Aga & Amber Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 szukam yorka niewystawowego dla mojej mamy,nie mam zielonego pojecia do ktorych hodowli uderzyc a czas mnie troche goni bo moja Mama skłania sie do kupna Yorka z pseudochodowli. Jezeli ktos wie gdzie urodził sie pet bez poważnych dolegliwosci zdrowotnych bardzo prosze o info.Płec obojetna ,raczej nie duzy ,piesek zostanie wysterylizowany.:lol: Quote
Guest Agata_B Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 o Peta trudno. Ostatnio w hodowli MagicznaGwiazda była sunia pet, ktorej brakował jeden ząbek. Nie wiem czy jest jeszcze na sprzedaż (była do kupienia za 1500zł..) [SIZE=2]Pozdarwiam Quote
Aga & Amber Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 dziekuje bardzo za odpowiec ale mojej Mamy chyba nie przekona piesek za 1500 zł kiedy moze kupic za 800 , miałam nadzieje ze peciki sa w cenie tych nierasowych.Prosze nie zrozumiec mnie zle ,to nie jest moja decyzja:-( ,ale ona uwaza ze papierek jej do niczego nie potrzebny bo i tak pieska wystawiac nie bedzie:roll: Quote
anushka Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Agata podzwoń i popytaj,za 1500zł możesz kupić bez tzw. "wad" psiaczka wystawowego!!! moim zdaniem npewno gdzieś znajdziesz taniej,ja ostatnio widziałam psa yorka 3 misiące z rodwodem za 1200zł bez żadnych wad..niewiem dlaczego taka cena,nie wnikałam,tylko z politowaniem patrzę na ceny tych bez rodowodu..czasem są droższe niż z papierkiem...:p Quote
Anusia & Alutka Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 anushka napisał(a):ja ostatnio widziałam psa yorka 3 misiące z rodwodem za 1200zł bez żadnych wad..niewiem dlaczego taka cena,nie wnikałam,tylko z politowaniem patrzę na ceny tych bez rodowodu..czasem są droższe niż z papierkiem...:p Dokladnie. Ja ostatnipo widziałam kilka ogloszen na allegro- pieski i suczki z rodowodem za 1200 zl, a "bez papierka" 1400 :roll: Wystarczy tylko troszke poszukac. Quote
mery Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Napisz skąd jesteś, w jakiej okolicy szukasz pieska. Pozdrawiam, Mery Quote
Aga & Amber Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 Ja mieszkam a Londynie ;) ale moja Mama mieszka w Rzeszowie.Nie jest dla niej problemem dojechanie po pieska okolo 300 km. Mama ma nieduzy domek z ogrodkiem w centrum miasta,jest na rencie a wiec w zasadzie pies nie bedzie zostawał sam w domu . Quote
Anastazja&Aleksander Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Mam pytanie ,nie dotyczy ona petów ale nie wiem gdzie pisać.Chce kupić yorka.znalazłam ogłoszenie jednak dziwi mnie jego treść : Suczka rodowodowa o wadze 2,50 kg stalowo - złota bardzo ładnie zbudowana o pięknym ruchu bardzo sympatyczna i towarzyska suczka po pierwszym porodzie TERRIER SUKA RODOWODOWA15miesięcy czy pieski w tym wieku mogą rodzić ? czy to złe na suczke nie wpłynie . miałam kupić Biewiera ale przeliczyłam sie z finansami , dlatego szukam yorka .cena tego pieska to 2200 zł znalazłam też ogłoszenie na gratce tam jest suczka za 1900 zł z torunia ,niestety nie znalazłam strony www aby zobaczyć rodziców.to dla mnie bardzo ważne,jak wyglada piesek .Nie wiem jak sie wkleja zdjecia dlatego podam linka,może ktoś wie gdzie można znaleść podobnego pieska do Sary. http://pretoria.nazwa.pl/aldona/sara.jpg Quote
