Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aga słusznie prawisz - trzeba słuchać weta skoro już trafił sie jakiś z pojęciem o padaczce :evil_lol: (czy to zalecana przez Gusie lecznica przy ulicy na B?:cool3:)

Ja po prostu myślałam ze jakos niejasno napisałam i Ty wywnioskowałaś ze przez padaczke nie moze być kastrowany...ale szare komórki to co innego :-( niestety nie wiedziałam ze również przy narkozie pies je traci :-(

Mnie sie wydawało, ze skoro Rufus w okresie cieczkowym jest bardziej pobudzony i wtedy też wypada mu jakiś atak, to lepiej go będzie wykastrować coby sie chłopak dodatkowo nie męczył...natomiast te częstsze ataki i pobudzenie składam na karb zbyt małej dawki luminallu we krwi, wiec dawka z pewnością będzie zwiększona..tylko ze to już trzeci raz (zwiekszenie dawki) i zastanawiam się ile jeszcze razy bęzie zwiekszana :sadCyber:

A jak Tygrysek sie czuje? :loveu:

aaaa....zapomniałam Ci powiedzieć, ze u mojego TZ-ta na tymczasie jest kolejny bandzior z mojego podpisu :loveu:

Posted

[quote name='Neigh']Jedyny pies, który mnie gryzie należy do Kanzaj......waży jakieś 5 kg....ciut wiecej od mojej kotki......Mam instynkty mordercze wobec tego pokurcza....
Małe jest wredne!

wiem, dlatego staram sie nie brac malych na DT... a teraz mam az dwa ! i nawzajem sie nakrecaja....
Dla suczki świeci sie światełko w tunelu :-)

Sluchajcie, nie znacie nikogo, kto chcialby zajebista amstaffke, pozytywnie nastawiona do wszystkiego ???

Posted

Tygyś niezle. Oj bo z tą padaczką.......to jest ciągle takie działanie po omacku.
Owszem dr Ada ( jak powszechnie wiadomo ) za guru uchodzi. Wprawdzie wybieram sie do niej jak sójka za morze....ale w końcu dotrę

Na razie stoimy na 2 razy dziennie 1 tabletka luminalu. Ataki średnio co 3 tyg. Na szczęście dość krótkie i płytkie.

Co do amstaffki.........oj cieżko, ciężko. Wysoką cenę płaci ta rasa za popularność......

Posted

Neigh napisał(a):
Dostałam maila w tej sprawie.....ale przekichane.Tam jest kropkowaniec + dwa sznaucery olbrzymy + jakiś mix. Gdzie im tymczas znaleźć?

oj ciężko...tyle psiaków, że nie wiadomo w czyje (psy) ręce wsadzić:shake:

a jakieś zdjecie uroczego malutkiego Tygrysia do zapodasz?:cool3:

Posted

Witam!
Bardzo proszę, w wolnej chwili, podać w tytule, tudzież w 1 poście strony z najnowszymi zdjęciami Tygrysa, lub wkeić kilka zdjęć do 1 postu.
Człowiek chce sobie dla rozluźnienia pooglądać "Tygrysa w domu" i musi szukać wśród setek stron.. no to się nie godzi :eviltong:
:cool3:

idę wkleić najnowsze zdjęcie Rudzika Tongo (kolegi Tajgerka) ze spaceru niedzielnego na jego wątek :)

Posted

o kurka...to on bierze tyle co Rufus teraz...u nas do tego hepatil osłonowo dla wątroby + magnez + zestaw witamin vita-wet w kropelkach (ten bez biotyny)...no i potrafił nawet 4 miesiące nie mieć..aa...i jeszcze co 3 miesiące odrobaczenie, bo robaki wytwarzają toksyny, ktore mogą potęgować ataki....Ja tez sie chyba wybiore do guru :)

Posted

rufusowa napisał(a):
o kurka...to on bierze tyle co Rufus teraz...u nas do tego hepatil osłonowo dla wątroby + magnez + zestaw witamin vita-wet w kropelkach (ten bez biotyny)...no i potrafił nawet 4 miesiące nie mieć..aa...i jeszcze co 3 miesiące odrobaczenie, bo robaki wytwarzają toksyny, ktore mogą potęgować ataki....Ja tez sie chyba wybiore do guru :)

Wiesz co? Mam wrażenie że Tygryś się hmmm no bez urazu - większy od Rufusa. Dawka zależy też od wagi:-). Tygrys waży aktualnie tak ze 45 kg.....

