Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam dom dla erdela. Pani niedawno pozegnala swojego sznaucera, mial biedak bardzo chore serce i dlugo o niego walczyla, podawala drogie leki, pomimo ze weci sugerowali uspienie, bo i tak sie go nie da wyleczyc. Udalo sie jej przedluzyc mu zycie ale niedawno juz zaczelo byc tak zle, ze czas nadszedl na pozegnanie. Bardzo jej brakuje kudlacza i chciala by adoptowac jakas bide szanucera olbrzyma masci ciemnej albo erdela. Dodam, ze znajoma prowadzi zaklad fryzjerski dla psow i jest psiarzem od zawsze :)

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A może terier walijski? To taki mniejszy erdelek. ;)
Dostałam wiadomość, że dzisiaj trafil do naszego schroniska na kwarantannę, został znaleziony, ma kawałek sznurowadła zamiast obroży.

Posted

ageralion napisał(a):
On taki miniturowy erdelek, nie? Nie wiem czy nie za maly chlopak :(

Skubiś jest słusznej postury, na pewno nie jest miniaturą. A charakter to w 100% erdelkowy;)( na str.84 są fajne fotki)
Sznaucery olbrzymy-to specjalnośc malawaszki.

Posted

Kopiuję z Foksterierów w potrzebie - może tu zajrzy ktoś, kto pokocha Foksię !!!

Witam!
Jestem wolontariuszką w schronisku w Jeleniej Górze. Od niedawna mamy tu Foxterierkę. Bardzo zależy nam na tym aby znalazła dobry dom ponieważ pobyt w schronisku jej nie służy, zresztą jak wszystkim psiakom. Sunia na początku wydawała się wycofana i bardzo wystraszona, do tej pory kiedy ktoś wchodzi do boksu wycofuje się. Jednak po chwili gdy się ją zawoła, przybiega i daje się zapiąć na smycz. Uwielbia spacery, gdy tylko nas zobaczy bardzo się ich domaga Raczej nie była nauczona komend. W stosunku do psów jest bezkonfliktowa, do suczek zresztą też- mieszka z jedną w boksie. Koty są jej obojętne. Nie wiemy jeszcze ile lat może mieć Owieczka, ale przy następnej wizycie, czyli jutro, na pewno zapytam.
Pytania proszę kierować na mojego maila: ankee7@tlen.pl.
Niestety nie potrafię jeszcze dodawać zdjęć, bo jestem tu nowa, więc podaję link gdzie można podejrzeć sunieczkę:
http://picasaweb.google.pl/107986660...22655386330290
Pozdrawiam serdecznie!

Posted

To i ja się dołączę z naszą Frędzelką ;)

Frędzelka ma góra 2 lata.
Sunia jest wesoła, nie groźna ani agresywna, niewielkich rozmiarów, łapie myszy Jest pewna siebie jak za kimś chodzi to zawsze z podniesioną głową.
ma w kłębie 39-40 cm, na długość ok 55cm, waga ok 12kg.
Jest po sterylizacji i czeka na prawdziwy, cieplutki domek ; )

Lejdis w wersji pudelek:

I terierrkowato takie 2 w 1 !

Sesja w deszczu i suczi zmokła, ale to nie zmienia faktu, że jest cudna ;D

Ps. Cioteczki twierdzą, że terierek niemiecki w niej siedzi ; )

Posted

ageralion napisał(a):
Mam dom dla erdela. Pani niedawno pozegnala swojego sznaucera, mial biedak bardzo chore serce i dlugo o niego walczyla, podawala drogie leki, pomimo ze weci sugerowali uspienie, bo i tak sie go nie da wyleczyc. Udalo sie jej przedluzyc mu zycie ale niedawno juz zaczelo byc tak zle, ze czas nadszedl na pozegnanie. Bardzo jej brakuje kudlacza i chciala by adoptowac jakas bide szanucera olbrzyma masci ciemnej albo erdela. Dodam, ze znajoma prowadzi zaklad fryzjerski dla psow i jest psiarzem od zawsze :)

Zajrzyj na forum Terierkowo, tam często w dziale Teriery w potrzebie są Ariedale.

Posted

Jota napisał(a):
Zajrzyj na forum Terierkowo, tam często w dziale Teriery w potrzebie są Ariedale.

O dziekuje bardzo :) Nawet nie wiedzialam o istnieniu tego forum. Juz przekazuje :) A co do sznaucera, to dalam znajomej linka do strony prowadzonej przez malawaszke :)

Posted

kopiuje z watku..nie damy rady pomoc kolejnej biedzie...
http://www.dogomania.pl/threads/182189-PSY-z-szyd%C5%82owieckiej-ULICY-cmentarny-duszek-kt-wa%C5%BCy-NIC-a-kleszczy-moc/page47

kama210 napisał(a):
no to tak jak napisała anita...

kolejny dzień jeżdenia w kółko a po psach echo...
.. heheh a coraz więcej ludzi jakoś dziwnie się na nas patrzy jak wolno przejeżdżamy i rozglądamy się wokoło albo latamy pomiędzy blokami lub włazimy w jakies niedostępne tereny - typu stare hale lub pokazujemy zdjęcia psów ...
.. są widywane /oprócz Duszka/ ... ale ludzie też moga mylić z podobnymi ...

