ageralion Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Mam dom dla erdela. Pani niedawno pozegnala swojego sznaucera, mial biedak bardzo chore serce i dlugo o niego walczyla, podawala drogie leki, pomimo ze weci sugerowali uspienie, bo i tak sie go nie da wyleczyc. Udalo sie jej przedluzyc mu zycie ale niedawno juz zaczelo byc tak zle, ze czas nadszedl na pozegnanie. Bardzo jej brakuje kudlacza i chciala by adoptowac jakas bide szanucera olbrzyma masci ciemnej albo erdela. Dodam, ze znajoma prowadzi zaklad fryzjerski dla psow i jest psiarzem od zawsze :) Quote
migdalena Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 A nasz Skubiś, prawie erdelek? http://www.dogomania.pl/threads/177922-S.O.S.-Skubi%C5%9B-p%C3%B3%C5%82-%C5%9Blepaczek-domu-szuka.-BARDZO-prosi-o-OG%C5%81OSZENIA-du%C5%BCo-og%C5%82osze%C5%84-!!! Quote
ageralion Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 On taki miniturowy erdelek, nie? Nie wiem czy nie za maly chlopak :( Quote
Jagoda1 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 A może terier walijski? To taki mniejszy erdelek. ;) Dostałam wiadomość, że dzisiaj trafil do naszego schroniska na kwarantannę, został znaleziony, ma kawałek sznurowadła zamiast obroży. Quote
migdalena Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 ageralion napisał(a):On taki miniturowy erdelek, nie? Nie wiem czy nie za maly chlopak :( Skubiś jest słusznej postury, na pewno nie jest miniaturą. A charakter to w 100% erdelkowy;)( na str.84 są fajne fotki) Sznaucery olbrzymy-to specjalnośc malawaszki. Quote
wire fox Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Kopiuję z Foksterierów w potrzebie - może tu zajrzy ktoś, kto pokocha Foksię !!! Witam! Jestem wolontariuszką w schronisku w Jeleniej Górze. Od niedawna mamy tu Foxterierkę. Bardzo zależy nam na tym aby znalazła dobry dom ponieważ pobyt w schronisku jej nie służy, zresztą jak wszystkim psiakom. Sunia na początku wydawała się wycofana i bardzo wystraszona, do tej pory kiedy ktoś wchodzi do boksu wycofuje się. Jednak po chwili gdy się ją zawoła, przybiega i daje się zapiąć na smycz. Uwielbia spacery, gdy tylko nas zobaczy bardzo się ich domaga Raczej nie była nauczona komend. W stosunku do psów jest bezkonfliktowa, do suczek zresztą też- mieszka z jedną w boksie. Koty są jej obojętne. Nie wiemy jeszcze ile lat może mieć Owieczka, ale przy następnej wizycie, czyli jutro, na pewno zapytam. Pytania proszę kierować na mojego maila: ankee7@tlen.pl. Niestety nie potrafię jeszcze dodawać zdjęć, bo jestem tu nowa, więc podaję link gdzie można podejrzeć sunieczkę: http://picasaweb.google.pl/107986660...22655386330290 Pozdrawiam serdecznie! Quote
Ada_-_ Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 To i ja się dołączę z naszą Frędzelką ;) Frędzelka ma góra 2 lata. Sunia jest wesoła, nie groźna ani agresywna, niewielkich rozmiarów, łapie myszy Jest pewna siebie jak za kimś chodzi to zawsze z podniesioną głową. ma w kłębie 39-40 cm, na długość ok 55cm, waga ok 12kg. Jest po sterylizacji i czeka na prawdziwy, cieplutki domek ; ) Lejdis w wersji pudelek: I terierrkowato takie 2 w 1 ! Sesja w deszczu i suczi zmokła, ale to nie zmienia faktu, że jest cudna ;D Ps. Cioteczki twierdzą, że terierek niemiecki w niej siedzi ; ) Quote
wire fox Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 I Cioteczki mają rację :) Jagdterierek jak się patrzy :) Quote
