Betbet Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 forum to forum.ja czekam na znak z Dabrówki, to oni tam mająwiedzie, a nie my wszyscy;) Quote
BeataJ Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Betbet napisał(a):forum to forum.ja czekam na znak z Dabrówki, to oni tam mająwiedzie, a nie my wszyscy;) Pisalam, ze Dabrowka juz wie o tej wizycie. Beata Quote
MalgosMalgos Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 w Dabrowce bedzie p. Ewa Gebert i 3 pracownikow. Byc moze, ze przyjada 3 samochody, z Karen spotykamy sie na granicy. Do zobaczenia w sobote malgosmalgos Quote
szasztin Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 A ja w sobote do pracy:shake::mad:. a juz myslałam że przyjadę:shake::mad::mad:. Quote
Betbet Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 dzwoniłam wlasnie ,maja juz zorganizowanych ludzi do pomocy wiec uffffff moge sobote odpuscic:) Quote
niufek Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Dziewczyny , przeczytalam na stronie Karen ,ze ona w tak krotkim czasie uzbierala w Niemczech na schron ponad 3,5 tys. euro :multi::multi::multi: Ludzie ,z tym mozna cos zaczec :lol:. Ale tez stawiam sobie jedno pytanie , jesli teraz tyle pieniedzy wplynelo dla tego schroniska ,to ile pieniedzy ludzie dawali przez te 1,5 roku co Karen tam pomaga??:crazyeye: Przeciez gdzies to poszlo ,ale na co i dla kogo??Karen ponoc wykupila w Niemczech caly gabinet weterynaryjny i zawiozla do Wejherowa ,ale potem wszystko zabrala .Czy zawiozla te dary do Ciapkowa?? Karen pisze ,ze dawala pieniadze , pokwitowanie musi miec i Anka sie wyprzec nie moze .Pisze rowniez ,ze tam zostalo wymordowanych 500 psow w bardzo brutalny sposob :-(, ze wiazano psy za tylne lapy ,wieszano i palkami katowano na smierc. Dokumentacja tego jest wazna ,dowody konieczne dla sprawy . Ja w Wejherowie bylam raz i to w lecie 2006 ,ale nie widzialam oznak brutalnisci u tych psow .One o dziwo jak Anke widzialy to sie wszystkie cieszyly . Anka brala wtedy 33 euro za psa , to byla oplata za paszport i chip .Gdy ja zapytalam czy jest pewna , ze to wystarczy ,tlumaczyla ,ze jesli karme dostanie to odpadnie jej ten koszt i to pokryje koszty szczepien , do tego mowila ,ze jesli dostanie pomoc to i tak bedzie dobrze . Tak wygladalo w lecie 2006 . Quote
VitisVini Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 [quote name='Betbet']i...może nie powinnam tego pisac...ale dziwne wrażenie robi na mnie gdy piszesz, że wiesz na pewno że to Twoja zasługa na dogo zasługi sa milczące, tutaj każdy widzi, że wiele osób wypruwa sobie flaki kosztem zycia osobistego, wygód by pomagać braciom mniejszym, ale nikt nie pisze na swoją cześć hymnów pochwalnych pomagamy w ciszy, tak jak w ciszy cierpią nasi przyjaciele. nie potrzeba bohaterów. to się robi bezinteresowanie, a okazana dobroć i tak gdzieś tam potem w zyciu wraca, choć wcale się tego nie oczekuje Betbet z całym szacunkiem dla "młodych gniewnych"( to ma być komplement:lol: bo wiesz, że jestem pod wrażeniem twojego zaangażowania) ale uważam , iż każdemu człowiekowi który pomaga należą się słowa podziekowania i docenienia. I nie ma to nic wspólnego z hymnem pochwalnym Zbyt wiele razy widziałam już , nie tylko na dogo, jak to "pomaganie w ciszy" kończy się na instrumentalnym traktowaniu człowieka. Nie można kochać zwierząt a nielubić ludzi- oczywiście absolutnie nie mówię tego do ciebie- tak mnie naszło na filozofowanie jakoś:p- bo każda ideologia która stawia człowieka na drugim miejscu po "sprawie" o którą walczy jest zła - patrz wojny religijne, komunizm, etc.Jeśli mamy szacunek i miłość dla człowieka- naszego bliżniego, będziemy je również mieli dla każdej innej istoty żyjącej i śmiem twierdzić, że w takim idealnym świecie nie byłoby ani jednego maltretowanego zwierzęcia, więc problem sam by się rozwiązał. To ponoć autentyczna notatka prasowa zamieszona w jakimś pismie "zastrzelono24 kłusowników, uratowano 11 nosorożców" - czy tylko mnie wydaje się, że coś tu jest nie tak? Pozdrawiam bardzo serdecznie was wszystkich pomagających w Dąbrówce. Niech moc będzie z wami.;)Kochajcie się:loveu: Quote
