Olga132 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 osoby zainteresowane rozklejaniem plakacików - nie tylko ale w sczególnosci gminy warszawskie i podwarszawskie - oraz reszta woj maz i pozostałe województwa prosze o przysyłanie mi swoich maili na pw - plakacik bede przesyłała drogą mailowa. PILNE!!! mysle że czas aby nie tylko miłosnicy psów dowiedzieli sie jak wygladaja Polskie schroniska. Quote
Miki Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Neigh napisał(a):No to jakbym miała mało to się dziś wchrzaniłam w taki psi kanał że szkoda gadać..... Jutro Wam opowiem. Ja to mam .......eee Obiecanki cacanki :eviltong::lol: Quote
Nicol Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 Neigh napisał(a):Widoki są.......ale ze strony domu jest prośba o wstrzymanie się z podawaniem konkretów - nim nie zapadnie ostateczna decyzja. Jak na razie to jutro idziemy do weta - pojawiała się biegunka:-(. Ten żołądek to jeszcze nie funkcjonuje ok.... No a z potencjalnymi właścicielami wstępnie się na niedzielę umówiłam. Byłoby cudownie gdyby sie udało i Tygryś nie musiałby iść do hoteliku tylko prostu do stałego domku :multi:. Trzymam kciuki.... :loveu::loveu: Daj znac prosze co z ta biegunką. Bidulek... Quote
Neigh Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 A zatem wróciliśmy od weta: morfologia powtórzona - jutro wyniki ucho lewe jeszcze czerwone - prawe już zdrowiuteńkie. Potworny cyrk przy oglądaniu uszu odstawia. Przy maściowaniu tyż Skóra określona jako "znacznie lepiej" - ale nadal wskazanie do kąpieli. No i tadadadam - przez dwa tygodnie Tygrys przytył 7,400 :-). Aktualna waga 35,400. Przeniósł się z rubryki "znaczne wychudzenie" do "wychudzenie":-). Dostał też kropelkowe frontline. Zapłaciłam za tabletki na odrobaczenie - (już podane, ale nie były zapłacone). Jeśli morfologia będzie dobra - szczepimy wirusówki. Ogólnie zapłaciłam 139 zł - mam rzecz jasna rachunek Achas i jeszcze jedno. Byłam na sprawdzeniu chipa - brak. Zaczipowanie kosztuje 70 zł. Nie wiem czy to ma sens...czy nie powinien tego robić nowy właściciel??? Quote
Wisełka Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Czipa bym odpuściła na razie bo pieniądze bardziej są teraz potrzebne na leczenie. A Tygrys ma tak dobrze teraz w DT że pewnie nie planuje żadnej ucieczki ;) hihi Quote
Olga132 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 komu plakacik?? pare osób juz sie do mnie zgłosiłao ale to stanowczo za mało - szczególnie trzeba obkleić gminy z którymi maja krzyczki podpisane umowy Quote
Ziutka Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Olga132 napisał(a): pare osób juz sie do mnie zgłosiłao ale to stanowczo za mało - szczególnie trzeba obkleić gminy z którymi maja krzyczki podpisane umowy Ja z Kasiaprodex postaramy się rozkleić u nas : Pruszków, Błonie, Ożarów, Brwinów i Milanówek. Wysłałam Ci jeszcze na prv maila Kasiprodex to jej podeślij plakacik :cool3: Quote
Neigh Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Wysłałam kilka fotek Tyglysa........bardzo proszę o litość - fotograf to ze mnie żaden.... Ziutce tradycyjnie..... Quote
Ziutka Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 To podziwiajcie cioteczki :loveu: :loveu: :loveu: Quote
_beatka_ Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 ale piękny chlopak:-o:loveu::loveu::loveu: cudowny pręgus, na pewno domek znajdzie super szybko:cool3: Quote
Neigh Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Wyładniał chłopak nie ma co:-). Ja wysłałam jeszcze takie zdjęcia "od góry" żeby można było zobaczyć......ile przytył. On nadal jest chudy - ale wierzcie mi jest róznica. Dziś u weta było - chory, czy niejadek? Tydzień temu było - o Boże.....biedulek na co chory? 2 tygodnie temu - Matko Przenajświętsza!!!!!!!!! i nic więcej.... No Tygrysie - teraz to już z ciebie Tiger całą gębą...... Quote