wire fox Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 ageralion napisał(a):Mam dom dla erdela. Pani niedawno pozegnala swojego sznaucera, mial biedak bardzo chore serce i dlugo o niego walczyla, podawala drogie leki, pomimo ze weci sugerowali uspienie, bo i tak sie go nie da wyleczyc. Udalo sie jej przedluzyc mu zycie ale niedawno juz zaczelo byc tak zle, ze czas nadszedl na pozegnanie. Bardzo jej brakuje kudlacza i chciala by adoptowac jakas bide szanucera olbrzyma masci ciemnej albo erdela. Dodam, ze znajoma prowadzi zaklad fryzjerski dla psow i jest psiarzem od zawsze :) Zajrzyj na forum Terierkowo, tam często w dziale Teriery w potrzebie są Ariedale. Quote
ageralion Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Jota napisał(a):Zajrzyj na forum Terierkowo, tam często w dziale Teriery w potrzebie są Ariedale. O dziekuje bardzo :) Nawet nie wiedzialam o istnieniu tego forum. Juz przekazuje :) A co do sznaucera, to dalam znajomej linka do strony prowadzonej przez malawaszke :) Quote
anita_happy Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 kopiuje z watku..nie damy rady pomoc kolejnej biedzie... http://www.dogomania.pl/threads/182189-PSY-z-szyd%C5%82owieckiej-ULICY-cmentarny-duszek-kt-wa%C5%BCy-NIC-a-kleszczy-moc/page47 kama210 napisał(a):no to tak jak napisała anita... kolejny dzień jeżdenia w kółko a po psach echo... .. heheh a coraz więcej ludzi jakoś dziwnie się na nas patrzy jak wolno przejeżdżamy i rozglądamy się wokoło albo latamy pomiędzy blokami lub włazimy w jakies niedostępne tereny - typu stare hale lub pokazujemy zdjęcia psów ... .. są widywane /oprócz Duszka/ ... ale ludzie też moga mylić z podobnymi ... ... mamy namiary na siedlisko bezdomniaków ... ale nic nie widziałyśmy ... może pochowane o tej porze ... i kolejna bida namierzona .. wylękniony, ale ostrożnie podchodzi na widok parówki w ręku ... głód robi swoje... ... pies kuleje na tylną łapę , ucho odgryzione, widywany od 2 tygodni, śpi w krzakach ... ale stale się kręci - to chociaż dobre w porównaniu do tych pozostałych szukanych bid... mam nadzieję że nie zapeszymy i nie stracimy go z oczu jak pozostałych ... tfu tfu przeczesując rejony cmentarza natknęłyśmy się jak spał w krzaczkach przy pizzeriii ... Quote
kamilqax95x Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 W Szczecińskim schronisku przebywa taka sunia : http://szczecin.schronisko.net/kwarantanna-id-49923.html płeć: suka wiek: 1 rok rasa: mieszaniec boks: K-1 numer: 775/10 miasto: Szczecin sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: nie charakter i opis: Sunia trafiła do naszego Schroniska 09.06.2010, została znaleziona przy ul.Mickiewicza i do nas doprowadzona. Quote
LadyS Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/188747-Ma%C5%82a-szczotka-typowa-terierka-mini-z-charakterkiem-zbieramy-na-DT!?p=14999147#post14999147 Zapraszamy na wątek mini terierki, która zbiera fundusze na lepsze życie. Czy możemy prosić o założenie wątku na terierkowym forum? Oto Szczotka: Quote
brazowa1 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Krótkonogi terier z Trójmiasta gdyby ktos był zainteresowany,prosze o kontakt na PM Quote
magda z. Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 3 letni, zdrowy, w typie terriera walijskiego chyba, jak źle mówię to mnei poprawcie proszę. Chce go oddać myśliwy, bo pies nie spełnia się w roli, do której został zakupiony. tel do Beaty 660 795 327 - jeśli ktoś moze mu kilka ogłoszeń zrobić to będę wdzięczna bo ja ze schroniskowymi się nie wyrabiam... dam miniaturki, bo w pionie są za duże, klikając w zdjęcie otworzy sie w dużym oknie Beata będzie kombinować, aby go ciachnąć w ramach miejskiego programu sterylkowego Quote