iberia Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 [quote name='Anastazja&Aleksander']Mam pytanie ,nie dotyczy ona petów ale nie wiem gdzie pisać.Chce kupić yorka.znalazłam ogłoszenie jednak dziwi mnie jego treść : Suczka rodowodowa o wadze 2,50 kg stalowo - złota bardzo ładnie zbudowana o pięknym ruchu bardzo sympatyczna i towarzyska suczka po pierwszym porodzie TERRIER SUKA RODOWODOWA15miesięcy czy pieski w tym wieku mogą rodzić ? czy to złe na suczke nie wpłynie . miałam kupić Biewiera ale przeliczyłam sie z finansami , dlatego szukam yorka .cena tego pieska to 2200 zł znalazłam też ogłoszenie na gratce tam jest suczka za 1900 zł z torunia ,niestety nie znalazłam strony www aby zobaczyć rodziców.to dla mnie bardzo ważne,jak wyglada piesek .Nie wiem jak sie wkleja zdjecia dlatego podam linka,może ktoś wie gdzie można znaleść podobnego pieska do Sary. http://pretoria.nazwa.pl/aldona/sara.jpg suczka nie powinna rodzić przed ukończeniem 18 miesięcy ale różnie z tym bywa... Czy ty chcesz kupic dorosłego yorka czy szczeniaka?? Quote
Anastazja&Aleksander Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 iberia napisał(a):suczka nie powinna rodzić przed ukończeniem 18 miesięcy ale różnie z tym bywa... Czy ty chcesz kupic dorosłego yorka czy szczeniaka?? na dzień dzisiejszy wole dorosłego,tz. takiego co już jest nauczony czystości ,wiek dla mnie nie jest istotny jedynie wygląd .mam już suczke wykupiona z hodowli jako dorosły york,nie jest ona do rozrodu . przeszukiwalam stare ogłoszenia aby odnaleść miejsce skąd kupilam psa ,jak mnie ktoś pokieruje gdzie pisać ,opisze całą sytuacje jako przestroga dla kupujących z takich miejsc . a wracając do wątku jeśli będzie szczeniaczek podobny do sary to może być młody,ale jak tu stwierdzić u szczeniaka jego pozniejszy wygląd. nie znam sie ,dlatego pytam . Quote
Upiór Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Anastazja&Aleksander napisał(a):na dzień dzisiejszy wole dorosłego,tz. takiego co już jest nauczony czystości ,wiek dla mnie nie jest istotny jedynie wygląd .mam już suczke wykupiona z hodowli jako dorosły york,nie jest ona do rozrodu . przeszukiwalam stare ogłoszenia aby odnaleść miejsce skąd kupilam psa ,jak mnie ktoś pokieruje gdzie pisać ,opisze całą sytuacje jako przestroga dla kupujących z takich miejsc . a wracając do wątku jeśli będzie szczeniaczek podobny do sary to może być młody,ale jak tu stwierdzić u szczeniaka jego pozniejszy wygląd. nie znam sie ,dlatego pytam . zrozum, ze chociaz i dorosly będzie, to przeciez jemu będzie stres poki przyzwyczai się w nowym miejscu i moze naprawdę nie byc "czysty"... a wygląd calkowicie uformuje się tylko na okolo 2 lata... jasne, i wszesniej widac czy piesek ladny, ale na przyklad moja sunia dla mnie byla bardzo ladna w 7-8-9 miesięcy, a pozniej tylko po dwoch latach zycia, kiedy juz calkowicie dorosla i obrosla ladnie wlosem. Quote
