NightQueen Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Witajcie Znacie może jakąś hodowlą która obecnie ma szczeniaki, ale koniecznie PETY? Znajoma chce kupić yorka i pytała mnie o psy, kupiłaby pewnie z pseudo ale jej teraz tłumaczę dlaczego nie warto i powiedziałam że pety kosztują tyle samo co kundle w typie, wiec teraz trwają poszukiwania takich szczeniaków! Czy wiecie gdzie jest aktualnie miot z petami? ona dzwoni po hodowlach, ale wiadomo że to dużo roboty, bo hodowli masę jest, więc proszę was o pomoc, bo nie chcę żeby kupiła yorka z pseudo :roll: Quote
Katie Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 zadzwon, albo pojdz do zwiazku kynologicznego w twoim miescie, popros o telefony do hodowli, ktore maja szczeniaki, zadzwon do tych hodowli, popytaj sie, pojedz zobaczyc warunki i szczeniaki, mozna kupic tanszego psa z papierami, tylko trzeba poszukac chwile;););););) Quote
NightQueen Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Katie']zadzwon, albo pojdz do zwiazku kynologicznego w twoim miescie, popros o telefony do hodowli, ktore maja szczeniaki, zadzwon do tych hodowli, popytaj sie, pojedz zobaczyc warunki i szczeniaki, mozna kupic tanszego psa z papierami, tylko trzeba poszukac chwile;););););)[/quote] u mnie nie ma oddziału ZK ;) Tak wiem, robimy tak, ten pies to nie dla mnie tylko dla znajomej, ja pomagam bo nie chce żeby kupiła z pseudo, wiec wszystko jej tłumaczyłam, co to ZK, co to rasowy pies itd. bo ona nie miała o tym pojęcia Quote
Katie Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 wiem, ze nie dla ciebie ten pies, to zadzwoncie do zk i poproscie o telefony;) Quote
NightQueen Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Katie']wiem, ze nie dla ciebie ten pies, to zadzwoncie do zk i poproscie o telefony;)[/quote] telefony już mamy, tylko lista jest dłuuugaaa ;) i dlatego chciałam żebyście pomogli bo to dużo czasu pochłania, dzwonienie do wszystkich hodowli :p Quote
marikka Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Witajcie! Trochę odświeżę temat. Chciałabym kupić suczkę yorka. Obdzwoniłam kilka hodowli niedaleko mnie i najczęściej słyszałam pytanie: czy chcę wystawiać pieska. Odpowiadałam im, że nie i pytałam się czy mają tzw. pety. Większość z nich obrażała się na mnie i rozłączali się. Ci, którzy nie rozłączyli się najczęściej dochodzili do wniosku, że nigdy mi psa nie sprzedadzą. Może znacie kogoś kto ma takiego yorka na sprzedaż (miejscowość nie ma dla mnie znaczenia). Zależy mi, żeby był z hodowli i miał rodowód (ale z wpisem niehodowlany, bo na te "normalne" to mnie nie stać). Jak znacie kogoś kto ma to napiszcie. Z góry dziękuję. Quote
tigrunia Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 marikka napisał(a):Witajcie! Trochę odświeżę temat. Chciałabym kupić suczkę yorka. Obdzwoniłam kilka hodowli niedaleko mnie i najczęściej słyszałam pytanie: czy chcę wystawiać pieska. Odpowiadałam im, że nie i pytałam się czy mają tzw. pety. Większość z nich obrażała się na mnie i rozłączali się. Ci, którzy nie rozłączyli się najczęściej dochodzili do wniosku, że nigdy mi psa nie sprzedadzą. Może znacie kogoś kto ma takiego yorka na sprzedaż (miejscowość nie ma dla mnie znaczenia). Zależy mi, żeby był z hodowli i miał rodowód (ale z wpisem niehodowlany, bo na te "normalne" to mnie nie stać). Jak znacie kogoś kto ma to napiszcie. Z góry dziękuję. Nie chce mi się wierzyć, że tak Cię potraktowali :shake: W Bydgoszczy i okolicach jest sporo hodowli. Zadzwoń, powiedz szczerze, ze szukasz pieska tańszego - niewystawowego. Ja niestety nie wiem, kto w tej chwili ma takiego pieska ale zadzwoń może do Łabiszyna - hod.Herbu Bawaria (mam stamtąd jedną suczkę) - tam są często szczeniaki. Quote
waldek2 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 marikka napisał(a):Witajcie! Może znacie kogoś kto ma takiego yorka na sprzedaż (miejscowość nie ma dla mnie znaczenia). Zależy mi, żeby był z hodowli i miał rodowód (ale z wpisem niehodowlany, bo na te "normalne" to mnie nie stać). Jak znacie kogoś kto ma to napiszcie. Z góry dziękuję. Pet niepet, normalny nienormalny ale powiedż na ile Ciebie stać czy ile chcesz zaoferować. To zawsze bardzo ułatwi hodowcy na bardzo prostą odpowiedz. Nigdy nie oczekuj, że hodowca w wyniku skomplikowanej rozmowy handlowej zejdzie z ustalonej ceny. Zaproponuj cenę, a odpowiem Tobie czy masz na co liczyć. Quote
marikka Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Dzięki za wskazówki. Psiak już jest znaleziony:multi: Quote
Recommended Posts