bungo Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Znaleziony na PARKINGU LOTNISKA w BALICACH w niedzielę 13 stycznia 2007 roku około 1,5-roczny pies bardzo ufny i łagodny nauczony czystości i posłuszny zraniona prawa, przednia łapa na szyi cienka, brązowa, plastikowa obroża Pies jest już opatrzony przez weterynarza, czeka na właściciela i powrót do domu Kontakt: Małgorzata Zięć tel. (12) 654 21 29, 0693 100 257 Zdjęcie pieska na miau w podforum zwierzyniec ogólny w wątku o tym samym tytule (nie umiem przekleić zdjęcia :oops:) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=71072 Rozmawiałam z Panią która pieska znalazła - nie może go zatrzymać bo atakuje jej małą suczkę (z nadmiaru miłości) Jeśli nie znajdzie się dom lub właściciel, jutro zostanie oddany do schronu. Quote
bungo Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Fizia - dzięki! Dodam jeszcze, że Pani rozwiesiła w okolicy (sklepy, szkoły, słupy) ogłoszenia ze zdjęciem, dała też ogłoszenie do Dziennika Polskiego, ale na razie nie ma odzewu :( Szkoda psiaczka - w schronie nie da sobie rady... Quote
bungo Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Dodam, że piesek ma czas do jutra. Jutro zostanie oddany do schronu. Jest bardzo proludzki, chodzi za człowiekiem. W schronie raczej nie da sobie rady. Nie mogę go zabrać - mam dwa koty w małym, mocno zagęszczonym mieszkaniu... Quote
Kasia Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Podnoszę bo pilne!!!! Taki piękny psiak zmarnuje sie w schronisku :shake: Quote
bungo Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Chyba biedaka nic przed schronem nie uchroni... Może ktoś???? Quote
AgaG Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 trzeba go dać do hotelu... składkę zrobić, a nie tak .. przecież to młody piękny pies, szybko znajdzie dom. Quote
AMIGA Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 AgaG napisał(a):trzeba go dać do hotelu... składkę zrobić, a nie tak .. przecież to młody piękny pies, szybko znajdzie dom. Jestem za. W schronie jeszcze ze skaleczoną łapką całkiem zginie:shake: Quote
Esia Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Podrzucam, nie dajcie mu trafić do schronu :( Quote
bungo Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Dziewczyny, oczywiście dołożę się do składki na hotelik. Czy ktoś zna jakiś przyzwoity? Jakie ceny? Od Pani nie mam na razie żadnych wiadomości. Będę dzwonić jutro - oby nie było za późno... Quote
bungo Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Psiaczek ma coraz mniej czasu... Kto może pomóc w znalezieniu hoteliku i finansowo. Ja na dogo jestem nowa, ale na miau dość znana i za moją wypłacalność może poręczyć co najmniej kilkanaście osób, w tym np. berni Quote
monita Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 U mnie jest kasa z bazarku ... deklarowałam te pieniądze dla Pati na szczeniaczka, który jest u Niej na tymczasie, ale ten potrzebuje na hotel, więc może się nie obrazi, jeśli pieniądze oddam na tego :oops: Quote
desdemona Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 a moze tak oglosic go w tym programie, moze go ktos szuka... http://ww2.tvp.pl/7400,20080111636334.strona Quote
bungo Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 Dziękuję wszystkim za odzew. Do Pani nie mogę się dodzwonić, włącza się poczta głosowa, będę jeszcze próbować. O ile wiem, do "Kundla" się już zgłosiła. Dziewczyny - co mam jej powiedzieć, kiedy się dodzwonię? Jaki hotelik zaproponować, w jakich cenach i o jakim wsparciu mówić (prócz mojego oczywiście). Ile kosztuje kastracja takiego psiaka - może to jakoś pomogło w rozwiązaniu problemu? W temacie psim jestem dość niekumata, więc proszę o rady. Quote
bungo Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 Kochani - jeszcze raz wszystkim dziękuję! Pani właśnie do mnie dzwoniła:multi: Po ogłoszeniu w Dzienniku Polskim zgłosił się właściciel psa i psiak jest już we własnym domu. Pani jest rewelacyjna - też myślała o hoteliku, tylko obawiała się, że pies jest nieszczepiony; wterynarz na razie go odrobaczył, także piesek wrócił nieco "naprawiony". Oby wszystkie historie tak się kończyły:lol: Quote
jotpeg Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 swietnie, najwazniejsze, ze psiak w swoim domu :multi: moze zlecic wlascicielom zalozenie adresowki :cool1: Quote
Recommended Posts