Anastazja&Aleksander Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='Vici i Jeannie']zrozum, ze chociaz i dorosly będzie, to przeciez jemu będzie stres poki przyzwyczai się w nowym miejscu i moze naprawdę nie byc "czysty"... a wygląd calkowicie uformuje się tylko na okolo 2 lata... jasne, i wszesniej widac czy piesek ladny, ale na przyklad moja sunia dla mnie byla bardzo ladna w 7-8-9 miesięcy, a pozniej tylko po dwoch latach zycia, kiedy juz calkowicie dorosla i obrosla ladnie wlosem. Ja szukam określonego typu urody,już raz kupiłam w ciemno pod wpływem impulsu ,gdy koleżance odeszła jej sara.Wole pieska troche starszego abym widziała jaki ma pyszczek i włos ,każdy swojego pieska kocha jeśli moge tak to napisać. Kazdy szczeniak sika w domu a ja chce tego uniknac ,moze to egoistyczne podejscie ale tak jest. powiem tak moja toska gdy zostala odebrana od tej "kobiety" wskoczyla do auta i nawet nie chciala z niego wyjsc ,to skrajny przypadek ale u mnie dosoknale sie czuje i napewno ona nie byla w stresie . gdy ja kupilam były to kosci pokryte skórą 1,5 kg teraz wazy ok 2 kg i to nie dlatego ze jest spasona tylko dobrze zywiona .teraz jest zaszczepiona odrobaczona a tego nie miala przez cale swe zycie czyli 3 lata .nawet nie da sie okreslic jak pies smierdział i jaki byl jej stan fizyczny ,pozatym z sikała w domu gdzie popadnie . teraz chce kupic pieska z rodowodem,ale napewno nie na wystawy ,Nie to abym nie miała czasu jechać ale dlatego ze nie bede trzymac długich włosów. wiec jeśli ktoś moze mi polecic hodowle z takimi pieskami jak sara prosze o taka informacje ,nie mowie ze dzis chce kupic planuje to na czerwiec po powrocie z wakacji. http://pretoria.nazwa.pl/aldona/sara.jpg Quote
Upiór Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 trochę dziwne te twoje podejscie do psa... pies to nie czlowiek i nie idzie do wc, on moze i zachorowac na biegunkę i wymiotowac w domu i w ogole, chociaz i przyzwyczajony do kuwety, moze o nią zapomniec i zrobic byle gdzie, bo to TYLKO PIES :roll: trza przede wszystkim wyprowadzac psa na ulicę jakies 3 razy dziennie, a wtedy juz mozna czegos oczekiwac, i to będzie jak Bog da :lol: Quote
Anastazja&Aleksander Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='Vici i Jeannie']trochę dziwne te twoje podejscie do psa... pies to nie czlowiek i nie idzie do wc, on moze i zachorowac na biegunkę i wymiotowac w domu i w ogole, chociaz i przyzwyczajony do kuwety, moze o nią zapomniec i zrobic byle gdzie, bo to TYLKO PIES :roll: trza przede wszystkim wyprowadzac psa na ulicę jakies 3 razy dziennie, a wtedy juz mozna czegos oczekiwac, i to będzie jak Bog da :lol: nie wiem co w tym dziwnego ,pisze ze moja toska sikala gdzie popadnie gdy ja kupilam ( 3 letni pies ) , teraz jest czysta i nauczona co to sa spacery. jeśli jest biegunka to normalne ze nie da rady wytrzymać ! jaka kuweta ? do kuwety to koty robia a nie psy . jesli mnie nie zrozumialas to mnie nie atakuj ,chce psa co jest nauczony czystosci w sesie wychodzenia na spacery a nie robienia w kuwete ! ,mieszkam nad morzem wiec mam gdzie chodzic na spacery ,(nie dusze sie w mieście )nie jest to dla mnie problem a takie uwagi sa irytujace .pouczac mozesz kogoś innego ile razy dziennie sie wychodzi ja wychodze 5 x dziennie .cos jeszcze ?? pisalam aby mi ktos polecil hodowle z takimi pieskami jak sara a tu dostaje instrukcje obslugi psa ,dzieki ale trzy razy to za mało :evil: Quote
