Majaa Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Gamba napisał(a):Gratulacje z powodu nowego członka psio-ludzkiego stada :loveu: A dziękuję,dziękuję Gambo kofany ! Ja nie wiem, skąd Sara wiedziała, że wczoraj decyzja zapadła:crazyeye:. Ale wiedziała napewno, bo od dziś zaczęła rozrabiać :evil_lol: W nocy zjadła posłanie swoje, nie zamierza wyprowadzać się z garażu. Więcej powiem! Nie zamierza sie wyprowadzać z domu :crazyeye: Zaczyna mnie to przerażać - już dwie suki obsługują wszelkiego rodzaju klamki w domach! Dina i Sara! Po prostu idzie zwariować przy karmieniu, ale się tolerują, a jak przychodzi do niecnych czynów, to działają razem. Moim kerraczkom coś się w główki stało chyba, bo do Sary nie mają żadnego "ale" ! Oprócz jednego "ale" czyli >"ale" idziemy razem na łóżko w sypialni!< Efekt 1. pańcia ma iść na kanapę albo jakoś się wpasować :cool3: Efekt 2. Nie mam nadal psa na podwórku :evil_lol: Tylko "miniasta" Siu dzisiaj przyszła do mnie, kiedy Dina z Sarą przepychały się o miejsce na kanapie, z miną nr 98 (smutne oczy pełne wyrzutu i do tego to charakterystyczne, powtarzalne wzdechnięcie :cool3:), a która oznacza ni mniej, ni więcej: Coś Ty kurna najlepszego zrobiła. No chodź! Zobacz! ... no i mnie zaprowadziła, żebym zobaczyła ... rozwalone na kanapie 40 kg + 17 kg Dińciowego futra gratis, co to miało pilnować "obejścia" Ehhh ... Są rozkoszne! Najbardziej mi się podobała akcja z rana .... Sara nie lubi Dińci, bo Dińcia z założenia nie lubi żadnego psa. No chyba, że się przekona ! A właśnie Dinę, Sara sobie upodobała za przewodnika (bo tak jest akurat teraz, ze najwyższa w hierarchii jest Dina) Natomiast od początku Siu jest wg Sary, i tylko Sary, kumpelą Siu, a ta wariatka nie wiedząc,jak sie ma Sary pozbyć z zaczepianiem do zabawy pobiegła sobie poskakać na torze agility (Siu tak ma, że dla rozrywki sobie pójdzie poskakać sama) Od miesięcy się tak nie śmiałam, jak obserwując całą akcję z prawie 100 metrów! Siu sobie skoczyła przez oponę, potem przez dwie przeszkody, a Sara siedziała biedna i nie wiedziała co ma z tym zrobić! Kiedy Aisa, czyli Siu wparowała raz, drugi na ławkę, biedna Sara nie wytrzymała, wystartowała za nią. Jest odważna! Łapy się jej trzęsły, kompletnie nie wiedziała, o co chodzi, ale przeszła kładkę i padła ze stresu obserwując Siu, a ta zołza jakby wyczuła temat wymyśliła sobie że wskoczy do beczki ozdobnej - w życiu tego nie robiła Wówczas wkroczyłam do akcji! A teraz wszystkie trzy śpią obok mnie i wyglądają jak dobrze złożone puzzle! Ehhh ... choć tyle radości mam .... Quote
KamaG Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 oj, no to się porobiło, efekty świetne, jak widać! Quote
Gamba Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Czytam i nie wierze :crazyeye::crazyeye: Brodacze wpuściły do domu Sarę :crazyeye::crazyeye: No pięknie...:evil_lol: Jeszcze raz gratuluję kolejnego domownika :loveu: Ehm...ehm... to kto teraz bedzie pilnował obejścia ? :diabloti: Maja tylko uważaj żeby ciebie towarzystwo nie wysłało na nocne patrole :evil_lol: Quote