niufek Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Rossa napisał(a):Widzialam tam boksera /bokserkę z guzem przy odbycie , nie wiem dokładnie jakiej jest płci bo gdy tam byłam , był wet i nie chcialam robic zamieszania. Jezeli chodzi o tego psiaka , to jeszcze tam był, ponoc własnie 2 czy 3 lata już z tym chodzi , ma byc operowany - tak słyszałam:cool3: Kora , ja też nie mogę wejść;) Tak , to jest sunia .Szkoda ,ze ona tak dlugo musiala czekac na pomoc , ale lepiej teraz jak wcale. Quote
MalgosMalgos Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 - duzo radosci i dumy - patrzac na zaangazowanie i wspolprace Dogomaniakow - duzo nadziei na lepszy los zwierzat dzieki zjednoczonym wysilkom - duzo smutku i zadumy - patrzac w kocie i psie slepka - duzo kilometrow w kolach i nogach, "piasku" w oczach, "wiatru w twarz" (pogoda jakby sie zawziela) - hektolitry kawy - wiele dobrych pomyslow na dalsza droge Blaszak prawie pelen, potrzeba bedzie wielu rak do rozsortowania Serdecznie dziekujemy pracownikow Ciapkowa i Dabrowki za cieple przyjecie i p. Ewie za rozgrzanie kawa - szatanem, kiedy juz bylismy kompletnie sztywni z zimna.. ( dzis w Berlinie 15 stopni ciepla i slonce - jak gdyby nigdy nic..) malgosmalgos Quote
natalia_aa Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Witam, nie mam czasu przegladac calego watku, wiec mam pytanie do zalozyciela badz innych udzielajacych sie, czy sa tutaj jakies zdjecia psiakow ze Dabrowki, badz czy jest jakis osobny watek dla nich. Chce zrobic kilku z nich watki, ale nie chce dublowac. Aktualnie jestem wolontariuszem w gdynskim schronisku, ale razem z Patrycja (obecna kierowniczka Dabrowki) pania E. Gebert i inymi osobami jezdze rowniez do Luzina). W tej chwili najwazniejsze jest znalezienie pozostalym w schronisku psiakom domow, jesli ktos ma czas to wszelakie ogloszenia sa mile widziane. Tylko jesli ktos bedzie oglaszal prosilabym o linki na forum do tych ogloszen, by sie nie dublowac... Quote
Rossa Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,4970378.html Quote
BeataJ Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 [quote name='Rossa']http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,4970378.html Przed chwila w TVP3 o tym wlasnie mowili...... Quote
maggiejan Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Ponadto w prokuraturze toczy się postępowanie wyjaśniające, czy umowy na wyłapywanie zwierząt podpisane między Kątną a okolicznymi gminami były legalne. I inne podłe schrony można by w ten sposób załatwić - nielegalność umów zawieranych przez gminy!:mad: Quote
rotek_ Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 oooo szok:evil_lol: nie wiedziałam że dąbrówka ma swój wątek a to może i lepiej Rozmawiałam z Panem Waldemarem B. w sprawie transportu karmy... oprócz karmy doszłoby trochę koców itp rzeczy dla psów. musicie mi pomóc w organizowaniu transportu... mam tłok myśli i żadnego rozwiązania... po drodze chcielibyśmy dostarczyc trochę karmy do kariny schwerzler...ona tez ma ciężka sytuację z ponad 20 psami Mamy lekkie nadwyżki karmy... dostaliśmy karmę z niemiec ale osoby z dogo tak nas zwinczowały:shake: ehh.... w każdym razie już chcemy oddać tą karmę żeby mieć już spokoj z niektórymi osobami... uciechowscy dogomanicze chcieliby też pomóc w adopcjach psów.... więc czekamy na konkretne informacje i zabieramy się za pomoc.... trochę się nudzimy mając dwa psy i jednego kota do adocji:evil_lol::diabloti: tzn ten kot w marcu już jedzie do nowego domku:diabloti: Pani Patrycja musi być zalatana.... miała mi dostarczyć zdjęcia psów ... ale wyszło na to że szybciej znalazłam ten watek Quote
Joy106 Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Ja robię akcję u siebie w szkole - mamy już całkiem sporo jak na SP .. Quote