Upiór Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='Anastazja&Aleksander']nie wiem co w tym dziwnego ,pisze ze moja toska sikala gdzie popadnie gdy ja kupilam ( 3 letni pies ) , teraz jest czysta i nauczona co to sa spacery. jeśli jest biegunka to normalne ze nie da rady wytrzymać ! jaka kuweta ? do kuwety to koty robia a nie psy . jesli mnie nie zrozumialas to mnie nie atakuj ,chce psa co jest nauczony czystosci w sesie wychodzenia na spacery a nie robienia w kuwete ! ,mieszkam nad morzem wiec mam gdzie chodzic na spacery ,(nie dusze sie w mieście )nie jest to dla mnie problem a takie uwagi sa irytujace .pouczac mozesz kogoś innego ile razy dziennie sie wychodzi ja wychodze 5 x dziennie .cos jeszcze ?? pisalam aby mi ktos polecil hodowle z takimi pieskami jak sara a tu dostaje instrukcje obslugi psa ,dzieki ale trzy razy to za mało :evil: wtedy przepraszam... ale sama jestes winna, piszesz bardzo niewyraznie :roll: to po co w ogole wspominasz o czystosci psa??? ile jemu nie bylo lat czy miesięcy, jak będzies go wyprowadzala, to i nauczy się byc czysty, tzn. wszystko i zrobi na podworku :lol: to i pisz, ze szukasz trochę podroslego yorka, poniewaz chcesz lepiej zobaczyc jego urodę, budowę ciala, bo u malenkiego to malo widac... a ta czystosc tu juz zupelnie z innej bajki, nie sądzisz??? :cool3: Quote
Anastazja&Aleksander Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Vici i Jeannie napisał(a):wtedy przepraszam... ale sama jestes winna, piszesz bardzo niewyraznie :roll: to po co w ogole wspominasz o czystosci psa??? ile jemu nie bylo lat czy miesięcy, jak będzies go wyprowadzala, to i nauczy się byc czysty, tzn. wszystko i zrobi na podworku :lol: to i pisz, ze szukasz trochę podroslego yorka, poniewaz chcesz lepiej zobaczyc jego urodę, budowę ciala, bo u malenkiego to malo widac... a ta czystosc tu juz zupelnie z innej bajki, nie sądzisz??? :cool3: ok.bez urazy ,za szybko sie zdenerwowalam . dla mnie czystość psa polega na chęci wyjścia z domu,nawet by mi do głowy nie przyszło aby pies w kuwecie sie załatwial ,sory ale pierwszy raz coś takiego usłyszałam .( wiem ze tośka załatwiala sie w domu na podłoge ale to dlatego ze na zew.były hodowane dogi oraz rodwajlery czy jak to sie pisze) zaznaczam nie szukam psa dla dzieci ,dla mnie to nie pojęte aby york był maskotka ,piesek ma być tylko mój . jak kupie małego szczeniaka to skąd mam wiedzieć co mi wyrośnie . podałam dokladną fotke pieska jakiego bym pragnela . sara była suczka koleżanki ,niestety wet nie miał czasu na wizyte i sara odeszła . jeśli nie uda mi sie kupic takiej sary to kupie biewiera ,choc osobiscie wole yorka .na łaciatego uparł sie mój mąż. przepraszam za wtargniecie w watek poszukiwania peta .nie będe sie już rozpisywać dlaczego ten a nie inny ,i jeśli znów napisałam coś nie jasnego prosze sie mnie zapytać a nie atakować :mad: Quote
Upiór Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 na Litwię to niestety większosc yorkow robią w kuwetce :shake: tez tego nie popieram... myslalam, ze tobie tez o to chodzi z tą czystoscią ;) duzo yorkow jest podobnych i na pewno, jak będziesz szukala, to i znajdziesz podobnego do Sary, tylko nie daj tego samego imiona, bo nowy piesek moze skonczyc podobnie jak Sara... po prostu obdzwon, napisz emeile do wszystkich hodowli i popytaj, moze jest jakis polroczny piesek jeszcze nie sprzedany, ktorego chętnie sprzedają i moze znajdziesz sobie wymarzonego pieska, ale to moze dlugo potrwac, ja bym pewnie tyle nie doczekalaby, ale jak ty doczekasz, to powodzenia :lol: Quote
