rita60 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 beka rozmawiałam z ocelot,ma zrobic lepsze foty szorstkim,wtedy wkleje na ogolny watek terierow i terierkowo:roll: Quote
Malwi Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Bemol - mieszaniec Jadgeterriera z Jamniorem szorstkowłosym, Płeć: pies Wiek: ok. 2 lat w schronisku od 16.07.2008 Opis: Jest bardzo łagodny, przyjacielski i pełen życia. Potrzebuje dużo ruchu. Nie wykazuje agresji nawet wobec innych zwierząt. Uwielbia być głaskany. Lubi też zabawy z dziećmi. Potrafi chodzić na smyczy. Ze względu na swoje uosobienie, będzie dobrym psem do mieszkania z ogrodem, na którym będzie mógł się wybiegać. Jest "szarą myszką" w schronisku, nie zwraca na siebie uwagi, być moze dlatego jest w nim już ponad rok! http://www.dogomania.pl/forum/f1169/bemol-mix-jadgeterriera-jamnika-szorstkowlosego-schronisko-ostrow-wlkp-144886/#post12838217 Marej - mix Gończego Polskiego lub Terriera Płeć: pies Wiek: ok 1 roku Opis: Jest średnim, czarnym psem. Ma białą plamę między przednimi łapami. Mimo tego, iż nie jest duży, lubi szczekać na inne psy, większe od siebie. Marej jest energiczny, przyjazny i łagodny. Nie nadaje się do gospodarstwa, gdyż jest bardzo cięty na kury. Potrzebuje przestrzeni ze względu na swój charakter. Nie nadaje się do dzieci. Po raz drugi wrócił do schroniska po nieudanej adopcji. pierwszy raz do schroniska trafił około roku temu. Obecnie w schronisku przebywa od 2 lipca. http://www.dogomania.pl/forum/f1169/marej-mix-gonczego-polskiego-terriera-schronisko-ostrow-wlkp-144887/#post12838225 Quote
magda z. Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 pozwolę sobie tutaj też wrzucić:roll: http://www.dogomania.pl/forum/f1155/...onisko-144848/ jeśli uznacie, że któryś z tych dwóch psów ma coś z terriera to proszę o pomoc w ich sprawie, czekają na wywóz do schronu, jeden wyrok został odroczony, ale na dniach ma być nowy przetarg na ich transport, więcej info o nich w wątku, który podałam. 1. "owieczka"-pannica 2. mój faworyt-szczotek:evil_lol: potrafi zrobić tak:crazyeye: Quote
rita60 Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 magda jeden i drugi ma cos z teriera:razz:pannica sliczna,a szczotek rewelacyjny. Nie pomoge ci w oglaszaniu,bo nie potrafie:oops:moze lepiej zalozyc im oddzielne watki:roll: Quote
magda z. Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 [quote name='rita60']magda jeden i drugi ma cos z teriera:razz:pannica sliczna,a szczotek rewelacyjny. Nie pomoge ci w oglaszaniu,bo nie potrafie:oops:moze lepiej zalozyc im oddzielne watki:roll: dzięki za potwierdzenie moich przypuszczeń:p jutro założę im wątki, poszukam jeszcze kogoś z terrierowatych for. Pannica bardzo grzeczna, do ludzi niesamowicie łagodna, chce współpracować, ale też ma charakterek, bo potrafi koledze z boksu obok zęby pokazać, jak panie ze stowarzyszenia kiełbachę dzielą-bo one tylko karmę tam dostają. Ale na spacerze to już luzik z innymi psami chodzi i nie wojuje. Ma taki dłuższy włos, który chyba ma po terrierach, stąd ksywka owieczka, pewnie można strzyc:razz:Za to szczotek(moja osobista nazwa:diabloti:) to młodzik, którego można świetnie ukształtować, jest w pocczeklani kilka dni i jeszcze nie wie o co chodzi. Oba psy po wyjściu na spacer załatwiają swoje potrzeby fizjologiczne, więc nie powinno być z tym problemu. Czas leci dla nich szybko, bo za kilka dni rozpiszą nowy przetarg na wywóz do schroniska:shake: a przez ostatni rok trafiały do Białogardu, a stamtąd raczej już nie wyjdą-brak wolontariatu, strony internetowej, po kontroli dużo zastrzeżeń i ponad 400 psów Quote
rita60 Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 magda jak załozysz watki,przeslij mi linki,wrzuce je forum terierkowe:roll: Quote
