nie wiem z której strony się za to zabrać.......Ale na bank bedą pieniądze potrzebne - na kastrację, na hotel, na karmę.........jak wyszukam jakieś rzeczy na bazarki.....to liczę na Ciebie:-)

Posted

Bez zmian. Jedno co do mnie jakoś tak jasno i czytelnie dotało, to to - ze on zdaje się nie ma ŻADNYCH ogłoszeń.

Czy ktoś mógłby coś w tym temacie zmienić?

Posted

Neigh napisał(a):

Czy ktoś mógłby coś w tym temacie zmienić?

Oczywiście :loveu: :loveu: :loveu:
Krótki tekst poproszę i namiary jakie podawać - wieczorem się zrobi :cool3:

Posted

jasne, służę pomocą:razz:
tym bardziej że fanty były fajne i drogo się sprzedały:cool3:
a co to za podopieczny?ma wątek na dogo?
klipsiki się nie sprzedały, więc oddam Ci je jak się umówimy na przekazanie rzeczy na 2 bazarek;)

Posted

Neigh napisał(a):
Tekścik napiszę.....ale nie dziś. Dziateczki na ferie muszę spakować. Od soboty wolnam:-)

Czekam a takim razie :lol:
Pamiętaj, że zawsze do usług ;)

Posted

Neigh napisał(a):
Na razie nie jest........i oby nie był. Ale jak to??? NIe ma już Fałdki???? Ostatni etap podczytywania wątku zakończyłam na tym, że jakoś tak się nie mogła od Ciebie wyadoptować.............Tak mi przykro......:-(

(')(')(')
była jak bomba zegarowa... niestety luminal spowodowal manie przesladowcza i nie wiadomo bylo kiedy zaatakuje... Miala najprawdopodobniej jeszcze guza mozgu :-(
Podjelam decyzje o eutanazji, bardzo za nia tesknie, ale wiem, ze ona meczyla sie sama ze soba i my przy niej...
W glebi ducha chcialam zeby zostala z nami, nie chcialam jej wyadoptowac, ale nie chcialam sie do tego przyznac... moze przeczuwalam...

Pozniej bylam u neurologa, z tymczasem niewidomym i powiedzialam mu o wszystkim. powiedzial, ze podjelam bardzo sluszna decyzje zanim doszlo do tragedii...

10 lutego bedzie 5 miesiecy odkad jest za TM...

Posted

Naprawdę bardzo mi przykro - do 11 grudnia sama byłam właścicielką mastiffki - wprawdzie angielskiej. Wszystkie molosy są mi bardzo bliskie. A wątek Fałdki śledziłam dość długo.
Wiem jak trudno nam się rozstać z tymczasami. Mnie jest np. bardzo trudno uwierzyć, że gdziekolwiek może być im lepiej niż tu.......

Ewusku - jestem przekonana, że podjęłaś słuszną decyzję.

Posted

Ja tez jestem takiego zdania, ze u mnie mimo, ze ciasno to dobrze :-)

Neigh, gdzie w jakiej miejscowosci Ty mieszkasz ? zastanawiam sie , czy nie bedziemy niebawem sasiadkami,...

Posted

neigh, czy Cie Twoje dzieci przez pomyłkę zamiast nart porwały? Jak zdrówko Tygryska? Czy wszystko w porządku?
Moja córka już dzis zjeżdża, tylko śniegu nie za duzo.