Atkaaaa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 10 letnia sunia Yorka szuka domu... ! Może się na nią skusisz..? Wczoraj trafiła do schronu. Quote
Diorisimo Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Poszukuję szczeniaczka yorka rodowodowego, niewystawowego(niehodowlanego) w przystępnej cenie. Płeć bez znaczenia. Chciałabym polecić rodzinie pieska z rodowodem, ale cena za yorka ich odstrasza dlatego są o krok od kupienia yorka od "pseudohodowcy", moje argumenty ich przekonują -cena jednak odstrasza. Będe wdzięczna za informacje-najchętniej Polska południowa. Quote
Agnieszka K. Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Zdrowego pieska (nie suczke) yorka mozna kupic juz za ok. 1200 zł (czasem nawet taniej) - oczywiscie z rodowodem (i nie koniecznie niewystawowego czy niehodowlanego). Pieski sa duuuuuzo tańsze niz suczki, trzeba troszke poszukac. Moze lepiej byłoby, gdybys podała, jaka cene maksymalna moga za niego zapłacic, to byłoby łatwiej. Moze ktos z forumowiczów poleci konkretną hodowle, gdzie taki piesek bedzie. POza tym od jakiegos czasu (moze sie mylę) ale rodzi sie duzo wiecej piesków niz suczek i czasem mozna nawet znaleź tegiego juz odchowanego - czasem taniej niz zazwyczaj. Quote
Diorisimo Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Agnieszko, dziękuję:) Dołączyłam też post j/w do tematu "york!!!".Taka cena jaką podałaś byłaby przyzwoita:) Szukam więc. Dorota www.deep-forest.yoyo.pl Quote
GameBoy Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 jest suczka do adopcji, ma uszkodzone sciegno w tylniej lewej nodze ma niecale 4 mce Quote
Agnieszka K. Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 [quote name='Diorisimo']Agnieszko, dziękuję:) Dołączyłam też post j/w do tematu "york!!!".Taka cena jaką podałaś byłaby przyzwoita:) Szukam więc. Dorota www.deep-forest.yoyo.pl Nie ma za co:loveu:. Poszukaj na portalach ogłoszeniowych. Po prostu jakis czas temu szukałam szczeniaka yorka dla znajomych. Oni niestety mimo ze uparli sie na suczke (cena minimum 2000), to nie chcieli tyle za nia zapłacic. Chcieli suczke w cenie pieska (albo suczke bez papierów - ale ja wtedy odmówiłam współpracy:cool3:) Nawet bardzo fajna hodowczyni do której dzwoniłam, a miała suczke do sprzedazy, sama zaproponowała, aby poszukac pieska, bo sa duzo tansze. Tylko mnie było głupio w stosunku do tej pani, ze jej niepotrzebnie zawracałam głowe. Mnie wydawało sie oczywiste, ze szczenieta yorki sa drogie. Ale wtedy sama dowiedziałam sie, ze pieski sa duuuuuzo tańsze. Quote
Diorisimo Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Dziękuję za porady. Po zakończonej " akcji" napisze parę słów. Pozdrawiam, Dorota www.deep-forest.yoyo.pl Quote
Diorisimo Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Chciałam poinformować,że poszukiwania szczeniaczka zakończone:)Znalazłam hodowlę FCI, gdzie narodził sie malutki chłopczyk york z wadą zgryzu(oczywiście z metryczką!).Dzisiaj jedziemy go obejrzeć i zadatkować.A najlepsze jest to, że szukałam daleko, a hodowla znajduje się w moim mieście:) Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Dorota www.deep-forest.yoyo.pl Quote
Recommended Posts