magda z. Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 magda z. napisał(a):mamy w bolesławcu ok 5 letniego czarnego terriera rosyjskiego, jest problem z jego przetrzymywaniem, czy macie kogoś w okolicach, kto mógłby pomóc. telefon do Anety, która tę sprawę pilotuje 601 057 773 pies został znaleziony pod b-cem, czy w okolicy jest jakaś hodowla, czy dt, ktos kto sie tą rasą zajmuje? Od jutra mamy klops i nie wiem co wykombinujemy:roll: zmykam z neta, bo burza idzie:roll: w końcu wiem co i jak, lolka napisała, że znalazczyni psa się walnęła i to nie rosjanin był, ale sznaucer olbrzymi. znalazł się właściciel, ale warunki, w których on z bratem przebywa nie są za ciekawe. Będę na bieżąco się w tym orientować Quote
Daga&Maks Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/slask-kilkumiesieczna-terrierowata-hiena-szczeniak-szuka-domu-145570/ Quote
Malwi Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 http://img.photobucket.com/albums/v652/malfinaaa/PICT0177.jpg http://img.photobucket.com/albums/v652/malfinaaa/PICT0179.jpg http://img.photobucket.com/albums/v652/malfinaaa/PICT0180.jpg Piesek a właściwie suczka przyplątała się dziś z samego rana do sąsiada za płotem. Jak widać jest malutka i młodziutka, generalnie szczeniak. W typie terriera bądz rasowy (rozróżniam tylko podstawowe rasy), umaszczenie jak na zdjęciu. Ma czerwoną obróżkę, niestety żadnych adresówek, napisanych telefonów, kompletnie nic. Byliśmy (ja i sąsiad) w okolicy popytać, nikt się do psa nie przyznaje. Sunia była bardzo głodna, w tej chwili jest nakarmiona i trzyma się sąsiada, który na dzisiejszą noc weźmie ją do domu, do kotłowni. Potem robi się problem. Sąsiad ma małe dziecko, na podwórku nie ma jeszcze ogrodzenia z przodu, więc tam go nie może trzymać. Chciałam psiaka zabrać do siebie, ale ledwie uratowaliśmy biedactwo z 'paszczy' Libry, która próbowała go chyba z zazdrości, nie wiem czy zagryźć, ale pogryźć na pewno. Dobrze, że był mój mąż, bo jego słucha, ja bym sama nie zapobiegła pogryzieniu. Generalnie nie mam pojęcia do kogo zwrócić się po pomoc. Nie chciałabym żeby sąsiad wywiózł to maleństwo do schroniska, umówiliśmy się, że najpierw da mi znać nim będzie chciał to zrobić, ale nie wiem co zrobić w momencie gdy mi to zakomunikuje. Trochę odroczyłam 'wyrok' mówiąc mu o wrzuceniu zdjęć na stronę fundacji. Więc drogie terrierkowe Ciotki potrzebny TYMCZAS NA CITO! adres email: marzannaguzikowska@wp.pl telefon: 603 697 147 Quote
LadyBell Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 o matko jakie to śliczne! Malwi czy suczka ma porobione ogłoszenia? jak nie chętnie się tym zajmę. Takiej ślicznotce szybko powinien znaleźć się dom. W jakiej miejscowości jest psinka? Ile na oko może ważyć? Jaki ma charakter? Quote
Malwi Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 nie wiem o niej nic .. dostalam ją w maliu.... prawdopodobnie Wrocław lub okolice... ogłoszenia ma w gazetach z tego co wiem i na stronie fundacji for animals wrocław. Quote
LadyBell Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 tak, faktycznie na stronie oddziału jest w rubryce "do adopcji". Napisałam już maila do odpowiedzialnej za jej adopcję Pani i mam nadzieje otrzymać o niej więcej wieści. Jak się czegoś dowiem porobię ogłoszenia. Jest naprawdę śliczna. Pierwsze skojarzenie to: mix yorka ze sznaucerem :) Quote
nika100 Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Może ktoś jej szuka... Czy zgłosiliście znalezienie małej do schroniska ? Quote
Malwi Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 czy zglosili do schroniska nie wiem , w kazdym razie psinka ma już stały domek ;) Quote
Daga&Maks Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f1170/szczecin-maks-jego-radosc-zycia-146667/#post12980258 Quote
Malwi Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 w schronisku w Ostrowie Wlkp jest jagdterrier - wyglada na rasowego , nie wiem o nim nic wiecej , wieczorem wrzucę fotkę i krótki opis. Quote