... mamy namiary na siedlisko bezdomniaków ... ale nic nie widziałyśmy ... może pochowane o tej porze ...

i kolejna bida namierzona .. wylękniony, ale ostrożnie podchodzi na widok parówki w ręku ... głód robi swoje...
... pies kuleje na tylną łapę , ucho odgryzione, widywany od 2 tygodni, śpi w krzakach ... ale stale się kręci - to chociaż dobre w porównaniu do tych pozostałych szukanych bid... mam nadzieję że nie zapeszymy i nie stracimy go z oczu jak pozostałych ... tfu tfu

przeczesując rejony cmentarza natknęłyśmy się jak spał w krzaczkach przy pizzeriii ...

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

3 letni, zdrowy, w typie terriera walijskiego chyba, jak źle mówię to mnei poprawcie proszę. Chce go oddać myśliwy, bo pies nie spełnia się w roli, do której został zakupiony. tel do Beaty 660 795 327 - jeśli ktoś moze mu kilka ogłoszeń zrobić to będę wdzięczna bo ja ze schroniskowymi się nie wyrabiam...

dam miniaturki, bo w pionie są za duże, klikając w zdjęcie otworzy sie w dużym oknie

Beata będzie kombinować, aby go ciachnąć w ramach miejskiego programu sterylkowego

Posted

rita60 napisał(a):
magda teraz juz wiecie dlaczego ostrzegam przed mysliwymi:angryy:wrzuce małego na forum terierkowe,jest sliczny.

dzięki wielkie, facet ma za to zajadłą szorstka jamniczkę, która zadowala jego ambicje.... chłopak się nie angażuje, więc chce go oddać - Beata mówiła, ze bardzo fajny psiak z niego

• 2 weeks later...
Posted

znalazłam foksterierkę, ma około 5 lat, zdrowa, na pierwszy rzut oka zdrowa, właśnie wróciłam od weta, troszkę utuczona. Szukam pilnie DT, bo jutro będę musiała zawieźć ją do schronu, ja mam DT dla kotów, obecnie 20 a ona na nie jest cięta.
Z innymi psami się zgadza, mam 3 i ją.
Nie umiem wstawiać zdjęć na nowym forum, więc proszę o pomoc.
Jest fajna.

Posted

[quote name='czia']znalazłam foksterierkę, ma około 5 lat, zdrowa, na pierwszy rzut oka zdrowa, właśnie wróciłam od weta, troszkę utuczona. Szukam pilnie DT, bo jutro będę musiała zawieźć ją do schronu, ja mam DT dla kotów, obecnie 20 a ona na nie jest cięta.
Jest fajna.
czia wyslij mi foty na maila
ma60@o2.pl

Posted

[quote name='czia']znalazłam foksterierkę, ma około 5 lat, zdrowa, na pierwszy rzut oka zdrowa, właśnie wróciłam od weta, troszkę utuczona. Szukam pilnie DT, bo jutro będę musiała zawieźć ją do schronu, ja mam DT dla kotów, obecnie 20 a ona na nie jest cięta.
Jest fajna.

Najlepiej dla ludzi starszych, do mieszkania. Bliski kontakt z człowiekiem.
Spokojna w stosunku do innych zwierząt.
Gania bardzo koty i dziś muszę ją oddać, jeśli nie znajdę DT to wieczorem trafi do schronu.

Posted

Imię: Miki
Wielkość: średni
Opis: Bardzo radosny, sympatyczny i wesoły - jest wprost idealnym psem do mieszkania z dzieckiem. Wprost uwielbia pieszczoty, a szczególnie głaskanie po brzuszku ;). Potrafi chodzić na smyczy, ale biegając luzem nie sprawia problemów. Dla nowego właściciela będzie świetnym przyjacielem.

• 2 weeks later...
Posted

Kilkuletni pies alla foksterier o iminieniu Stiro przebywa w Zabrzańskim schronisku. Jest grzeczny i sympatyczny. Potrafi wykonać podstawowe komendty m.in.siad, podaj łapę. Bez problemu pozwolił sobie na długie czesanie i obcinanie sierści. Jest wyjątkowo grzeczny i posłuszny. Bardzo ładnie chodzi na smyczy. Uwielbia spacery i bieganie oraz bardzo lubi inne psy. Domek jest mu bardzo potrzebny. Kontakt: wolontariuszkaasia@wp.pl lub te;.794775327