agatkia Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Strona jest w trakcie budowy :) 6 grudnia do domów do Niemiec jadą: - Satelita (DS) - Sputnik - Kuba (DS?) - Żaba (nie znacie) - Koni (nie znacie) - Gwiazdor (DS) - Mamka (nie znacie) oraz masa naszych szczeniaków :) :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
agatkia Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Właśnie montujemy w schronisku 10 zupełnie nowych boksów. Na dniach zrobię zdjęcia. Poza tym dziś miał przyjechać ocieplany kontener dla szczeniąt i psów chorych. Dzieje się, oj dzieje :cool3: Quote
agatkia Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Nie wierzę, że już po wszystkim. Jestem jedną wielką chodzącą emocją- wrażenia z dzisiejszego dnia nie są możliwe do przekazania... Dzięki niemieckiej fundacji i ludzi o OGROMNYM sercu, do domu pojechały dzisiaj 22 psy!!! Do szczęśliwców- oprócz tych wymienionych w poprzednim poście- dołączyła Panczita oraz maleńka, ratlerkowata, dzika sunia. Pojechały też od nas wszystkie szczeniaki. Ostatni pies, który był u nas na łańcuchu wreszcie trafił do boksu!! Dostaliśmy masę psich chrupek, misek,kocy, 4 grzejniki- które doskonale sprawdza sie w nowym ocieplanym kontenerze, który w końcu do nas przyjechał (w środku 9 ogrzewanych pomieszczeń). Poza tym, jest rozstawionych 10 nowych boksów. Zmiany w schronisk olbrzymie. A ja nie umiem opisać radości, jaką wywołuje we mnie fakt, że psy, w tym te z moich wątków, które były mi szczególnie bliskie- trafią w końcu do swoich własnych domów. Niestety nie doczekałam momentu wyjazdu- ale teraz myślę, że to dobrze- bo moja emocjonalna wytrzymałość ma jednak swoje granice. IRENKO, BIRTE, NICOLE- OGROMNIE PODZIĘKOWANIA DLA WAS!! JESTEŚCIE WSPANIAŁE!! :multi::multi::multi: Quote
Rossa Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 [quote name='agatkia'] IRENKO, BIRTE, NICOLE- OGROMNIE PODZIĘKOWANIA DLA WAS!! JESTEŚCIE WSPANIAŁE!! :multi::multi::multi: Nie znam osobiście ;), ale przyłączam się do podziękowań:multi::multi::multi: Quote
ANETTTA Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 beda jakies inf o tych psach ja jakos tak nie dowierzam takim inf ..sorki no taka jzu jestem Quote
Wioletat Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Cały czas śledziłam wątek,nie chciałam nic pisać,gdyż ktoś próbował mnie tu urazić.Jednak był najważniejszy Satelitka,a ON już w drodze do lepszego.Tak więc cieszę się ogromnie,cudownie,że są osoby,które umieją stwarzać takie wątki,które dają szansę na lepsze jutro.A przy okazji,że ta fundacja zabrała też Bursztynka to uważam,że ich pomoc jest zaszczytna , tak szybko reagują na krzywdę i ból:)Są cudowni.Trzymam kciuki za wszystkie psiaki wyadoptowane do tej fundacji.Mam prośbę czy mogłabym adres ich strony otrzymać?Jaka to fundacja? Quote
agatkia Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 [quote name='ANETTTA']beda jakies inf o tych psach ja jakos tak nie dowierzam takim inf ..sorki no taka jzu jestem Oczywiście, że będą. Nie pierwszy raz wydajemy psy tym ludziom. Mamy informacje o wszystkich naszych wydawanych psach wysyłane na bieżąco , do tego oczywiście masa zdjęć w nowych domach. Ostatnio dostałam zdjęcia Pędzla i bulterierki wydawanych w sierpniu- psy zmieniły się nie do poznania. Bulterierka, której nikt nie chciał ze względu na agresję, która u tej rasy występuje w tej chwili jest po prostu super czułą "opiekunką" maleńkiego dziecka- obchodzi sie z nim jak z jajkiem, wylizuje rączki itd. Anettta, nie musisz dowierzać. My wydajemy psy- i my ufamy- nie bez podstaw. Fundacja w zajmuje sie głównie pomocą psom greckim (to zdaje sieodłam arche90) ale postawili sobie też za cel pomoc psom w Dąbrówce (niestety nie pamietam niemieckiej nazwy- nie mam do tego głowy- ale dowiem się).Współpracujemy z nimi od roku- od kiedy schronisko zostało przejęte przez animalsów. Mamy od nich ogromną pomoc finansową, dzięki temu schronisko wygląda jak wygląda- zmiany jakie zaszły w ciągu roku są olbrzymie, a jeszcze rok temu o tej porze roku dąbrówka była obozem zagłady- reportaży, programów w telewizji, artukułów na ten temat jest masa. Nie wiem, czy jest jeszcze schronisko w Polsce, które rozwija się w takim tempie. Podsyłam link do niemieckiej strony, gdzie wystawiane są nasze psy: Tierhilfe Chalkidiki-Griechenland e.V. - Vermittlungsdatenbank "Zuhause gesucht" Wybaczcie jeśli nie będę sie odzywała te kilka dni- muszę ochłonąć. Wioletat, dziękuje za zainteresowanie Satelitą. Quote
MalgosMalgos Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 napisali mi maila w nocy.Krotkiego bo sa wykonczeni.. Wszystkie psy dotarly cale i zdrowe. Dam im sie wyspac, potem bede pytala o wiecej.. malgosmalgos Quote