Majaa Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Gamba napisał(a):Czytam i nie wierze :crazyeye::crazyeye: Brodacze wpuściły do domu Sarę :crazyeye::crazyeye: No pięknie...:evil_lol: Jeszcze raz gratuluję kolejnego domownika :loveu: Ehm...ehm... to kto teraz bedzie pilnował obejścia ? :diabloti: Maja tylko uważaj żeby ciebie towarzystwo nie wysłało na nocne patrole :evil_lol: Gamba ja też w to wszystko nie mogę uwierzyć :crazyeye: Jest, jak jest i bardzo się z tego powodu cieszę .... Sara mi zaimponowała w pierwszej minucie kontaktu z nią! Bardziej na ten moment przeraża mnie myśl, że lada moment trafić do mnie może młoda, podobno rewelacyjna suka ON! A w przypadku tej suki to wiem z założenia, ze jak trafi do DT to oznacza to DS ! A nie wiem, jak wariatki moje to zniosą ! 4 suki - w przynajmniej 50% konfliktowe ze względu na rasę:cool3: A na nocne patrole to wszystkie 3 księżniczki mnie chcą wysłać W końcu po jaką cholerę mam zajmować miejsce na łóżku w sypialni :cool3: Quote
mrs.ka Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 świetnie Cię rozumiem i jak nikt mogę sobie wyobrazić sytuacje w Twoim domu,chyba dużo nie różni się od atmosfery panującej w moim domu,z malutka różnicą :u mnie metraż mieszkania trochę mniejszy:evil_lol: no i nie mam na podwórku toru agility,właściwie to ja wogóle nie mam podwórka:shake: ale teraz tym bardziej rozumiem dlaczego jak zostawiam moją psią bande w domku to po powrocie mam Sajgon.ONE SOBIE ORGANIZUJĄ AGILITY TAM GDZIE MOGĄ CZYLI W MIESZKANIU!!!!:crazyeye: Quote
Majaa Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='KamaG']246.-pipciulki-Najra-DS-pod Starachowicami-są razem 247.-pipciulki-Max-DS-pod Starachowicami-są razem 250.-Pestka-DS-- 252.-Happy-DS- 253.-Usia-DS- Dokładnie wygląda to tak z tego co nie było uzupełnione: 246 i 247 DS Mirzec 250 DS Adamów 252 DS Kanie 253 DS Starachowice Quote
Rajmund Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 w/g mnie to powinno byc tak 121-DS PARSZÓW 239-DS BRODY 246-DS MAŁYSZYN 247-DS MAŁYSZYN 108-DS DĄBROWA DOLNA Quote
KamaG Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 To gdzie te pipciulki mieszkają? bo się rozbieżności porobiły, resztę poprawiłam Quote
Majaa Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Rajmund napisał(a):w/g mnie to powinno byc tak 121-DS PARSZÓW 239-DS BRODY 246-DS MAŁYSZYN 247-DS MAŁYSZYN 108-DS DĄBROWA DOLNA Majaa napisał(a):Dokładnie wygląda to tak z tego co nie było uzupełnione: 246 i 247 DS Mirzec Wkradł się nam jakiś chochlik:cool3:, bo ja pisałam, że Mirzec, a Rajmund ma rację, bo są w Małyszynie gmina Mirzec, a mnie jakoś ten Mirzec utkwił w głowie:oops:. A skąd się wziął Adamów:crazyeye:, to ja nie mam pojęcia:shake:. Quote
Majaa Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Wieści o Happy z nowego domku: Suczka zaczęła jeść normalnie (tzn. ograniczoną porcję:cool3:) , bo na początku grymasiła z jedzeniem. W domu zaczowuje się bardzo dobrze, ale w domu nie ma ochoty na żadne spoufalanie się z foksem, którego na samym początku sobie podporządkowała. Co innego w ogrodzie - tam już zaczynają podejmować wspólne zabawy. Właściwie jest tylko jeden, niewielki problem z Happy. Każde wypuszczanie jej na zewnątrz domu to ogromny szał, najpierw w domu, później na podwórku i bieganie bez opamiętania wzdłuż płotu. Ale mam nadzieję, że wkrótce załapie, że to wszystko jest do jej dyspozycji na zawsze! Quote
andzia69 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Majaa napisał(a):Wieści o Happy z nowego domku: Suczka zaczęła jeść normalnie (tzn. ograniczoną porcję:cool3:) , bo na początku grymasiła z jedzeniem. W domu zaczowuje się bardzo dobrze, ale w domu nie ma ochoty na żadne spoufalanie się z foksem, którego na samym początku sobie podporządkowała. Co innego w ogrodzie - tam już zaczynają podejmować wspólne zabawy. Właściwie jest tylko jeden, niewielki problem z Happy. Każde wypuszczanie jej na zewnątrz domu to ogromny szał, najpierw w domu, później na podwórku i bieganie bez opamiętania wzdłuż płotu. Ale mam nadzieję, że wkrótce załapie, że to wszystko jest do jej dyspozycji na zawsze! to cholera mała:mad: pewnie szuka dziury w ogrodzeniu, zeby dac dyla!!! Quote