morisowa Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 tym psiakom grozi Paluch, już raz SM po nie była... [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f1161/jamniko-teriero-kundelki-grozi-im-schron-prosimy-o-dt-ds-147267/"]jamniko-teriero-kundelki: grozi im schron, prosimy o DT/DS[/URL] Quote
Malwi Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 [quote name='Malwi'] Wstawiam jeszcze fotki psiaka w typie Sznaucera Olbrzymiego (albo Terriera Rosyjskiego - ktoś kto zna te rasy mógłby sie wypowiedzieć?) który trafił do schroniska w tym tygodniu: Ramzes jest łagodny, pogodny i pełen życia. Gdy się go zobaczy, od razu chce się do niego podejść. Bardzo lubi pieszczoty - jest takim "małym przyjaznym misiem". Z innymi psami raczej się zgadza. Mimo swych dużych rozmiarów, zachowuje się jak szczeniak. Potrafi chodzić na smyczy. Ma około 2 lat. Psiak po raz 2 wrócił do schroniska... 1 razem podobno zrobił szkody na jakieś 10 tys... co tym razem ? dowiem się wieczorem. Quote
Bzikowa Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 [quote name='siekowa'] http://www.dogomania.pl/forum/f1161/terier-walijski-staruszek-ostatnie-dni-swego-zycia-spedza-w-schronie-147581/ Quote
Malwi Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='Malwi'] Wstawiam jeszcze fotki psiaka w typie Sznaucera Olbrzymiego (albo Terriera Rosyjskiego - ktoś kto zna te rasy mógłby sie wypowiedzieć?) który trafił do schroniska w tym tygodniu: Ramzes jest łagodny, pogodny i pełen życia. Gdy się go zobaczy, od razu chce się do niego podejść. Bardzo lubi pieszczoty - jest takim "małym przyjaznym misiem". Z innymi psami raczej się zgadza. Mimo swych dużych rozmiarów, zachowuje się jak szczeniak. Potrafi chodzić na smyczy. Ma około 2 lat. Ramzes w kolejnym nowym domu... mam nadzieje że tym razem na stałe Quote
Bzikowa Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Przeklejam: [quote name='Pieseczkowo']PILNE!!!!!!! Dziś 15.10.09 to lecznicy mojego taty w Warszawie podrzucono szczeniaczka Bull teriera w wieku 7-8 miesięcy pregowany. Płeć- samiec. Prosze was o pomoc,może znacie kogoś kto by chciał wziąć to maleństwo lub sami możecie. Maleństwo jest u mojego taty w lecznicy przy ul.Akermańskiej 3(Stegny)Ja go wziąć nie moge bo mam dwa dorosłe psy. Mimo,że ma w lecznicy ciepły dach nad głową to wiecznie tam siedzieć nie może. Proszę was o pomoc,bo chce by trafił w dobre ręce,a nie takie jakie miał u poprzedniego właściciela!! W razie jakich kolwiek informacji piszcie na pv,a podam telefon swój i jakieś najwyżej konkretniejsze dane. Quote
snuszak Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f1169/jagdterier-w-schronisku-mam-nadzieje-ze-tylko-sie-zgubil-148893/#post13162334 Quote
Malwi Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Dopiero co ostatnia z 4 foxterierów które byly ostatnio w ostrowskim schronisku - Efi poszla do nowego domu, trafil kolejny.. na razie nic jeszcze o nim nie wiem, mam tylko jego fotke, ale czekam az odezwie sie pracownik schroniska... Quote
magda z. Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Dłużyna, okolica Zgorzelca, ponieważ nie działa wyszukiwarka, nie mam jak wrzucić na kudłacze-jesli ktoś może to poproszę, ja go nie mam w subskrypcjach, Rito Twój wątek o terrierach też mi gdzieś się zgubił, możesz go tam przekleić? Właściciel poszedł do więzienia, teraz wyszedł, ale psa już nie chce. Jest pod kolano, bardzo fajny i kontaktowy, maks chyba 5 latek tel, Agnieszka 601 079 807 cytat z lolki: tak, tak też szorstki psiak zwany "Wiezień" jest wspaniały......kocha ludzi nad życie i ma zapas niespożytej energii......nikt wcześniej sie nim nie zajmował, bo właściciel po wyjściu z ciupy miał go odebrać.....pól roku biedny psiak stracił przez gnojka tak się uśmiecham a tak w ogóle to mi smutno:-( Quote
Malwi Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 jezus maria .... przeciez on wyglada tak samo jak Emir(popularny Włodek) z Ostrowskiego schroniska ..... i nawet wiek i wielkość się zgadza Quote
Recommended Posts