Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znaleziony
na PARKINGU LOTNISKA w BALICACH
w niedzielę 13 stycznia 2007 roku
około 1,5-roczny pies
bardzo ufny i łagodny
nauczony czystości i posłuszny
zraniona prawa, przednia łapa
na szyi cienka, brązowa, plastikowa obroża
Pies jest już opatrzony przez weterynarza, czeka na właściciela i powrót do domu
Kontakt: Małgorzata Zięć
tel. (12) 654 21 29, 0693 100 257

Zdjęcie pieska na miau w podforum zwierzyniec ogólny w wątku o tym samym tytule (nie umiem przekleić zdjęcia :oops:) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=71072
Rozmawiałam z Panią która pieska znalazła - nie może go zatrzymać bo atakuje jej małą suczkę (z nadmiaru miłości) Jeśli nie znajdzie się dom lub właściciel, jutro zostanie oddany do schronu.

Posted

Fizia - dzięki!
Dodam jeszcze, że Pani rozwiesiła w okolicy (sklepy, szkoły, słupy) ogłoszenia ze zdjęciem, dała też ogłoszenie do Dziennika Polskiego, ale na razie nie ma odzewu :(
Szkoda psiaczka - w schronie nie da sobie rady...

Posted

Dodam, że piesek ma czas do jutra. Jutro zostanie oddany do schronu.
Jest bardzo proludzki, chodzi za człowiekiem.
W schronie raczej nie da sobie rady. Nie mogę go zabrać - mam dwa koty w małym, mocno zagęszczonym mieszkaniu...

Posted

trzeba go dać do hotelu... składkę zrobić, a nie tak .. przecież to młody piękny pies, szybko znajdzie dom.

Posted

AgaG napisał(a):
trzeba go dać do hotelu... składkę zrobić, a nie tak .. przecież to młody piękny pies, szybko znajdzie dom.

Jestem za. W schronie jeszcze ze skaleczoną łapką całkiem zginie:shake:

Posted

Dziewczyny, oczywiście dołożę się do składki na hotelik. Czy ktoś zna jakiś przyzwoity? Jakie ceny?
Od Pani nie mam na razie żadnych wiadomości. Będę dzwonić jutro - oby nie było za późno...

Posted

Psiaczek ma coraz mniej czasu...
Kto może pomóc w znalezieniu hoteliku i finansowo. Ja na dogo jestem nowa, ale na miau dość znana i za moją wypłacalność może poręczyć co najmniej kilkanaście osób, w tym np. berni

Posted

U mnie jest kasa z bazarku ... deklarowałam te pieniądze dla Pati na szczeniaczka, który jest u Niej na tymczasie, ale ten potrzebuje na hotel, więc może się nie obrazi, jeśli pieniądze oddam na tego :oops:

Posted

Dziękuję wszystkim za odzew.
Do Pani nie mogę się dodzwonić, włącza się poczta głosowa, będę jeszcze próbować. O ile wiem, do "Kundla" się już zgłosiła.
Dziewczyny - co mam jej powiedzieć, kiedy się dodzwonię? Jaki hotelik zaproponować, w jakich cenach i o jakim wsparciu mówić (prócz mojego oczywiście). Ile kosztuje kastracja takiego psiaka - może to jakoś pomogło w rozwiązaniu problemu? W temacie psim jestem dość niekumata, więc proszę o rady.

Posted

Kochani - jeszcze raz wszystkim dziękuję! Pani właśnie do mnie dzwoniła:multi:
Po ogłoszeniu w Dzienniku Polskim zgłosił się właściciel psa i psiak jest już we własnym domu. Pani jest rewelacyjna - też myślała o hoteliku, tylko obawiała się, że pies jest nieszczepiony; wterynarz na razie go odrobaczył, także piesek wrócił nieco "naprawiony".
Oby wszystkie historie tak się kończyły:lol: