szasztin Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Najnowsze informacje! Pseudo schronisko zostało przejęte przez Animalsów. Potrzebna wszelaka pomoc!!! PSY ŻYJĄ TAM w STRASZNYCH WARUNKACH. POMÓŻMY!! "Tym psiakom brakuje dosłownie wszystkiego a potrzeb jest tak wiele, że nie sposób ich wymienić. Wyzwanie przekracza możliwości Towarzystwa, które oczywiście zrobi wszystko, aby zwierzęta otrzymały od losu nową szansę na lepsze życie, ale to jednocześnie dla Animalsu wielkie wyzwanie. Osoby chcące pomóc, o wrażliwym sercu, prosimy o przekazywanie karmy do schroniska w gdyńskim Ciapkowie. Potrzebne są budy i elementy umożliwiające zadaszenie wybiegów, a także datki pieniężne. Nr konta: OTOZ (Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt OTOZ "Animals") Animals 55 1020 1853 0000 9902 0069 5668." z dopiskiem: Dąbrówka. W DNIU JUTRZEJSZYM O 17:00 na drugim programie w tvp bedzie program o przytulisku. Więcej danych o Animalsach na stronie: http://www.otoz.pl/ CZEKAMY NA POMOC!!!!! Dzwoniłam Do Ciapkowa do GdYni! Pomoc w postaci karmy, kocy, bud itd mozna im zawozić do Gdyni lub bezpośrednio do Dąbrówki ( tam w tej chwili sa ludzie od nich - straz). W przypadku chetnych do pomocy- to mogą oni sie zgłaszać do Gdyni bezpośrednio do OTOZ Animals: ul. Świętojańska 41/16 81-391 Gdynia tel/fax: 058 550 43 73 e-mail: biuro@otoz.pl BIURO CZYNNE: Pn - Pt 10:00 - 17:00 "Jeżeli chcą Państwo pomóc w inny sposób prosimy o kontakt pod numerem tel. 505-08-67-11" Właśnie dziś natknęłam sie w wyborczej na artukuł o kolejnym pseudo schronisku - przytulisku:mad::placz::placz::shake: MIEŚCI SIE ONO W DĄBRÓWCE gm. LUZINO POD WEJHEROWEM oto linki do artukułów: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4841003.html i jeszcze jeden: http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,4753116.html Czy ktoś wie coś więcej na ten temat!!! Z kim sie skontaktować. Może forumowicze coś poradzą. BO NIE MOŻNA TEGO TAK ZOSTAWIĆ!!!!!!!!!!:shake: Mieszkam w Sopocie. Chętnie pomogę. Quote
paros Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 To ważne, to horror dla zwierząt :mad::mad: Może ktoś coś więcej wie ?:-(:-( Przeczytajcie artykuły, tego nie można tak zostawić!!!! Quote
Doda_ Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Czytałam, to naprawdę okropne, bym zabiła tych ludzi... A może skontaktuj się z TOZ (Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami)?? Oni powinni pomóc... www.toz.pl to strona. I wybierz jednostkę najbliższą, możesz tam pójść i porozmawiać, jeśli nie będą mogli pomóc to na pewno doradzą coś. Trzeba wszystko spróbować, bo tak nie można być. Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Dzisiaj był reportaż w telewizji informacyjnej.Widziałam końcówkę.Nie chcą nikogo wpuszczać i dziewczyna która była chyba z dziennikarzem zdecydowali sie pójść na komendę.Rzeczniczka mówiła,że sprawa jest znana.Informowała,że monitorują sprawę.Fragment,który widziałam był straszny.Tam jest głód i wynika jasno,że nie wpuszczają wolontariuszy,wręcz sobie nie życzą.. ------------------------------------------------------------ Z artytkułów do których sa podane linki wynika,że byli tam wolontariusze.Ja odniosłam wrażenie,że nikogo nie chca wpuszczać do środka.Tak wynikało z tego fragmentu,który widziałam.. Elżbieta Quote
szasztin Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Skontaktowałam sie z TOZem. czekam na info od nich! Jak czegos sie dowiem to podzile sie z wami informacjami! Quote
szasztin Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Waldi 481- To co napisałeś TO MASSSAKRA!!! ŻEby nie wpuścić wolontariuszy i nie chcieć pomocy!!!! Coś mi tu nieładnie pachnie:mad:. Zobaczymo co sie dowiem. Moze w weekend niby przypadkiem przejadę się tam. Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 A z którym z oddziałów TOZ-u się skontaktowałaś?Bo jesli z gdyńskim to proponuję samemu sie kontaktować.. Elżbieta Quote
szasztin Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 Dobra uderzam do gdyńskiego! Dzięki! Quote
malagos Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Pamiętam, jak ze 2 lata temu, moze 1,5 było kilka psów do adopcji z tego schroniska. Miedzy innymi ratlerka, dlatego zapamiętałam. Ktoś je tu wystawił, nie za bardzo pilotował i watki poszły w zapomnienie. ale jakoś kojarzę tu niektóre panie z Niemiec, brały z tego schroniska psy kłócac sie jak zwykle :shake: Quote
ARKA Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Ja zakladalam watek, dostalam zdjecia z TOZ-ktos pojechal zrobic tam przeglad...Rozmawialam z powiatowym o tym miejscu ze dwa miesiace temu. Prokuratura odrzuca Jego zarzuty:angryy::angryy::angryy:-on chce to miejsce zlikwidowac:mad::mad::mad: Quote
ARKA Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Doda_ napisał(a):Czytałam, to naprawdę okropne, bym zabiła tych ludzi... A może skontaktuj się z TOZ (Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami)?? Oni powinni pomóc... www.toz.pl to strona. Nie wiem czyj jest to teren teraz-czy znow dzierzawi czy kupila? Babe by trzeba wywalic 'na zbity pysk' z tego miejsca i TOZ czy ktos inny musialby zajac sie psami wraz z UM na ktorego terenie to jest. Druga Ligota!!:placz: Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Arka,czy to jest zbieg nazwisk czy ta pani to jest ta która działa w TPD? Elżbieta Quote
ARKA Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 waldi481 napisał(a):Arka,czy to jest zbieg nazwisk czy ta pani to jest ta która działa w TPD? Elżbieta Nie mam zielonego pojecia. P.s po bigielka nikt sie nie zglaszal do schroniska w Korabiewicach:shake: Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Ktoś robi mnie i Elę w konia???????????:shake: jesli nie były to skąd wiadomo,że to jest mieszaniec? Waldek Quote
szasztin Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 Oto co znów znalazłam w prasie http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,4844406.html Są ludzie którzy chca przejąć schronisko i pomóc psom ALE SIE IM NIE POZWALA. Lepiej jak psy zginą:-(:-( Quote
ARKA Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Moze idzie sie dogadac z wlascielem terenu wtedy p.Katna nie ma nic do powiedzenia. Burmistrz i powiatowy wystawiaja wniosek o odebranie psow i psy sa burmistrzao;) i przekazuje pod opieke wlasciwych osob,do orzeczenia sądu. Quote
oktawia6 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 poproszę o link do reportażu-wczoraj był na Polsacie po południu- ukrytą kamerą-jak psy są mordowane Quote
emilia2280 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 nieeeee! i po co oni je mordujá? przeciez to jest bezprawie i od razu powinni ich aresztowac za to! Quote
ewajanka Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 O ile dobrze kojarze to wczoraj był króciutki reportarz w teleekspresie. Była mowa że właścicielce grożą 2 lata węzienia a ona odpiera zarzuty. Ale to co widziałam w tym reportarzu było przerażające.:placz: Quote
ANETTTA Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:te paskudna babe Quote
oktawia6 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 ewajanka napisał(a): O ile dobrze kojarze to wczoraj był króciutki reportarz w teleekspresie. Była mowa że właścicielce grożą 2 lata węzienia a ona odpiera zarzuty. Ale to co widziałam w tym reportarzu było przerażające.:placz: może ktoś podac linka? Quote
oktawia6 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 umieralnia psów:angryy:: Europejskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt Dąbrówka- gmina Luzina- 70 km od GDAŃSKA tel 601-554-701 Anna Kątna "Około setka psów oraz koty przebywa w schronisku pod Wejherowem w fatalnych warunkach, dosłownie smażąc się na słońcu - zaalarmowali nas mieszkańcy wsi Dąbrówka i Gowino, gdzie od niedawna powstaje schronisko dla bezdomnych zwierząt. - Pani Anna Kątna, szefowa Europejskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami, bez zgody powiatowego lekarza weterynarii, sanepidu, nadzoru budowlanego i wójta gminy Luzino, na teren byłego zakładu produkcyjnego sprowadziła około 120 zwierząt - alarmują mieszkańcy. - Nie ma tam wody, prądu i kanalizacji. Przy 32 stopniowym upale psy są uwiązane na krótkich łańcuchach, przy budach z dykty. Zwierzęta nie mają możliwości schowania się w cień i są bez dostępu do wody. Cały obiekt nie jest ogrodzony. Psy, nawet ras uznanych za niebezpieczne, biegają po okolicy. Obawiamy się o bezpieczeństwo naszych dzieci i nas samych. Anna Kątna, prezes ETOZ nie zgadza się z zarzutami mieszkańców. Jej zdaniem psy mają zapewnione właściwe warunki bytowania. - Zwierzęta przebywają w odpowiednich warunkach, mają dach nad głową, picie i jedzenie - mówi Kątna. - Co do wyglądu schroniska, jesteśmy w trakcie urządzania się i dopiero się organizujemy. Już niedługo teren będzie ogrodzony i wykonamy wszystkie inne niezbędne prace. Co do wszystkich pozwoleń na funkcjonowanie obiektu - są one w toku. Nie będzie to jednak typowe schronisko, a ośrodek dla zwierząt połączony z rekreacją dla osób z zewnątrz. Anna Kątna zapewnia też, że zorganizuje spotkanie z okolicznymi mieszkańcami, podczas którego wyjaśni im plany dotyczące funkcjonowania tego obiektu." http://wejherowo.naszemiasto.pl/wydarzenia/625878.html Quote
malagos Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Wczoraj widziałam migawkę w TV, "Interwencja"? nie pamiętam. Horror. Quote
Recommended Posts