Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PROśBA OD NEIGH

Neigh prosi o dopisanie w ogłoszeniach, że Tygryś zostanie wydany po podpisaniu umowy adopcyjnej

Neigh odebrała kilka telefonów od osób, które gdy tylko usłyszały o kastracji psiunka to zareagowały wręcz oburzeniem i zdaje sie ze miały od razu ochote odłozyć słuchawke :cool3:. Czyli co? po kastracji to juz nie piesio? Czy moze Tygryś miał byc do pseudohodowli czy do walk? :angryy::angryy: Nigdy w zyciu, co za popaprańcy :mad::mad:

Posted

_beatka_ napisał(a):
paros dziękujemy:loveu::loveu::loveu::loveu:
Nicol ale on jeszcze nie jest wykastrowany tak?
zaraz dopiszę w aukcji:razz:

nie jest wykastrowany

Posted

Witam:-) Jestem. Wrociłam dziś bladym świtem. jeden uszcześliwiony pręgowany obsikał mi dokumentnie ostatnie czyste dzinsy. I wydawał z siebie takie kwilenia jakieś...........JEDNYM SŁOWEM PAŃCIA WRÓCIŁA!!!!!

Telefony w jego sprawie były dwa:

1. młody człowiek który ozwał sie w te słowa "proszę pani czy to prawda, bo pani się lepiej orientuje, że żeby wziąć psa ze schroniska to trzeba go najpierw okaleczyć?" zdębiałam........
Okazało się ze chodzi mu o kastrację.....PPróbowałam tłumaczyć.....ale gdzie tam.
No i argument; bo on mi się tak bardzo podoba. No to zapytałam cytuje : " a bez jąder będzie się panu mniej podobał'? On zdębiał......
No i po nastepnych 2 minutach się rozłaczyliśmy niekoniecznie w miłej atmosferze acz pełna kultura do końca.

2. pan który chciałby go zabrać pod Rzeszów. Wypytał mnie czy:
- to jest dog kanaryjski
- jaka to w takim razie rasa
- czy jest nadal taki chudy
- czym jest karmiony.

Zgodził się na przedadopcyjną, twierdząc ze warunki to on ma super! oświadczył, że miał dwa takie psy ( nie zdążyłam spytac co się z nimi stało).
Chciał przyjechać psa poznawac, zgodził się na podpisanei umowy..........

No i się spraw rypła przy kastracji. Poinformowany o tym, że jest to jeden z punktów adopcyjnych, niemal rzucił słuchawką. Informując mnie ze jak zmienię zdanie to jego numer znam.

Zapytany przeze mnie - a czemu jest mu tak niezbędny do życia niewykastrowany pies, powtarzał tylko ze jest przeciwnikiem. Zapytany czy słyszał o pseudo hodowlach, psach używanych do walk, liczbie zwierząt w schroniskach........itp.
No to usłyszałam - ze jego zdaniem to jest znęcanie się i pan się rozłaczył.....

bardzo wszystkim dziękuję za ogłoszenia i opiekę nad wątkiem:-)

Posted

Pani od buldożka dzwoniła. Sprawa jednak nie jest taka prosta - pani nie jest zdecydowana, raczej chciała, żebym ja rozwiała jej wątpliwości

- ma dwoje malutkich dzieci ( młodsze 2 latka ) czy pies im krzywdy nie zrobi. No cóż ..........powiedzieć mogę tyle, Tiger jest psem łagodnym, nie jest to typ bandziora rzucającego się na wszystko co się rusza. Ale to są maleńkie dzieci - skąd można wiedzieć jak zareaguje na palec w oku, ciągnięcie za ogon itp....Moja sp pamięci psica ( rottweiler) wyjmowała dzieciom jedzenie z ręki:-). Mnie to bawiło, innych mogło przerażać.Moim dzieciom dodam, jak były małe.

- ma buldożka. No i super, tyle ze to samiec, ktory bywa agresywny w stosunku do innych psów....No i co ja mam jej powiedzieć? Znowu ta sama historia Tygrys nie atakuje psów, ale to jednak jest normalny chłopak, jak się taki Mikrus na niego z zęborami rzuci, to raczej nie pozostanie dłużny. Co w tym dziwnego?

Ja Pani w żadnym razie nei zniechęcałam, ale prawda jest taka, że ona to powinna sobie wziąć sunię. Baby są bardziej wyrozumiałe do dzieci i nadgorliwych psich facetów. Zresztą do suni by pewnei nei startował............ale tego już jej nie powiedziałam.

Posted

masz rację, a bulwy to straszne zadziory, jak się mój bajt na jakiegoś psa zasadzi to niemal chodnik na ulicy zrywa z wściekłości, a waży 14kg...:roll:gdzie mu do np. takiego tygrysa...one mają tak silny instynkt, niczego się nie boją a z tego bardzo łatwo o tragedie:shake:
może tą majeczkę jej podsuniesz takim razie?:razz:

Posted

Neigh czy są moze jakies nowe wpłaty na koncie Tygrysia?
A jak sie Tygryś sprawował w czasie Twojej nieobecności?

Jak tylko będę cos więcej wiedziec to napisze pw albo zadzwonie do Ciebie

Posted

[quote name='Neigh']No więc tak....Weszłam na konto i kolejne wpłaty:

Taddeus - 50 zł
C2K ( molosy.pl) 80 zł
Jamaika 30 zł
aaawaldi 25 zł
Moris - 30 zł
p.Joanna z Warszawy - 30 zł - brak nicka

No i ostatnia wpłata elab10 - 20 zł - tu dla odmiany nie napisano dla kogo. A że zbieram także dla Teodora......pliss proszę o sprawdzenie tej wpłaty!!!!!!

Razem 245 zł

Czyli w puli Tigera 125 +245 = 370

Bardzo wszystkim serdecznie dziekuje w imieniu Tigera:-)

Sprawdzone elab10 - to bazarek beatki dla Teodora.
Tiger ma 370 zł.

11 marca
Mysza1 - 50 zł
Ruda76 - 20 zł
Kotbezoka - 10 zł
Kami - 20 zł
Jola i Jeff - 50 zł

370 +150 = 520 zł

Odliczam za karmę do 10.03
520 -60= 460 zł

Tiger ma 460 zł