_beatka_ Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 chudy jest nadal ale ważne, że wykochany i ma morde uśmiechniętą:D:D:D Quote
desdemona Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Piekny Pies! A Jak Ciala Nabierze To Dopiero Bedzie Przystojniak!!! I Jaka Zmiana! Od Razu Widac, Ze Psiak Sie Smieje! Quote
Nicol Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 Neigh normalnie jestem w szoku!!! Jak on pięknie wygląda :lol: A JAKI UśMIECHNIęTY :loveu::loveu: normalnie jestes cudotwórcą :multi::multi: Quote
oktawia6 Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Nicol napisał(a): normalnie jestes cudotwórcą :multi::multi: ja jestem tego samego zdania!!! chociaż kierowniczka schronu ma zdanie inne: "k..rwa" :angryy: Quote
Miki Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Nicol napisał(a):Neigh normalnie jestem w szoku!!! Jak on pięknie wygląda :lol: A JAKI UśMIECHNIęTY :loveu::loveu: normalnie jestes cudotwórcą :multi::multi: A ja myślę, że Neigh skończyła Szkołę Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie - tylko się do tego nie chce przyznać. Może powiesz nam jeszcze raz dokładnie jakich eliksirów używasz do kąpieli - może sama się w tym wymoczę?:lol: Quote
Neigh Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Ano właśnie:-) Dziękuję Ci Miki :-) Nikt wcześniej nie zauważył, jak się pięknie Tyglys świeci. Osiągnięcie tego stanu nie było łatwe - totalne łojotokowe zapalenie skóry, strupy i rany. Fakt nadal się z niego sypie ....taki niby łupież, ale nie ma porównania. teraz będzie cytat z pisma weta : " (......)pies samiec, wiek ok 4 lat, waga 28 kg - po oględzianach i badaniu psa stwierdzono silne wyniszczenie organizmu zwierzęcia. Znaczne wychudzenie ( niedowaga, widoczne przez skórę żebra, kości obręczy mniedniczej, czaszki ), liczne blizny i gojące się, zaniedbane rany, silne odwodnienie.Zwierzę ogólnie osłabione, okrywa włosowa w bardzo złym stanie ( włos matowy, wypadający, łojotok tłusty, cuchnący zapach).(......)". Istotne jest to, że taki pies nie ma szans na adopcję. Taki pies ma szansę tylko na dt. Kto "normalny" wchodząc do schronu ( typowi Kowalscy 2+2) wybierają psa do reanimacji????Kogo poza tym na to stać? Tygrysku - teraz to tylko dom najlepszy pod słońcem ( ale i tak nie będzie ci lepiej niż tu - sorki "sam wiesz kto" - bo zakładam, że czytasz;-) ) Quote
Neigh Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 oktawia6 napisał(a):ja jestem tego samego zdania!!! chociaż kierowniczka schronu ma zdanie inne: "k..rwa" :angryy: Wiesz........nie ma się co zastanawiać nad tym, co myśli o nas np. taboret..o ile myśli;-) Quote
Mecka Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Tygrys jakbym cie spotkała na ulicy to bym nie uwierzyła, że ledwo z życiem uszedłeś. Nie ma co- cudotwórczyni, czarownica :eviltong: czy jak zwał, tak zwał, ale CUDU dokonałaś Neigh Quote
fafledwie Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Piesek wygląda pięknie!! Kawał dobrej opieki. Dziękujemy bardzo!! Quote
Neigh Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 fafledwie napisał(a):Piesek wygląda pięknie!! Kawał dobrej opieki. Dziękujemy bardzo!! No coś Ty? Cała przyjemność po mojej stronie. To jest bardzo wdzięczny tymczas. Owszem sporo pracy, ale stres zerowy. Miły, sympatyczny, wspólpracujący ..........jedna wada - wściekle zazdrosny. Myślę, że Tolka odetchnie z ulgą jak się wyprowadzi "ten podlec co się zawsze między nią a pańcię wpycha:mad:" Achaś.......ponieważ tak jak pisałam w niedzielę jest "wizytacja" to gdyby ktoś chciał o jakieś szczegóły przyszły dom wypytać, to proszę propozycje na priw;-) Quote
andzia69 Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 a to on nie zostaje jednak u ciebie, Neigh?:eviltong: Quote
Recommended Posts