rita60 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 magda teraz juz wiecie dlaczego ostrzegam przed mysliwymi:angryy:wrzuce małego na forum terierkowe,jest sliczny. Quote
magda z. Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 rita60 napisał(a):magda teraz juz wiecie dlaczego ostrzegam przed mysliwymi:angryy:wrzuce małego na forum terierkowe,jest sliczny. dzięki wielkie, facet ma za to zajadłą szorstka jamniczkę, która zadowala jego ambicje.... chłopak się nie angażuje, więc chce go oddać - Beata mówiła, ze bardzo fajny psiak z niego Quote
czia Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 znalazłam foksterierkę, ma około 5 lat, zdrowa, na pierwszy rzut oka zdrowa, właśnie wróciłam od weta, troszkę utuczona. Szukam pilnie DT, bo jutro będę musiała zawieźć ją do schronu, ja mam DT dla kotów, obecnie 20 a ona na nie jest cięta. Z innymi psami się zgadza, mam 3 i ją. Nie umiem wstawiać zdjęć na nowym forum, więc proszę o pomoc. Jest fajna. Quote
rita60 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='czia']znalazłam foksterierkę, ma około 5 lat, zdrowa, na pierwszy rzut oka zdrowa, właśnie wróciłam od weta, troszkę utuczona. Szukam pilnie DT, bo jutro będę musiała zawieźć ją do schronu, ja mam DT dla kotów, obecnie 20 a ona na nie jest cięta. Z innymi psami się zgadza, mam 3 i ją. Nie umiem wstawiać zdjęć na nowym forum, więc proszę o pomoc. Jest fajna. czia wyslij mi foty na maila ma60@o2.pl Quote
rita60 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 [quote name='czia']znalazłam foksterierkę, ma około 5 lat, zdrowa, na pierwszy rzut oka zdrowa, właśnie wróciłam od weta, troszkę utuczona. Szukam pilnie DT, bo jutro będę musiała zawieźć ją do schronu, ja mam DT dla kotów, obecnie 20 a ona na nie jest cięta. Z innymi psami się zgadza, mam 3 i ją. Nie umiem wstawiać zdjęć na nowym forum, więc proszę o pomoc. Jest fajna. Najlepiej dla ludzi starszych, do mieszkania. Bliski kontakt z człowiekiem. Spokojna w stosunku do innych zwierząt. Gania bardzo koty i dziś muszę ją oddać, jeśli nie znajdę DT to wieczorem trafi do schronu. Quote
elaja Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Witam na wątku.Proszę ,zerknijcie do Ciapka w typie kerry blue , już 4-ty miesiąc czeka na dom , a tu jego wątek :http://www.dogomania.pl/threads/187162-Ciapek-mix-kerry-blue-wciąż-czeka-na-dom Quote
Daga&Maks Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/190329-Rok-%C5%BCycia-trzy-nieudane-adopcje... Quote
Malwi Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Imię: Miki Płeć: pies Wiek: 1 rok Wielkość: średni Opis: Bardzo radosny, sympatyczny i wesoły - jest wprost idealnym psem do mieszkania z dzieckiem. Wprost uwielbia pieszczoty, a szczególnie głaskanie po brzuszku ;). Potrafi chodzić na smyczy, ale biegając luzem nie sprawia problemów. Dla nowego właściciela będzie świetnym przyjacielem. Quote
Asia_Klero Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Kilkuletni pies alla foksterier o iminieniu Stiro przebywa w Zabrzańskim schronisku. Jest grzeczny i sympatyczny. Potrafi wykonać podstawowe komendty m.in.siad, podaj łapę. Bez problemu pozwolił sobie na długie czesanie i obcinanie sierści. Jest wyjątkowo grzeczny i posłuszny. Bardzo ładnie chodzi na smyczy. Uwielbia spacery i bieganie oraz bardzo lubi inne psy. Domek jest mu bardzo potrzebny. Kontakt: wolontariuszkaasia@wp.pl lub te;.794775327 Quote
Recommended Posts