KamaG Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 nie mogę edytować postów, popoprawiam jutro zmiany! Quote
Majaa Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 andzia69 napisał(a):to cholera mała:mad: pewnie szuka dziury w ogrodzeniu, zeby dac dyla!!! No niekoniecznie tak się zachowuje, jakby próbowała dać dyla Chyba bardziej ceduję jej zachowanie na "sukces psa, który ma dom, ludzi o ... ogródek" ! Quote
Majaa Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Co prawda tylko Scarlett teraz Sara ma dom, a Fado jeszcze czeka, ale bardzo mi się podobają na tych zdjeciach więc wkleję Utytłana w błocku Sara próbująca za wszelką cenę sprowokować kilkakrotnie mniejszego od siebie Fado do zabawy I oba już szalejące ze sobą, a w tle (w oknie) moje dwie keraczki dostające wściekłości na ten widok. Ale darowałam Fado dzisiaj dodatkowego stresu w postaci wypuszczenia do niego aż 3 "bab" razem On i tak jest najmniejszy z nich wszystkich i samo spotkanie z Sarą było dla niego stresem Quote
JamniczaRodzina. Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Czy to watek psiakow od pani Marzeny Krzętowskiej? Quote
KamaG Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 ten wątek poza miejscowością nie ma nic wspólnego z działaniami p. Krzętkowskiej a czemu pytasz jeśli mozna wiedzieć? Quote
JamniczaRodzina. Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Pytam bo mam od niej ze Starachowic psiaczka jamnikowatego.Jest u mnie już trzy lata.:loveu: Quote
andzia69 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 JamniczaRodzina. napisał(a):Pytam bo mam od niej ze Starachowic psiaczka jamnikowatego.Jest u mnie już trzy lata.:loveu: P. Marzena przeniosła się z psami do p. Bozeny Wahl W Starachowicach działają tylko osoby prywatne, które szukaja domów dla porzuconych biduli;) i to watek tych piesiów, którym te osoby pomogły!:lol: Quote
KamaG Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 fotki Gaji-Shilli z nowego domku: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images32.fotosik.pl/193/c1e8f283bb2fbbbe.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=eee478a4b2b57748"][IMG]http://images26.fotosik.pl/184/eee478a4b2b57748m.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a393ed700db68418"][IMG]http://images29.fotosik.pl/183/a393ed700db68418m.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=f8d6fec42501d10d"][IMG]http://images34.fotosik.pl/193/f8d6fec42501d10dm.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8d26e92d5adb4047"][IMG]http://images30.fotosik.pl/184/8d26e92d5adb4047m.jpg[/IMG][/URL] ale ona śliczna jest!!! Quote
BożenaG Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Fuksiara z Gaji-Shili. Super ,ze suni sie poszczęściło Quote
mrs.ka Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 oprócz Shilli ostatnio poszczęściło się Fado,Luce,Riko,Mustiemu!!!,Njrze,Maxiowi,Usi,Pestce,Happy i Goofemu ,a już nie wspominając jakiego FARTA miała Scarlett i Kola !!! a jeszcze te dwa szczeniorki od Sabinki,chyba nie jest tak źle Quote
maryd Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 :laola:tak MUSTI ma DOMEK!!!! dzieki zdecydowanej akcji mrs.ki Quote
mrs.ka Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 ostatnio WSZYSTKIE MOJE AKCJE SĄ ZDECYDOWANE;) Quote
Recommended Posts