MalgosMalgos Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 ze w sobote przed Swietami nawiedzamy Dabrowke znow z samochodami pelnymi darow. Zyczcie szerokiej drogi. Malgosmalgos Quote
Rossa Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 MalgosMalgos napisał(a):ze w sobote przed Swietami nawiedzamy Dabrowke znow z samochodami pelnymi darow. Zyczcie szerokiej drogi. Malgosmalgos :multi::multi::multi:, to świetnie :multi:, a ja niniejszym zawiadamiam ze przed chwileczką własnie wróciłam z Dąbrówki;), wszystko byłoby ok , tylko pogoda nie za bardzo dopisała , obawiałam się że mogę się zakopać , ale .... udało się , ulubieniec Alanek był na spacerku;), ma "chłopak " kondycję mimo swojego wieku :multi:, wogóle jest ŚWIETNY , szkoda tylko że do tej pory nikt się nim nie zainteresował :shake:, ale ... mam nadzieję że to się niebawem zmieni ;), zrobiłam tylko kilka fotek , bo .... aparat mi wysiadł :mad:. No i dla zainteresowanych - bokserka z guzem już po operacji , w dobrej kondycji , apetyt dopisywał :multi:, jako rekonwalescentka siedzi sobie w specjalnym pomieszczeniu :multi: Quote
MalgosMalgos Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Wlasnie dostalam maila, ze z powodu warunkow atmosferycznych wyjazd jest przelozony na koniec marca. Zycze wszystkim smacznego jajka - malgosmalgos Quote
Rossa Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 [quote name='MalgosMalgos']Wlasnie dostalam maila, ze z powodu warunkow atmosferycznych wyjazd jest przelozony na koniec marca. Zycze wszystkim smacznego jajka - malgosmalgos Pogoda rzeczywiście niezbyt sprzyjająca:shake:, ale co się odwlecze to nie uciecze;) Boksia , o której wpomniałam w poprzednim poście , najważniejsze było żarełko ( ciepłe , gotowane ;)), nie było czasu na pozowanie , Alanek na spacerze , Alanek w pełnej krasie , czyż nie jest piękny ? Quote
natalia_aa Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 To jest ten wiekowy owczar, ktory siedzi lub siedzial na lancuchu przy budzie niedaleko bramy wjazdowej po prawej stronie jak sie wjezdza? Jesli tak to Alanek byl pierwszym psiakiem, z ktorym wyszlam na spacer podczas mojej pierwszej wizyty z Patrycja w Dabrowce. Quote
natalia_aa Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Czy o boksi wiedza dziewczyny z BWP? Czy ma ona jakies lepsze zdjecia? Quote
Rossa Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 natalia_aa napisał(a):To jest ten wiekowy owczar, ktory siedzi lub siedzial na lancuchu przy budzie niedaleko bramy wjazdowej po prawej stronie jak sie wjezdza? Jesli tak to Alanek byl pierwszym psiakiem, z ktorym wyszlam na spacer podczas mojej pierwszej wizyty z Patrycja w Dabrowce. Natalia , jaki wiekowy;), jaki wiekowy:mad:, toć on ma kondycję lepszą od mojej , a przeciez ja nie jestem wiekowa ;) ale on siedzi jako pierwszy po lewej stronie jak sie wjeżdża , no i rzeczywiscie ma około 12 lat :lol: , a boksia ...piękna , cudowna jak każdy boksio :multi:, chyba zapaliło się dla niej światełko ;) Quote
natalia_aa Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Tzn. jest jakas szansa na domek dla boksi? Moze jakies szczegoly ciotka? PS: No to chyba ten owczar, ale pewna nie jestem. Ja bullowate odroznie od siebie ale z onkami mam duuuuzy problem, dla mnie wszystkie takie same :evil_lol: Quote
MalgosMalgos Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Bedziemy w przyszla sobote. W imieniu Reinharda z Braunschweigu oferuje bezplatny transport na trasie Gdynia- Berlin- Braunschweig dla psa i opiekuna. Reinhard jako kierowca osobiscie przeze mnie przetestowany i psiolubny. Pozdrawiam serdecznie malgosmalgos P.S. Dla zainteresowanych spoza watku: zdjecia ze wszystkich poprzednich transportow pomocy sa do obejrzenia pod www.heimatlos.de Quote
MalgosMalgos Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Strona inernetowa heimatlos jest w przebudowie; chwilowo czynny adres to: heimatlos e.V. lub Karens Homepage malgosmalgos Quote
Recommended Posts