Posted

Neigh napisał(a):
Wiesz co? Mam wrażenie że Tygryś się hmmm no bez urazu - większy od Rufusa. Dawka zależy też od wagi:-). Tygrys waży aktualnie tak ze 45 kg.....

no właśnie też o tym pomyślałam :evil_lol: chociaż z tym ze luminal sie dobiera do wagi, to dopiero na dogomanii sie spotkałam a wczesniej wszedzie była mowa o tym zeby indywidualnie odbierać i jesli nie działa to stopniowo zwiekszać no i tak robilismy ;)

ide do pracki - milego dzionka! :multi:

Posted

Ciotki przepraszam za to że nie w temacie ale podobno różne tematy są tu poruszane :p

Czy mogłybyście mnie oświecić i powiedzieć co to za cielsko rozwaliło sie u boku naszego kropka?Za chiny sie nie znam a mi sie strasznie podoba :loveu:

Posted

No jak :-) Moim zdaniem, ale ja się nie znam.........to jest wyjątkowej urody amstaff czyli "pies morderca".

Bardzo ładny bandzior tak na marginesie. Ja mam słabość do takowych:-)

ps. widziałam na Metamorfozach, ze szukają domu.........najlepiej w pakiecie:-)

Posted

Morderca powiadasz? :smhair2:

To ten kropkowy to w takim razie kim jest skoro am - staf jest psem mordercą? :turn-l:
Jakiego domu szukać tej parze?

Domu szukaja obaj panowie. Najlepiej w pakieciebo sie świetnie dogadują no ale oddzielnie to tez by chyba sie nie pogniewały.

Posted

Widać na pierwszy rzut oka - kropek pasie na łące byczka, a jak byczek jest niesforny i idzie nie w tę mańkę, to kropek jako rasowy corgi szczypie po pęcinach.

Posted

Duży to fakt, ale jak samiec ma więlki łeb to dobrze:-)

Zachodzę w głowę......co się musiało pochrzanić w życiu tych psiaków.......ze muszą tą drogą nowego domy szukać. I ładne i zgodne i sympatyczne......ludzie to dziwne są.

Posted

Co sie pochrzaniło w życiu? Norma. Trafiły nie do tych ludzi co trzeba tak jak i Tygryś. Jako szczeniaki słodziaki pewnie wzięte a później urosły i już takie słodziaki nie były. No to tyle.

Posted

"pies morderca" to nie tak - chodzi o to że te psy kochają ludzi, zaś mają-choc nie wszystkie osobniki małą tolerancję na inne psy-to nie jest już żaden mit-jak podkreślam nie wszystkie.
Przykład najbliższy z mojego osiedla-jest pies Amstaff-rozbudowany jeszcze więcej jak ten z fot z Dalmatem-nienawidzi innych psów-po prostu czysta agresja-zaś toleruje powiem więcej ładnie się bawi z moim Jacusiem-kilkustet lokatorów-dużo ma psy-tylko Jacek jest kumplem dla niego-ale na samym początku jego pan powiedział: "jak pani pies nie zawarczy mój nie zaatakuje" - ja mu na to"ja mam normalnego psa nie pojeba:diabloti:i jestem pewna jego reakcji" no i spuściałm-zaczęły się bawic-zabawa się skończyła na naszą komendę gdy Ast chciał kryc Jacka-elegancko się rozeszliśmy-ostatnio w lesie zabawa była-i teraz ma kompana. Ast o którym mowa toleruje/kocha wręcz suki-ale to na tle zapewne czysto sexualnym-niestety niekastrowany i ma silny popęd-cała tyrada o korzyściach kastracji, tyle się naprodukowałam-ale są nieugięci niestety:shake:.

to się rozgadałam:evil_lol:

Posted

epe napisał(a):

Jacuś z amstaffem się bawi?:crazyeye: Ale jaja:evil_lol:

tak jest!:evil_lol:
Epe powiem więcej: w związku z tym że ten Amstaff Tyson notabene:eek3:kocha suki-zawsze piszczy za Liszką-siedzi piszczy wącha ostrożnie-dodam jescze....ślepa Viktoria-4 razy chciała go już pogryźc-był zbyt wylewny do niej-ale to nic-mogła mu nawet kupę na głowę zrobic i tak by ją kochał-jednak gdy widzi innego psa to uuuu.......tak to ujmę, muszę ich kiedyś obfocic:eviltong::eviltong:-jendnak jak widzę z boku - to koszmar miec psa tak agresywnego do innych-ołęd-nawet w lesie jak spuszczą to oczy wszędzie-to niewola:shake:
dziwi mnie i to bardzo ta jego sympatia do Jacka:niewiem:jedyny pies w jego całym życiu którego akceptuje, ba szaleje z nim!

Posted

mysza 1 napisał(a):
Nie tylko psy pojeby warczą, nie ma nic dziwnego w warczeniu u psa.

chyba myszy o nic nie chodzi...po prostu napisała że warczenie u psa jest naturalną rzeczą....