agatkia Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Tu nasze nowe boksy (jeszcze do końca nie złożone- będą zadaszone): Quote
agatkia Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 I to na co najbardziej czekacie.... :oops: Poznajecie? :cool3: Quote
agatkia Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Bursztyn z Kubusiem- zdjęcie wykonane komórką, stąd jego kiepska jakość... Quote
Rossa Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Potwierdzam że schronisko przez niespęłna rok zmieniło się niesamowicie:multi: Agatko , czy te nowe kojce będą zamiast tych starych gdzie kiedyś siedział kaukazik Nero i Sputnik , jeśli tak to cieszę się ogromnie , bo tamte takie jakieś nieprzytulne ;) osobiście nie miałabym nic przeciwko wymianie ;)czy po prostu będzie ich wiecej ? Kontenerek swietny:multi: No a teraz .... czekamy na fotki , moze jakies będą .... chociaż po jednej;) Dzięki Agatka za ogromne zaangażowanie :loveu: Quote
agatkia Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Dzwonili do mnie z Niemiec. Aż sie poryczałam :oops: Opowiadali, jak pieski były przekazywane do nowych właścicieli... Mieliśmy w schronisku takiego dużego, czarnego psa. Pani, która po niego przyjechała na jego widok uklękła, przytuliła go mocno i pocałowała w czoło!! Wspaniale został też przyjęty Satelita i Sputnik- właściciele już dzwonili, zachwyceni swoimi nowymi pieskami!! Kubuś był całą drogę niespokojny. Wydaliśmy też Kaskadera, psa w depresji, który całą drogę przytulał sie do Irenki i wcale nie chciał jej opuścić na koniec... szczeniaki poszły natychmiast, zresztą organizacja była podobno wspaniała. Natychmiast po przyjeździe szczeniaki zostały błyskawicznie wykąpane i i już czyste oddane właścicielom... W tym telefonie było tyle radości, tyle euforii... Nie ogarnęłam wszystkiego, bo Irenka chciała opowiedzieć o wszystkim jednocześnie, o każdym psie z osobna, a ja pytałam o wszystko bez żadnego uporządkowania... nadal, nadal nie mogę ochłonąć!! :multi::multi::multi: W KOŃCU W NOWYCH DOMACH!!!!!! Quote
Rossa Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Agatko , wspaniałe wieści , będę czekała na ciąg dalszy ... jak tylko ochłoniesz .... rozumiem cię doskonale że jesteś pod ogromnym wrażeniem ;) Quote
agatkia Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Rossa, bardzo sie cieszę, ze jesteś ze mną na wejherowskim wątku, bo mało osób tu zagląda. Ja w tych emocjach nie zauważyłam Twojego poprzedniego posta. Generalnie mamy plan zlikwidować te nieprzytulne boksy o których piszesz, a drugi rząd nowych(na który narazie nie mamy już kasy) stanąłby tyłem do tego który widać na zdjęciach. Czyli nowe boksy stanęły by na środku tego betonowego placu tak, żeby było można obejść je wkoło.Mimo że się starałam nie umiem jeszcze odpocząć po wczorajszych wydarzeniach - czuję, jakbym wypiła z 10 kaw naraz. Quote
ANETTTA Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 no to super a te nowe boksy to u was w schronisku pod wejcherowem Quote
basia0607 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Tez bym chciała taką pomoc dla moich biedaków .:placz::placz::placz: Quote
agatkia Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 ANETTTA napisał(a):no to super a te nowe boksy to u was w schronisku pod wejcherowem Tak :) Basia0607, Wasze schronisko chyba też miał przejąć Animals, prawda? Quote
natalia_aa Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Zaczyna to wyglądać naprawdę rewelacyjnie. Takie kojce mamy i u nas w Gdynii, rewelaycjnie się sprawdzają:) Quote
MalgosMalgos Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Bursztyn przytula sie do suczki w DT. Jutro ma poczatek konsultacji i leczenia. Nie napisali wczesniej, bo byli wykonczeni droga, znam to uczucie bardzo dobrze od kiedy spedzilam 20 godzin z 24 w samochodzie ( Berlin - Orzechowce i spowrotem)http://www.dogomania.pl/forum/f28/aktualizacja-orzechowce-nie-zostawiajmy-ich-bez-pomocy-102118/index438.html Bedziemy z Aga informowac na biezaco. Serdecznie pozdrawiam malgosmalgos Quote
agatkia Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 [quote name='MalgosMalgos']Bursztyn przytula sie do suczki w DT. Jutro ma poczatek konsultacji i leczenia. Nie napisali wczesniej, bo byli wykonczeni droga, znam to uczucie bardzo dobrze od kiedy spedzilam 20 godzin z 24 w samochodzie ( Berlin - Orzechowce i spowrotem)http://www.dogomania.pl/forum/f28/aktualizacja-orzechowce-nie-zostawiajmy-ich-bez-pomocy-102118/index438.html Bedziemy z Aga informowac na biezaco. Serdecznie pozdrawiam malgosmalgos Superowo!! :multi: Quote
Recommended Posts