Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sprytnie Tygrys z tą chorobą.....przyspieszyłeś to co nieuchronne :diabloti:

wczoraj gusia mowila ze i tak u Ciebie zostanie...no bo kto by oddal takiego cudnego psa po 3 miesiącach....ja na pewno nie :evil_lol:

to wspaniała wiadomość :multi:

a teraz trzymamy kciuki za zdrowie Tylgyśka :loveu:

Posted

O kreatyninę, to ja nie zapytałam. Ja się nie znam........teraz już będę wiedziała.

Wszystko ma swoje minusy dzis napisała do mnie asiaf - z prośbą o tymczas dla szczeniaka z meliny. Mało tego dzieciak mieszka 10 km ode mnie. No i co? No i dupa - przecież jakbym z psem kolejnym dziś do domu wróciła.........to całuję wycieraczkę po zewnętrzej stronie..........

Posted

A jednak!!!:multi: No nie chcę mówić, że ja to od dawna podejrzewałam:cool3:...
Cieszę się ogromnie! i gratuluję!!!!!!!
A u nas właśnie zapadła podobna decyzja:eviltong: - malutka Fifi tymczasowiczka zostaje u nas w swoim domku:lol:!!! Dziewczynka wciąż choruje i potrzebuje jeszcze dłuuuuuugiego i kosztownego leczenia, no i gdzie Jej będzie tak źle jak u nas???:evil_lol:

Posted

Kanzaj napisał(a):
A jednak!!!:multi: No nie chcę mówić, że ja to od dawna podejrzewałam:cool3:...
Cieszę się ogromnie! i gratuluję!!!!!!!
A u nas właśnie zapadła podobna decyzja:eviltong: - malutka Fifi tymczasowiczka zostaje u nas w swoim domku:lol:!!! Dziewczynka wciąż choruje i potrzebuje jeszcze dłuuuuuugiego i kosztownego leczenia, no i gdzie Jej będzie tak źle jak u nas???:evil_lol:

hi...no to trzeba szukać nowych domkow tymczasowych :evil_lol:

Posted

Nooo jasssne, a ja taką miałam nadzieję na wepchnięcie do Kanzaja "moich" Sistarek ( jednej rzecz jasna). Kurde no.....

Dla Fifi super,dla Tygrysa też chyba nienajgorzej w sumie, a co z resztą.........?!

Jak Wy dziewczyny się nie wstydzicie mieć w tych okolicznościach po jednym psie........:evil_lol:

Posted

Neigh napisał(a):
Nooo jasssne, a ja taką miałam nadzieję na wepchnięcie do Kanzaja "moich" Sistarek ( jednej rzecz jasna). Kurde no.....

Dla Fifi super,dla Tygrysa też chyba nienajgorzej w sumie, a co z resztą.........?!

Jak Wy dziewczyny się nie wstydzicie mieć w tych okolicznościach po jednym psie........:evil_lol:

Neigh dla Tygrysia to najlepsze na swiecie co mogło go spotkać, a i Fifi z pewnością jest wniebowzięta :loveu::loveu::loveu::loveu:

a co do ilości psiaków to ja melduje ze u mnie dwa "konie" są i zakusy za trzeciego też są......:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Neris napisał(a):
Ja się nie wstydzę, co mi tam:diabloti:

A od kiedy Ty masz jednego psa?????????????????????????????? No zdębiałam kompletnie.......albo ja coś teges albo to Neris :stupid:

Posted

Neris napisał(a):
Ja mam wg ostatnich danych 387 kg psów.

Ufff a już myślałam, że Cię pogieło:-).

Ja mam czekajcie - nooo tak ponad setkę........

Posted

Ja mam 3 koty - jedną chudzinkę Marysię, jednego karzełka Shortiego, i jednego Czarną Zdzirę, jak go biorę na ręce to się uginam, waży jakąś tonę chyba...

Posted

Jestem........

No nie jest dobrze. W krwi mu wyszła babesia ( babeszją zwana) której już tam nie powinno być. Po 24 h od podania imizolu nie powinno już być pierwotniaków - czyli środa wieczór. Wczoraj zrobiłam mu krew......no i wyszło.

Ast ( GOT) ma 173,1 a norma 1, 37
ALT (GPT) ma 73, 1 a norma 3,50 / te dwa to nie wiem o co chodzi....
Leukocyty ma 13,36 a norma 9-10
płytki krwi ma 75 a norma 200 - 580

nieznacznie przekroczone białko, MCH i MCHC

no i mocznik 84,0 - a norma 20 - 45

Dostał 2 zastrzyki ( jeden z atropiny, drugi nie wiem ) + jeszcze raz imizol.

Imizol rozwala wątrobę - to trucizna jest, ale innego wyjścia nie było.......

Zapłaciłam 206 zł - dalsze działanie uzależnione od jego stanu.

Dostał też do domu - lespewet. To środek, który ma powodować pragnienie i sikanie. Krótko mówiąc płuczemy psa. Ma dostawć 2 razy dziennie 3 tabletki.

Tak to wygląda.........

Posted

No niestety raczej bez zmian........
I tak sobie własnie uświadomiłam - że nawet gdybym bardzo chciała, to mu przez dłuższy czas tej endoskopii nie zrobię........bo to się robi w narkozie. A o narkozie po babeszjozie nie ma mowy. Neris mi to kiedys uświadomiła.......nie pamietam jak długo, ale nie można. Czyli nadal nie bedzie wiadomo co mu jest.......

ech życie.

Posted

To dobre :multi:i złe wiadomości:shake:. Pokochałaś tego psa i takie małe g...... nie może pokonać dużego Tygrysa. Kasuje banerek.

Posted

A wet potrafił powiedzieć czemu jeszcze we krwi jest jak byc nie powinno?
Wątrobę się do porządku doprowadzi po wszystkim. Po ostatnich akcjach Vario normy wątrobowe ma przekroczone ośmiokrotnie ale to się da odkręcić. Byle mu to cholerstwo z krwi już zniknęło..

Posted

Neigh napisał(a):

zaczynam urabiać rodzine i TZ-a :diabloti: ale nic oprócz łagodnej suczki nie zostanie wpuszczone do domu :evil_lol:

Posted

Nicol napisał(a):
Neigh dla Tygrysia to najlepsze na swiecie co mogło go spotkać, a i Fifi z pewnością jest wniebowzięta :loveu::loveu::loveu::loveu:

a co do ilości psiaków to ja melduje ze u mnie dwa "konie" są i zakusy za trzeciego też są......:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

superancką suczke sobie upatrzyłaś :multi: trzymam kciuki za udaną adopcję trzeciego konika :diabloti: